Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

PostDK momsmodul Mange netbutikker overser, at der ikke er moms på forsendelser, når de sender varer til privat kunderne med Post Danmark.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "PostDK momsmodul Mange netbutikker overser, at der ikke er moms på forsendelser, når de sender varer til privat kunderne med Post Danmark."— Præsentationens transcript:

1 PostDK momsmodul Mange netbutikker overser, at der ikke er moms på forsendelser, når de sender varer til privat kunderne med Post Danmark.

2 Post Danmarks forsendelser til privatpersoner i Danmark er ikke momsbelagte, hvorfor butikker, der tilbyder fragt med Post Danmark til privatadresser, har mulighed for at viderefakturere udgifter til fragt med Post Danmark uden at pålægge disse moms – fordelen herved er belyst i beregningseksemplet nedenfor, hvor der er taget udgangspunkt i en online butik, der sælger iPhone covers. Kilde: Anders Balmer - KPMG – vist på

3 Eksempel 1 I det første eksempel faktureres fragten med 50 kr., hvoraf momsen på 10 kr. registreres som udgående moms og afregnes til SKAT ved butikkens moms- indberetning. Derfor udgør butikkens egentlige indtægt på fragt 40 kr. ekskl. moms, selvom butikkens omkost- ninger til fragt udgør 50 kr. ekskl. Moms Kilde: Allan Balmer, KPMG

4 Hvis alle kunder blot betalte, ville momsen udgøre 100.000 kr.
Eksempel 2 En virksomhed fakturerer et samlet forsendelsesgebyr på mio. kr. Portoudgifterne er kr. De momspligtige administrationsgebyr udgør kr. (inkl. Moms) Hvis alle kunder blot betalte, ville momsen udgøre kr. 10 pct. af kunderne returnerer varen og betaler ikke. Når man modregner dette, er indtægterne på administrationsgebyr altså alene kr. Dermed bliver momsen kr. Kilde: Henrik Pedersen, Deloitte

5 Porto er ikke momsbelagt, men det glemmer mange netbutikker, og dermed snyder de sig selv. Ofte bliver kunden faktureret for et samlet forsendelsesgebyr, som dækker både administration og porto, men i momsregnskabet bør man skille det ad. For butikker med store forsendelsesomkostninger kan besparelsen løbe op i millioner. Hvis porto betalingen udgør halvdelen af det samlede forsendelsesgebyr vil man kunne hente en besparelse på ti procent af forsendelsesgebyret. Kilde: Henrik Pedersen, Deloitte

6 "Det er sund fornuft og godt købmandsskab at tjekke sine udgifter igennem i sømmene, og for mange netbutikker vil der være penge at spare. FDIH har medlemmer, der har opnået store besparelser, som kan ses på bundlinjen," fortæller Annette Falberg, adm. direktør i FDIH omkring mulighederne for optimering af momsen på brevforsendelser.

7 ” Den største fordel ved at udnytte momslovens udlægsregler er, at forbrugeren ikke betaler mere for fragten – online butikker slipper blot for at skulle afregne moms af den viderefakturerede fragt til SKAT. Butikker, der fakturerer et større beløb for fragt, end deres reelle omkostninger hertil, herunder butikker, der fakturerer ”fragt og administration” samlet, kan ligeledes anvende momslovens udlægsregler. SKAT stiller i disse tilfælde krav til, at den opnåede gevinst løbende registreres i selskabets bogføring, og at virksomheden periodevis beregner og betaler moms af denne avance. Virksomheder, der tilbyder ”fri fragt ved køb for mere end x kr.” kan ved at foretage mindre justeringer i deres formulering og fakturaer ligeledes udnytte reglen.” Skriver Anders Balmer fra KPMG i hans indlæg Moms på fragt Post Danmark.

8 PostDK moms modulet: Fungerer på de fleste kendte E-commerce kerner.
Såfremt du benytter dig af en selvudviklet shop eller en anden kerne er du ligeledes meget velkomment til at kontakt os.

9 Gør det nemt at bruge portoudlægsreglen
- Vconnect tilbyder et momsmodul, der gør det nemt for dig at styre portoudlægsreglen i din netbutik. - Modulet sikre korrekt moms på dine fakturaer og i dit momsregnskab og rapporter, når du bruger udlægsreglen.

10 - Faktura til Private (Speciel):
- Faktura til Erhverv (Standard):

11 Kunden har 2 forskellige Post Danmark Leverings services.
Med omdeling = PortPris 31,2kr (39kr inkl. Moms.) og pris til slutkunden 31,2kr (39kr inkl. Moms.) Uden omdeling = PortPris 31,2kr (39kr inkl. Moms.) og pris til slutkunden 31,2kr (39kr inkl. Moms.) VAT Module linjen viser portoprisen for de sammenlagte leveringer. Da dette site køre uden fortjeneste på levering bliver differencen 0 på alle poster. Men man kunne forstille sig sites hvor disse har avance på leveringen. Skulle dette være tilfældet vil Subtotal selvfølgelig vise dagens overskud samt moms til betaling. I bunden laver rapporten en sum af alle de valgte dages overskud og moms til betaling. Fragtrapport:

12 Pris for PostDK moms modulet : - Installation og opsætning - Licens til modulet Ved licenskøb til flere domains er prisen efterfølgende 995 kr. Pr. ekstra shop / domæne. 1995 kr. 995 kr.

13 Spørgsmål, bestilling eller forhandlerskab af PostDK moms modulet: Kontakt Thomas Sørensen Tlf.:


Download ppt "PostDK momsmodul Mange netbutikker overser, at der ikke er moms på forsendelser, når de sender varer til privat kunderne med Post Danmark."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google