Velkommen til brobygningsdage med Hands & Brains aktiviteter

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Valg af introduktionskursus. 8. Klasse efterår/vinter.
Advertisements

Hvad betyder erhvervsuddannelsesreformen for voksne?
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser Mål 1: Flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse Resultatmål.
Hvem -Fagligt dygtige elever, der vælger Gymnasialt -Musikken i centrum, derfor STX -Sociale udfordringer -Personlige udfordringer -Skolens vejledning.
Klar til 10. Klasse! Præsentation. Plan for indskolingen Indmeldt Forældre/elev/skole-møde I DAG! Indslusningssamtaler Brev om endelige valg – 1. juni.
Sproglærer Lone Elbjørn - lærer Sprog : engelsk, tysk, fransk - Sprogkonsulent : Internationale dimension i sprogundervisningen.
SOFTWARE EVALUERING. HVORDAN KAN MAN EVALUERE PÅ SIT SPIL? Kvalitative metoder Kvantitative metoder Observation Data opsamling.
Sourcing via Jobindex.dk
Kollektiv vejledning 8. klasse, første gang
Hvad er Xclass? En folkeskole. Elever: 143 piger 166 drenge I alt 319
Feltopgave 1 Julie-Marie Terkildsen
Brobygning – EUD og efterskolerne
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
At udfordre eleverne på deres valg, også i forbindelse med uddannelsesmessen Lektor Marianne Tolstrup, UCL
Læseløft Syd og ”Den sproglige Dimension”
Dagens program Vi skal tale om: Hvornår og hvordan du træffer valg?
Lektion 1A Formålet med denne lektion er at give eleverne et billede af Netwerk for at forberede dem på forløbet og på, hvor lang tid det varer, samt at.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Præsentation Flakkebjerg Efterskole. Hvad er det for et sted?
Synergi Sådan rapporterer du om arbejdsmiljøet i NCC
Dagens program Du skal have kendskab til:
Velkommen til Introdag med skills-aktiviteter!
Velkommen til Introdag med skills-aktiviteter!
Vidensbrønden Et interaktivt læringsgulv
Forberedelse til eksamen
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Værktøj 2: Kan og skal krav - fokus på kerneopgaven
Uddannelsesvalg i 8. klasse
Velkommen til TECHCOLLEGE
Ung til Ung aftener 2016/17 Margrethe Tovgaard
Forberedelse af besøget på DM i Skills 18. – 20. Januar 2018 i Herning
Skriv ansøgning 10 gode råd.
ÅRHUS AFDELING.
Uddannelses- og informationsarrangement
UDDANNELSE OG JOB 8. klasse
Tag sikkerhedskopier Når uheldet er ude – enten fordi dine ting går i stykker, eller fordi du bliver offer for kriminalitet – er det godt at have sikret.
Tag sikkerhedskopier Når uheldet er ude – enten fordi dine ting går i stykker, eller fordi du bliver offer for kriminalitet – er det godt at have sikret.
Klar til uddannelsesevents? 3. – 4. oktober i FrederiksborgCentret
Ungdommens uddannelsesvejledning Ungecenter Mariagerfjord
Forældremøde.
Velkommen til brobygningsdage med Hands & Brains aktiviteter
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
Dagens program Du skal have kendskab til:
Erfaringer fra virksomhedsbanken
1. kontaktmøde Velkommen til workshop om Kompetenceafklaring, CV og Netværk. Hils på hinanden, jeres networking starter nu
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Hvad er praksisnær undervisning?
Hvordan samarbejder vi med grundskolen om det praksisnære?
Velkommen til 2. og 3. Introdag Copenhagen Loud Festival
Samtale om folkeskolen i
Klar til uddannelsesevent? 24. – 25. oktober i Bella Center
Nyt fra ministeriet Billeddias
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Velkommen til 2. og 3. Introdag Copenhagen Loud Festival
Studievalgsportfolioen
Velkommen til brobygningsdage med Hands & Brains aktiviteter
Velkommen til 2. og 3. Introdag Copenhagen Loud Festival
Velkommen til webinar: Brug de digitale ressourcer i børnebiblioteket.
Velkommen.
VUC Roskilde – Uddannelser, facts og tal
Skrivedag 3: Fra skriftlig opgave til mundtligt oplæg
Velkommen.
Alberts historie Af forfatter Signe Rhode og illustrator Anja Løfkvist
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Introduktionskursus på ungdomsuddannelserne
Lektion 1-2 i Blok 8 Teknologiforståelse som fag - Mellemtrin
Brydning af lys Introduktion Beskrivelse af aktiviteten
Undervisningsmateriale til introduktionskurset den 5. september 2019
Præsentationens transcript:

Velkommen til brobygningsdage med Hands & Brains aktiviteter Formålet med at invitere jer her i dag er at give jer et indblik i en uddannelsesverden, som mange af jer ikke kender til. De allerfleste af jer kender til de forskellige gymnasiale uddannelser, men hvor mange af jer kender til mulighederne på erhvervsskolerne? Erhvervsuddannelser er meget mere end tømrer, elektriker eller frisør. Der findes over 100 spændende uddannelser, hvor muligheden for at dygtiggøre sig inden for et bestemt fag, praktikforløb og fleksibel videreuddannelse kan være et attraktivt valg for flere af jer der sidder her i dag. Og faktum er, at der i fremtiden bliver stor efterspørgsel på dygtige unge med en erhvervsuddannelse i rygsækken. I dag vil vi ikke fortælle jer om de enkelte uddannelser, men i stedet om, hvilke indgange der er til uddannelserne, hvad det vil sige at tage en ungdomsuddannelse på en erhvervsskole og hvilke muligheder I får, hvis I går den vej – herunder EUX som en uddannelse på lige fod med EUX. Vi håber at I får en go’ dag med tempo og udfordringer til både hoved og hænder.

Dagens program Velkomst og introduktion til EUD & EUX Pearl of Copenhagen Aktivitet på tværs af EUD & EUX-uddannelser Afslutning

Formål med brobygningsdagene Formål med dagene Få en introduktion til erhvervsuddannelserne med udgangspunkt i grundfag som dansk, matematik, fysik og engelsk Spille Pearl of Copenhagen Komme ud på værkstederne og prøve kræfter med konkrete EUD og EUX fag - Formål med dagene er at vise, at en erhvervsuddannelse kræver både hoved og hænder og har et højt fagligt niveau – herunder EUX som en uddannelse på lige fod med STX

Hvorfor er vi her? Vi bygger videre på den viden, I allerede har fra jeres besøg i Bella Center eller FrederiksborgCentret fra Copenhagen Skills I skal have et overblik over de fire hovedindgange og fagretninger til erhvervsuddannelserne Fordi I, i 9. klasse skal vælge en ungdomsuddannelse – og skal også kende til EUD og EUX, inden I vælger

Dagens 1. aktivitet I skal nu spille opvarmningsspillet til Pearl of Copenhagen Spil videoen: https://vimeo.com/270344443 Nyt billede i stedet for festival – et billede af skibet fra spillet

Dagens 2. aktivitet Pearl of Copenhagen Hjælpe unge mennesker gennem en uddannelse og ud i spændende jobs på et krydstogtskib Spil videoen: https://vimeo.com/270344443 Nyt billede i stedet for festival – et billede af skibet fra spillet

Er I klar? Pearl of Copenhagen Afspil videoen: https://vimeo.com/270344443 Nyt billede i stedet for festival – et billede af skibet fra spillet

Dagens 3. aktivitet Pearl of Copenhagen fortsættes i værkstederne – I kommer til at arbejde med konkrete EUD og EUX fag sammen med faglærer på erhvervsskolerne …(indsæt hvor og hvilken opgave/øvelse, som eleverne skal lave ude på værkstedet på Erhvervsskolen) FX… I vil nu dykke ned i skibets maskinrummet eller I vil nu skulle se nærmere på skibets restaurant osv. - Her indsætter hver Erhvervsskole den/de opgaver, som eleverne vil skulle lave på de respektive skoler

Programmet for i morgen Pearl of Copenhagen fortsættes…(indsæt hvor og hvilken opgave/øvelse, som eleverne skal lave ude på værkstedet på Erhvervsskolen)

Tak for i dag!

Programmet for i dag 2. brobygningsdag Indsæt dagens program – det er op til den enkelte erhvervsskole at lave dette program.

Vi går i … …(indsæt hvor og hvilken opgave/øvelse, som eleverne skal lave ude på værkstedet på Erhvervsskolen) Her noterer du det værksted, som de går i og hvad de skal lave…

Karrierefilm Spil videoen: Karrierefilmen: https://vimeo.com/278356825 pw: eux

Evaluering 1 Kahoot Husk at kigge Kahoot igennem inden gemmengang – LÆS både spørgsmål og svar. TRYK på billedet og Kahoot kommer frem. Brug følgende login oplysninger: Brugernavn: hellevivi Password: hellevivi52 Tryk på Play og vælg Classic. Derefter kommer der en kode op, som eleverne skal bruge til at logge på.

Evaluering 2 Hvad ved I nu, som I ikke vidste før kom? Hvad var sværest? Hvad var sjovest? Hvad vil du fortælle til andre, om de her to dage? Efter Kahoot kan I afslutte med disse 4 spørgsmål. De er gode til at få generel viden om, hvad eleverne har fået ud af brobygningsdagene. I må meget gerne notere elevernes svar ned, da de kan bruges i den samlede evaluering.

Tak for i dag! Vi arbejder på at få en evaluering ind på app’en. I hører nærmere.