Minivådområder En frivillig kollektiv indsats Landbrugsseminar 2018

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tilskudsordninger til finansiering af fosforvådområder Informationsmøder for kommuner 2012 Kristina Larsen NaturErhvervstyrelsen, Tønder.
Advertisements

Status for de lokale uddannelsesudvalgs rolle efter lovforslag om VEU-centre på Konference for Lokale Uddannelsesudvalg og repræsentanter fra udbydere.
Chefkonsulent Leif Knudsen Videncentret for Landbrug Naturerhverv.dk
Miljøeffekt af mindre tab af kvælstof og fosfor
Midtvejsevaluering af Landdistriktsprogrammet
mellem Miljøministeriet og KL
Tilskud til naturpleje. - 1-årig eller 5-årig ordning
Denne præsentation indeholder 9 mulige forside layouts
Fundraising Jakob Ugelvig Christiansen
Ordninger under Landdistriktsprogrammet
Tilskud til økologisk jordbrugsproduktion Det samlede tilskud ved omlægning til økologi ud over enkeltbetaling År fra omlægning år3.-5. årEfterfølgende.
Karen V. Thomasen Heden og Fjorden
Status og forventet tidsplan Forvaltningen er pt. ved at lægge sidste hånd på et forslag til vandhandleplan. Den videre proces: • 31. majKlima- og Miljøudvalget.
Effekt af nye virkemidler
Orientering om Vandrammedirektivet
Konsulent Heidi Buur Holbeck Afd. for Plan & Miljø.
Grunddataprogrammet.
Modernisering af P-fondsreglerne
VERSITET RASMUS EJRNÆS AARHUS UNIVERSITET DET NATIONALE CENTER FOR MILJØ OG ENERGI UNI GENERELLE BETRAGTNINGER OG KRAV TIL DEN ”TØRRE NATUR”
Indlæg på Gudenåkonferencen på "Værket" den 9. maj 2008 ”Punktkilderne – Indsats og forventninger” Nels Markussen Natur- og Vandchef Miljø- og Teknik Randers.
Udbetaling af tilskud. Hvad er proceduren og hvad skal man huske Louise Ilum Sørensen NaturErhvervstyrelsen.
Tekst starter uden punktopstilling For at få punktopstilling på teksten (flere niveauer findes), brug >Forøg listeniveau- knappen i Topmenuen For at få.
Den gode ansøgning Natura 2000 mm
Lodsejerkontakt – nøglen til realisering af vådområder.
VANDMILJØPLAN II - Økonomisk slutevaluering
Oplæg d Ved Peter Kjøngerskov og Rune Carlsen.
Regler om drift af naturarealer
Indtryk fra studietur til Holland og Tyskland Natura 2000 i andre EU-lande Den Europæiske Union ved Den Europæiske Fond for Udvikling af Landdistrikter.
Fællesoffentlig kampagne for offentlig digital selvbetjening 2013 Fokus og mål: Informere om overgangen til obligatorisk digital kommunikation - med.
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Lov om dyrkning m.v. af genmodificerede afgrøder Hvordan og hvorfor?
Ændret vedligeholdelse - forberedende arbejder i Silkeborg kommune Tilsyn/vandstandsmålinger.
Konsulentmøde Tilskud til skov juni Dagsorden kl – 9.45 Ankomst – kaffe og brød kl. 9.45Velkomst Kl Tilskud -Grønne driftsplaner -Landdistriktsprogram.
Konsulentmøde Marts Dagsorden Børkop 12/ Kaffe rundstykker Velkomst – generelt Nyt sagsflow i tilskudssager.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Økologi Nye tilskudsregler for økologisk jordbrug.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Status for etablering.
Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Planteproduktion Afprøvning af et fosforindeks baseret på det oprindelige amerikanske i et projekt i Danmark Afprøvning.
Hvad betyder Natura 2000 for landbruget? Miljøkonsulent Irene Wiborg Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Planteavl.
Tilskudsordninger til finansiering af naturprojekter på kulstofrige lavbundsjorder Informationsmøde for kommuner juni 2015 Kristina Larsen og Søren Pedersen.
MVJ - Mål og forventninger
Hvad vil jeg sige noget om? Miljøordningerne Landmændenes tilgang til ordningerne Barrierer Mål med ordningerne Kan målene opfyldes? Mere fokuseret rådgivning.
Informationsmøde om fyrtårnsprojekter under Miljøteknologisk Udviklings og Demonstrations Program - MUDP 2015 Frontpage København den 11. august 2015 Lotte.
Den Danske Naturfond - status, strategi og perspektiver Direktør Flemming Nielsen Friluftsrådet - den 28. april
Grundkursus i § 3 sagsbehandling Naturbeskyttelse historisk Formålsparagraffen § 1 Øvrigt indhold.
Konflikt mellem rent vand og landbrugets produktion samt afledte forurening Brian H. Jacobsen, Fødevareøkonomisk Institut Københavns Universitet Gymnasiebesøg.
Den Danske Naturfond Status og perspektiver. Fondens etablering  Natur- og Landbrugskommissionen – april 2013  Principaftale – nov  Finanslovsaftale.
VANDRÅD KAN ØGE SAMARBEJDET I ET OPLAND IRENE ASTA WIBORG FLEMMING GERTZ.
FREMTIDIGE MULIGHEDER FOR STYRET DRÆNING I DANMARK SØREN KOLIND HVID SEGES – PLANTE & MILJØ.
KONSEKVENSER AF MILJØ- OG LANDBRUGSPAKKEN LANDBRUGSFAGLIGE KONSEKVENSER CHEFKONSULENT LEIF KNUDSEN, SEGES.
DET KAN MÅLINGER I VANDLØB BRUGES TIL! SØREN KOLIND HVID, SEGES.
Fleksible krav ved ændret vandløbsvedligeholdelse kan reducere omkostningerne Brian H. Jacobsen, Fødevareøkonomisk Institut Københavns Universitet IDA.
Envina indsatsplanmøde februar 2017
Målrettede efterafgrøder
Hvad er prisen for de næste tons kvælstof i vandplanerne ?
Efterafgrøder 2017 Landbrugsseminar 2017 Jakob Møgelvang
Vi sætter fokus på bedre rensning af dit spildevand 2016.
Status og udvikling for MVJ-ordningerne
Vandområdeplaner og landbrugspakken
Økologisk arealtilskud og pleje af græs Hurtigere udbetalinger og
Pilotprojektordning om præcisionslandbrug
Ny målrettet regulering
Barrierer for vådområdeindsatsen
Direkte støtte 2018 Landbrugsseminar 2018
Ny målrettet arealregulering af landbruget
- Kan dynamisk landbrug og Grøn Vækst gå hånd i hånd?
Målrettet regulering fra 2019
Landbrugsseminar 2019 Jacob Nielsen, vicedirektør
Målrettet regulering og andet nyt om efterafgrøder 2019
Ny fælles landbrugspolitik i EU efter 2020
Helhedsorienteret forvaltning af vandløb og ådale
Præsentationens transcript:

Minivådområder En frivillig kollektiv indsats Landbrugsseminar 2018 Julie Rose Bang EU & Erhverv / Landbrugs- og Fiskeristyrelsen / Titel på præsentation

/ Landbrugsstyrelsen / Landbrugsseminar 2018 Minivådområder – En frivillig kollektiv indsats

En ny måde at regulere på – minivådområder er en del af løsningen Minivådområder er en vigtig indsats i Fødevare- og landbrugspakken og forventes, at bidrage med en kvælstofreduktion på 900 tons i årene 2018-2021. Minivådområder er et nyt kollektivt N-virkemiddel, der har til formål at reducere udledningen af kvælstof til vandmiljøet I 2018 er der: Afsat 50 mio. kr. til etablering (EU-midler fra Landdistriktsprogrammet). Afsat 6 mio. kr. til kompensation for udtag af areal og vedligeholdelse (nationale midler). Forventning om, at der gives tilsagn til ca. 250 minivådområder. / / Landbrugsstyrelsen / Landbrugsseminar 2018 Minivådområder – En frivillig kollektiv indsats

Derfor er det en god idé at overveje at etablere et minivådområde er en effektiv måde at reducere udledningen af kvælstof og fosfor til vandmiljøet - kan reducere drænvandets kvælstofkoncentration med omkring 20-40 % kan etableres med fuld finansiering under projektstøtteordningen og kompensation for udtag af areal og omkostninger til vedligehold som engangskompensation (NB: de minimis-støtteloft) er et frivilligt virkemiddel, hvor du til enhver tid kan udtræde af tilsagnet ved at tilbagebetale tilskuddet vil ofte kunne placeres udenfor eller i kanten af dyrkningsfladen kan bidrage til øget herlighedsværdi på ejendommen og forbedre jagtmuligheder / Landbrugsstyrelsen / Landbrugsseminar 2018 Minivådområder – En frivillig kollektiv indsats

Hvor kan der anlægges minivådområder? Minivådområdet og drænoplandet skal være udpeget på udpegningskortet Oplandet skal være drænet Oplandet skal være i omdrift HUSK: De nødvendige godkendelser til minivådområdet fra din lokale myndighed skal være indhentet. Kortet findes i Miljøgis og i Tast-selv Find links på lbst.dk / Landbrugsstyrelsen / Landbrugsseminar 2018 Minivådområder – En frivillig kollektiv indsats

Oplandskonsulenterne gør det nemt at ansøge Oplandskonsulenten kan gratis: hjælpe med planlægning af og ansøgning om etablering af et minivådområde i nogle tilfælde være byggeleder på projektet – specielt i mindre projekter hjælpe med at udarbejde tilbudsmateriale hjælpe med at indhente de nødvendige tilladelser til projektet udarbejde ansøgning om udbetaling Oplandskonsulenterne er allerede i gang ude i landet Find kontaktoplysninger på oplandskonsulenterne.dk / Landbrugsstyrelsen / Landbrugsseminar 2018 Minivådområder – En frivillig kollektiv indsats

Kan minivådområdet blive et § 3 areal? Det er besluttet at ændre bekendtgørelse om beskyttede naturtyper så minivådområder ikke bliver omfattet af § 3 beskyttelse så længe det er omfattet af en aftale med en offentlig myndighed. I praksis betyder det, at minivådområdet er undtaget fra at kunne vokse ind i § 3-beskyttelse i den 10 årige tilsagnsperiode. Efterfølgende har man 1 år til at genopdyrke arealet. Hvad sker der efter den 10 årige tilsagnsperiode? Der arbejdes på at finde en aftaleform, hvor man skal vedligeholde minivådområdet, så det ikke kan blive omfattet § 3 beskyttelse. / Landbrugsstyrelsen / Landbrugsseminar 2018 Minivådområder – En frivillig kollektiv indsats

Hvilke krav skal være opfyldt? Oplandet til minivådområdet skal være drænet.    Minivådområdet skal dimensioneres, så det udgør 1 - 1,5 % af drænoplandet. Minivådområdets drænopland skal minimum være 20 ha. Min. 80 % af drænoplandet skal have været registreret som omdriftsareal i 2017 i Fællesskemaet. Minivådområde og drænopland skal være beliggende på Udpegningskortets egnede eller potentielt egnede arealer. Max. 10 % af hhv. minivådområde og drænopland må bestå af arealer uden for disse kategorier. Du skal vedlægge en erklæring fra en oplandskonsulent. Der må ikke være givet andre projekt-tilsagn på arealet, hvor du ønsker at anlægge dit minivådområde, herunder må der ikke være ansøgt om et vådområde- eller lavbundsprojekt (etablering og forundersøgelse) på arealet. / Landbrugsstyrelsen / Landbrugsseminar 2018 Minivådområder – En frivillig kollektiv indsats

Ordningen åbner 1. februar 2018 Ansøgningsrunden er åben fra 1. februar til 3. april 2018 Tilsagn/afslag i august 2018 2 år til at anlægge minivådområdet 10 årig tilsagnsperiode Ansøgningsrunder i perioden 2018-2021 Det kan du gøre før ansøgningsrunden åbner 1. Se på udpegningskortet om dine arealer er egnede til minivådområder 2. Overvej mulige placeringer af minivådområder ud fra områdets dræning og arealanvendelse 3. Kontakt din oplandskonsulent (oplandskonsulenterne.dk) / Landbrugsstyrelsen / Landbrugsseminar 2018 Minivådområder – En frivillig kollektiv indsats

Spørgsmål Find mere information om ordningen her: lbst.dk minivådområder oplandskonsulenter.dk