Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

Hvordan får vi arbejdet med kvalitet og afbureaukratisering forankret på vores arbejdsplads, så både ledere og medarbejdere er involveret og bidrager i.
Integrated Children’s System
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Alle børn skal være del af fællesskabet
Børns udvikling – et fokus på børn og sprog
Agi Csonka, direktør Danmarks Evalueringsinstitut
Nye krav og besparelser – hvordan sikrer vi kvaliteten v/ Dorte Bloch
Børn og Unge Fokusområdet: Sundhed, trivsel og kriminalitetsforebyggelse Der etableres i hvert distrikt et trivsels- og sundhedsråd i efteråret 2013 Målsætning:
Dialogmøde 16. maj 2013 Skolebestyrelser og Familie- og Kulturudvalget.
Sprogvurderinger af 3-årige
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
LP-MODELLEN LP-modellen Hamar uge Mandag aften
Kan daginstitutioner gøre en forskel. v
Inklusion i Børneinstitution Højme
24. januar CFU OK 08 Delforlig - staten Attraktive arbejdspladser Fokus på samarbejde, kompetenceudvikling og arbejdsmiljø.
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
Alle børn er alles ansvar
Ressourcecenteret Specialreform 2.0: Oprettelse af ressourcecentre på alle folkeskoler i København Mål: At styrke tidlig indsats og bedre inklusion Sikre.
Fællesskaber for Alle Forældres betydning for børns
Læringsmiljøvurdering - dynamisk udvikling af pædagogiske læringsmiljøer Svendborg den 14. marts 2013.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Tjek-ud konference Projekt styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade 22. September 2014 Velkommen.
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Den inkluderende skole
Evaluering af dagtilbud Oplæg til DLO’s konference København 25. april 2007 Anne Kjær Olsen og Pia Vinther Dyrby konsulenter på Danmarks Evalueringsinstitut.
Hvilke lærere vil jeg have på mit lærerværelse i morgen ?
Et fagligt løft af folkeskolen.
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Rejseholdets anbefalinger - overblik Tema 1 Kompetenceløft til lærere og ledere Anbefaling 1: Lærernes kompetencer skal styrkes Anbefaling 2: Hæv kompetencen.
Evaluering på dagtilbuds- og skoleområdet BKF Regionsformandsmøde 23. Maj 08.
Faglige kvalitets- oplysninger 15. januar Faglige kvalitetsoplysninger - formål At udvikle og afprøve et katalog af syv redskaber for at Understøtte.
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Pædagogisk Rådsmøde F olkeskolereform 6. Februar 2014.
F REMTIDIGE OPGAVER FOR PÆDAGOGISKE KONSULENTER PÅ DAGINSTITUTIONSOMRÅDET Faggruppeudvalget for pædagogiske konsulenter i FOA FOA - Pædagogiske konsulenter.
Program for læringsledelse Ved Birgit Lindberg, Sekretariats- og dagtilbudschef 12. januar 2016.
1 Faglige udfordringer og kommende initiativer på dagtilbudsområdet Ny Dagtilbudslov Læring, udvikling, omsorg og dannelse Pædagogiske læreplaner Krav.
Program for Læringsledelse Arbejdsmøde for Dagtilbud den 18. august 2015.
1 Hvem deltager i Program for læringsledelse ?. 2 Deltagende kommuner med dagtilbud Billund Fredericia Hedensted Kolding Nordfyn Svendborg.
Den 29. september 2009 FURESØ SÆTTER LYS PÅ BØRN OG UNGE VELKOMMEN TIL KONFERENCE OG UDSTILLING De gode overgange – det vi vil.
Programmet er afprøvet i tre repræsentative skoledistrikter siden januar 2013 Implementeres i resten af kommunen per 1. januar 2016 Partnerskabskommune.
Alternative pasningsformer Børn og Unge-udvalget 21. november 2012.
Det gode forældresamarbejde FOA vuggestuekonference Dorthe Boe Danbjørg, Næstformand Forældrenes Landsforening Det gode forældresamarbejde OrganisatoriskUformeltFormelt.
Sammenhæng mellem indsatsområder på Dagtilbud v/Birgit Lindberg Arbejdsmøde for Dagtilbud den 18. august 2015.
Kursus i pædagogfaglig ledelse af social inklusion og facilitering af aktionslæring 25. marts 2015 Afrunding ved Birgit Lindberg, dagtilbudschef.
BKF Børne- og Kulturchefforeningen Dagplejen – en central brik i kommunernes dagtilbud -BKF-synspunkter om omstilling på dagtilbudsområdet på FOA- konference.
Bente Jensen, LANDSKONFERENCE 2006 Udsatte børn i dagtilbud Hvad ved vi, hvad gør vi - og hvordan kan kvalitet fremmes? Oplæg på FOA Landskonference,
Måleredskaber i dagtilbud En guide til at vurdere og vælge redskaber til måling af læringsmiljøkvalitet i dagtilbud Juni 2017 Måleredskaber i dagtilbud.
Viden kan være erfaringsbaseret eller forskningsbaseret
GLADSAXE KOMMUNE dagtilbudsområdet.
Hvordan får vi arbejdet med kvalitet og afbureaukratisering forankret på vores arbejdsplads, så både ledere og medarbejdere er involveret og bidrager i.
Langsigtede mål i Assensmodellen 2019
Vidensbaseret praksis i botilbud
Inklusionsudvikling Konsulenter fra Inklusionsudvikling
Den pædagogiske læreplan
Oplæg om den styrkede pædagogiske læreplan V
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
Læringskonsulenter Erhvervsuddannelserne
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Dagtilbudsreformen ”Stærke dagtilbud,- alle børn skal med i fællesskabet” Den styrkede pædagogiske læreplan Arbejdsgruppernes udkast til temabeskrivelser.
KLF - konference om chancelighed
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
Inspirationsworkshop med fokus på
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Program Kort introduktion til hovedområder i den nye dagtilbudslov
Præsentationens transcript:

Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps

Team Dagtilbud i Socialstyrelsen Etableret i Socialstyrelsen i januar 2017, med : Praksiskonsulenterne Tilbyder praksisnære rådgivnings- og vejledningsforløb, der fremmer den pædagogiske kvalitet i dagtilbud. Udvidet i september 2017 med : Vidensenheden Bidrager til en vidensdrevet udvikling af dagtilbudsområdet og understøtter vidensflow ml. politik, forskning og praksis. Pt. især fokus på realisering af den politiske aftale, herunder implementering af ny læreplan 19. september 2018

Praksiskonsulenterne Praksiskonsulenterne tilbyder praksisnære rådgivnings- og vejledningsforløb, der styrker den pædagogisk kvalitet Et satspuljeprojekt, der løber til ultimo 2019, forankret i Socialstyrelsen. Projektets overordnede formål: At bidrage til at mindske den negative sociale arv for børn i udsatte positioner, der går i dagtilbud. Det skal ske med en helhedsorienteret indsats, som kommer alle børn til gode. Indsatsen bygger på det børne- og læringssyn, som er formuleret i ”Master for en styrket pædagogisk læreplan”. 19. september 2018

Samarbejdet er karakteriseret ved: Forløbene er skræddersyede – Vi tager afsæt i den pædagogiske praksis vi møder i det enkelte dagtilbud og arbejder systematisk på at øge kvaliteten derfra Forløbene er praksisnære – Vi arbejder i hele spændet fra forvaltning til blå stue, med vægt på tilstedeværelse i dagtilbuddet og i det direkte samarbejde med det pædagogiske personale Forløbene er ikke en ‘ekstra-opgave’ - Praksiskonsulenterne er en ressource ind i det kvalitetsarbejde,som allerede er eller skal i gang Forløbene er baseret på aktuel, forskningsbaseret viden - Vi hjælper med at omsætte viden til handlekompetencer i praksis 19. september 2018

Praksiskonsulenternes ydelser Etårige rådgivnings- og vejledningsforløb Minivejledningsforløb – 10 timer Årlige landsdækkende konferencer Temadage for deltagende kommuner 19. september 2018

Faseplan for styregruppen 19. september 2018

Fire centrale fokusområder 19. september 2018 Fire centrale fokusområder Et tydeligt tværfagligt samarbejde hvor dagtilbuddet inddrager eksterne samarbejdspartnere med henblik på tidlig indsats og i arbejdet med at fremme trivsel, udvikling og læring hos børn i udsatte positioner.   En god organisering af læringsmiljøerne Både i forhold til de strukturelle parametre og de procesmæssige elementer, så disse i højere grad vil virke understøttende for trivsel, udvikling og læring hos børn i udsatte positioner. Styrkelse af forældresamarbejdet med henblik på at kvalificere rådgivning og vejledning af forældrene, som dagtilbudsledere og pædagogiske medarbejdere har ansvar for. Med en øget forældreinddragelse i barnets aktuelle trivsel, udvikling og læring, vil forældrenes muligheder for at fremme et udviklende læringsmiljø i hjemmet blive styrket. 19. september 2018

Forandringsmodel 19. september 2018

Hvem kan være med til understøtte indsatsen? Pædagogisk personale Faglig leder ? Pædagogisk konsulent og tovholder Pædagogiske vejledere Indsats for børn i udsatte positioner Praksis konsulenterne Pædagogiske vejledere Daginstitutions-leder 19. september 2018