Recovery Højskole Psykiatrien møder højskolelivet og sød musik opstår?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
SMUT PAKKE 2 VIDEN OM SUKKERSYGE.
Advertisements

”Psykisk sårbarhed hos unge” Temadag for UU-vejledere
Vi står midt i en ny tid!!! Åbenhed, en vilje til at afprøve nye arbejdsformer og styrke til forandring. Jaana Castella Psykiatritopmøde 6. oktober 2012.
På hospitalet var der en alvorligt syg patient. Familien var samlet i ventesalen, og endelig kom en træt og bedrøvet læge ind: -”Jeg er ked af at skulle.
Arbejdsdeling mellem kommuner og region på psykiatriområdet
Tværsektoriel ledelse – hvorfor, hvordan, hvorhen?? Volume II
Tema: 6 Hvad kan jeg gøre når jeg har det dårligt_ Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Progression i arbejdsmarkedsparathed
Tværsektoriel ledelse: Hvorfor, hvordan, hvorhen?
Indsamlingsmetoder.
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Hej. Jeg hedder XXXX og er frivillig i Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne. Jeg er her for at fortælle jer om solarier og kræft i huden, så.
Brugerinddragelse i et uddannelsesperspektiv
Storyboard fra …. Kommune/team
Nu er der gået lang tid siden, I har hørt nyt fra os. Det beklager vi! Det er ikke kun fordi, vi har ligget på den lade side 
Hjælp mig med at finde den !!! En stor belønning til dem, der SER bedst! Præsenterer Klik her for at starte JEG HARMISTET MIN MIS !! Red Bulls.
Han sagde “Skal vi bytte stilling I aften?"
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Forældre- og fødselsforberedelse
Session 16: Hvad forstår vi ved sundhed Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse.
Målet for os i dag ”At lære jer en simpel model, der sætter jer i stand til, at opbygge en argumentation, der giver jeg gennemslagskraft”
Velkommen til Rådsmøde Onsdag d. 15. september 2010
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
Øjenstyringscomputer – og hva’ så? Familieweekenden d september 2014 Center for Rett Syndrom.
En styrket indsats for kronisk sygdom, d. 28. september 2011 Et løft i behandlingen - et kig på succeser og udfordringer.
SUNDBY. SUNDBY Sundby kantine/café Sundby kantine/café; I Sundby Cafe lærer du at finde opskrifter om sund mad, både almindelig mad, men også det søde.
1 Resultater og perspektiver – Samordningsudvalg Syd
Han sagde “Skal vi bytte stilling I aften?"
Lederseminar 2014 Varde Kommune
Indsæt foto: Klik på det lille fotoikon og vælg det ønskede foto i dialogboksen. Skift eksisterende foto: Klik på foto og brug derefter slettetasten til.
Integreret psykiatri og rehabilitering - en fælles platform Workshop: Det organisatoriske perspektiv Forskningsoverlæge, ph.d. Lene Falgaard Eplov Forskningsenheden.
Differentieret Indsats Conny Kuhlman Jordemoder,
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
Hvilke erfaringer, udfordringer og dilemmaer har vi i kommunen? Lisbeth Holm Risikomanager.
Velkommen til Kulhuse!. Velkommen – og hvem er vi? Anne Louise Nanna.
SATSPULJEPROJEKT FOR SÅRBARE GRAVIDE Side 1. UDMØNTNING AF MIDLER FRA SUNDHEDSPOLITISK UDSPIL TIL SÅRBARE GRAVIDE 2 Regeringens Sundhedspolitiske udspil.
Resultater fra: Diskriminationsundersøgelsen blandt mennesker med psykisk sygdom Som et led i EN AF OS kampagnen er der gennemført en undersøgelse af oplevet.
1 Randers Sundhedscenter - Hvad har mad med sex at gøre? - 1 Hvad har mad med sex at gøre?
Godmorgen - og velkommen til alle de nye. Kulhuse-sangen Melodi: I en kælder sort som kul Nu vi samlet er igen og et år er gået Karlslunde vi sidst tog.
Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF - Midtjylland. Forældrekursus COACHING Herning Badminton Klub 29.september 2008.
Den gode overlevering og samarbejde på tværs
Information om forløbsprogram for mennesker med psykisk sygdom og samtidigt misbrug.
Bæredygtighed i tjenesten Hvordan bevare passion og motivation som børneleder på den lange bane?
Sæt medarbejdere, fag og opfindsomhed fri – innovation? LO’s arbejdsmarkeds-, uddannelses- og erhvervspolitiske konference 25. november 2014 Pia Gjellerup.
Aarhus 16.marts Karen Skou. Se alt her: r/sider/Danmark-spiser-sammen.aspx
Konference om psykisk sårbare og arbejdsmarkedet Eva Borg - Vicedirektør i Region Hovedstadens Psykiatri 18. september 2012.
En fælles indsats til den enkeltes bedste på Nørrebro Oplæg til dialog-møde om en styrket indsats for udsatte grupper 29. Marts 2012 Centerchef Britta.
SOLRØD KOMMUNE | JOB- OG SOCIALCENTER Visitation til rehabiliteringsteam og ressourceforløb i Solrød Kommune Dorthe Torstensen, Leder af Social Service.
Temamøde om flowet mellem a-dagpenge og sygedagpenge Roskilde Hallerne 22. Oktober 2013.
2016 En værdig død Sundhedsstyrelsens satspuljeprojekt.
Karen Sandfær Lysholm Norbøll
Kreds Vestsjællland 7. september 2016 Sorø
Team Nordahl og Skibet Skole
En nordjysk investering – Vejle
SPEAM, stress, august 2017 Jytte Dahlstrøm, speciallæge i psykiatri
Modul 3.3 – At arbejde med læring
Dialogbaseret værktøj
Opfylder vi kursisternes behov?
Hypotese1( Fagmål 5) Vi antager at Betina har socialfobi samt tvangsforestillinger pga. hun ikke har taget sin medicin regelmæssigt. (fagmål 5, sundhedspædagogik.
PSYKISK SÅRBARHED OG ARBEJDSMARKEDET VELKOMMEN!
PROGRAM mandag den Kl.9:30-10:00
Senior IT Stuen + Vær PC aktiv året rundt ! Velkommen til Senior IT Stuen.
Fælles teamledernetværk
Personalemøde – opfølgning på MTU
Fundraising i Propa Inspiration til en fremtid med flere indtægter til projekter og aktiviteter I udgaven af Propa Nyt vil.
Bydækkende netværk for kliniske vejledere
Kom og vær stjerner for en aften Stjernehilsener kontaktforældrene
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i eget hjem
Formål At sikre borgere på kommunale botilbud og botilbudslignende tilbud mere stabile forløb og forebygge trussels- og voldsepisoder gennem en styrkelse.
Velkommen Dagens program.
Præsentationens transcript:

Recovery Højskole Psykiatrien møder højskolelivet og sød musik opstår? Louise Friis Kusk og Karina Aga Sachse Enhed for Brugerstyret psykiatri/PsykInfo Region Sjælland

Men først en lille film…. http://regionsjaelland. 23video

Hvorfor en Recovery Højskole? Kombination af Recovery College tankegang (England) og dansk højskoletradition Unikt lærings-og frirum Ikke et behandlingsrum/behandling MEN dog stadig et tilbud som Psykiatrien står bag Hvad optager kursisterne//hvad optager ”systemet” Vi: en skide god ide! ….. Men hvad sagde klinikken?

”Sikke et fantastisk tilbud…” ”Husk nu at sige til deltagerne på højskolen – at det også er Psykiatri. Så det ikke bliver Jer som er ”de gode” og os tilbage som er ”de onde.” ”Der er da fuldstændig at skyde sig selv i foden at tro, at I kan tage psykiatriske patienter med på højskole. For det første dukker de ikke op, og hvis der endelig kommer nogen er de for dårlige til at få noget ud af det.” ”Men hvad vil I så gøre, når nogle af patienterne får det dårligt. I risikerer jo at sætte gang i nogle ting, som I slet ikke er i stand til at følge op på.” Citat: ”Det er da et fantastisk godt tilbud. Men alle de patienter, som vi har her, er desværre for dårlige til at kunne tage på højskole.” ”Sikke et fantastisk tilbud…”

Teamet på Recovery Højskolen Hvad er en tutor? Ordbogsdefinition: En tutor (lat. tutor "beskytter, hjælper" af tueri "beskytte, vogte") er en vejleder – ikke en lærer i egentlig forstand, men nærmere en person, som rådgiver andre i forhold til nogle emner, som tutoren har erfaring med. FOTO

HUSK – det er ok at gå til / fra  Program Ankomst Fortællingens styrke Viden og Redskaber Krop og mental sundhed Afslutning – tak for denne gang HUSK – det er ok at gå til / fra 

Lidt fakta: 170 kursister fordelt over 5 ophold (Første gang i november 2014, senest september 2016) 27 har deltaget 2 gange 1/3 mænd og 2/3 kvinder Yngste deltager 19 år Ældste deltager 70 år

Tværsektorielt projekt i 2016 6 deltagende kommuner: Lejre, Næstved, Odsherred, Roskilde, Slagelse og Solrød Kursister er rekrutteret både i Jobcenter og Socialpsykiatrien Næstved: Brugerstyrede senge og Integreret Psykiatri Midler fra tværsektoriel pulje + kommunerne er medfinansierende

Tilbagemeldinger fra kommuner Generelt opleves det, at det er en rejse man er på, at det er en god oplevelse og investering for kommunen. Generelt er der stor begejstring for Recovery Højskolen, og det opleves at borgerne er meget mere motiveret for arbejdsmarkedet når de kommer hjem. Omkostningsniveauet er så lavt – og udbyttet så højt, at der er en klar win-win!! En deltager valgte på vejen hjem at stå af bussen ved kommunen, fordi hun ville ind og kramme og takke sin sagsbehandler, for at være sendt afsted på opholdet. Det er aldrig oplevet før.

CAMILLA