Samarbejdskursus for tillidsrepræsentanter

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
1MIO / feb. 06 Hvorfor MIO? Mange institutioner står over for nye udfordringer:  Ændrede betingelser i styring og markedsvilkår  Øgede krav til ledelse.
Advertisements

Aftale om trivsel og psykisk arbejdsmiljø (Tillægsaftale til SU-aftalen) Baggrund for aftalen: Arbejdsmiljøloven gav mulighed for, at overenskomstparter.
24. januar CFU OK 08 Delforlig - staten Attraktive arbejdspladser Fokus på samarbejde, kompetenceudvikling og arbejdsmiljø.
Trivselsundersøgelser
Afdelingsledelsen Vision og værdigrundlag i Planlægningsområde Syd.
Trivsel og psykisk arbejdsmiljø
Peter Hasle, 2006 Arbejdsmiljø - parterne og aftalesystemet Peter Hasle Arbejdsmiljøinstituttet.
Nedbringelse af sygefraværet - et fælles projekt.
Indsæt foto: Klik på det lille fotoikon og vælg det ønskede foto i dialogboksen. Skift eksisterende foto: Klik på foto og brug derefter slettetasten til.
Morgendagens Børne- og Ungeliv MEDARBEJDERE Resultater af spørgeskemaundersøgelsen 2016 Published by Birgitte Færregaard Larsen April at 12:5 Powered.
Vejen til speciallæge -hoveduddannelsesansættelse Helle Christiansen H1-kursist /kursusreservelæge/ hoveduddannelseslæge/ ?
Rundt om stress Et dialogværktøj til hospitalspersonale Hvidovre Hospital Ledende lægesekretær Mie Kroll Udviklingskonsulent Pernille Scheuer.
Skab en stressfri hverdag på din uddannelsesinstitution Velkommen! 28. april 2016 Odense.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats Indsatsen består af Ekspertrådgivning og inspiration Forskningsprojekt på de regionale arbejdspladser.
Sundhedsaftalernes betydning for sammen- hængende forløb og sektorovergange Martin Sandberg Buch, senior projektleder, cand. scient. adm. Christina Holm-Petersen,
Hvad gør erhvervslivet for at tiltrække unge? Thomas Q. Christensen 03.okt. 08 Hvad gør erhvervslivet for at tiltrække unge?
CSR - HR Beskæftigelsesrådets handicapkonference december 2008  Præsentation af Coop/CSR  Erfaringer med ansættelse af personer med.
Målstyring. Hvordan styres virksomheden sikrest & bedst ? Lav frekvente målinger (måned, kvartal, år) Hvilke? (KTA = Kunde tilfredsheds analyse, MTU.
Kursuspræsentation Arbejd effektivt og præcist. Introduktion  Definer emnet  Fortæl tilhørerne, hvad du vil tale om  Find ud af, om tilhørerne har.
Kompetenceudvikling og uddannelsesplanlægning
FTF er danskere FTF er hovedorganisation for offentligt og privat ansatte. Medlemstallet er steget med i løbet af de sidste ti år.
Forslag fra arbejdsgrupperne
STX Uddannelse.
Samarbejde og samarbejdsaftalen
ORGANISATION workshop
Online arbejdsmiljøuddannelse
Velfærdskommunen under forandring – kultur, kompetencer og komplekse problemer Kommunens (næst)største arbejdsplads.
Hvordan tror du kravene til ledere forandres i løbet af de næste 5 år?
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Arbejdsmiljø og ledelse går hånd i hånd
FRONTERNE (Til citatet) Mener du stadig det?.
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Præsentation af vores virksomhed
UU-OS værdier Åbenhed Mangfoldighed Ordentlighed Mod
Innovation Days Roskilde, September
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Den værdifulde arbejdsplads
Værktøj 2: Kan og skal krav - fokus på kerneopgaven
Virksomhedernes erfaringer med nydanske medarbejdere v/ Integrationskonsulent Pernille Kiær -
Disposition: Virksomhedspræsentation og -placering
Central kontra decentral
Hvad betyder en konflikt for mig?
Virksomhedernes erfaringer med nydanske medarbejdere v/ Integrationskonsulent Pernille Kiær -
SAPA kommunenenetværksmøde
Historien om Ib Madsen er skrevet af: Mette Eike Neerlin
Centralforeningen for Stampersonel
Briefing vedrørende indsatsen omkring det psykiske arbejdsmiljø
PL møde med praksisfeltet
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Synergi – et system til arbejdsmiljørapportering
OK18 Det statslige forlig
1. dag - Modul 1A Velkomst og præsentation Indflydelse og interessevaretagelse Frokost (kl ) Områdeopdeling kommunal / privat Overraskelse (kl )
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Voksenvejledningsnetværk Delresultater fra evalueringen
Bedst og billigst brug af maskinstation
Rum for uformel læring, 28. april 2011
Afdækning og forhandlinger med BUF og SKK
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Temagruppe Alkohol Sund By Netværket 20. november 2017
Lederen som rammesætter og drivkraft for engagement - Fortalt fra maskinrummet fra Danmarks Bedste Offentlige Arbejdsplads 2018 Ann-Christina Matzen Andreasen,
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
arbejdspladsvurdering (apv) februar – 13. marts 2019
Arbejd effektivt og præcist
Sammen forebygger vi (Gen) indlæggelser Healthcare innovation Leadership d. 14.marts 2019 Samarbejdsprojekt mellem Aalborg Universitetshospital, Region.
MEDARBEJDER-INDDRAGELSE
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Organisatorisk Implementering af Machine Learning
Overvej spørgsmålet. Interview en makker.
Præsentationens transcript:

Samarbejdskursus for tillidsrepræsentanter

Målet med kurset Parterne er enige om: "at gennemføre et samarbejdsprojekt, der skal styrke tillidsrepræsentantfunktionen og derigennem det lokale samarbejde" Citatet er fra den overenskomstmæssige aftale. Vi kan bare nævne det tørt og konstaterende.

Lidt mere baggrund "Den danske model bygger … på et velfungerende lokalt samarbejde mellem virksomhedsledere og tillidsrepræsentanter. Grundlaget for succes er ofte den decentrale aftalefastlæggelse og en samarbejdsproces i gensidig respekt og tillid" Endnu et citat fra den overenskomstmæssige aftale. Vi kan bare nævne det tørt og konstaterende. Men - det kan også bruges til at høre, om der er kommentarer/reflektioner

Uddannelsens indhold Tanken er at få præsenteret den rødt tråd i kurset: Nemlig samarbejdsaftalen. Billede nummer to - animeret - er en illustration af de fælles interesser - og herefter garnnøglet med den røde tråd … kan bruges til at få fortalt, at rammen for hele uddannelsen og sammenhængen er … Samarbejdsaftalen

Uddannelsens indhold dag: Samarbejdsaftalen og arbejdet med trivsel og psykisk arbejdsmiljø Uddannelse

Uddannelsens indhold 2. dag: Produktionsforståelse

Uddannelsens indhold 3. dag: Regnskabsforståelse

Uddannelsens indhold 4. dag: Forretningsforståelse

Samarbejdsaftalen er den røde tråd i kurset … Kan springes over - eller bruges til helt kort at gentage, at Samarbejdsaftalen er den røde tråd gennem uddannelsen.

TR TV A/S Ejes af Thomas og Rasmus Producerer design TV Har 104 medarbejdere Tillidsfolk: Viggo, Yrsa, Ingolf og Knud TR TV A/S har et SU Omsætningen er faldende - pres på overskud og likviditet Faneblad 3 Den allerførste korte præsentation af vores case-virksomhed. Vi kan kort henvise til, at der i mappen er en beskrivelse af virksomheden. Samt - og ikke mindst - at kursisterne vil få meget mere at vide om virksomheden i takt med, at vi skal arbejde med forskellige cases om TR TV A/S.

Tidsplanen for kurset og 3. dag: 9.00 – 19.00 2. og 4. dag: 8.30 - 16.00

Lidt om TekSam TekSam administrerer samarbejdsaftalen: Udvalg mellem DI og CO-industri Fælles konsulenttjeneste - bistår samarbejdsudvalgene Hjemmeside, pjecer og nyhedsbreve Temadage, projekter og årsdag

Lidt om TekSam CO-industri: DI - organisation for erhvervslivet: 8 medlemsforbund 240.000 medlemmer Overenskomsterne Miljø, uddannelse, ligestilling og løn www.co-industri.dk DI - organisation for erhvervslivet: 11.000 medlemmer - 500.000 medarbejdere Arbejdsgiverforening Erhvervsorganisation www.di.dk

Præsentationsrunde Fortæl om dig selv: Hvem er du? Hvad hedder din virksomhed og hvad laver I? Lidt om dit fritidsliv og privatliv Billederne er alene tænkt som inspiration til, at kursisterne fortæller lidt mere om sig selv …