Dialogmøder d1-d10 – September 2017

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Sundhed for alle. Baggrund for projektet •Den kommunale sundhedspolitik udløber med udgangen af 2009 •Markedsføring af Horsens som Sund By •Stigende antal.
Advertisements

der var engang behandlingspsykiatri Idræt og motion – en ny vej
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
Psykoedukation til unge i OPUS
Formål med lokalpolitisk indsats Hvad vil vi opnå? Hvordan vil vi gøre det? 1Basiskursus september 2012 Bente Röttig.
Forandringsteori for Venindenetværket2013
Praktikpladsdialog Formål 1.At øge effektiviteten af det lokale opsøgende praktikpladsarbejde over for virksomheder med ubesatte praktikpladser gennem.
”Udsatte unge med Sjældne Diagnoser” Oplæg til Sjældne Diagnosers repræsentantskabsmøde d. 15.september 2006.
Beretning for år 2001 Fremtiden.
Konference d november 2007 varme hænder og køligt overblik
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
10 punkts programmet •Der skal sikres alle børn og unge et alsidigt tilbud om fritidsvirksomhed •Kommunen skal samordne fritidsforanstaltninger, der iværksættes.
1 Rekruttering og fastholdelse • Få fat i de rigtige folk til din afdeling • Skab en spændende arbejdsform, så de har lyst til at blive.
Plan 2015 Vision: Y`s Men International Region Danmark er i 2015 en bevægelse, som lokalt, nationalt, internationalt og organisatorisk er klar til at engagere.
Skolereform & Arbejdstidsaftale Efterår: Processer og forhandlinger for skoleledere og TR 3. oktober: Stormøde for alle interesserede 16. januar: Skoleafdelingens.
Nye veje Sundhedscafeen på Greve Bibliotek Formidlingschef Berit Sandholdt Jacobsen DB Kulturkonference - Brande den 16. september 2008.
Ringkøbing-Skjern Kommune 12. September 2013
4K-pårørendegruppe Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe, Gentofte, Rudersdal
9 steps på vejen – frem til i dag?. Siden 2010 = 6 årlige kalendere på 5 regioner. Del af kommunikationsstrategien = se på, om det er en bedre løsning?
Status Palliativ indsats Danmark
KOMMUNALREFORMEN – VEU SOM BROBYGGER Ca medarbejdere på plejehjem og hjemmepleje i Vestsjællands Amt skal gennemgå et VEU - demenskursus. Projekt.
Hospicer i Region Midt.
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
En styrket indsats for kronisk sygdom, d. 28. september 2011 Et løft i behandlingen - et kig på succeser og udfordringer.
Hvordan får vi indflydelse på den lokale handicappolitik? Hvad gør vi sammen med DH ? Hvad gør vi selv ? Hvordan bruger vi bedst vores indflydelse i DH.
Oplæg til Strategi for kreds-FDF HB møde februar 2012, bilag 4.2 Status – februar 2012 Ver.2.5.
Bæredygtig økonomi Kun revisitation på plejecenter hvert fjerde år – bortset fra særligt ”dyre” borgere.
Samarbejde om forebyggende hjemmebesøg – hvordan spiller de forskellige aktører sammen? Ved SUFO (Landsforeningen for ansatte i Sundhedsfremmende og Forebyggende.
Rehabilitering Rehabilitering er en målrettet og tidsbestemt samarbejdsproces mellem en borger, pårørende og fagfolk. Formålet er, at borgeren, som har.
af den ældre medicinske patient
Hjerteforeningen ♥ Hjerteforeningen er en af Danmarks største private sygdomsbekæmpende organisationer med  medlemmer. Vi arbejder med forskning.
Ældre Sagen distrikt 3 Århus 25.september 2014
Dialogmøde Den åbne skole 26/ – Hundelev – Løkken - Vrå.
Demensområdet i Københavns Kommune.
Regionsmøder marts 2015 v/adm. direktør Kim Høgh.
Stenderup Kirke Stenderup Menighedsråd Visioner og mål Visioner og mål Stenderup Menighedsråd Visioner og mål Visioner og mål.
Akutplejefamilier i Københavns Kommune v. konsulent Lene Christiansen
Glad Motion Et motionstilbud til hjemmeboende demensramte
GPS til demente borgere
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
Frivilligmesse FrivilligtSocialtArbejde Lov om social service § 18. Kommunalbestyrelsen skal samarbejde med frivillige organisationer § 18. Kommunalbestyrelsen.
Forløbsbeskrivelse for helhedsorienteret udredning Kontakt til borger Nej Figur forklaring » Ja Nej Hvem har del i borgerens forløb?
Forløbsbeskrivelse for indkaldelse til og afholdelse af koordinerende møde Kontakt til borger – Kender borger tovholder?
Aarhus 16.marts Karen Skou. Se alt her: r/sider/Danmark-spiser-sammen.aspx
DIALOGMØDE Socialudvalget, Brugerrepræsentanter samt ledere og konsulenter på det specialiserede socialområde for voksne Tirsdag
Godkendte visioner og målsætninger Lejerbo Frederiksberg Maj 2015.
Koordinator på børneområdet Henvendelse til handi- caprådgiver på baggrund af bekymring 2 2 Øvrige afdelinger/ forvaltninger el. eksterne samarbejds- partnere.
IT Strategi og status Temadag - økonomi Indledning Ældre Sagen udvikler dig til en digital virksomhed IT er en central del af Ældre Sagens service og.
2016 En værdig død Sundhedsstyrelsens satspuljeprojekt.
Palliation til børn og unge
Huskedagen i Ålborg 16. september 2017
Årsrapportmødet 24. maj 2017 Motion og sundhed.
Grøn Puls på Hjertestierne 2017
Frivillig Fredag 2013 Tema: - Tag livet ind
Opfylder vi kursisternes behov?
Røde kors fællesskaber
Veteranstøttens vision
Rehabilitering og hjemmehjælp
Skole-reform Skolesamarbejdet Motion og bevægelse.
Ældrekommissionens rapport 2012
Introduktion af projektet til Ledermøde for Ældre- og Sundhedsområdet
Om vores bibliotek Lokalt oplæg
Fundraising i Propa Inspiration til en fremtid med flere indtægter til projekter og aktiviteter I udgaven af Propa Nyt vil.
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i eget hjem
Hvordan vil vi samarbejde fremover?
Målopfølgning - Social- og Sundhedsudvalget
Målopfølgning - Social- og Sundhedsudvalget
Inspirationsmodellen
Del penne og post it ud Lyd og film Wifi.
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Dialogmøder d1-d10 – September 2017 Demensvenlige lokalafdelinger

Demens i Danmark Fakta: Ca. 87.000 danskere lider af demens Op mod 400.000 danskere er pårørende til en med demens Mange sygdomme kan medføre demens - 2/3 har Alzheimers Ca. 50% af demensramte bor i eget hjem, den anden halvdel på plejehjem. ÆS arbejder for et demensvenlig DK.

Strategi 2017-21 Danmark som demensvenligt samfund Kennedy-projekt: Danmark som demensvenligt samfund skal markere Ældre Sagen som den største og vigtigste forening, der i civilsamfundet yder en kæmpe indsats til gavn for demensramte og deres pårørende, og derudover er en ledende kraft i Demensalliancen.

Demensvenligt Danmark

Demensvenlige lokalafdelinger Baggrund Ældre Sagen arbejder for et demensvenligt Danmark. Lokalafdelingerne bør være velinformerede og klædt på til at tilbyde aktiviteter for personer med demens. Medlemsarrangementer og frivilligaktiviteter, der tilbydes lokalt, bør være rummelige overfor sårbare ældre, der har brug for særlige hensyn eller støtte til fortsat at kunne deltage i det, der interesserer dem og giver livskvalitet. Sekretariatet vil støtte og styrke lokalafdelingerne i arbejdet med at blive en demensvenlig afdeling.

Anbefalinger for en demensvenlig lokalafdeling En person er ansvarlig for demensområdet Minimum en aktivitet med et målrettet tilbud for demensramte og/eller pårørende Rummelighed ift. involvering af demensramte Information om demensområdet på den lokale hjemmeside

Anbefalinger for en demensvenlig lokalafdeling Ansvarlig for demensområdet En person i lokalafdelingen, har overblikket og koordinerer aktiviteter, målrettet demensramte og deres familier. Den ansvarlige har en tværgående funktion i lokalafdelingen Grundlæggende viden om demens Deltager i netværksmøder, som evt. afholdes på distriktsniveau Har viden om lokalafdelingens aktivitetstilbud, arrangementer mm. for demensramte og deres pårørende Tovholder mellem sekretariatet og lokalafdelingen Kontakt til lokale aktører

Anbefalinger for en demensvenlig lokalafdeling 2. Minimum en aktivitet med et målrettet tilbud for demensramte og/eller pårørende Eksempelvis demenscafé, demensaflastere, haveaktiviteter, besøgshunde, musik og bevægelse, motion og aktiviteter i naturen

Anbefalinger for en demensvenlig lokalafdeling 3. Rummelighed i forhold til involvering af demensramte Frivillige tilbydes en basisviden om demens, og hvad det vil sige at være en demensvenlig lokalafdeling. Alle frivillige har kendskab til ‘Det gode værtskab’: Hvordan man inviterer, modtager og sikrer at folk føler sig velkommen Der er åbne døre til meningsfulde aktiviteter og arrangementer – alle kan (blive ved med at) deltage i de aktiviteter, som det er meningsfuldt at fastholde Beskrivelse af inklusion og rummelighed

Anbefalinger for en demensvenlig lokalafdeling 4. Information om demensområdet på den lokale hjemmeside og på Ældre Sagens hjemmeside Lokalafdelingen har information på hjemmesiden, der henviser til demensområdet. Indeholder viden om demens og information om aktiviteter. Sekretariatet udarbejder materiale.

Demensvenlige lokalafdelinger i Ældre Sagen Drøft ved bordene i 5 minutter: Hvad mener I der skal til for at en lokalafdeling er demensvenlig?

Tidsplan Konceptet videreudvikles i efteråret 2017. I samarbejde med Rudersdal lokalafdeling så indhold og forløb bliver relevant og meningsfuldt for andre lokalafdelinger. Der bliver udviklet inspirations- og informationsmaterialer. Ved udgangen af 2017 plan for udrulning af konceptet i alle lokalafdelinger. Målet 2018: 80-90 lokalafdelinger. Samlet forventes 80% af Ældre Sagens lokalafdelinger at blive demensvenlige.