Procesorienteret skrivning i Google drev og Classroom

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
EGAA GYMNASIUM 2014 DIGITALE DELINGSVÆRKTØJER. INDHOLD • Organisation • Samarbejde, Gruppeskrivning og grupperapporter, projektarbejde • Feedback: lærer-elev.
Advertisements

Trehøje-Pigerne Side 1 Vejledning til brug af hjemmesiden Det er slet ikke så vanskeligt – så brug hjemmesiden flittigt… Det er.
Progression i de større skriftlige opgaver:
Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
G OOGLE DOKUMENTER i undervisningen. I NTRO Hvad er Google dokumenterGoogle dokumenter  Netbaseret skriveværktøj  Giver mulighed for eleverne at skrive.
1. HF Introduktionsforløb Langkær Gymnasium og HF
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
Udvikling af informationskompetencer hos folkeskoleelever i 9. klasse
Evaluering som en del af elevernes lærings proces
Sigrid .
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
For vejledere i opgaver og projekter i 2g og 2hf Dynamokursus d
Evaluering og refleksion
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
Blogging i projektarbejde? E-learning: ”Eleverne lærer mest om IT uden for skolen.” E-learning: ”Eleverne lærer mest om IT uden for skolen.” Blogging inddrager.
AT9 - 2g April-maj 2007 Formalia 16 moduler 4 timers elevtid Der arbejdes individuelt, i par eller i grupper (max 4 medlemmer) Individuel fremlæggelse.
Fællesfaglig og faglig skrivning Ideer til sammenhæng Odense, oktober 2011 Birgitte Darger Det frie Gymnasium (i projekt med Ørestad Gymnasium)
Undervisningsforløb i 8. klasse.
9. klasse Ranum Efterskole Formål med opgaven Du skal arbejde med et tværgående emne med en problemstilling. I får et overordnet emne. Herunder.
Eksempel på struktur på et Grundforløb
IT i fagteamet Sofielundskolen 5. December 2013 December 2013 Niels Jacob Hansen - Læreruddannelsen Holbæk - UCSJ 1.
Skriftlighed er bundet til arbejdet med: Genrer Formidling Læsning
klasse Livet på godt og ondt - Lidelsen - Adams Æbler
Folkeskolens afgangsprøve
Årsplan – en kort en lang
Sammenhæng: Eleverne bliver ikke bedre til at skrive og arbejder ikke med deres fejl. Eleverne snyder: bruger oversættelsesmaskiner eller henter stile.
Evaluering og IT Brøndby Gymnasium
Fra vidensdeling til produsage Kursisten som vidensproducent.
PROJEKTOPGAVEN I ELEVINTRA Rikke Thonbo 2012 Arbejdsrum som værktøj.
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 3. undervisningsgang Anja Hønnerup Nielsen November 2011.
Novelleskrivning Hvad er vigtigt?
Skrivekursus 1.e ..
læse- skrivevanskeligheder
 Engelsk er et valgfag – det strækker sig fortrinsvis over sammenlagt 10 dage fordelt over de første to skoleperioder  Det betyder, at du har mulighed.
Skabelon til udarbejdelse af YoungCRM Årshjul
Fælles Mål Landsforeningen af 10. Klasseskoler. Læringsmål.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
Dokumentation med mobilen i dansk - sæt komma med mobilen.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
SKRIVEFAGET - overordnede rammer. Hvorfor skrivefag? ”Det brede perspektiv”: Det er vigtigt, at du kan udtrykke dig skriftligt som borger i et moderne.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Introduktionsperioden 1.
Workshop Fremmedsprog.  Eleverne skal fremstille en bordgrill i det fagspecifikke fag  Eleverne skal på fremmedsproget lave en fremstillingsbeskrivelse.
Dansk & Skriftlighed Formelt –og uformelt skriftsprog Processkrivning Sproglig variation.
Hvorfor bruge flere medier i undervisningen?. Hvorfor bruge medier i undervisningen? 1.Bekendtgørelsen kræver det: ”It er en integreret del af tyskundervisningen,
Lægedebatten 2013 Introduktion til Lægedebatten. Lægedebatten 2013 Nemmere adgang Du kan benytte Lægedebatten fra din pc, din smartphone og din tablet.
Fou-forløb: Mini-SRP SO-forløb. Målsætning Vi vil forberede eleverne til at fremstille den gode SRP, specielt med henblik på: at kunne skrive flerfagligt.
Skriv avis …med mobil, www og tekstbehandling Lavet af Mette Rabæk og Signe Sloth It- færdighedsniveau: For skolens ældste klasser.
Power up Your PowerPoint Udarbejdet af Irene Krainer Larsen Irla.
Inspiration til at udbrede NemSMS til borgere
Kompetence-, færdigheds- og vidensmål
TPACK-modellen Teknologisk viden Pædagogisk viden Fagfaglig viden
De grundlæggende redskaber
SKRIVEFAGET Modul 1: Skriveproces og struktur
1587 Server - Blandet miljø Datatekniker – Infra & Prog
JLP og RO Campusskolen i Ringsted, august 2017
GUIDE TIL DELING AF DOKUMENTER
GUIDE TIL BRUGEN AF MAPPER I MINE DOKUMENTER
GUIDE TIL BRUGEN AF FÆLLESMATERIALER (LÆRER)
De grundlæggende redskaber
SSO - Større skriftlig opgave
GUIDE TIL BRUGEN AF FÆLLES MATERIALER (ELEV)
SSO - Større skriftlig opgave
Sådan bruges video- s og emnerapporter
Hvorfor dansk på GF1?.
Dansk på GF2.
GUIDE TIL BRUGEN AF MAPPER I MINE DOKUMENTER
Læringsmål og niveaubeskrivelser
BAGGRUND FOR DEN INTERAKTIVE ASSISTENT
Oprydning i SkoleIntra
Præsentationens transcript:

Procesorienteret skrivning i Google drev og Classroom Rasmus Kaiser, Vester Mariendal Skole, Aalborg Procesorienteret skrivning i Google drev og Classroom - skrivning af novelle med fokus på den gode historie

Indhold Fra forenklede fælles mål 3 Lærerens faglige mål 6 Indhold Side Fra forenklede fælles mål 3 Lærerens faglige mål 6 Teknologiske mål 7 Elevforudsætninger 8 Tid og materialer 9 Elevmål i elevsprog 10 Opret i Google Classroom 11 Den gode historie 14 Novelle – idefase 15 Skrivning og redigering 16 Tegn på læring 17 Evaluering 18

Fra forenklede fælles mål Forenklede fælles mål, 7. – 9. klasse Færdighedsmål Eleven kan disponere og layoute stof, så det fremmer hensigten med produktet Vidensmål Eleven har viden om målrettede dispositions- og formidlingsmetoder

Fra forenklede fælles mål Færdighedsmål Eleven kan fremstille sammenhængende tekster i forskellige genrer og stilarter Vidensmål Eleven har viden om varierede udtryksformer målrettet forskellige målgrupper

Fra forenklede fælles mål Færdighedsmål Eleven kan fremstille tekster med korrekt grammatik og layout Vidensmål Eleven har viden om korrekt grammatik, stavning, tegnsætning og layout

Lærerens faglige mål Målet med forløbet er, at eleverne bliver i stand til at skrive en novelle med fokus på genrekrav og ”den gode historie.” Til den gode historie bruges forkøb på hjemmesiden www.småp.dk. Samtidig ønskes der øget bevidsthed om udbytte af respons i skriveprocessen fra både elever og lærer.

Teknologiske mål Eleverne skal lære at bruge Google drev og Google Classroom som skrive-, respons- og afleveringsredskab.

Elevforudsætninger Eleverne skal før skriveprocessen være bekendte med novellegenrens krav og de forskellige skrivefaser. Til novellegenren kan evt. bruges novelleforløb på www.dansk.gyldendal.dk De skal desuden have haft en grundlæggende introduktion til Google drev.

Tid og materialer Tid: 6 – 8 lektioner Materialer: Adgang til pc, chromebook eller lignende for alle elever Adgang: Elever og lærer skal have en Google konto

Elevmål i elevsprog Du skal skrive en novelle Du skal have fokus på, at novellen overholder de krav, der er til en novelle Du skal kunne gennemføre alle 3 skrivefaser Du skal være i stand til at skrive en god historie Du skal være i stand til at redigere din historie og dit lay-out Du skal kunne modtage og give respons efter hver af de 3 faser på Google drev Du skal kunne aflevere i Google Classroom

Opret i Google Classroom Opret et hold i Google Classroom og lad eleverne tilmelde sig. Du vil nu kunne følge elevernes skriveprocesser. Følg instruktionerne i de 2 videoer. Desuden kan du følge linket til generel intro.

Opret i Google Classroom 2 Når elever og lærer har tilmeldt sig deres første hold i Classroom, vil der automatisk blive oprettet en Classroom-mappe i Google drev. Hvert hold man tilmelder sig eller opretter vil automatisk blive oprettet som undermappe. Der skal arbejdes i Classroommappen i Google drev.

Opret i Google Classroom 3 Når du opretter opgaven i Google Classroom skal der vedhæftes: Tomt historieboard (Husk kopi til alle elever) Tomt skriveark Link til www.småp.dk Når eleverne skriver i de vedhæf- tede ark, vil læreren og evt. elever, som arket deles med,kunne følge arbejdet i Google drev. Læreren kan også skrive kommentarer undervejs.

Den gode historie Til at hjælpe eleverne med at få ideer til den gode historie, gennemføres forløbet på www.småp.dk. Det tager ca. 45 min. Læg linket ind sammen med opgaven, når den oprettes i google Classroom

Novelle - idefase Eleverne udfylder et historieboard eller bruger andre velkendte redskaber til at få ideer til og strukturere deres historier. Hver elev tildeles en responsmakker, som arbejdet deles med i Google drev. Undervejs i idefasen gives der respons fra responsmakker og lærer. Sæt min. en dobbeltlektion af til denne fase, da eleverne skal vænne sig til at dele dokumenter og skelne mellem Google Classroom og Classroom i Google drev.

Skrivning og redigering Herefter arbejdes der på samme måde med de 2 efterfølgende faser. Det er vigtigt, at eleverne er opmærksomme på at få respons fra både makker og lærer undervejs i forløbet. Muligheden for at give respons via drev betyder, at der er mulighed for at arbejdet delvist kan foregå som lektie.

Tegn på læring Alle får afleveret i Google Classroom indenfor deadline. Sammenhængende og velredigerede historier Overholdelse af novellekrav Let manøvrering på Google drev og i Google Classroom Opmærksomhed på udbytte af gensidig respons Brug af lærerrespons

Evaluering I Google Classroom gives der karakterer med tilknyttede kommentarer. Disse kan begrænses til et enkelt fokusområde, da elverne har fået respons i løbet af skriveprocessen. Dette kan være særdeles tidsbesparende for læreren. Der samles op på oplevelser i forbindelse med skriveproces og – form på klassen.