Grundvandssamarbejde

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
HANDLING OG PLAN1 Udkast til bekendtgørelse om nedsættelse af midlertidige bestyrelser til forberedelse af erhvervsskolernes overgang til selveje.
Advertisements

Ledelsesnetværk, områdestruktur og selvejende institutioner Samarbejds- modeller - der har vist sig at fungere i praksis.
”Nye veje til at motivere og aktivere de unge på arbejds- markedet”
Albanigade 54E, 1. sal ● 5000 Odense C ● tlf: ● Forslag til vedtægtsændringer Dansk Vandrelaug 14. marts 2016 Hans Stavnsager.
Vandsektorloven Startskuddet til en ny æra Startskuddet til en ny æra……
Kommunalstyrelsesvedtægt og økonomisk styring. KANUKOKA Kalaallit Nunaanni Kommunit Kattuffiat Stiftet 24. juli 1972 ” Foreningens formål er at varetage.
Det afsluttende AT-projekt udarbejdes i 2 fag. Der vælges blandt alle fag eleven har eller har haft. Faget indgår på det højeste niveau. Man kan ikke kombinere.
Faktaark vedr. fælles ledelse Hvorfor arbejder vi i Skoleforvaltningen med projektet Fælles ledelse? I forberedelsen af Budget 2016 behandlede Skoleudvalget.
Gode råd om indkøb for institutioner uden egen indkøbsorganisation Oplæg ved Henrik Dyrehave Rasmussen, Økonomi- og ressourcedirektør ved CELF (Center.
Fægteklubben Trekanten Velkommen til Ekstraordinær generalforsamling Den 11. marts 2014.
Et samarbejde mellem: BAT Kartellet | Bygherreforeningen | Dansk Byggeri | Danske Arkitektvirksomheder | DI Byggematerialer | Foreningen af Rådgivende.
Lidt om de kommende vandindvindingstilladelser Eskild Lund, Lejre Kommune, er det sløve læs, der har sørget for, at I endnu ikke har modtaget de nye vandindvindingstilladelser.
Hvad skal der ske i 2006 Historien Omfattende tekniske forberedelser er allerede i gang Startet af amtsborgmestrene ultimo 2004 Først trafikselskaberne.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Brug for alle – elementerne i indsatsen v/ kontorchef Marianne Sumborg.
Brug for alle - Økonomi, ansøgning og evaluering.
1 Den Nationale Ungeenhed Roskilde Kongres & Idrætscenter Onsdag d. 12. maj 2010.
Hvad har EU gjort for at løse flygtningekrisen?
Godkendt i Samvirkets styregruppemøde den 18.januar 2017 Point System
OK18 nærmer sig Hvad er vigtigst for HK Kommunals medlemmer?
Brugerundersøgelse, Vandværker under KVO, April 2016
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
Vandforsyningsplan 2017 Odense Kommune
Studieretningsprojektet
Udredning - Behandling
QA-håndbog del 2A – faglig rådgivning
Tidsplan for opkrævning
GrundvandsERFAmøde 25. juni 2015
Indkaldelse til Generalforsamling i Støtteforeningen Holmetræet
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Kvalitetsenheden for Almen Praksis i Region Nordjylland
Frivilligheden i Vordingborg
Studieretningsprojektet
Opsamling/evaluering
Bilag 2: Oversigt over forløbet
(s. 1) De projekterende og udførende sammen med bygherren gennemgår grundigt og udfordrer projektet i overgangen fra projektering til udførelse. Ved projektoptimering.
Virksomhedernes erfaringer med nydanske medarbejdere v/ Integrationskonsulent Pernille Kiær -
Industritekniker med udviklingsmuligheder til A/S Jydsk Aluminium Industri Har du en teknisk baggrund, og kunne du tænke dig en uddannelse indenfor måleteknik,
Brugergruppemøde: Orientering fra HOFOR 4. april 2013
Sdr. Felding Borgerforening 2017
En forenklet beskæftigelsesindsats
AR 28/1 – pkt. 7 SIP – Skoleudvikling I Praksis
Indførelse af model for formativ/summativ evaluering
Höstmöte i Stockholm dag 2 den 21. oktober 2009
Central kontra decentral
Virksomhedernes erfaringer med nydanske medarbejdere v/ Integrationskonsulent Pernille Kiær -
Kursus for nye efterskoleledere
Generalforsamling Foreningen Allerup Fjordarealer
Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse
Bilag 1a: Organisering Jobcenteret Regionen
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
Formål Emne & produktkrav Tidspunkt Aflevering Sygdom & snyd Pjecen
Bofællesskabet Stavnholthave
Kommunikation - trykstil
Formål: Investeringer i Startups og etablerede virksomheder på vej…
OK18 Det statslige forlig
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Velkommen til generalforsamling 2018
Lovgivningen ved Landvindingslag Søborg Sø
Room for people.
Generalforsamling 12. marts 2019
Velkommen til Møde om vandsamarbejde i Favrskov Kommune
af Kliniske Lærestolsprofessorer
En forenklet beskæftigelsesindsats
PSK-BYG Projekt ”Nyt klubhus”
Opdatering fra Generalforsamling
Velkomstmøde i MA
Seniormøde
Drøftelse i VEU-rådet om AMU-udbudsrunde i 2019
Velkommen til VD-senior
Værktøj 7: Det gode personalemøde og arbejdspladskulturen
Præsentationens transcript:

Grundvandssamarbejde 8. FEBRUAR 2017 Envina - Temadage om indsatsplaner for grundvandsbeskyttelse Vordingborg Grundvandssamarbejde Foredragsholder: Erik Rasmussen

Vordingborg grundvandssamarbejde Baggrund Grundlag Indledende arbejde Processen Det løbende arbejde Resultater

Vordingborg grundvandssamarbejde

Vordingborg grundvandssamarbejde

Vordingborg grundvandssamarbejde

Vordingborg grundvandssamarbejde

Vordingborg grundvandssamarbejde

Vordingborg grundvandssamarbejde

Vordingborg grundvandssamarbejde Grundvandsrådet beslutter i forbindelse med udarbejdelse af forslag til indsatsplan for Møn at arbejde for et samarbejde om lukning af brønde.

Vordingborg grundvandssamarbejde Vandrådet og Vordingborg Kommune indkalder til fællesmøde om lukning af ubenyttede brønde og boringer. Vandrådet er en bestående forening mellem næsten alle vandværker i kommunen. På mødet nedsættes en arbejdsgruppe på 4 vandværker der med kommunen som sekretær forbereder en brøndordning.

Vordingborg grundvandssamarbejde Arbejdsgruppen beslutter at : Arbejdet skal struktureres i en forening i stedet for en fond. Vordingborg Kommune udarbejder oplæg til vedtægter og budgetoverslag. Arbejdsgruppen afholder møde med Vordingborg Forsyning om mulighed for samarbejde og indgår aftale om: at forsyningen deltager i samarbejdet hvis de private vandværker bidrager med mindst lige så meget. Vordingborg Kommunen har et vandforbrug på ca. 2,8 mill m3 Hvoraf Vordingborg Forsyning leverer ca. 1 mill m3.

Vordingborg grundvandssamarbejde Arbejdsgruppen arbejder i et halvt år med: Udformningen af vedtægt og budget, hvor Vordingborg Kommune bidrager og støtter processen tæt. Fastlægger foreningens formål – til mere end lukning af brønde. Fastlægge bidragets størrelse - 15 øre pr. m3 Fastlægger aktivitet første år og følgende år: Stiftende generalforsamling Hjemmeside og informationsmateriale Køreplan fra ansøgninger om lukninger af brønde til lukning er udført.

Vordingborg grundvandssamarbejde Den Stiftende Generalforsamling Arbejdsgruppen indkalder til stiftende generalforsamling (udenfor vandrådet) 2/3 af vandværkerne møder op. Arbejdsgruppen fremlægger forslag til vedtægt og budget. Emnet fælles lukning af brønde debateres hedt – om det er kommunens opgave eller vandværkernes. Arbejdsgruppen lukker diskussionen med: Det står dem der ønsker at lave en forening frit for at gøre det Og hvis man ikke ønsker at være med bedes man forlade mødet Et vandværk gik.

Vordingborg grundvandssamarbejde Foreningen var født og kom til at hedde: Vordingborg Grundvandssamarbejde. Vordingborg Kommune rykker ud af samarbejdet, da foreningen nu er selvbærende. Grundvandssamarbejdet laver aftale med Vordingborg Forsyning om sekretærbistand – medlemsregistrering, ansøgningsadministration m.m. Grundvandssamarbejdet laver aftale med brøndborer om lukningsarbejder – og kan forhandle pris.

Vordingborg grundvandssamarbejde Grundvandssamarbejdet har indtil nu kun beskæftiget sig med lukning af brønde og boringer. Grundvandssamarbejdet har i de 6 år de har eksisteret lukket ca. 143 brønde og boringer.

Vordingborg grundvandssamarbejde Besøg grundvandssamarbejdets hjemmeside: http://vordingborg-grundvandssamarbejde.dk/