Program Velkommen Siden sidst Fagligt oplæg om behandling:

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tema 4: Regulering af følelser Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Advertisements

Behandling Tema i psykoedukation til unge i OPUS behandling
FORÆLDREGRUPPE - som en del af behandlingen
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
Psykoterapeutisk afsnit F4 Psykiatrisk Center Frederiksberg
Tema: Hvordan kan jeg forebygge
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Tema: 6 Hvad kan jeg gøre når jeg har det dårligt_ Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Psykoedukation til unge i OPUS
Tema 1: Værkstøjskasse med supplerende slides Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Pårørendeundervisning 2 Psykoedukation for pårørende til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Orientering om om CBT (Cognitive behavior therapy) © John Winston Bush, PhD. All rights reserved.
Mentaliseringsbaseret caseformulering Nordisk MBT konference - Kbh. 22
Psykose og skizofreni Tema i psykoedukation til unge i OPUS behandling
Session 9: Andre former for behandling Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse.
Sundhed og livsstil Tema i psykoedukation til patienter med skizofreni
Psykoedukation for unge i OPUS-behandling
Pårørendeundervisning 1 Psykoedukation for pårørende til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Psykoedukation for patienter med skizofreni
Sundhedsprofessionelles forståelser af patientinddragelse
Psykoedukation for patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Psykoedukation til patienter med skizofreni
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Session 14: Struktur og risikosituationer Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse.
Session 8: Medicinsk behandling - hvad skal jeg selv gøre Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv lidelse.
Sundhed og livsstil Tema i psykoedukation til unge i OPUS behandling
Velkommen. Psykoedukation... betyder undervisning (om psykisk sygdom). Film Dias Spørgsmål og svar Opgaver Varighed: 1 time.
Session 16: Hvad forstår vi ved sundhed Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse.
Nye metoder i misbrugsbehandling
Tema 5: Relationer og kommunikation Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Tegning; ”Frihedens allegori”, F. M
Tema 1: Introduktion samt stress og sårbarhed Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Tema 4: Værkstøjskasse med supplerende slides Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Session 3: Bipolar affektiv sindslidelse, forløb og årsager Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse.
Tema 6 Samvær og fælles aktiviteter
Tema 3: Værkstøjskasse med supplerende slides Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur af borderline typen.
Velkommen. Psykoedukation... betyder undervisning (om psykisk sygdom). Film Dias Spørgsmål og svar Opgaver Varighed: 1 time.
Session 6: Symptomer på depression og blandingstilstand Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse.
Personligheds-forstyrrelser / Borderline
Tema 6: Værkstøjskasse med supplerende slides Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Bipolar affektiv sindslidelse Patienter og pårørende Session 7 - Den bipolare patient og familien Undervisere:
Bipolar affektiv sindslidelse Patienter og pårørende
Psykoedukation skizofreni
Behandling af depression, angst og OCD. Velkomst og præsentation af: Undervisere: Sonja Thuen, sygeplejerske Hilda Jacobsen, socialrådgiver Dorte Linde-Bech,
Psykoedukation skizofreni Session 6 – Ikke medikamentelbehandling Undervisere:
Mestring af symptomer Tema i psykoedukation til patienter med skizofreni eller anden psykose.
Personligheds- forstyrrelser / Borderline v. Lea Moth Johansen Og Eva Nedergaard.
Psykoedukation skizofreni Session 1 – introduktion Undervisere:
Mentalisering Recovery Christian Bæk, cand.psych. Blå Kors Medarbejderkonference.
Psykoedukation Indlagte patienter med dom til behandling eller anbringelse Session 6 – Kontaktpersonsfunktionen Undervisere:
Drives af LOKK (landsorganisationen af kvindekrisecentre) Rådgivning for unge, fagfolk og forældre – alle kan være anonyme Oplæg og undervisning Hotline.
Den gode børnesamtale -handler om mere end barnets ret til at blive hørt Det handler om hvordan barnet bliver hørt.
Tema 3: Værktøjskasse med supplerende slides Psykoedukation til patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse.
Tema 1: Introduktion samt stress og sårbarhed Psykoedukation til patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse.
Psykoedukation skizofreni
Program Tanker siden sidst
Tema 5: Værktøjskasse med supplerende slides Psykoedukation til patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse.
Tema 3: Angst & depression Psykoedukation til patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse.
Program Velkommen Samarbejdet med pårørende
- eller emotionel ustabil Personlighedsstruktur
Tema 1: Værktøjskasse med supplerende slides Psykoedukation til patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse.
Tema 4: Regulering af følelser Psykoedukation til patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse.
Tema 6: Værktøjskasse med supplerende slides Psykoedukation til patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse.
MEDvirk NU - en digital tjekliste til at nå i mål med arbejdsmiljøet
Stresshåndteringsgruppe
Præsentationens transcript:

Tema 6: Behandling Psykoedukation til patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse

Program Velkommen Siden sidst Fagligt oplæg om behandling: Mål Behandlingsformer Refleksion / dialog Tak for i dag Psykoedukation for patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse

Siden sidst Spørgsmål og kommentarer siden sidst? Hjemmeopgave Opfølgning på hjemmeopgaven kan være: Runde, hvor hver deltager deler en enkelt tanke/oplevelse eller ny erkendelse med gruppen Eller: Hvordan er det gået med at løse den? Psykoedukation for patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse 3

Muligheder for behandling Tidligere troede man ikke, at EUPF kunne behandles Inden for de seneste årtier er der udviklet mange forskellige behandlingsprogrammer, som viser god effekt Sundhedsstyrelsen har i 2015 udgivet en national klinisk retningslinje for behandlingen https://sundhedsstyrelsen.dk/da/udgivelser/2015/nkr-borderline Der er slides i værktøjskassen, som viser anbefalingerne i retningslinjen, så underviseren er orienteret. Psykoedukation for patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse

Blive bedre til at regulere følelser Mål for behandlingen Større selvindsigt Blive bedre til at regulere følelser Mindre sårbar i sine relationer til andre Bedre til at takle konflikter Psykoedukation for patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse

Psykoterapi Behandlingen er fortrinsvis psykoterapi Aktuelt er der især evidens for: Dialektisk adfærdsterapi (DAT) Mentaliseringsbaseret terapi (MBT) Skemafokuseret terapi (SFT) Overføringsbaseret terapi (TFP) Kognitiv adfærdsterapi (KAT) Der er slides i værktøjskassen, som viser anbefalingerne i retningslinjen, så underviseren er orienteret. Psykoedukation for patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse

Medicinsk behandling Medicinsk behandling kan ikke afhjælpe EUPF Medicin kan lindre følgetilstande som angst og depression Hvis man får medicinsk behandling er det vigtigt, at man følges regelmæssigt, og at man forsøger udtrapning i samarbejde med lægen, når det er relevant Psykoedukation for patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse

Hvordan opnås målet gennem psykoterapi? Ved at snakke om sine vanskeligheder med andre og øve sig i nye færdigheder. Man bliver mere opmærksom på sig selv og sine følelser. Opmærksomhed på relationer og deres betydning. Opdager nye perspektiver Bliver bedre til at se sig selv udefra Psykoedukation for patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse

Behandlingsprogram [Behandlingstilbuddet i afdelingen indsættes her] Der er et slide i værktøjskassen om gruppeterapi Psykoedukation for patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse

Det terapeutiske rum er fortroligt (tavshedspligt). Rammer Det terapeutiske rum er fortroligt (tavshedspligt). Der er ikke tavshedspligt mellem terapeuterne. Terapeuterne har tavshedspligt udadtil. I nogle tilfælde vil terapeuten tage ting op direkte f.eks. når det handler om vold, trusler, grove aftalebrud eller selvmordsforsøg. Regler for kontakt mellem patienterne Psykoedukation for patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse

Refleksion Overvej, hvordan du kan få mest muligt ud af din behandling. Hvad vil du gerne arbejde med/opnå? Hvad kan eventuelt blive en udfordring for dig i dit behandlingsforløb? Hvad er dine tidligere erfaring? Psykoedukation for patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse

Vær med til at sætte mål for din behandling Hvad kan du selv gøre Behandlingen er et samarbejde mellem dig og dine behandlere. De kun kan hjælpe dig med det, du fortæller dem. Vær med til at sætte mål for din behandling Bring eksempler på situationer fra dit eget liv ind i terapien Tilstræb åbenhed overfor alternative forståelser Mød hver gang og deltag aktivt Hvis der er noget, du synes hindrer dig i at få udbytte af behandlingen, så sørg for at tale med dine behandlere om det Tænk over din behandling mellem sessionerne Husk at det tager tid at aflære gamle vaner og indlære nye, så mist ikke modet, hvis det ikke lykkes første gang Psykoedukation for patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse

Hvad var nyt/overraskende? Hvad var særligt brugbart? Tak for i dag Hvad var nyt/overraskende? Hvad var særligt brugbart? Hvad var mindre brugbart? Psykoedukation for patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse 13