Synkront net-baseret samarbejde - hands-on øvelser

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Større Skriftlig Opgave
Advertisements

HF Fællesfag Værktøj Fronter. Introduktion HF FF Ib Michelsen2 Log på Fronter n Gå på Internet n n Skriv brugernavn:
Jeg har brugt gratis billedebehandlingsprogrammet
Rigtige mænd tager ikke backup - de græder!
G OOGLE DOKUMENTER i undervisningen. I NTRO Hvad er Google dokumenterGoogle dokumenter  Netbaseret skriveværktøj  Giver mulighed for eleverne at skrive.
Workshop om Brobygning og MinUddannelse
Peder Ohrt Projektnetværk  I Projekt Faglige Netværk er der udviklet 4 forskellige typer af virtuelle netværk som adskiller sig ved deres funktion, målgruppe.
Peder Ohrt Fagligt netværk  I Projekt Faglige Netværk er der udviklet 4 forskellige typer af virtuelle netværk som adskiller sig ved deres funktion, målgruppe.
IT i Byggeriet Semester kursusgang Introduktion til projektweb og html Kjeld Svidt Kjeld Svidt  Institut for Bygningsteknik  Aalborg.
”E-LÆRINGSRESSOURCER” Anne-Grete Roelof René Virtuel læring lyd*tale*billeder*video*handling.
Præsentation: Obligatorisk opgave 1
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
Udviklingsplaner Sønderborg
Kondenceret konceptudvikling DDK ITU F2007 John Paulin Hansen.
Mødeledelse og deltagelse
Peder Ohrt Rammenetværk  I Projekt Faglige Netværk er der udviklet 4 forskellige typer af virtuelle netværk som adskiller sig ved deres funktion, målgruppe.
Projektlederens rolle(r)
Dag 9: Programpakker Jquery og JQuery Mobile
23. februar 2009 Dias 1 Studie- og Karrierevejledningen Humaniora Læsegrupper Mødeledelse og planlægning Studie- og karrierevejledningen Humaniora Ea Feldfos.
FORTROLIGT. Må kun distribueres til partnere med aftale om hemmeligholdelse. Microsoft giver ingen garantier, hverken udtrykkeligt eller stiltiende. ©
Overordnet anbefales: Der henvises i den enkelte opgave/opgavesættet til anvendt IT- værktøj. Hvis der veksles mellem flere i de enkelte opgaver, skal.
Case-studiets 7 skridt 1.Læs og forstå casen og afklar/tydeliggør ukendte begreber/ord 2.Opstil problemer/begreber som skal studeres 3.Brainstorm for at.
Digital skriftlig- og mundtlighed
L Synkront net-baseret samarbejde - kursus ved Morten Knudsen og Thomas Ryberg.
Hvad er det gode skolelederliv? - Et selvevalueringsforløb.
IMODUS – IHK Workshop om Blended Learning Workshopintroduktion.
Oversigtsvejledning til Lync 2013 FORTROLIGT. Må kun distribueres til partnere med aftale om hemmeligholdelse. Microsoft giver ingen garantier, hverken.
Oversigtsreference til Lync 2013 til Office 365 © 2012 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Med Lync kan du begynde at samarbejde uden.
Didaktisk design for synkrone undervisningsformer i et blended learning forløb Planlægning af undervisning med Adobe Connect – principper, erfaringer.
Videregående pc-vejledning 60+Bornholm Velkommen til.
FORTROLIGT. Må kun distribueres til partnere med aftale om hemmeligholdelse. Microsoft giver ingen garantier, hverken udtrykkeligt eller stiltiende. ©
Kjeld Svidt September 2005 Synkront net-baseret samarbejde - hands-on øvelser.
1 Kommunikation i og fra gruppen MÅL: At gruppen og dens medlemmer bliver bevidste om deres måde at kommunikere på, samt dens betydning for gruppesamarbejdet.
Vi har valgt at bruge vores egen postsystem til at fortælle lidt om vores kendskab IT verdens kommunikation. G-mail, er ret let at gå til, og der er hjælp.
© 2012 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Tilføje en kontakt Listen Kontakter gør din kommunikation lettere og gør det muligt for dig.
Dinbundlinje.nu Tilbud om Kampagne Kick-off på jeres center.
Kjeld Svidt September 2004 Synkront net-baseret samarbejde - hands-on øvelser.
Kjeld Svidt  Institut for Byggeri og Anlæg  Aalborg Universitet IT i Byggeriet Semester kursusgang Projektweb og html (fortsat) Kjeld Svidt.
IT i Byggeriet Semester kursusgang Projektweb og html (fortsat) Kjeld Svidt Kjeld Svidt  Institut for Bygningsteknik  Aalborg.
29. juni 2015Jan Helbo, 1 Oplæg til pilotprojektet Hvad Hvorfor Hvordan.
SLP 6 Gruppen Kommunikation Hvordan bidrager jeg til kommunikationen Øvelse i konsensus 7 former for intelligens Opgave Plenum.
IT for let øvede Modul 5: ”Tekstbehandling ”. Formål KULTUR & FRITIDSHUSET – SKOLEGADE 54 – TLF: Kunne skrive en tekst med store og små bogstaver.
- En vigtig eksamen - Valg af fag - Valg af problem - Blanket - Pjece.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Tal i familien IT-projekt Brørup skole 2.B at eleverne får en bevidsthed om, at de via deres familie er en del af et fællesskab at de får kendskab.
Branchekendskab Medarbejdernes kendskab til postbranchens produkter, ydelser og aktører. Dansk som andet sprog.
Gruppe (max. 3) eller enkelt opgave Opgaven handler om det Politiske system (Eastons model), det er en opgave som lægger op til hurtigt og præcist at kunne.
Stress Billedkilde: stress/?lang=da.
S YNKRON VIRTUEL UNDERVISNING. H VORFOR MSN. Let tilgængeligt chat program, gratis Elever bruger / kender det. Mulighed for kamera, lyd. Mulighed for.
Forandringskompasset. Program 9:00- 9:15Velkommen og formål med dagen 9:15- 10:00Introduktion til kompassets forandringsfaser + mini øvelse 10:00-10:15Pause.
1 PV3: P0-erfaringsopsamling og P0-procesanalyse Kursusholder: Mette Mosgaard.
Mødeledelse og deltagelse Nyremedicinsk Afdeling Y.
Skriv til nettet November
Funktioner og arbejdsdeling
Større skriftlig opgave i 2.hf
Brian Svendsen og Hanne Larsen
WORKSHOP 2, Gribskov Kommune, 2017
Kontakter, tilstedeværelse og chat
Kjeld Resen Projektarbejde og PowerPoint
1. Trin – Problemstilling
VELKOMMEN TIL B-BOX! Power Point Slides.
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Softwarearkitektur i Praksis: Forsknings- og Udviklingsprojekt
- Projekt om sygehusportører
Modul 4: ”Tekstbehandling 2”
Digitale læringsmidler – Ideer og udvikling
VELKOMMEN TIL ENGINEERING DAY 2018
Værktøj 10: Forandringer og stress - Arbejdsgruppen
Præsentationens transcript:

Synkront net-baseret samarbejde - hands-on øvelser Kjeld Svidt September 2004

Synkront samarbejde og kommunikation Synkron kommunikation med lyd & billede Diskussion Brainstorm Refleksion i situationen Synkron skriftlig kommunikation (chat) Koordination Svært at diskutere, hvis man er mere end 3 Kan bruges til ordstyring Whiteboard/Tavle Fælles visualisering Udfærdige modeller Klippe billeder eller objekter ind Programdeling Fælles godkendelse af referat Fælles tidsplan og arbejdsdeling Gennemsyn af website, fælles korrektur på dokumenter eller fælles kig på kalender. Dokumentudveksling Deling eller uddeling af filer Udsendelse af referat fra sidste møde Præsentation af model eller afsnit

Synkront samarbejde og kommunikation Fordele ved synkront samarbejde med billede og lyd: Giver en socialitet (sociability) og fornemmelse for de andre (awareness) Godt til diskussion, brainstorm, idégenering pga. hurtigt replikskifte (ifht. asynkron skriftlig form) Nogle potentielle ulemper: Sværere at fastholde ideer – god ide med referat, gemme chat og tavle, skrive fælles beslutninger op. Kan være svært at fordele taleture, når der ikke er øjenkontakt, gestik etc. Vigtigt med en ordstyrer!

Værktøjer i dagens øvelse MSN Messenger MS Netmeeting Lyd og billede Whiteboard/tavle Chat Programdeling Dokumentudveksling Dette er de programmer vi har valgt at anvende i dag! I bør også se på mulighederne i andre programmer som Yahoo Messenger og Groupcare

NetMeeting Opkald (indtast IP) Programdeling Whiteboard

Opgaver Opgaverne løses med to personer pr maskine (husk at skiftes til at bruge musen). Etabler kontakt med én eller flere af de andre grupper. Start med MSN Messenger: Udforsk mulighederne i programmet. Anvend Chatprogrammet – prøv i første omgang at blive enige om noget ved at bruge chatten f.eks. at én skal sende en fil til den anden. Tænd for en lydsamtale og aftal at mødes via NetMeeting, start også webcams. Bliv enige om et program I vil dele og noget I vil gøre sammen i det program (tekstbehandling, regneark, webside), prøv at overlade kontrollen til den anden. Begynd på at diskutere fordele og ulemper ved de forskellige elementer af denne form for synkron kommunikation. Lav en liste over hvilke funktioner, I har anvendt og hvordan de kan bruges, når I skal til at lave gruppearbejde på distance? Skriv jeres erfaringer ned i et fælles dokument, gem chatten og jeres skitser fra Whiteboardet som bilag. Kl. 11.30 mødes vi igen i undervisningslokalet, hvor I fremlægger jeres resultater.