WTKF smagning Uafhængige aftappere Generalforsamling

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Whiskysmagning 2. Sept I aften skal vi koncentrere os om Highland.
Advertisements

MWL Whiskysmagning 29. november Gæt et destilleri 1.Vi er på en ø.
Beslutningsreferat fra 2. smagning 08 maj 2009: Formanden bød velkommen og gennemgik referatet fra sidste generalforsamling (stiftende) Ses herunder: Navnet.
Beslutningsreferat fra 1. smagning 04 oktober 2008: Navnet på forsamlingen blev fastsat til: Whiskylaug af 04 OKT Der gennemføres 119 smagninger,
SPIRITUS Hvordan laves det?.
Øl fremstilling & smagning Øllets stamtræ.
Beslutningsreferat fra 3. smagning 07 november 2009: Tony havde ikke glemt sin Malt i toget og opfyldte dermed betingelser for medlemskab og bydes velkommen.
Lagringstider Non vintage Minimum tre års lagring Vintage Minimum fem års lagring.
Hold gejsten - det motiverende frivilligmiljø. Hvad skaber motivation for en aktivitet/opgave? En oplevet følelse af;  Kontrol og forudsigelighed  Indflydelse.
+ Hold af dig selv - en workshop om at finde styrken I sig selv. Marie-Louise Wegener.
Hvad skal I huske fra i dag! Viden, erfaringer, råd og redskaber.
Turnuslægers læring - overgangen fra studie til turnus Temakonference Lægeforeningen/DSMU 14. april 2008 Ann-Helen Henriksen*, Charlotte Ringsted Center.
Kvalitet i Sundhed Pressemøde den 11. februar 2011.
Et udviklingsprojekt for Region Hovedstaden Oplæg ved Jacob Friis Kjærgaard Projektets mål: Øge motivationen for lærere og elever Arbejde med fem innovative.
1. klasse skriver fagbøger - eksempel på undervisningsforløb fra Hattingskolen 2007.
Vand på Island Et undervisningsforløb om vand og om hvordan vand udnyttes som resurse på Island. Ikke alle siderne er helt udviklet men kan bruges alene.
Spelt & Emmer De Gamle Kornsorter. Emmers Historie år f.kr. Vild emmer opstår år f.kr. – Dyrket emmer findes i den frugtbare halvmåne Mest.
Tabeller Webintegrator HTML 5. Tabeller HTML Table tag kan bruges til at lave tabeller på din side. © Mercantec 2014 Jill Smith 50 ….. Forkortet…. Jack.
Skader sket i aktivering Anmeldelse, definitioner og forsikringer
Advent Jesus KOM og han KOMMER TEMA: Advent
Virksomhedens omkostninger
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Lyd data (audio data) (Side 4-6 i artiklen: 2. Repræsentation og manipulation af Data)
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Mobbet/chikaneret af leder
ÅBNE RUM Metode og Praksis.
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Uddannelsesplanen.
Privatsmagning Balvenie 16. februar 2008
Den gode læge Yngre Lægers politik
Facebookkampagne 23. februar – 10. juni
På vej mod Fremtidens scleroseforening
”Avanceret” Programmering
Velkommen Robusthed basiskursus
Grupper To eller flere mennesker mellem hvilke der finder et samspil sted Variere stærkt m.h.t. Størrelse Formål Varighed Kommunikationsform.
...Slap af... HJGHK. Hvis du er rigtig træt af af den daglige stress som du skal til at gå igennem..
Træning for nye distributører
Sammenhæng: Eleverne bliver ikke bedre til at skrive og arbejder ikke med deres fejl. Eleverne snyder: bruger oversættelsesmaskiner eller henter stile.
I Aarhus, efter foredraget: NatCafé
Höstmöte i Stockholm dag 2 den 21. oktober 2009
FRA DIAGNOSE TIL DØD Tidlig palliation
De ti bud for en god implementering Oplæg til digital debat
Er KRAM en skam? Signild Vallgårda
Økologi.
Hvilke punkter vil jeg komme ind på?
Tilberedningsmetoder
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
Hos Mai-Britt og Mogens
Seminar om Fosforsyntese
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
Lektion 1B Formålet med denne lektion er at gøre eleverne opmærksomme på, at et stærkt fællesskab i klassen/på skolen handler om det gode kollegaskab.
MWL smagning 2. marts 2018 Hos Lisbeth og Olav Ved Mads MWL.
Mælk og andre Mælkeprodukter.
Hvorfor rethinkIMPACTS? og Hvad er rethinkIMPACTS?
Kød og kødkvalitet Gf2 slagter.
International økonomi for matematikere
Sådan bruger du præsentationen
Tilberedningsmetoder
Lidt eller lille Mel.: Line Nielsen Tekst: Line Nielsen
Whiskypræsentation 2. juni 2017
05. Oktober 2018 hos Lisbeth og Kjeld
Mørdrup Whisky Laug fredag den
MWL Whisky-smagning den 2. marts 2012
Hvis jeg havde mulighed for at fange regnbuen ville jeg have gjort det
Og hvordan de kan påvirke top- og bundlinje
Niveau 4: Pathanalyse.
Milde Skaber, lad din vilje gro
Foran tronen står jeg nu
HIF Generalforsamling
Værktøj 5: Lederens opgaver med stress - stressforebyggende lederstil
Præsentationens transcript:

WTKF smagning Uafhængige aftappere Generalforsamling 30-3-2017 Klassificering:

Velkommen – dagens program Tema: Uafhængige aftappere Da WTKF er en forening der reelt set er en uafhængig aftapper – så er det dagens tema Hvad har indflydelse på smagen? WTKF – beslutninger vedr. egne fade Forlængelse af lagring ? Aftapning – fadstyrke eller ? Smagning - 5 uafhængige aftappere Fire forskellige destillerier

Hvad har indflydelse på smagen? Valg af destilleri - New spirit, udgangspunktet Mange forskellige faktorer Vand Tørring af malt (Luft, Tørv) Destillering – processen Pot still facon Double, Triple destillation …….

Hvad har indflydelse på smagen? Fad Bourbon – Vanillenoter, især first fill Sherry – Siger sig selv, men stor forskel på kvalitet af fade, samt om det er first fill, eller et fad der brugt adskille gange (og så giver det smuk farve til malten) Vinfade Dessertvine – sødme og blomsterkarakter, især heldig med røgede varianter af new spirit (f.eks Bruichladdich) Rødvinsfade …… Lagringstid Fad karakter – kan fremskyndes ved at bruge mindre fade (f.eks Quarter Casks, mere kontakt med træ pr. liter new spirit) Lagrings temperatur – stort udsving i lagringstemperatur kan fremskynde fadpåvirkningen (f.eks malt fra Taiwan Kavalan – her ses stor fadpåvirkning trods kort lagringstid)

Hvad har indflydelse på smagen? Filtrering Koldfiltrering for at fjerne urenheder (fjerner desværre også smag…) Farve Tilsætning af karamel (E150) for at give indtryk af fadpræg (påvirker mange gange også smagen…..) Aftapningsstyrke Cask Strenght – Fadstyrke, varierer alt efter lagringstid/fadtype/omgivelsestemperatur Skal være over 40% for at være en Whisky – men 46% og derover er at foretrække

Hvad har indflydelse på smagen? Lad være med at have travlt – Tid i glasset….. Tommelfingerregel – 1min pr år i glasset for at åbne malten Vand kan fremskynde processen – men pas på! Lidt af gangen Gode ting at huske… Non Chill filtered (ingen koldfiltrering) ABV (Alchohol By Volume): 46% eller mere Ingen farve tilsat (E150) Ingen hastværk når man nyder malt! (og vær forsigtig med vandet..) Hvis det er opfyldt er resten er smag og behag!

WTKF – egne fade…. WTKF – store beslutninger vedr. egne fade Forlængelse af lagring – og evt på anden fadtype ? Aftapning – fadstyrke eller ? Tønde/Fad udvalg bestemmer – det er klogt at tage snakken med destilleriet,de følger vores fade på tæt hånd og ved hvad der er klogt at gøre…

Smagning - 5 uafhængige aftappere