CASE seminar 2017 2 fremmedsprog Liselotte Andreasen lian@tietgen.dk.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Information om tysk/fransk
Advertisements

LinkedIn Intro.
Rungsted Gymnasium.
Hvor står vi nu, og hvor er vi på vej hen? Timbuktufonden
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
Caseeksamen – ny grundfagsbekendtgørelse PowerPoint til elever Casevirksomhed HTH
Internationalisering UNDERVISNINGSPLAN. Navigation BAGGRUND Folkeskoleloven og Fælles Mål MÅL – og vision RAMMERUNDERVISNINGSPLAN Eleverne - aktive deltagere.
Muligheder for alle 2 år i praktik Korte uddannelser  HG 2. år 
2. fremmedsprog i gymnasiet
Velkommen til Handelsgymnasiet hhx
 Projektets ordinære målgruppe var ældreområdet  Efter at have foretaget interviews med ældrechefer i Vordingborg og Næstved, stod det klart, at projektet.
Netværk Familie Arbejds- relationer Dig Venner Fritid Perifere
Et uformelt læringsmiljø
Vi byder dig velkommen på Handelsskolen Nordsjælland
ETwinning GRÆNSEOVERSKRIDENDE DATING sådan og derfor Den lovmæssige baggrund for internationalisering i skolen SkoleIntra Kolding
Samtidshistorie på HHX
Fortæl verden om dit frivillige arbejde
Tillykke, du er et talent!
Skriftlighed i undervisningen INTERNATIONAL ØKONOMI
Workshop 3 Kriterier til autentiske opgaver.  Valgfag - efterårssemester  Start uge 43  Mål med valgfag er udarbejdelse af produkt med udgangspunkt.
Mundtlig prøve i engelsk og tysk.
De nye kommunikationspolitikker - hvad skal de indeholde?
Praktikvejleder træf Tirsdag den 28/
UOPFORDREDE ANSØGNINGER
Præsentation af presseteamet Lille og effektivt team Joachim, Nanna og Louise (løntilskud). Efter sommer en praktikant fra Journalisthøjskolen. Timing.
Årsplan – en kort en lang
Højskolernes Internationale og Europæiske arbejde Resultater fra undersøgelse forår 2006 På baggrund af besvarelser fra 74 ud af 79 højskoler.
Sprog og International Virksomhedskommunikation engelsk, fransk, spansk og tysk Velkommen til brobygning 2010.
MEDIER OG KOMMUNIKATION, F2004 FORMÅL FORVENTNINGER FORMALIA 6/
INTERNATIONAL STRATEGI FOR RANDERSGADES SKOLE KØBENHAVNS KOMMUNES INTERNATIONALE PROFILSKOLE V. INTERNATIONAL KOORDINATOR, SIMON ASTRUP
Øvelse den 8. marts Skriv en artikel, anmeldelse, guide eller et debat indlæg til ITU's web-avis readIT Pia Svejgaard Pedersen.
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
- En vigtig eksamen - Valg af fag - Valg af problem - Blanket - Pjece.
Djøfernes internationale kompetencer. Hovedresultater Profil: De djøfere, der har en international karriere, har en ung profil, godt halvdelen er offentligt.
Undervisningsmaterialet er udarbejdet af Danmarks Matematiklærerforening for Finansrådet. OPLÆG TIL GÆSTEUNDERVISNING 2016 LØN, LÅN OG OPSPARING (Til arbejdshæftet.
KNÆK KODEN Selvvalgt problemstilling. Tidsplan TidspunktAktivitet 25. maj (5.-8. lektion) Kursus i synopsis, knæk koden, samt vejledning efter træffetider.
Skabelon til udarbejdelse af YoungCRM Årshjul
Dansk Supermarked i korthed
KNÆK KODEN. Tidsplan TidspunktAktivitet 12. april Information om intern prøve i Studieområdet Del 1 Lodtrækning om område i klasserne 29 april Valg af.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Introduktionsperioden 1.
Tilgang III – synlighed i lokalsamfundet Overvejelse: - Kan man se at der er en FDF-kreds? - Og... Hvad vil en tilfældig person, man møder på benzintanken,
Hvad kan du gøre for at få jobbet?
Seminar marts 2017 Caseeksamen fremadrettet?
KNÆK KODEN Samfundsfaglige område
Kommunikation Kommunikationskanaler 2 Hjemmesider 3 Reklamer 4
SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 50-51
Arbejdsforhold Ansat hos Sanistål 2 Karrieremuligheder 3
Tips til dig, der har ansvaret for at arrangere Awareness Day på din arbejdsplads Forbered dig godt, og brug tjeklisten på næste side til at sikre, at.
KNÆK KODEN.
Elevguide Innovations-brobygnings-opgave
- Når integration begynder i børnehøjde
Ordbank på Islandsk og dansk – Venskaber (papir)
Større skriftlig opgave i 2.hf
Skriveperiode (synopsis)
KNÆK KODEN.
Ordbank på Islandsk og dansk – Dyreliv og natur (sten)
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Tillykke, du er et talent!
Ordbank på Islandsk og dansk – Årstider/efterår (træ)
Ordbank på Islandsk og dansk – Højtider (Kul og kridt)
Forbered dit oplæg for en folkeskoleklasse eller andet uddannelsesarrangement De næste slides er inspiration til præsentation af dig og din virksomhed.
Forbered dit oplæg for en folkeskoleklasse eller andet uddannelsesarrangement De næste slides er inspiration til præsentation af dig og din virksomhed.
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Historie og organisation
Torsdag den Oplæg ansøgning og cv Start med at lave et cv
Miljø og ansvarlighed Ansvarlighed 2 Fokusområder 3
KNÆK KODEN.
Elevguide Innovations-brobygnings-opgave (IBO)
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Mulighederne i ungdomsuddannelserne - PowerPoint
Præsentationens transcript:

CASE seminar 2017 2 fremmedsprog Liselotte Andreasen lian@tietgen.dk

Fremtidige case-virksomheder Vælg lokalt – hvad får virksomheden ud af at være med - gør det til noget særligt at være med Vælg case-virksomhed, der passer til elevernes uddannelsesvalg Vælg gerne en international virksomhed Afstem på forhånd forventninger til virksomheden Virksomhedens udarbejdelse af materialer og tidsforbrug Elever i virksomheden stiller op til interviews Udarbejdelse af film – et samarbejde mellem skole og virksomhed Virksomheden kommer på besøg på skolen Skolen kommer på besøg i virksomheden Detail Skift eventuelt mellem dagligvarer, udvalgsvarer Kæde eller specialbutik Måske et helt butikscenter Handel Lokal virksomhed Kontor Skift mellem offentlig og privat virksomhed

I 2. fremmedsprog er der brug for Faktatekster om historie og organisation Faktatekster om kommunikation internt og eksternt, herunder personaleblade, kulturen evt. vist ved YouTube klip Faktatekster om uddannelse Faktatekster om arbejdsforhold – karrieremulig- heder, velkomstbreve, stillingsopslag på tysk, fransk, spansk Faktatekster om miljø og ansvarlighed Faktatekster om verden omkring virksomheden

I 2. fremmedsprog er der brug for Faktatekster om målgrupper Faktatekster om mission, vision, forretningsidé YouTube klip Interviews med elever

Selve case-opgaven Fagets målpinde: personlige kompetencer samfundsfaglige kompetencer erhvervsfaglige kompetencer Fagets taksonomi Beskrivelse/ redegørelse Undersøgelse/ sammenligning – analyseniveauet Diskussion / vurdering/ perspektivering

Eksempler fra Sanistål casen (Uddannelse) Sanistål A/S tænker internationalt og går op i deres elevers fremtid. Derfor ønsker Sanistål A/S at give deres elever mulighed for at tage en del af uddannelsen i enten Tyskland/Frankrig/Spanien. Du udarbejder en ansøgning og et CV til en af samarbejdspartnerne i Tyskland/Frankrig/Spanien. På baggrund af ansøgningen kommer du til jobsamtale – medbring en lille film/en PPT, som præsenterer dig selv i billeder og ord samt viser din passion for Sanistål A/S. Du er nu ansat hos en af samarbejdspartnerne i Tyskland/Frankrig/Spanien og bliver bedt om at lave en præsentation af elevuddannelsen i Sanistål A/S i Danmark. Præsentationen skal lægges på det lokale intranet.

Eksempler fra Dansk Supermarked Group casen (Kommunikation) Lav en kort pressemeddelelse om B2G samarbejdet med lokale økologiske fødevareproducenter, hospitaler og børnehaver, som Netto sender til de lokale aviser. Du er god til tysk/fransk/spansk, og derfor skriver du et opslag på en plakat, som du sætter op i frokoststuen, hvor du tilbyder at undervise dine kolleger i det pågældende lands sprog to aftener om ugen. Du skriver et indlæg i Dansk Supermarked Groups personaleblad ”NEWS” om Årets elev i Netto 2016. Udarbejd en indkøbsdialog med en børnefamilie, som kommer ind i Netto for at købe økologisk frugt/grønt. Udarbejd en blog om økologi, lav en strategi for brugen af dette medie, men overvej også fordele/ulemper ved brug af dette medie. Lav en rap sammen med de andre elever i butikken/på kontoret, som viser Nettos 3 leveregler i ord og dans/fotos – vær kreativ.

Eksempler fra JYSK casen (miljø og social ansvarlighed) Lav en planche til frokoststuen. Planchen skal vise, hvilke initiativer JYSK tager i forhold til at minimere sin og sine leverandørers påvirkning af miljøet. Du får en henvendelse fra en af de lokale ejendomsmæglere, som gerne vil vide noget om JYSKs Code of Conduct. Send den pågældende ejendomsmægler en e-mail, hvori du redegør for JYSKs Code of Conduct. Overhold formalia. JYSK er en af Europas største forhandlere af havemøbler i træ og fokuserer derfor på aktivt at kæmpe mod uholdbar og ulovlig skovrydning. Lav en film i f.eks. MovieMaker, der viser og forklarer, hvilke initiativer JYSK tager i forhold til skovrydning. Skriv et handelsbrev og bestil 30 nye lyssensorer til kontorerne. Overhold og redegør for formalia i forbindelse med skrivning af handelskorrespondance.