Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Hvordan er den gode virksomhedsservice i centrum i Beskæftigelsesindsatsen? v/ Kontorchef Kirsten Thomsen,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Styringskrav for jobcentre
Advertisements

VEU-Centrenes rolle i løsning på voksen- og efteruddannelsesområde
Virksomhedsservice og mentorprojekt for unge. Virksomhederne kommer ind her Virksomheder ringer til vores callcenter på Virksomhedsservice sidder.
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
VIP2 5. november 2008 Historie om perlen. ”Pludselig var jeg meget dygtig” Målet med dagen – at I selv laver et KompetenceKort, dialog om muligheder for.
Beskæftigelsespolitikkens synsvinkel
Program Velkomst og spisning Introduktion til jobcentret 4 korte oplæg + paneldebat Kaffe og netværk Indspark til jobcentret Afrunding og netværk 2.
Uddannelsesdag om matchning Jobparate 26. og 28. november.
Understøtning af jobcentrenes matchning af ledige borgere og virksomheder 1.
Anbefalinger til arbejdet med ”Det gode CV” Oplæg til lokal dialog.
Matchningsprojektet Resultater og anbefalinger Den 20. november 2013.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Fagpilotordningen et jobrettet redskab til unge under 30 år med en erhvervsuddannelse Kontorchef Kirsten Thomsen.
Skanderborg Det økonomiske gab  Merudgifter på knap 100 mio.  Merindtægter på godt 80 mio.  Udfordringen er knap 20 mio. Beskæftigelse & Sundhed.
Systematisk og opsøgende kontakt med virksomhederne v /Kirsten Thomsen Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland.
AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES INSTITUT FOR ØKONOMI 15. MAJ 2014 UDFORDRINGER FOR ARBEJDSMARKEDSPOLITIKKEN 15. MAJ 2014 UDFORDRINGER FOR.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Netværk for teamledere på sygedagpengeområdet.
Kontaktgruppe-seminar D. 29. oktober 2008 Golfhotellet, Viborg.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Erhvervs- og uddannelsesvejledning i et regionalt perspektiv, 12. november 2014 ”Beskæftigelsesreformen” v/Fg.
Organisering og samarbejde i Job- og Aktivhuset omkring den virksomhedsvendte indsats Virksomhedscenter Generation 2 Organisering Samarbejde på tværs Motivation.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Uddannelsesløft for akutledige - seminar for jobcentre og a-kasser 17. december 2012.
Beskæftigelses- og erhvervspolitikken i Skanderborg Kommune Konference 26. januar 2012 Det Regionale Beskæftigelsesråd Tale ved Borgmester Jørgen Gaarde.
HOVEDSTADENS REKRUTTERINGSSERVICE. HVEM ER HRS? Hovedstadens Rekrutteringsservice (HRS) er et samarbejde mellem 18 kommuner (16 jobcentre) i Hovedstadsområdet.
Udviklingen i bygge- og anlægsbranchen og strategi for indsatsen på området V. Palle Christiansen Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Beskæftigelsesregion Syddanmark Udspil til en ny beskæftigelsesindsats og en ny refusionsmodel Rådsmøde d. 4. juni 2014 v. Karl Schmidt, Beskæftigelsesregion.
Samarbejdet med sundhedsvæsnet i relation til rehabiliteringsteamet Lisbeth Jeritslev Souschef November 2013.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Ministermål 3 og 4. Udfordringer og strategier v/ Kirsten Thomsen, BRHS Seminar om Beskæftigelsesplan 2014.
Job og virksomhed Arbejdsmarkedsudvalget Mandag d. 1. februar
Netværksrekruttering til Bygge-anlægs-branchen i Østjylland.
NETVÆRKSMØDE 19. MAJ 2016 BRITT JENSEN. FÆLLES SAMTALERNE ”3 DELTAGERE OG 3 VINDERE”
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Matchningsprojektet - læringstemaer.
Den virksomhedsrettede indsats i Midtjylland. 2 Hvorfor mere virksomhedskontakt?  Højt politisk prioriteret (ministermål i 2014).  De nye reformer stiller.
Projekt fra ufaglært til faglært. Work-shop Et samarbejde mellem Jobcenter Glostrup, Jobcenter Albertslund, CPH West og 3F, FOA og HK København.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Strategier i relation til FØP-reformen, kontanthjælpsreformen og sygedagpengereformen V./ Marianne Sumborg.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Udrulning af digitale redskaber i kontanthjælpsreformen v/ Specialkonsulent Anne Louise Hertz, BRHS.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Virksomhedsberedskabet Teamledernetværksmøde d. 6. maj 2014.
Netværksmøde for teamledere 11. september 2013, Roskilde Erfaringer med akutindsatsen i Jobcenter Lyngby-Taarbæk.
Virksomhedsservice Mariagerfjord. Hvorfor? Det skal være NEMT og OVERSKUELIGT. Vi gør det HURTIGT og EFFEKTIVT for din virksomhed at håndtere personalemæssige.
Brug for alle Hvad går det ud på? v/ projektchef Jens Hørby Jørgensen.
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
HOVEDSTADENS REKRUTTERINGSSERVICE. OM OS Hovedstadens Rekrutteringsservice (HRS) er et samarbejde mellem 18 kommuner (16 jobcentre) i Hovedstadsområdet.
Scandic Silkeborg, 23. marts 2012 Ved direktør Hans Bach Indsatsen for jobklare ledige mellem 25 og 29 år i Beskæftigelsesregion Midtjylland Kvalitativ.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Beskæftigelsespolitisk konference den 5. maj 2014 ”Udfordringer og målsætninger for beskæftigelsesindsatsen.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Orientering om nye tendenser på området (Reform af beskæftigelsesindsatsen mm.) Kontorchef Kirsten Thomsen.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Voksenlærlingeordningen.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Seminar om jobrotation i Østdanmark 21. juni 2012.
Beskæftigelsesplan Om Beskæftigelsesplan 2016 Lovkrav, at alle kommuner udarbejder en beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2016 er Hvidovre Kommunes.
Den virksomhedsrettede indsats - herunder anbefalinger fra Leo Larsen-udvalget og status på arbejdet v. Palle Christiansen, Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Ny visitation.
Netværksmøde Matchningsprojekt STAR, Kirsten Vestergaard, 6. februar 2014.
Jobcenter Bornholm Netværksmøde teamledere Matchprojektet.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Netværksmøde for Teamledere aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Onsdag den 2. april 2014.
Uddannelsesdag om ungekampagnen 13. januar 2012 Kontorchef Kirsten Thomsen Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Brug for alle – elementerne i indsatsen v/ kontorchef Marianne Sumborg.
John Vinsbøl Udviklings- og VEU centerchef Vestsjælland
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Velkommen til fælles temadag om opfølgning på akutindsatsen og det fremtidige samarbejde d. 28. august 2013.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland ”Brug for alle” – velkomst og indledning v/ regionsdirektør Preben Rasmussen Høj.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Forsøg med ny samarbejdsmodel - opkvalificering af ledige.
- Inspiration til ledere i jobcentret
Hvad kan Jobcenter Thisted gøre for virksomhederne?
Præsentation af metodehåndbog for virksomhedsservice
Marselisborg rapporten
Erfaringer med virksomhedssamarbejdet omkring målgruppen for JobFirst?
Del 2 - Synliggørelse af hvordan vi hver især bidrager til løsningen af kerneopgaven. Til proceslederen: Inden du gennemfører processen med medarbejderne,
Fælles teamledernetværk
ArbejdsMarkedsCenter Fleksjob og ledighedsydelsemodtagere
Modeller for fælles uddannelseskøb og kommunikationsveje
Virksomhedspulje til bedre match
Status for branchenetværk
KKR NORDJYLLAND Indsats for at få højtuddannet arbejdskraft ud i hele Nordjylland KKR-møde d. 21 juni 2019.
Det kompetente Nordjylland
Præsentationens transcript:

Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Hvordan er den gode virksomhedsservice i centrum i Beskæftigelsesindsatsen? v/ Kontorchef Kirsten Thomsen, BRHS

Reform af beskæftigelsessystemet Beskæftigelsesindsatsen skal: i langt højere grad have fokus på landets virksomheder virksomhedsservice og jobformidling skal være en kerneopgave for jobcentrene sikre virksomhederne den arbejdskraft de har behov for Bygges videre på den allerede igangsatte proces Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland

Virksomhedsrettede Initiativer Nyt og styrket servicekoncept for virksomheder Rekruttering af ledige Uddannelse og opkvalificering af medarbejdere Fastholdelse af sygemeldte medarbejdere Koordineret virksomhedskontakt på tværs af kommuner Samarbejde på tværs af kommunegrænser Nationalt kontaktpunkt for store virksomheder En central indgang for store og landsdækkende virksomheder Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland

CV-ets tre funktioner Afdækning af baggrund og kompetencer til jobsøgningsplan Det gode CV til udsøgning Det gode CV til jobsøgning Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland

CV-ets tre funktioner fortsat CV’et har forskellige funktioner afhængigt af, om den ledige befinder sig i a-kasse- eller jobcenter-regi CV’et i a-kasserne er grundlag for første vejlednings- samtale og skal vise hvad den ledige kan og står til rådighed for A-kasserne laver en plan for jobsøgning på baggrund af vejledningssamtalen og overblikket over, hvad den ledige kan. Jobcentrene ser ikke jobsøgningsplanen, men kun selve CV’et CV’et er decideret udsøgnings- og jobsøgnings-redskab i jobcentrene. Jobcentrene oplever, at CV’erne fra a-kas- serne kan være utilstrækkelige til disse formål Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland

Formål med projektet om det gode CV At opnå en fælles forståelse for det gode CV til udsøgning og jobsøgning mellem a-kasser og jobcentre At bidrage til et bedre match mellem kvalificerede dagpengemodtagere og konkrete jobordrer At sikre et tidligt fokus på faglig og geografisk mobilitet via systematisk synliggørelse af kvalifikationer og kompetencer i CV’et Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland

Den videre proces BRHS har i samarbejde med AK-Samvirke inviteret et antal jobcentre og a-kasser til at bidrage med input og anbefa- linger til det gode CV Projektet består af 2 faser: En brainstormingstemadag, hvor praktikere i jobcentre og a-kasser bidrager med input m.v. til det gode CV (august) En implementeringstemadag 21. oktober, hvor teamledere i a-kasser og jobcentre drøfter praktikernes input m.h.p. videre anvendelse BRHS har modtaget positive interessetilkendegivelser fra flere jobcentre om deltagelse. Projektet forventes at gå i gang primo juli Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland

Matchning - Understøtning af servicekonceptet Anvend Jobnet.dk til udsøgning Målret CV’er og jobordrer til udsøgning i Jobnet.dk Alle job- og virksomhedskonsulenter skal have kendskab til udsøgning Det gode match sikres gennem klare arbejdsgange for hele matchningsprocessen Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland

Det gode match I 2014 gennemføres 4 workshops med det formål at udbrede kendskabet til og forståelsen for læringspunkterne fra matchprojektet i 2013 …og gennemføre processen i flere jobcentre Målgruppen for de planlagte workshops i 2014 er de jobcentre, der ikke deltog i matchprojektet i I alt 21 jobcentre forventes at deltage i workshoppene. Workshoppene har endvidere til formål at understøtte en proces i det enkelte jobcenter for at forbedre matchningen. Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland