Vejledning i samspil Evaluering og dokumentation, 2011: Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen Integreret og stabil vejledning: Vejledningen er en del af.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Partnerskabsdag: Skolereform Tirsdag d. 10
Advertisements

EVejledning Et tilbud til elever i grundskolen – og deres forældre - og for alle andre uddannelsessøgende.
VUE - årsmøde Vejledning i Fællesskaber
Deltagere Cirkelledere Cirkel I – målgruppe: normalklasser
Aftalen om et fagligt løft af folkeskolen
Lærerprofessionen.
Medborgerskab – på sporet
Evaluering.
Sprogpakken Forældresamarbejde.
Lærerprofessionen - en definition.
Projekt i billedkunst Resten af tiden.
Rosenlundskolen - på vej ind i folkeskolereformen
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Sprogpakken Praksisopgaven.
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Selvevaluering af it i undervisningen på skolerne i Aalborg
Læring og inklusion i skolen
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Lærerprofessionen.
Fælleskommunal arbejdsgruppe nedsat af UUVs styregruppe 4 møder i alt = beskrivelse af indhold og forslag til organisation UUVs styregruppe tager den endelige.
FORÆLDREMØDE 8. ÅRGANG AUGUST Vejledning 8. årgang Præsentation Vejledningslov Uddannelsesparathedsvurdering Uddannelsesplan – minuddannelse.net.
”Det professionelle venskab”
8.kl Sortedamskolen 2014/15. UU København Serviceinstitution under Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune Vi vejleder unge i København mellem.
Carl Winsløv ”Didaktiske elementer”
Reform til Kærbyskolen Overordnede mål - Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan. -Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Velkommen 9. klasses forældre Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland UU-vejleder Janne Matthiassen Tlf:
Velkommen til 8. klasses forældre Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland UU-vejleder Janne Matthiassen Tlf:
Symposium, Ministeriet for Børn og Undervisning, 5. november 2012
Fælles fagligt fundament ”nye briller i det pædagogiske arbejde
Svendborg Vejledning som kollektivt arrangement …
Allindelille skoles værdigrundlag og profil Udarbejdet i marts 2009.
Dialogredskab - uddannelsesparathed. Hvordan er redskabet blevet til? Samarbejdsprojekt Involvering af de unge Støtte fra region Syd.
Vejlederportfolio – en arbejdsform til udvikling af vejlederpraksis. Nu med praksiseksempler Efterskolernes vejledertræf 2011 Olav Nielsen, Margrethe Brunsbjerg,
Bedre udbytte af it i skolen Undersøgelse af erfaringer og perspektiver.
Undervisningsbaseret vejledning og samarbejde om vejledningsopgaven på TEC! 1 Carin Rabell.
Evaluering og dokumentation af efterskolens vejledning Af Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen Forskningsenheden i Vejledning, Erhvervs- og Professionsuddannelse.
Ny vejleder i Efterskolen Vejlederkonferencen 2013.
Fælles Mål Landsforeningen af 10. Klasseskoler. Læringsmål.
Integreret vejledning i efterskolen Vingsted, september 2013 Lars Mouritzen (SKALs Efterskole)
Dagens program Hvem er jeg Formålet med workshoppen Forskning omkring fysisk aktivitet i undervisningen Formål med fysisk aktivitet i undervisning Hvordan.
Forældreinterview Stationens program Øget forældresamarbejde – hvorfor Formål og den praktiske ramme Selve interviewet Spørgsmål.
Efterskoleforeningens Årsmøde, 2013 Dialoggruppe 5 Vejledning og overgange v/ Bent Bisballe Østergård, Bestyrelsesmedlem Lis Brok-Jørgensen, Vejledningskonsulent.
De syv skolehistorier- hvad var det, vi ville, og hvad gjorde vi? Hvis integreret vejledning er svaret, hvad er så spørgsmålet? Integreret vejledning:
Vejledning i et ledelsesperspektiv 1: Vejledning og kerneydelsen –Lad vejledningen indgå som et bærende element i skolens koncentrerede person – og.
Integreret vejledning i efterskolen Vingsted, september 2012 Rie Thomsen (DPU) Lars Mouritzen (SKALs Efterskole)
Forældre-interview Vingsted-centret Tirsdag d. 17/9 Jens Christian Tambjerg & Bjarne Frandsen Viby Efterskole.
UU-Vestegnen Kongsholmcentret Vognporten Albertslund Tlf Facebook Albertslund * Ballerup * Glostrup * Høje-Taastrup.
Forældrenetværk i Stampe. Hvem er Stampe? Hvorfor lave forældrenetværksgrupper Kort oplæg om forældrenetværksuddannelsen Leg med spørgsmål Netværksmøderne.
I kan begynde med at fortælle om det! Den måde, I vejleder på efterskolerne, er unik! I gør det i ”det skjulte” – og taler ikke højt om det Få det frem.
De syv fortællinger - hvad var det, vi ville, og hvad gjorde vi?
Forældremøde i 9. klasse
Lis Brok-Jørgensen -én af konsulenterne
Vejledning i samspil Evaluering og dokumentation, 2011: Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen
Vejledning i et ledelsesperspektiv
Ny vejleder…lidt hjææææælp
Vejledning i samspil Evaluering og dokumentation, 2011: Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen
Først! -overordnet Du er ikke alene! Ingen spørgsmål er dumme til nogen. Efterskolevejledernetværk, 16 i alt, brug dem. -sparring i det daglige -face2face.
HL, Uddannelsesforbundet og Danske Erhvervsskoler og – Gymnasier har udarbejdet denne præsentation til brug på erhvervsskolerne. Præsentationen går igennem.
Bilag 4 Unge og mentorroller.
UPV – fra dom til proces Stationens indhold
Først! -overordnet Du er ikke alene! Ingen spørgsmål er dumme til nogen. Efterskolevejledernetværk, 16 i alt, brug dem. -sparring i det daglige -face2face.
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Ny vejleder…lidt hjææææælp
Rita Buhl 22. september 2018.
Hvor kan jeg hente hjælp?
Tanker og erfaringer om Studievalgsportfolio
UDVEKSLING projekter ang. studievalgsportfolio
Inspirationsworkshop med fokus på
&.
Præsentationens transcript:

Vejledning i samspil Evaluering og dokumentation, 2011: Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen Integreret og stabil vejledning: Vejledningen er en del af en samlet årsplan Flere forskellige vejledningsaktiviteter Samarbejde mellem faglærere, kontaktlærere og vejledere Forældreinddragelse Systematisk udvikling af vejledningen Ledelsens interesse og bevågenhed

Efterskoleforeningens vejledningssyn Integreret dimension Danne og uddanne Understøtte skolens værdigrundlag Tilrettelægge livsforløb Træffe reflekterede valg Efterskolens særlige rum Fællesskaber Samspil Tillid, respekt osv.

Integreret vejledning

Hvorfor er det en god idé at samarbejde med kollegerne om vejledningsopgaven? Skal vi nu alle sammen til at være vejledere? Skal jeg nu til at lave dit arbejde? Får jeg timer for det? Det gider jeg f….. ikke!

Integreret vejledning Efterskolelæreren – én person, mange kasketter Hvordan kan faglæreren bidrage til vejledningen? (Hvordan kan kontaktlæreren bidrage til vejledningen?)

Hvordan? Tage ledelsen i ed Informere om vejledningen - Lovgrundlag, UU, ”stå mål med”, eVejledning, brobygning, OSO, efterskolernes muligheder, osv. Invitere til samarbejde Give (teoretisk) viden Hvad gør vi godt i forvejen? Hvordan kan vi gøre mere af det?

Faglæreren Linda Gottfredson: -Kognitive kort over erhverv -Afgrænses i forhold til køn, prestige og interesse -Zone af acceptable” muligheder -Fravalg fremfor tilvalg – ”good-enoughs” -Reproduktion af forældres sociale orden?

Gottfredson Vejledning skal: -Udvide det indsnævrede perspektiv -Understøtte vækst og reducere angst og usikkerhed i forbindelse med valgsituationer = kompensatorisk

Gottfredson Gottfredsons anbefalinger: -Læring -Oplevelser og erfaringer -Selvindsigt -Aktive engagement

Undervisningsbaseret vejledning I praksis arbejdes der i fagene med alle fire felter: Implementering i undervisningen: - valg af temaer, emner, forløb, materiale, tekster, arbejdsmetoder, (selv)evaluering, ud-af-huset, ind-i-huset, italesættelse af valg, erhverv, ”den gode historie”, mm. = Vejleder og faglærer i samspil

Integreret vejledning - få gang i kollegasamarbejdet Tag ledelsen i ed Informér dine kolleger Inviter til samarbejde Hvad gør vi (godt) i forvejen? Spørg i fællesskab