Medborgerskab på Korsager Skole SMTTE Status: (før projektet gik i gang) Gælder for både elever, forældre og personale. – Manglende sammenhængskraft på.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den gode Klasse Forældresamarbejde 1. Møde i klassen.
Advertisements

Trivsel - et fokusområde
Orientering om skolebestyrelsesarbejdet
Set i forældreperspektiv
Forældresamarbejde på Gjøl Skole
Vore børn skal trives, og det kan vi forældre være med til at styrke.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Arbejdsgruppens og mødernes formål ARBEJDSGRUPPENS FORMÅL Det er os, der sørger for at vi her på skolen: • Stiller skarpt på vores skole-hjem samarbejde,
Er det ikke noget i klassen?
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Velkommen til informationsmøde på Vrejlev-Hæstrup Skole
Forældremøde på Stestrup Skole
Trivselsgrupper for forældre
Buskelundskolens børnehave Fokus for år
Den gode klasse Forældrenes rolle
Program Velkomst – Allan Nyt fra matriklen – Allan og Lars
Lærerprofessionen.
Møde for nye forældre på Åløkkeskolen d. 31/10 – 2013.
Forældre fremmer fællesskabet
Internationalisering UNDERVISNINGSPLAN. Navigation BAGGRUND Folkeskoleloven og Fælles Mål MÅL – og vision RAMMERUNDERVISNINGSPLAN Eleverne - aktive deltagere.
Forældremøde X årgang.
Velkommen til informationsmøde om 0. klasse på Skovshoved Skole
Informationsmøde ny skolestartere 20. november 2013
Tværfagligt samarbejde
Arbejde med at give børnene empati. Den gode stol. Kort og godt.
Udvikling af elevrådet på Blågård Skole
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Orienteringsaften børnehaveklasser 13/14
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
- Hvad kan I forvente som forældre?
Højmeskolens Ungestrategi
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
forældre og klassens sociale liv.
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Højmeskolens Ungestrategi August Vi laver strategien som en film om en terning.
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Mølholm Skole Baggrund & optakt til skolebestyrelsens arbejde med skolen i bevægelse.  Processen vedr. fremtidens skole blev præsenteret, og igangsat.
Samarbejdet mellem skole og hjem specielt i forhold til tosprogede familier Fredag den 17. Oktober Oslo Samia Yusuf Ali.
Forældre som ressource i skolen. Konceptet tager udgangspunkt i:  At forældre er en ressource  At skabe forældre og netværksdannelse  Fælles holdninger.
På Filstedvejens Skole er vi klar over, at mobning forekommer og vil forekomme, men vi vil med dette sikre os ansvar, viden og engagement i arbejdet mod.
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
Hedegårdenes Skole 2009 / Værdidebat. Værdidebat - synlighed og handling.
Evaluering og undervisning - en kultur
Dit barn gør ikke hvad du siger men hvad du gør
Hylleholt skole ”Vi vil den gode skole”
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Målet er … En længere skoledag med mere tid til undervisning Nye og mere varierede undervisningsformer Mere fokus på faglighed Mere fokus på trivsel Og.
Visionsdagen Hvad kom der ud af dagenHvad kom der ud af dagen Lærernes oplevelse af dagenLærernes oplevelse af dagen Det opfølgende arbejdeDet opfølgende.
1 Værdidebat - synlighed og handling Værdidebat Globalisering Medborgerskab Bæredygtighed Pædagogisk udvikling.
Tinderhøj Skole Status på FUEL 13. november 2012 Gurli Hartmann.
Skelgårdsskolens skolebestyrelse Velkommen Kontaktforældremøde på Skelgårdsskolen 23 april 2008.
Forældrerådet - En spændende opgave. Forældrerådets opbygning 4 forældre fra klassen -Man sidder 2 år af gangen, med 1 års overlap. -Målet er at alle.
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Den usynlige klassekammerat v. Lysholm Skoles forældrebestyrelse
Velkommen til forældremøde = 5 Når børnene … … har mange i klassen, som de kan lide at være sammen med. … oplever et godt sammenhold … har tillid.
Korsager Skole 3. februar Præsentation og referat fra Kontakt- og trivselsforældre ekstra møde.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Lundehusskolens Værdigrundlag. Stærk Faglighed Trivsel for Alle Den Åbne og Mangfoldige Skole Det Forpligtende Fællesskab Anerkendende Børnesyn.
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
Status for DGI’s udviklingsprojekt :
Fællesmøde for forældrene på Damhusengens Skole
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
- Kom tættere på dit barns skolegang
Ungdomsskolen 2021 MISSION
Princip for kontaktforældre
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Barnesyn og børneperspektiv
Lillevang Skoles retning, Introtekst
Præsentationens transcript:

Medborgerskab på Korsager Skole SMTTE Status: (før projektet gik i gang) Gælder for både elever, forældre og personale. – Manglende sammenhængskraft på skolen: Kraftig stigning af elever med anden etnicitet end dansk – nye faglige og kulturelle udfordringer. En ny stor børne-, forældre og lærergruppe fra Voldparken. ”Plejer” eksisterer ikke. Mange konflikter – grimt sprog, brug af trusler om vold, brug af vold. Manglende følelse af ejerskab.

Medborgerskab på Korsager Skole SMTTE Mål: At etablere en grundlov som gennemsyrer skolens praksis og som vil fremme: – At vi får en ”Fælles Skole”, hvor der er plads til alle på tværs af etniske, kulturelle og sociale skel. En skole, hvor den enkelte kender sine rettigheder og pligter – og er med til at tage ansvar for fællesskabet. En skole hvor vi passer på hinanden – og tager den enkeltes trivsel alvorligt. En skole hvor faglighed er for alle – hvor den enkeltes faglige udvikling tages alvorligt og alle skal have lige muligheder efter endt skolegang.

Medborgerskab på Korsager Skole SMTTE Tiltag: – Uddanne personalet; I medborgerskabstanken v Bo Lauridsen. Medborgerskab og demokrati v. Helle Hinge. Demokratiske klassemøder v. Stefan Ting Graf. Konfliktløsning og Mægling v. Nina Raaschou. Videndele – optagelse i

Medborgerskab på Korsager Skole SMTTE Tiltag: – Informere, uddanne og inddrage forældre; Storforældremøde – fortælle om projektet og om medborgerskabstanken. Inddrage dem fagligt efter endt medborgerskabsuge – tilbagevendende event, hvor de også kommer til at snuse til alle emner. Skolelørdag skal være ”årets event”. Etnisk råd. Mere inddragelse af kontaktforældre. Tilbyde danskundervisning / lektiehjælp for voksne. Madprojekt for udsatte familier – i samarbejde med Husum Skole. Åbent hus- arrangementer for alle forældre.

Medborgerskab på Korsager Skole SMTTE Tiltag: – Informere, uddanne og inddrage eleverne: 2 medborgerskabsdage pr. år. Dette skal være en tilbagevendende tradition. 1 dag i teamene og 1 dag til elevrådet. 1 medborgerskabsuge pr. år. Dette skal være en tilbagevenden tradition. Alle skal igennem samme emner – dvs. efter endt skolegang får man et ”afgangsbevis i medborgerskab”. Demokratiske klassemøder i alle klasser. Opkvalificere elevrådet. Innovativ undervisning. Eliteklasser.

Medborgerskab på Korsager Skole SMTTE Tiltag: – Forbedret trivsel: Uddanne personale i konfliktløsning. Uddanne elev- og voksenmæglere. Oprette venskabsklasser (0 – og 5. årgang, starter i år) Heltetræning til udsatte elever.

Medborgerskab på Korsager Skole SMTTE Tegn: – Elever, forældre og personale kender og arbejder ud fra samme normer og rammer mod fælles mål. – Forældre deltager i skolens liv. – Elever deltager og tager ansvar. – Elever og personale trives. Færre konflikter. En pænere skole.

Medborgerskab på Korsager Skole SMTTE Evaluering: – Inden processen med grundloven skydes i gang i skoleåret 2011/12 laves en midtvejsevaluering forår 2011, hvor der laves en status på de enkelte delmål. Denne evaluering skal danne rammen for arbejdet med grundloven. – Styregruppen er ansvarlig for den overordnede evaluering og for at vælge områdeansvarlige, når de forskellige delmål skal evalueres. Der skal altså laves en mere detaljeret plan over evalueringen – både hvornår og hvordan de enkelte delmål tænkes at evalueres – ultimo maj 2011.