Internationalisering og forhåndsmerit 09.30 Ankomst og kaffe 10.00 Velkomst og orientering om regeringsgrundlaget og de nye meritmuligheder v. undervisningsinspektør.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Danehofskolens værdigrundlag
Advertisements

Tilskudsordninger til finansiering af fosforvådområder Informationsmøder for kommuner 2012 Kristina Larsen NaturErhvervstyrelsen, Tønder.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
HHX – HANDELSGYMNASIET HERNING
NGG.
Praktikcentre – en nyskabelse i erhvervsuddannelsesloven
Professionsuddannelserne - De studerendes vurdering af studiemiljø, studieformer og motivation for at gennemføre oplæg med fokus på bioanalytikeruddannelsen.
Hvordan gør man, hvis det skal gøres rigtigt
Hvor står vi nu, og hvor er vi på vej hen? Timbuktufonden
Fleksuddannelsen – fra vision til ?. Fleksuddannelse ” Til unge, der ikke har forudsætninger for at gennemføre en almindelig ungdomsuddannelse, skal der.
Hold Fast Konsortiemedlemmer i UU Ringkøbing Fjords område: Deltagere:
Internationalt møde - Højskolernes Hus 1. apr. 2014
Den gamle universitetslov: Formål §1, stk 2: •at drive forskning og give uddannelse •værne om forskningsfriheden •bidrage til at udbrede kendskabet til.
Konference 14. april ’10 Forskerparken i Odense Ressourceregnskab i øjenhøjde Konference og repræsentantskabsmøde Den 14. april 2010 kl –
Dialogmøder 2012 De private tilbud og kommunerne - fælles udfordringer og muligheder Geert Jørgensen.
Medarbejder i Undervisningsministeriet
Nanna Højlund, FOA, formand for PASS
UU-Vestegnen Vognporten Albertslund Tlf
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
Bedre overgangsvejledning gennem øget aktørinddragelse på Djursland Et projekt med: Viden Djurs – Lead partner UU-Djursland Ørum Skole Auning Skole.
Kontanthjælpsreformen
At studere i udlandet Inspiration til dit udlandsophold
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Erasmus-pladser - Hvad er det? Og hvordan kommer jeg afsted?
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
1 Erhvervsgrunduddannelsen (egu). 2 Erhvervsrettede ungdomsuddannelser Uddannelsesbilledet Grundforløb (eud) Hovedforløb (eud) Grundskole – (introduktionsforløb)
Uddannelse for unge med særlige behov Produktionsskoleforeningens konference, Middelfart den 12. juni 2007 Fagkonsulent Preben Siersbæk, Undervisningsministeriet.
Om studer i udlandet v/ Glenn Kaiser 5. oktober 2011.
Præsentationskonference – forårsversion af EASY-A Jørgen Rendsvig afdelingsleder.
Fokuspunkter Hvem er vi? Hvad tilbyder vi? Samarbejdsaftaler mellem skole og UUV. Valg af uddannelse - tal på vejen.
EUD reformen Voksensporet. Vad ved hvorfor Vad ved hvordan måske ikke.
Fælleskommunal arbejdsgruppe nedsat af UUVs styregruppe 4 møder i alt = beskrivelse af indhold og forslag til organisation UUVs styregruppe tager den endelige.
Orienteringsaften Brøndby Gymnasium. Program Kl Velkomst ved borgmester Kjeld Rasmussen Adm.dir. i Brøndby IF, Per Bjerregaard/bestyrelsesmedl.
Velkommen til forældremøde
Velkommen til Konference om rammeforsøgene: Studietid, Timepuljer og Studiefællesskaber 26. Februar 2013 Konference om rammeforsøg 26. februar
Forældremøde 8. klasse Orientering om Vejledning & UEA-undervisning.
 Karakterfastsættelsen sker på baggrund af en samlet vurdering af, i hvilken grad præstationen eller standpunktet opfylder de mål, som skal.
Om anvendelse af forberedelse v. Jan Becher Sørensen Rektor, Paderup Gymnasium Konference d. 4. april
Audiologiassistentuddannelsen Status og perspektiver December 2005.
DA-forslag til en reform af kontanthjælp Den 22. februar 2013.
INTERNATIONALISERING AF UDDANNELSERNE Hans Peter Jensen Rådet for Internationalisering af Uddannelserne Vejle
Integration og international rekruttering Regeringens fokus på indsatsen og samspillet med jobcentre Direktør Kasper Højvang Kyed Kontorchef Karin Ingemann.
Sanktioner – manglende medvirken LAS §§ 69 a-69I Fradrag i, nedsættelse af, eller ophør af ressourceforløbsydelsen er betinget af, at kommunen samtidig.
Formål m.v. § 1. Formålet med erhvervsgrunduddannelsen er, at den unge opnår personlige, sociale og faglige kvalifikationer, som dels giver umiddelbar.
Velkommen til konference om Formativ evaluering 27.april 2007 – Slagelse CfU – JCVU & Undervisningsministeriet.
UURS konference den Comwell Køge Workshop 10 – hvor er UU på vej hen v. Mark Jensen UU DK UU DANMARK UDVIKLING & INTERESSEVARETAGELSE VEJLEDNING.
SSP SAMARBEJDE EFTER FOLKESKOLEREFORMEN SSP samarbejde efter folkeskolereformen1.
Erhvervsskolen Nordsjælland Carlsbergvej Hillerød tlf Erfaringer med forlagt undervisning i Australien på htx,
Virtuel undervisning for ’udeelever’. Brøndby Gymnasium Privat gymnasium startet i 2005 Klar profil: Idræt – it – internationalisering 240 elever Alle.
Grundlaget  Hvad skal der til? Eleven i centrum Vejlederviden og ledelseskompetence Fællesskab, tillid – og pengene gider vi ikke tænke på Samarbejdsaftaler.
Det fælles europæiske udbudsdokument Sådan virker det! Dialogmøder om ESPD i København og Odense foråret 2016.
Niels Brock – før, nu og i fremtiden Udvikling af Best Practice i forbindelse med praksisrelateret undervisning i grundfaget dansk Susanne Krog Duerlund.
Kort om de gymanisale ungdomsuddannelser Ligheder og særlige karakteristika Mette Brinch Thomsen Oplæg på mentorkurset for SubUniversity 16. august 2016.
EKsamen på Horsens Gymnasium 2017
Program for orienteringsmøde d. 19. januar 2017 kl
§ 12 Kommunalbestyrelsen skal virke for kommuneplanens gennemførelse
Kollektiv vejledning 8. klasse, første gang
Valgkredsmøder 2016 IT-udvalget.
Orientering om udlandsophold i forbindelse med maskiningeniørstudiet
Produktionsskoleseminar Nuuk, august 2017
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
Lov Lov om uddannelsesordning for ledige, som har opbrugt deres dagpengeret Medlemmer, som opbruger dp-ret i uge – uge , får ret.
Det handler om eleverne
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
Velkommen til brobygningsdage med Hands & Brains aktiviteter
LO’s udspil ”Bedre overgange fra grundskole til ungdomsuddannelse”
Program Torsdag den 12. april HTX
Velkommen til fagligt samspil
Ungestrategi- møde Dagens tema: Det attraktive Ungemiljø
Præsentationens transcript:

Internationalisering og forhåndsmerit Ankomst og kaffe Velkomst og orientering om regeringsgrundlaget og de nye meritmuligheder v. undervisningsinspektør Jesper Jans, Betydningen af internationalisering i uddannelserne v. Hans Peter Jensen, formand for Rådet for Internationalisering Pause Erhvervsskolen Nordsjællands erfaringer med forlagt undervisning i Australien v. uddannelseschef Vibeke Johnsen Frokost Erfaringer fra Niels Brocks ”Kinaprojekt” v. sekretariatschef Erik Andersen Virtuel undervisning for ”udeelever” v. lektor Steen S. Christensen Brøndby Gymnasium 14.30Kaffe 14.50Tønder Gymnasium om undervisning i Tyskland ved rektor Jens Gade Den videre proces og afslutning v. Afdelingschef Jarl Damgaard

Regeringsgrundlaget ”Mulighedernes samfund”  Et tættere samspil mellem uddannelser og omverdenen Alle elever på ungdomsuddannelser skal have bedre mulighed for at tage dele af deres uddannelse i udlandet, og der skal sikres fortsat sammenhæng i uddannelsen med fuld meritoverførsel, højt fagligt niveau samt at udlandsopholdet ikke medfører utilsigtede studietidsforlængelser.

Nye meritregler 1 § 7. Skolens leder kan efter ansøgning give en elev forhåndstilsagn om merit, som giver fritagelse for undervisning på skolen i en sammenhængende periode på op til et års varighed, hvis eleven bruger perioden til at gennemføre gymnasial undervisning i udlandet. Stk. 2. Det er en betingelse, at skolens leder efter en konkret faglig vurdering godkender fagrækken, målene, det centrale indhold og de faglige niveauer i det udenlandske uddannelsesforløb. Ved vurderingen skal det lægges til grund, at der ved afslutningen af perioden skal kunne gives merit efter §§ 3 (helt fag), 5 (delmerit) eller 6 (substitution) for hele perioden.

Nye meritregler 2 Stk. 3. Skolens leder kan, som forudsætning for at eleven kan opnå merit kræve, at eleven samtidig med det udenlandske uddannelsesforløb følger virtuel undervisning anvist af skolen i bestemte fag og forløb. Stk. 4. Hvis eleven får tilsagn om merit, og skolen kræver, at eleven følger virtuel undervisning i bestemte fag, kan andelen af virtuel undervisning i disse fag overskride den øvre grænse for virtuel undervisning, som er fastsat i reglerne om uddannelsen.

En skole med en internationaliseringsprofil  Skolen har en internationaliseringsstrategi, som bl.a. kan omfatte:  Studieretnings- og valgfagsudbuddet  Internationale aktiviteter og internationalt fokus i fagene  Internationale kontakter, herunder en eller flere udenlandske samarbejdsskoler med gensidigt kendskab til hinandens fagniveauer, metoder og curriculum.  Lærerudveksling  Konkrete tilbud til skolens elever om individuelt at gennemføre en del af gymnasieforløbet på en samarbejdsskole  Tilbud om virtuel undervisning i visse fag

Økonomi  Der er ikke taksameterreduktion for elever, der får merit. Skolen får således almindeligt tilskud til skolens elever i udlandet, når eleverne får merit for udlandsopholdet.  Tilskuddet er ikke bundet til betaling af udenlandske skolepenge  Elever får SU for udeboende under udlandsopholdet når undervisningen på den udenlandske skole er en del af den danske uddannelse  Der er mulighed for tilskud på kr. til udvekslings- ophold for unge under 18 år. Tilskuddet er et bidrag til at betale udgiften til den udvekslingsorganisation, der arrangerer opholdet