Nye analyser Jobcenterchefmødet den 6. september 2011.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Beskæftigelsesregion
Advertisements

Arbejdsstyrken stiger ikke nok
Vidensopsamling om langtidsledighed Hovedstaden & Sjælland 17. april 2013 Niels Kristoffersen, mploy 1.
Beskæftigelsespolitiske udfordringer på kort og på lang sigt -Oplæg v. Peter Graversen.
Matchningsprojektet Resultater og anbefalinger Den 20. november 2013.
”Nye veje til at motivere og aktivere de unge på arbejds- markedet”
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Målet for virksomhedsindsatsen 2014 v/ Beskæftigelsesregionen Roskilde, 24. september 2013.
Region Hovedstadens Vækstbarometer Arbejdskraft ”Region Hovedstadens Vækstbarometer” er et repræsentativt panel af mere end 800 direktører.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Erhvervs- og uddannelsesvejledning i et regionalt beskæftigelsesperspektiv Temamøde – fredag den 27. maj 2011.
Steinar Stefansson, Specialkonsulent Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Somatisk SOF Sydvestjylland den 22. januar 2014 Implementering af strategi for forebyggelse og behandling af livsstilssygdomme for mennesker med en sindslidelse.
Emner: Store barrierer og lille erhvervsevne hvordan håndterer vi de situationer? Personlig assistance og fleksjob Hjælpemidler. LAB/SEL. - ligheder.
Videnopsamling om fremtidens kompetencebehov Steinar Stefansson, Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Udviklingen i bygge- og anlægsbranchen og strategi for indsatsen på området V. Palle Christiansen Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Netværksmøde for Teamledere aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Onsdag den 10. december 2014.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Ministermål 3 og 4. Udfordringer og strategier v/ Kirsten Thomsen, BRHS Seminar om Beskæftigelsesplan 2014.
Fokus på handicappedes beskæftigelse Handicapkonference 22. november 2007.
Plancher til møde om Akutpakken og Akutjob Palle Christiansen – Regionsdirektør Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Økonomisk politik Den økonomiske politik tager sit udgangspunkt i de samfundsøkonomiske mål Økonomisk vækst Fuld beskæftigelse Lav inflation Overskud i.
NETVÆRKSMØDE 19. MAJ 2016 BRITT JENSEN. FÆLLES SAMTALERNE ”3 DELTAGERE OG 3 VINDERE”
Det regionale Beskæftigelsesråd Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Velkommen til netværksmøde om virksomhedsindsatsen.
De nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling Årsmøde om stofmisbrugsdatabasen Scandic Hotel Odense, 4.december 2015 Socialstyrelsen,
Forebyggelse og tidlig opsporing af overgreb mod børn og unge i dagtilbud, på skoler og anbringelsessteder NFBO konferencen, Nuuk, august 2014 Merete Bonde.
HOVEDSTADENS REKRUTTERINGSSERVICE. MÅL Visionen for Hovedstadens Rekrutteringsservice (HRS) er at sikre, at virksomheder med opgaver på de store bygge-
1 Hvordan nedbringer vi langtidsledigheden? Forandringsteori og resultatbaseret styring i Jobcenter Silkeborg Jens Folman Jobcenterchef.
Helbredelse og beskæftigelse kan gå hånd i hånd. Tilbagevenden til arbejde under psykisk sygdom er både muligt og sundt -hvis det gøres rigtigt.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Erhvervs- og uddannelsesvejledning i et regionalt beskæftigelsesperspektiv Temamøde – fredag den 3. december.
Temamøde: Arbejdskraftreserven, de unge og nyorientering på arbejdsmarkedet” Den 12. februar 2010, Fuglsøcentret, Knebel.
Oplæg til UUV Repræsentantskabs- møde den Bjarne Andersen, Køge Kommune.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Jobcenterchef-seminar 27. september 2010 Resultatbaseret styring og forandringsteori v/vicedirektør Merete.
Den langtidsledige skal til roret En individuel og jobrettet indsats for langtidsledige Oplæg på temadag i Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland.
”Brug for alle” Temamøde den 18. juni Hvor var det vi startede?  Stor stigning i antallet af personer i målgruppen på passiv offentlig forsørgelse.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Beskæftigelsespolitisk konference den 5. maj 2014 ”Udfordringer og målsætninger for beskæftigelsesindsatsen.
Analyse af ungegruppen i Midtjylland 1 13/ Beskæftigelsesregion Midtjylland Analyse af ungegruppen i Midtjylland Konference 13. marts 2009.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Indsats og resultater - sigtelinjer for 2013 og 2014 v/ regionsdirektør Preben Rasmussen Høj.
Handicap konference 9. december 2008 v. Palle Christiansen, regionsdirektør BR Midtjylland.
Langtidsledighed i Midtjylland. Langtidsledighedsanalysen Langtidsledigheden har vist en svagt faldende tendens de seneste måneder – men: Der er fortsat.
Fordomme og udfordringer i handicapindsatsen Stig Langvad, formand, DSI.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Brug for alle – elementerne i indsatsen v/ kontorchef Marianne Sumborg.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Velkommen til fælles temadag om opfølgning på akutindsatsen og det fremtidige samarbejde d. 28. august 2013.
DEN BESKÆFTIGELSESRETTEDE INDSATS 1 Benchmarking af kommunernes integrationsindsats Iben Bolvig Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse.
Langtidsledighed i Midtjylland. Langtidsledighedsanalysen Langtidsledigheden har vist en svagt faldende tendens de seneste måneder – men: Der er fortsat.
Tema 2 Rekrutteringssituation i Østdanmark
Skader sket i aktivering Anmeldelse, definitioner og forsikringer
Præsentation af metodehåndbog for virksomhedsservice
OK18 nærmer sig Hvad er vigtigst for HK Kommunals medlemmer?
Den virksomhedsrettede integrationsindsats
Samfundsøkonomiske gevinster ved social ansvarlighed
Behov for et servicetjek Fællesmødet 31. oktober 2015
Jobcenterchefmøde - Fredericia d. 17. september 2008
Strukturovervågning og jobkartotek
Aktuel status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven i kommunerne i RAR Fyns område Status – juni 2017.
JOBFIRST Seminar om virksomhedsrettet indsats 30. marts 2016
En forenklet beskæftigelsesindsats
MUDP handlingsplan for december 2017
3. Virksomheden i en markedsøkonomi
SFI’s forskning i handicap og beskæftigelse
Internationale virksomheder til trekantsområdet
Investeringsstrategien ”Flere i job og uddannelse”
RAR Sydjyllands indsatsområder Status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven Koordinationsforum Sydjylland – august 2018.
RAR Fyns indsatsområder Status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven Koordinationsforum Fyn – august 2018.
Hvad betyder det på efterskolerne?
Hvad betyder det på efterskolerne?
BAI skolekonference 13. november 2018 Titeldias
En forenklet beskæftigelsesindsats
Fremtidens mål for SAB 23/5 – 2018 Formål med mødet: At sammensætte en styregruppe, der kan træffe overordnede beslutninger samt varetage SAB’s samlede.
Hvorfor Praktikplads-AUB?
MUDP handlingsplan for december 2017
Oplæg for Beskæftigelsesnetværket 11. marts 2016 Troels Mikkelsen
Økonomisk Bæredygtighed
Præsentationens transcript:

Nye analyser Jobcenterchefmødet den 6. september 2011

Langtidsledighedsanalyse Formål Formålet er at give jobcentrene ny viden om de langtidsledige – særligt i forhold til hvad der påvirker risikoen for at blive langtidsledig, og hvad der påvirker jobmulighederne hos de borgere, som er blevet langtidsledige. Debatoplæg  præsenterer de vigtigste resultater fra analysen  udpeger og perspektiverer de centrale udfordringer i indsatsen for de langtidsledige  skaber grundlag for at de lokale beslutningstagere kan drøfte og beslutte strategier for at forebygge og afhjælpe langtidsledighed. Analysen og debatoplægget offentliggøres ultimo september 2011

Indhold i langtidsledighedsanalysen  Hvordan udvikler antallet af langtidsledige sig i Midtjylland og i de fire arbejdskraftoplande i region Midtjylland?  Hvilke kendetegn har de langtidsledige – regionalt og lokalt?  Hvilke brancher kommer de langtidsledige fra?  Hvilken beskæftigelsesindsats får de langtidsledige?  Hvor finder de langtidsledige job?  Hvilke faktorer påvirker risikoen for at blive langtidsledig?  Hvilke faktorer påvirker jobmulighederne hos de langtidsledige?

Analysens resultater Risikoen for langtidsledighed øges, hvis den nyledige  har arbejdet inden for videnservice, industri, handel eller transport  tidligere har haft lang ledighed  er over 40 år  har en ikke-vestlig baggrund  har kort erfaring på arbejdsmarkedet Risikoen for langtidsledighed mindskes, hvis den nyledige  har en mellemlang videregående uddannelse  har arbejdet i byggebranchen, offentlig service eller operationel service  har afsluttet sin uddannelse for nyligt  havde en høj lønindtægt i sit seneste job Der er mindre geografiske forskelle

Analysens resultater 2 Jobchancerne mindskes, hvis den langtidsledige  er over 50 år  er en mand  har haft lange ledighedsperioder før  har haft længere sygdom før  har kort erhvervserfaring  Den faglige baggrund, uddannelsesniveauet og branchetilhøret betyder derimod mindre for de langtidslediges jobchancer

Bygge og anlægs-analyse Formål  At afdække hvilke større bygge- og anlægsprojekter, der er planlagt eller under planlægning i Midtjylland - som forventes realiseret i løbet af de kommende år  At få et samlet billede af den efterspørgsel efter arbejdskraft, som projekterne vil indebære i de kommende år  At analysere efterspørgslens påvirkning af det samlede arbejds- marked i de kommende år Mål  At beskrive forventningerne til den konkrete arbejdskraft- efterspørgsel, fordelt over en flerårig periode  At kunne pege på de konkrete fagområder, som vil blive efterspurgt

Tidsplan  Bygge og anlægs-analysen forventes færdig i december 2011  I oktober 2011 afholdes en konference om beskæftigelsen i bygge og anlægs-branchen, hvor de foreløbige resultater præsenteres