Undervisningsdag om borgere med svære spiseforstyrrelser Formål Baggrund Program.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Evaluering af kommunalreformen og den nye nationale koordinationsstruktur Oplæg ved Torben Buse, Vicedirektør, Socialstyrelsen 8. Maj 2014.
Advertisements

Politisk temamøde den 8. maj 2014 Det specialiserede social- og specialundervisningsområde Borgmester Mogens Gade, formand for KKR Nordjylland.
6. maj Henning Nilausen, vicekommunaldirektør, Gribskov Kommune Kommunernes rolle og udfordringer i forhold til sygehus- og specialeplanlægning.
Projekt: Fælles indsats på psykiatriområdet i Haderslev Kommune og Region Syddanmark.
Helhedsorienteret indsats Møde i økonomiudvalget 8. februar 2016.
Titeldias med kant Indsæt TITEL og EMNE 1. Klik på fanen INDSÆT i topmenuen 2. Klik på Sidehoved og Sidefod 3. Dobbeltklik i feltet med INDSÆT TITEL og.
Socialtilsyn Midt SL februar Socialtilsyn Midt – hvorfor er vi her? Vi gør en forskel for de mest udsatte borgere i Danmark! Vi garanterer, at der.
MSB Aarhus Kommune Undervisningsdag august 2015.
STRATEGIEN FOR SOCIALT UDSATTE GRØNLÆNDERE Afsluttende konference Onsdag den 8. juni 2016.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Målet for virksomhedsindsatsen 2014 v/ Beskæftigelsesregionen Roskilde, 24. september 2013.
POLITIKERTEMAMØDE OM RAMMEAFTALEN. Dagens program 9.30Velkomst ved Borgmester Niels Hörup, Solrød Kommune, Formand for KKR Sjælland 9.40 Oplevelser af.
Information om forløbsprogram for mennesker med psykisk sygdom og samtidigt misbrug.
HANDLING OG PLAN1 Kvalitetssystem – indsatser og selvevaluering Krav – ideer fra sidst: Kvalitetssystem udvikles i samarbejde mellem skoler og SIIP Systemet.
ERFARINGER MED AT STØTTE DET TVÆRSEKTORIELLE SAMARBEJDE MELLEM DANSKE KOMMUNER OG POLITI Oplæg NFBO 22 – 25 maj 2016 Birgitte Roth Hansen, specialkonsulent.
Anonym ambulant stofmisbrugsbehandling Stofmisbrugsdatabasens årsmøde Mette Lykke Lauridsen, Socialstyrelsen.
Emner: Store barrierer og lille erhvervsevne hvordan håndterer vi de situationer? Personlig assistance og fleksjob Hjælpemidler. LAB/SEL. - ligheder.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Netværksmøde for Teamledere aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Onsdag den 10. december 2014.
DIREKTØRMØDE OM RAMMEAFTALEN V/ Styregruppen, Rammeaftale Sjælland FORMÅL: Drøftelse af aktuelle og fremtidige sager/temaer Input til Styregruppen.
Indsæt billede i vinge: Gå ind under Indsæt > Billede > Fra fil Placer billedet, så det ønskede udsnit dækker vingen. (Det kan være nødvendigt at forstørre.
Børnehusmodellen i Danmark – et initiativ i Overgrebspakken til beskyttelse af børn mod overgreb. NFBO konference, Nuuk, august 2014 Anette Hammershøi.
E-mobility informations centre Steen Olesen, Høje-Taastrup Kommune.
Program for mødet Kl : Velkomst Kl : Introduktion til lovændringen og de særlige opmærksomhedspunkter v/ Socialstyrelsen Kl : Særlige.
Samarbejdsaftalen på demensområdet Fra tanke til handling!
Det regionale projekt ”Bristede Drømme-Nyt håb” - Status november 2013.
Udsatteenhedens opgaver på stofmisbrugsområdet 7. oktober Oplæg v/ fuldmægtig Mette Kronbæk.
De nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling Årsmøde om stofmisbrugsdatabasen Scandic Hotel Odense, 4.december 2015 Socialstyrelsen,
Regional børnegruppe Juni 2009 Vibeke Grandt Konsulent Odense kommune.
Forebyggelse af rocker- og banderekruttering København 23. Maj 2016.
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
DDKM – Den Danske Kvalitetsmodel Indhold: Formål Omfang og temaer Opbygning af standarder Sammenhæng til PDSA og processer Lektion 5.
Psykiatrien Region Sjælland. Vi vil komme omkring: 1.Hvad er Psykiatri 2.Psykiatrien Region Sjælland 3.Samarbejdet med kommunerne 4.Ønsker og forventninger.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Brug for alle – elementerne i indsatsen v/ kontorchef Marianne Sumborg.
Voksenansvar for anbragte børn og unge Rusmiddeltest
Voksenansvar for anbragte børn og unge Voksenansvar
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
Præsentation af resultaterne fra
Alle anbringelsessteder Plejefamilier Private opholdssteder
Program for Netværksdage onsdag d. 23.november 2016
VVM-screening ENVINA 1 October 2015 COWI Powerpoint presentation
Velfærdskommunen under forandring – kultur, kompetencer og komplekse problemer Kommunens (næst)største arbejdsplads.
Når hørenedsættelse begrænser menneskers deltagelse i samfundet
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
Kortlægning af børn og unge i risiko for at indgå i problemskabende ungegrupperinger. Videns- og rådgivningsenheden til forebyggelse af rekruttering til.
Skolernes kvalitetsrapport
Hvordan vi ser på SAPA i Faaborg-Midtfyn?
Handleplaner psykiatri
Voksenansvar for anbragte børn og unge Alarm- og pejlesystemer
Rammeaftale 2018 – Baggrund og opstart
Katrine Schepelern Johansen Leder, seniorforsker, ph.d.
Etablering af en Socialstyrelse
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
• Beskrivelse af projektets forandringsteori
Rammer for bedre hverdagsrehabilitering
Addiktiv sygepleje. Landskursus 2016
Samarbejdet mellem UU, Studievalg og eVejledning
Informationsmøde om § 18-midler til frivilligt socialt arbejde
Hvad betyder det på efterskolerne?
Informationsmøde 23. april Særlige pladser
Skolebestyrelsens dialogmøde 2008 Kom og mød din skolebestyrelse
samarbejdsaftalen for traumatiserede flygtninge og krigsveteraner
Hvad betyder det på efterskolerne?
Ledelsesevaluering.
Regionsrådets redegørelse til Det Regionale Udviklingsråd
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Udvikling af centralbiblioteket
Få overblik over naturfaglige læreruddannelsesprofiler
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Efterbyggelse.
Anvendelse af konventionalbod ved projektmangler – hvad er nyt?
Sundhedsfaglig udredning Funktionsmæssig afklaring Egen læge Diagnose
Præsentationens transcript:

Undervisningsdag om borgere med svære spiseforstyrrelser Formål Baggrund Program

Formål Undervisningsdag om svære spiseforstyrrelser Videns-opbygning for rådgivere, praktikere og ledere Erfaringsudveksling Netværksdannelse Kompetenceudvikling Brugerperspektiv Kommunalt perspektiv Socialt rehabiliterende perspektiv Medicinsk perspek tiv Nationalt perspektiv

Baggrund Socialstyrelsens centrale udmelding ”Borgere med svære spiseforstyrrelser” Målgruppen for den centrale udmelding er børn, unge, voksne med en svær spiseforstyrrelse der har behov for en højt specialiseret rehabiliteringsindsats på grund af svære psykiske og fysiske funktionsnedsættelser Formålet med udmeldingen er at sikre den nødvendige koordination og planlægning af de højt specialiserede rehabiliteringsindsatser og - tilbud på tværs af kommuner og regioner Temaer i den centrale udmelding: 1.Målgruppen 2. Højt specialiserede rehabiliteringsindsatser og –tilbud 3. Udfordringer i forhold til at sikre det fornødne udbud 4. Kommunernes fremadrettede tilrettelæggelse og koordination Afrapportering til Socialstyrelsen den 15. oktober 2016 Behandling i styregruppe, K17, KKR og kommuner i rammeaftale 2017 Ekspertpanel og netværksgrupper Workshop og undervisningsdag Spørgeskemaer

Dagens Program 9.15 Socialstyrelsens Nationale retningslinjer for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser Målgruppen I – Spiseforstyrrelse i et medicinsk perspektiv Målgruppen II – Spiseforstyrrelse i socialt rehabiliterende perspektiv Kaffepause Målgruppen III – Spiseforstyrrelse i et kommunalt perspektiv A) Indsats i kommunale tilbud, B) Ambulant indsats i kommunerne Frokost Målgruppen IV – Spiseforstyrrelse i et bruger perspektiv Plenumdiskussion – Hvad nu? – Behov ift. den videre proces? Afslutning

Spørgsmål Hvad er en svær spiseforstyrrelse og hvilke følger har en spiseforstyrrelse psykisk, fysisk og socialt? Hvordan kan der i praksis etableres gode rehabiliteringsforløb – som både omfatter sundhedsfaglig behandling og sociale rehabiliterende indsatser? Hvad skal der til at etablere gode samarbejdsforløb, der involverer både det private og professionelle netværk omkring borgerne?

National koordinationsstruktur Socialstyrelsen skal følge udviklingen i tilbud, målgrupper og indsatser Socialstyrelsen får kompetence til at udmelde målgrupper eller særlige indsatser som kommunalbestyrelserne skal forholde sig til i forbindelse med de årlige rammeredegørelser Socialstyrelsen får beføjelse til at anmode kommunalbestyrelserne om at foretage en fornyet behandling af indsatsen ift. de centralt udmeldte målgrupper og indsatser. Socialstyrelsen får desuden beføjelse til at meddele driftspålæg, som indebærer at en kommune eller region pålægges et driftsansvar. Dette dog kun undtagelsesvist i helt særlige tilfælde Jf. Lov om social service (serviceloven) § 13

Central udmelding om borgere med svære spiseforstyrrelser Formål: -Sikre det nødvendige udbud af højt specialiserede rehabiliteringsindsatser og –tilbud til målgruppen omfattet af udmeldingen De pågældende indsatser bør være til stede på nationalt plan og tilgængelige for alle kommuner Målgruppens begrænsede omfang og kompleksitet forudsætter, at kommuner og regioner koordinerer og samarbejder på tværs for at kunne yde den nødvendige højt specialiserede sociale rehabiliteringsindsats Den centrale udmelding skal danne baggrund for en dialog om tilrettelæggelsen og videreudviklingen af den højt specialiserede rehabiliteringsindsats til målgruppen