Speciallægepraksissektoren - hvordan kan den bidrage til at skabe mere sammenhæng i sundhedsvæsenet? Sygehus PLO FAPS Private hospitaler i DK Privat forsikring.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvordan får vi arbejdet med kvalitet og afbureaukratisering forankret på vores arbejdsplads, så både ledere og medarbejdere er involveret og bidrager i.
Advertisements

Ret til hurtig udredning og differentieret ret til behandling
Jeannie Jonasson, Sundhedsstyrelsen
Værdibaseret ledelse i almen praksis
Date :31 1.
Netværk af forebyggende sygehuse
Dansk Selskab for Medicinsk Prioritering, 6-7 maj 2009 Privathospitalerne i fremtidens sygehusvæsen ved Nis Alstrup, formand for Brancheforeningen for.
26.2 Kapacitetsomkostninger
Samarbejde om opgaveløsningen - udfordringer og muligheder Med udgangspunkt i hverdagen og fremtiden i Guldborgsund kommune.
Psykoedukation for unge i OPUS-behandling
Hjemmebehandling af medicinske patienter
3 eksempler på, hvordan sundhed.dk hjælper borgerne
Helle Ulrichsen Screening i et organisatorisk perspektiv Hvad er konsekvenserne af indførelse af screeningsprogrammer?
Region Midtjyllands Praksisforskningsfond.
Afdelingsleder Morten Freil
Hvordan kan regionerne udfører misbrugsbehandling i praksis
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Arbejdsfastholdelse Hvad laver de på AMK?
På vej mod en region Nye muligheder Harmonisering. Kvalitet – effektivisering Den fremtidige specialeplanlægning Kompetencebehov i fremtidens hospitalsvæsen,
Organisering af Tværsektorielle teams Team integreret indsats Borger.
Konsultation via webcam i almen praksis – fremtidens konsultationsform?
Patienten i centrum for den bedste europæiske behandling Morten Freil Direktør
GRUPPEARBEJDE Opsamling for Middelfart 25 grupper (ca. 6 pers. i hver gruppe)
KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen 26. Maj 2009 Behandlingsretten set fra en kommunal synsvinkel v. direktør Jens Elmelund.
6. maj Henning Nilausen, vicekommunaldirektør, Gribskov Kommune Kommunernes rolle og udfordringer i forhold til sygehus- og specialeplanlægning.
Ledelse og patientforløb Vicedirektør Bente Ourø Rørth Konference 6
Den nye overenskomst for praktiserende læger. Nye muligheder og udfordringer Regionsældreråd. Hovedstaden.
De første erfaringer – og udfordringer?. De første erfaringer – og udfordringer?
Hvad kan borgerne på sundhed.dk?
10. og 31. januar 2013 Introduktionsmøde Praktiserende øjenlægers rapportering til Diabasen og redskaber til benchmarking.
Samarbejde og Ledelse i almen praksis
Indhold, indsatser, implementering
Den lægelige videreuddannelse Hospitalsenheden Vest.
Pakkeforløb for kræftpatienter
Er nutidens kræftsygepleje rettet mod fremtiden ?
FORSIDEVARIANT 2 1 DEN PRÆSHOPITALE INDSATS KREDS MIDTJYLLAND - 7. APRIL 2015 GRETE CHRISTENSEN.
Region Hovedstaden Temadag for Udviklingsgruppen vedrørende IT og informationsudveksling den 10. juni 2013 Michel Kjeldsen. Praktiserende Læge og Praksiskoordinator.
Samspillet mellem akutafdelingerne og den kliniske basisuddannelse UAO Hanne Arildsen, PKL for FAM i Region Midt Møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse.
Akkreditering i speciallægepraksis v/ Repræsentant fra FAPS bestyrelse.
1 DET KOMMUNALE SAMARBEJDE Jesper Lundh Almen praktiserende læge 17/09/2016.
Hvorfor er Region Sjælland den bedste videreuddannelsesregion for yngre læger? Yngre Læge-dag - Lørdag den 28. maj 2011 Preben Cramon - Sundhedsfaglig.
Navn (Sidehoved/fod)Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler FAS’ Års- og medlemsmøde, 3. oktober 2014 Ane Friis Bendix Vicedirektør, dr.med. Sammenhæng.
1 Sygehuset som en helhed I formiddagens program har der været fokus på fælles akut- modtagelser (FAM). Det, at der ændres på, hvordan de akutte patienter.
Danske Regioners Generalforsamling 25.Marts, 2010, Herning KongresCenter. Jan Leschly.
Den gode overlevering og samarbejde på tværs
Projekt PaRIS Projektgruppemøde d.14.januar 2009 Præsentation af: definition af innovation de foreløbige data fra de kvalitative data Projektleder Mette.
SAM:BO Samarbejde om borgerforløb Den regionale samarbejdsaftale om tværsektorielle borger/patientforløb.
Kvalitetsarbejdet i speciallægepraksis - Hvorfor du’r DDKM? FAS Årsmøde Munkebjerg
Socialmedicinsk Enhed Region Hovedstaden Sundhedskoordinator og Klinisk funktion i Region Hovedstaden.
ADHD indsatsen i Region Sjælland Den 18.september 2012.
Speciallægepraksis som en del af et sammenhængende sundhedsvæsen Sammenhæng og samarbejde på tværs af sektorer Direktør Anne Jastrup,
Debatmøde i Dansk Selskab for obstetrik og gynækologi 13. november 2015 Afdelingschef Frank Ingemann Jensen.
Hvad fik jeg ud af at deltage? Indlæg KVIS-konf Bjørn Christau praktiserende speciallæge.
December 2008 Centerchef, formand for BUP-DK Hanne Børner 1 Fremtidens børne- og ungdomspsykiatri 3. December 2008.
Sektorovergange – en kvalitetsbrist? Kvalitetsudvikling i speciallægepraksis Konference d. 22. september 2009 v. Overlæge Malene Vestergaard, DSPS.
Thomas Feveile, hospicechef siden 2007 Sankt Lukas Hospice, Hellerup
DET KOMMUNALE SAMARBEJDE
Modernisering og Akkreditering
Sektorovergange – en kvalitetsbrist?
Hvordan får vi arbejdet med kvalitet og afbureaukratisering forankret på vores arbejdsplads, så både ledere og medarbejdere er involveret og bidrager i.
Kvalitetsudvikling hvordan
Orienteringsmøde om kronisk sygdom den 5. oktober 2007 i Kolding.
Afgangen fra FAM - stafetmetoden
Kvalitet i plejen.
MTV af Demens: Organisation
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Ny kvalitetsdagsorden og pakkeforløb
Det nationale PRO-arbejde Fagligt Selskab for Lunge- og Allergi sygeplejersker d. 15. marts 2018 Sanne Jensen.
Task Force for udredningsret Møde i Sundhedsudvalget d. 28
AKUTTEAMET I SILKEBORG KOMMUNE
Præsentationens transcript:

Speciallægepraksissektoren - hvordan kan den bidrage til at skabe mere sammenhæng i sundhedsvæsenet? Sygehus PLO FAPS Private hospitaler i DK Privat forsikring Sygesikring Privat betaling Udenlandske hospitaler Behandlings- garanti Udrednings- garanti Udbud

Speciallægepraksis og sammenhæng Udgør det borgernære speciallægetilbud i en tid hvor sygehussektoren centraliseres. Alment praktiserende læger er de traditionelle leverandører, men der kunne lige så godt henvises patienter fra sygehussektoren til speciallægepraksis, hvor det måtte skønnes at være en fordel.

Speciallægepraksis og sammenhæng Har den lille enheds fordel af fleksibilitet og kort omstillingstid og samtidig en stor kapacitet målt pr. speciallæge Har stort uddannelsespotentiale og ophold med mesterlære i uddannelsespraksis, indgår allerede nu i speciallægeuddannelsen i øjen-, øre-næse- hals- og hudsygdomme, men flere kunne være relevante.

Speciallægepraksis og sammenhæng Hvad kan speciallægepraksis mere byde ind med? Kan man få endnu mere sammenhæng uden at arve sygehussektorens dårligdomme (som uproduktiv, formålsløs registrering og kontrol, unødigt bureaukrati, frås med speciallægetid)?

Speciallægepraksis og sammenhæng OK giver regionerne mulighed for at disponere over op til 20% af aktiviteten i speciallægepraksis. Placering af opgaver kunne opfattes som en slags ”ekstra lejer” – der både kunne løse et kapacitetsproblem og samtidig løfte en uddannelsesopgave, hvis uddannelsesophold i praksis samtidig blev obligatorisk indenfor flere specialer

Speciallægepraksis og sammenhæng Kan speciallægepraksis bidrage med inspiration eller ressourcer på andre områder? – IT (tidsforbrug, brugervenlighed) – Akkreditering (tidsforbrug, fokuserede standarder) – ”Patienten i centrum” på en LEAN måde – klinisk forskning med meget store og velbeskrevne patientpopulationer.

Speciallægepraksis og sammenhæng Hvad er de største barrierer for et tættere samarbejde mellem FAPS’erne og resten af sundhedsvæsenet? For dårlig kommunikation mellem lægerne i sektorerne Hidtil begrænset politisk interesse for eller viden om de forskellige sektorers forcer og begrænsninger

Fokus på kommunikation – en kunst, et ”must” og en barriere Forståelsen af at overlevering af relevante og anvendelige informationer er det næst vigtigste i forbindelse med en patients behandlingsforløb. Skal opprioriteres i alle lægers bevidsthed.

Fokus på kommunikation – en kunst, et ”must” og en barriere De nødvendige ressourcer skal tilvejebringes IT skal være anvendeligt, hurtigt, reelt tidsbesparende og opbygget til på en simpel måde at understøtte formidling af information om patientens forløb Sygehusledelserne og afdelingsledelserne skal hvert år fjerne 2 % af den samlede mængde regler, registreringer og procedurer

Frås med lægernes tid skal minimeres så de får tid til såvel det næst vigtigste som det vigtigste – nemlig at behandle patienterne på et professionelt højt niveau.

Sammenhæng for patienten ”En patient et eller andet sted fra, henvises til undersøgelse og behandling et eller andet sted, og sendes efterfølgende hjem til dette et eller andet sted igen af en eller anden”

Sammenhæng for patienten En sygehistorie fra det virkelige liv, der kunne have været et eksempel på samarbejde om patientudredning og behandling på højt plan, mellem speciallæger i flere sektorer, …..men som på grund af manglende kommunikation i stedet udstillede os som uprofessionelle dilletanter.

50-årig mand kendt med nasal polypose og astma. Henvises af mig til direkte laryngoskopi ved lokale ØNH-afd pga. hæshed og fornemmelse af øget fylde (mistanke om cyste) i det ene stemmebånd. 3-4 mdr. senere sidder han igen i mit venteværelse……….

Sammenhæng for patienten ?