Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Styrelsen for Forskning og Innovation Videnpilotordningen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Velkommen til Nyledigmøde i MA.
Advertisements

Højtuddannedes værdi for virksomheder
Økonomien i det boligsociale arbejde Bo Andersen Konsulent Boligsocial Funktion.
Fundraising Jakob Ugelvig Christiansen
Christian Bruhn Rieper Kontorchef Fornyelsesfondens sekretariat
Rådgiverpuljen Mette Thybo. Hvem kan søge puljen? Det er en forudsætning for at opnå tilskud til køb af privat rådgivning, at:  virksomheden er registreret.
Udvikling Fyn A/S – en ny vej til vækst på Fyn.
Præsentation Michael Ahring Petersen Projektchef/Manager Projects Tel  Business Kolding Akseltorv 8, 6000 Kolding.
Lederforum Dagsorden: Velkommen og generel orientering Aftaler 2008
Innovation Hvordan kan vi skabe et klima og struktur, inden for hvilken innovation bliver opmuntret og belønnet. Ide generering Muligheder Udvikling Markedsføring.
Arbejdet i foreningen Sindslidendes Vilkår siden 1999
Baggrund Mål Fremtidsperspektiver Lidt historie ApEx – Center for anvendt oplevelsesøkonomi – Dansk videncenter for oplevelsesøkonomi.
Orientering fra bestyrelsesmøde 3. november 2006 Medarbejdermøde.
Fornyelsesfonden - muligheder for offentlig funding
JOBSØGNING (SMV) Hvorfor er SMV så interessante? % af alle job bliver annonceret % af alle job bliver besat via netværk og uopfordrede ansøgninger.
Disposition Om innovationsjunglen Indblik i RTIs SMV-rettede innovationsindsats Præsentation af udvalgte innovationsinitiativer –Innovationskonsortier.
UOPFORDREDE ANSØGNINGER
Global Compact og CSR – fra principper til praksis 3. juni 2008 Muligheder for støtte gennem VÆKSTmidt programmet.
Ved Jens Kjeldbjerg Kudsk / Andy Madsen
Innovationsaccelererende Forskningsplatforme (IAFP) - i relation til landbrugets videre udvikling Greta Jakobsen, Medlem af Det Strategiske Forskningsråd.
Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling Bredgade Kbh. K Vicedirektør Hans Müller Pedersen.
Innovationstyper & Innovationsrader
Arbejdsmiljøet skabes hver dag i relationen og dialogen – det skal arbejdsmiljøarbejdet i Faxe Kommune afspejle Sikkerhedsleder/arbejdsmiljøkonsulent.
SYGEDAGPENGEREFORMEN – HVAD ER DET NYE FOR VIRKSOMHEDERNE (SAMT LIDT AF ”DET GAMLE”) Lejre Kommune 20. november 2014.
Højskolernes Internationale og Europæiske arbejde Resultater fra undersøgelse forår 2006 På baggrund af besvarelser fra 74 ud af 79 højskoler.
Thomas Algot Søllested Projektleder, Alexandra Instituttet A/S Innovation & samarbejde 11. oktober 2010.
Flere vækstiværksættere i Danmark Oplæg på rådgiverkonference den 20. november 2008 V/ Lars Nørby Johansen Formand for Danmarks Vækstråd.
Præsentation af Horsens Erhvervsråd VBI Park Breakfast Club.
Fordelingen af forskningsbevillinger i 2005 og 2010.
Velkommen Styrk erhvervsklimaet i Viborg 17. marts 2015
Når der er givet en projektbevilling…. Opfølgning på projekter med tilskud fra Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker.
Oplæg til LO Torsdag den 30. august 2007 Bedre vejledning og rådgivning.
Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas
Organisationsudvikling Odense Zoologiske Have 1.Analyse af den eksisterende organisations-struktur 2.Oplæg til eventuelle ændringer i strukturen 3.Udarbejdelse.
Strategi 2011 – x4 edsbjerg er et konsulenthus, der rådgiver og.
Leif Vestergaard Adm. direktør, EG A/S Et digitalt løft af dansk erhvervslivs produktivitet.
Virksomhedsrettede muligheder Virksomhedspraktik Ansættelse med løntilskud – efter 6 måneders ledighed –Offentligt –Privat.
Djøfernes internationale kompetencer. Hovedresultater Profil: De djøfere, der har en international karriere, har en ung profil, godt halvdelen er offentligt.
Uddannelsesudvalget Metal Tele Vest Hvad er Selvvalgtuddannelse/IKUF? Der er oprettet en fond (kompetancefonden) Alle under Dansk Metal/Dansk Industri.
Konsekvenser af at indføre ressourceforløb Hanne Weise, AMS.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Fagpilotordningen et jobrettet redskab til unge under 30 år med en erhvervsuddannelse Kontorchef Kirsten Thomsen.
InnoBooster. Vi investerer i innovative og flyvedygtige ideer …
RTI’s innovationsindsats Et innovationskonsortium er: Et samarbejde mellem mindst 2 virksomheder, en forskningsinstitution og en almennyttig rådgivningspart.
Projekt PaRIS Projektgruppemøde d.14.januar 2009 Præsentation af: definition af innovation de foreløbige data fra de kvalitative data Projektleder Mette.
LAG SYDSJÆLLAND. LAG Sydsjælland Forening: LAG Sydsjælland er en forening med det formål at fremme landdistriktsudvikling bl.a. ved at støtte projekter.
DANSK ERHVERV Langvarigt sygefravær – en udfordring for virksomheder og samfund.
Vejlederkonference Randers Tirsdag den Voksenvejledning.
Voksenlærlingordningen. Hvorfor en voksenlærlingeordning?  Voksenlærlingeordningen startede i 1997 for at modvirke de begyndende balanceproblemer på.
Tilskud til partnerskaber Informationsmøde 19. september 2016 Renato Ezban Energistyrelsen.
Mød landinspektørernes forening Den danske Landinspektørforening (DdL)
Europæiske muligheder
Kompetenceudvikling og uddannelsesplanlægning
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
FINANSIERING LEDELSE (BESTYRELSE OG FORSTANDER)
INNO-NORD.
Præsentation af forretningsplan
Your First EURES Job / SIDE 1.
Kulturministeriets Forskningsudvalg - KFU
Et digitalt løft af dansk erhvervslivs produktivitet
MUDP – det miljøteknologiske udviklings- og demonstrationsprogram
KONCERNSERVICE STRATEGI 2020
Annet Krogsdam Jørgensen
Vækstkaution og Kom-i-gang-lån
Strategi for Danmarks digitale vækst
OK18 Det kommunale og regionale forlig
Identitet Organisation AAU Org1 Org2 Org3 Org4 Org5 Org6
Ansøgningsskema CØ SMV Virksomhedens navn:
Velkommen Dette ansøgningsskema er første skridt mod en deltagelse i projektet “Øget Vækst gennem cirkulære forretningsmodeller I SMV’er”, eller “CØ SMV”.
KKR NORDJYLLAND Indsats for at få højtuddannet arbejdskraft ud i hele Nordjylland KKR-møde d. 21 juni 2019.
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
Præsentationens transcript:

Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Styrelsen for Forskning og Innovation Videnpilotordningen

Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Styrelsen for Forskning og Innovation Lidt om baggrunden Uddannelsesministeriet Styrelsen for Forskning og Innovation Rådet for Teknologi og Innovation

Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Styrelsen for Forskning og Innovation Rådet for Teknologi og Innovation  Rådgiver uddannelsesministeren om innovationspolitik  9 medlemmer fra forskningsverdenen, interesseorganisationer og erhvervslivet  Administrerer initiativer og bevillinger inden for innovation og videnspredning for ca. 1. mia. DKK årligt

Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Styrelsen for Forskning og Innovation Hvad er Videnpilotordningen? Tilskud til ansættelse af en højtuddannet medarbejder - en videnpilot – til at udføre et innovativt projekt i en virksomhed En højtuddannet er på mindst bachelorniveau (ml.lang vdr.) Op til kr. i tilskud, dog højst halvdelen af videnpilotens løn, i 12 måneder

Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Styrelsen for Forskning og Innovation Hvorfor en Videnpilotordning?  Danmark har relativt få højtuddannende i SMV’er  Højtuddannede øger vækst og beskæftigelse i samfundet (DeFacto analyse, CEBR analyser mv.)  Behov for øget innovation i danske SMV – bevarer konkurrenceevne

Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Styrelsen for Forskning og Innovation Lidt om historien Startede i 2005 Nyeste ændringer er fra januar i år Fremtidige ændringer…mere i detaljer senere

Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Styrelsen for Forskning og Innovation Ordningens formål: At bryde isen mellem højtuddannede og SMV’er At styrke vækst og innovation i SMV’er ved, at de gør brug af højtuddannedes kompetencer

Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Styrelsen for Forskning og Innovation Krav til virksomheden Kommerciel, privat virksomhed ansatte (% ejere) Højst 5 højtuddannede i forvejen (og højst 2 ud af 3) Mindst 1 mio. kr. i omsætning de sidste 12 måneder

Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Styrelsen for Forskning og Innovation Øvrige vilkår Koncernfællesskab, når en virksomhed ejer 25% eller mere af kapitalen eller stemmerettighederne i en anden. En virksomhed kan højst have 2 videnpiloter indenfor 3 år (herefter karensperiode på 3 år) Videnpiloten ansættes på fuld tid og arbejder fra virksomhedens adresse

Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Styrelsen for Forskning og Innovation Krav til videnpiloten Uddannelse på mindst bachelorniveau (ml.lang vdr.) gennemført ved ansøgning Må ikke have arbejdet i virksomheden indenfor de sidste 2 år - heller ikke som vikar, konsulent el. student Må ikke tidligere have været videnpilot i virksomheden

Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Styrelsen for Forskning og Innovation Krav til projektet Er projektet beskrevet klart og tydeligt? Passer projektet til videnpilotens uddannelse? Er det sandsynligt, at projektet kan give virksomheden et væsentligt innovativt og økonomisk løft, hvis det lykkes?

Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Styrelsen for Forskning og Innovation Krav til projektet Et videnpilotprojekt skal være innovativt. Innovation forstås almindeligvis som væsentlige forandringer, der skaber nytte. Innovation forstås først og fremmest som nyskabende udvikling til gavn for virksomheden – noget, der peger videre end blot almindelig drift.

Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Styrelsen for Forskning og Innovation Typer af Innovation Produkt: En vare eller ydelse, der er ny eller væsentligt forbedret. Procés: En ny eller væsentligt forbedret produktions- eller leveringsmetode. Markedsføring: En ny markedsføringsmetode, som indebærer væsentlige forandringer. Organisation: En ny organisatorisk metode til erhvervspraksis.

Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Styrelsen for Forskning og Innovation Innovation i Videnpilotprojekter Videnpilotordningen er en erhvervsfremmeordning,- derfor innovation som forbedrer virksomheden Mere og mindre komplekse virksomheder – forskel i godkendelse

Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Styrelsen for Forskning og Innovation Bundgrænse for relativitet Relativt udgangspunkt – i forhold til virksomheden Nogle virksomheder får godkendt projekter – som andre ikke kan Grænse som følger generel samfunds- virksomhedsudvikling

Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Styrelsen for Forskning og Innovation Bundgrænse for relativitet Oprette en hjemmeside Læse s Lave intranet / pc-netværk Lave webshop Oprette og vedligeholde profil på Facebook eller andre sociale medier

Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Styrelsen for Forskning og Innovation Den gode ansøgning Beskriv det overordnede Vær´ konkret Skriv ikke for lidt Skriv ikke for meget Læg vægt på innovationen i projektet Vedhæft ikke en masse bilag søg eventuelt rådgivning

Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Styrelsen for Forskning og Innovation Lidt statistik Videnpilot i 2012: 472 tilsagn 2013: 250 tilsagn (august) = ca. 37,5 mio. kr bevillingen ca. 52 mio. kr. Læs mere statistik på fivu.dk/videnpilot

Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Styrelsen for Forskning og Innovation Videnpilot - kontaktoplysninger Fuldmægtig Klaus Ammitzbøll Tlf Fuldmægtig Annet Krogsdam Jørgensen Tlf Fuldmægtig Lise Vikner Tlf

Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Styrelsen for Forskning og Innovation