Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Innovationstyper & Innovationsrader

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Innovationstyper & Innovationsrader"— Præsentationens transcript:

1 Innovationstyper & Innovationsrader

2 Innovationstyper Det kan i mange tilfælde være svært at skelne klart mellem de fire innovationstyper, idet innovationer ofte har elementer af flere typer innovation. En generel tommelfingerregel er følgende: En innovation, der omfatter væsentlige ændringer i mere end én innovationstype, betragtes som en innovation for alle relevante typer.

3 Innovationstyper

4 Innovationsgrader Innovation er opdelt i 2 kategorier radikal og inkrementel innovation, forskellen skal ses i graden af den forandring som ligger i innovationen.

5 Radikal innovation Innovationsgrader
Radikal innovation betyder en banebrydende ændret måde at gøre ting på, hvorved et nyt marked kan opstå. Som fx da mp3-afspilleren kom på markedet, da det medførte en kraftig reduktion af salget af bærbare CD-afspillere. Det drejer sig altså om det overraskende nye, som ofte består af koblinger af teknologi, værdier og koncepter, der ikke tidligere har været forbundet. Sommetider kan en radikal innovation virke ubetydelig i starten, som fx internettet, men det viser sig senere, at denne type innovation vender op og ned på de eksisterende konkurrenceparametre.

6 Inkrementel innovation
Innovationsgrader Inkrementel innovation Inkrementel innovation er små innovationer, hvor man anvender det, man har, på en ny måde - det være sig en teknologi, en kernekompetence, et produkt, et marked. Man så at sige drejer det 90 grader og opnår derved en nyskabelse, som har få omkostninger, lav risiko og kort udviklingstid, og som øger omsætning og indtjening. Inkrementel innovation er således den type innovation, der hurtigt kan ses på bundlinien.


Download ppt "Innovationstyper & Innovationsrader"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google