Vision for Sciencefagene Den grønne læseplan Hvidovre kommune.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Ledelse af frivillige i naturparker dag 2 Friluftsrådet V/Julia Bjerre Hunt, Ingerfair.
Advertisements

Patientuddannelse – en medicinsk og social teknologi: udfordringer for fremtiden Lone Grøn, Dansk Sundhedsinstitut, MTV Seminar: Patientuddannelse.
Projekt: Fælles indsats på psykiatriområdet i Haderslev Kommune og Region Syddanmark.
Stevns satser på guldklumperne – et 3 årigt udviklingsprojekt.
STRATEGIEN FOR SOCIALT UDSATTE GRØNLÆNDERE Afsluttende konference Onsdag den 8. juni 2016.
Rene b christiansen lektor Forskningsprogrammet for Teknologi Uddannelse Velfærd undervisnings planlægning.
Hvor kommer ideen om læringsplatform fra? Regeringen og KL har indgået en aftale om en fælles brugerportal. Læringsplatformen er en del af den fremtidige.
Erhvervspanel for Grøn Omstilling Karin Klitgaard 18.apr. 13 Bæredygtig vækst.
VELKOMMEN til KLUB ROSKILDE MIDT ARENA. KLUB ROSKILDE NORDKLUB ROSKILDE SYD KLUB ROSKILDE ØST KLUB ROSKILDE VEST KLUBBERNE I ROSKILDE KLUB ROSKILDE MIDT.
Emner: Store barrierer og lille erhvervsevne hvordan håndterer vi de situationer? Personlig assistance og fleksjob Hjælpemidler. LAB/SEL. - ligheder.
Ny visuel identitet på SDU. Nyt tilrettet logo 2 Fælles udtryk styrker SDU som brand Understøtter oplevelsen af fælles identitet.
UDDANNELSE ELEVERNE SKAL: LÆRE SÅ MEGET DE KAN I ALLE FAG OPLEVE ET UNDERVISNINGSMILJØ, DER GIVER LYST TIL FORDYBELSE OG ENGAGEMENT. VIDE, HVORDAN DE LÆRER.
Sundhedsaftalernes betydning for sammen- hængende forløb og sektorovergange Martin Sandberg Buch, senior projektleder, cand. scient. adm. Christina Holm-Petersen,
VSBs Værdier: Kvalitet Vi gør os umage i alt, hvad vi gør. Vi følger VSBs formål og principper. Vi tilsikrer en høj standard i driften af klubben. Udvikling.
”Brug for alle” Temamøde den 18. juni Hvor var det vi startede?  Stor stigning i antallet af personer i målgruppen på passiv offentlig forsørgelse.
Principper for skole-hjem samarbejdet. Synlig læring -mindsæt/teoretisk afsæt (James Nottingham) -tydelig.
STRATEGI FOR MUDP INTRO Et enigt Folketing vedtog i februar 2015 lov nr. 130 om Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (MUDP).
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Fællesfaglig.
Morten Kvist Refskov For en markant lærerstemme i Danmarks Lærerforenings Hovedstyrelse Sammen gør vi en forskel Jeg stemte NEJ til OK15 …fordi overenskomsten.
Frederikshavn, september,  Lidt om ideen med læringsmålstyret undervisning  FFM og matematiske kompetencer  FFM, læringsmålsstyring og.
Skolebestyrelsens rolle  Kontinuerligt arbejde med skolekultur under paraplyen ’Forpligtende fællesskaber’ med afsæt i Værdigrundlag og Målsætning Uddrag:
Formål: at bidrage til udvikling af et bæredygtigt samfund via uddannelse.
Mål og perspektiver for naturfagene
Skema og vikardækning.
Forslag fra arbejdsgrupperne
Den åbne innovative folkeskole
Hvordan løser vi klimaproblemet
Præsentation af resultaterne fra
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
Det videre arbejde med unge- og campusmiljø
Behov for et servicetjek Fællesmødet 31. oktober 2015
Kortlægning af børn og unge i risiko for at indgå i problemskabende ungegrupperinger. Videns- og rådgivningsenheden til forebyggelse af rekruttering til.
Oplæg om metoder Vejle 14. Januar 2010.
Skolernes kvalitetsrapport
Hvorfor et FUEL projekt? Hvad indeholder det? Hvad er målene? Planen?
Velkommen til et nyt kvalitetsprogram…
Kommuneplanstrategier Status, temaer og regionalt samarbejde
Projektgruppe – Projektroller
Læremidler til MADKAMP Årets fokus: Konservere din køkkenhave
WORKSHOP 4, Gribskov Kommune, 2017.
MUDP handlingsplan for december 2017
Anerkendende pædagogik
FÆLLES målstyring i matematik
Fælles ledelsesgrundlag
Balkortmetoden De enkelte grupper/funktioner vurderer kvaliteten af deres vigtigste samarbejdsrelationer De vigtigste samarbejdsrelationer tegnes med tusch.
Trafikpolitik for Stoholm Skole
Inklusion i Folkeskolen
Undervisningspligten
Bilag 1b Beskæftigelseskonsulent (BK) Care manager (CM)
Kulturmetropolen Festival & Events 2.0.
VESTERBRO UNGDOMSGÅRD
Rum for uformel læring, 28. april 2011
Rammesætning for dagen
Fastholdelseskaravanen
Hvad lærte vi af projektet?
Skolebestyrelsens dialogmøde 2008 Kom og mød din skolebestyrelse
Skolebestyrelsesmøde
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Er græsset også grønt om natten.
Børne- og undervisningsudvalget den
AMiR kvartalsmøde 29. November 2018.
CØ SMV – Øget vækst gennem cirkulære forretningsmodeller i SMV’er
MEEBOOK – en digital læringsplatform
Naturen i Viborg Kommune - det Grønne Råds temaaften om Viborg Kommunes natur Onsdag den 30. januar 2019 kl i Viborg Musiksal, Gravene.
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Få overblik over naturfaglige læreruddannelsesprofiler
MUDP handlingsplan for december 2017
Lempelse af fælles mål OPSAMLING PÅ DIALOGMØDER
Biologi, geografi og kemi på HF
Skole-hjemsamarbejde
Præsentationens transcript:

Vision for Sciencefagene Den grønne læseplan Hvidovre kommune

0-2 klassetrin De faglige mål for 1 og 2 klassetrin. Quarks undervisningstilbud med afsæt i de faglige mål. Grønt flag, grøn skole emner, der harmonere med de faglige mål. o Understøtter uddannelse i bæredygtig udvikling Sciencekommunens nuværende og fremtidige tilbud, der harmonere med de faglige mål Åbenskole tilbud, nuværende og fremtidige, der harmonere med de faglig mål. Herunder Quarkcenterets udeskolevejleder.

3-4 klassetrin De faglige mål for 3 og 4 klassetrin. Quarks undervisningstilbud med afsæt i de faglige mål. Grønt flag, grøn skole emner, der harmonere med de faglige mål. o Understøtter uddannelse i bæredygtig udvikling. Sciencekommunens nuværende og fremtidige tilbud, der harmonere med de faglige mål Åbenskole tilbud, nuværende og fremtidige, der harmonere med de faglig mål. Herunder Quarkcenterets udeskolevejleder.

5-6 klassetrin De faglige mål for 5 og 6 klassetrin. Quarks undervisningstilbud med afsæt i de faglige mål. Grønt flag, grøn skole emner, der harmonere med de faglige mål. o Understøtter uddannelse i bæredygtig udvikling. Sciencekommunens nuværende og fremtidige tilbud, der harmonere med de faglige mål Åbenskole tilbud, nuværende og fremtidige, der harmonere med de faglig mål. Herunder Quarkcenterets udeskolevejleder.

Progression 0-6 klassetrin Fælles mål lægger op til en progression i den måde de er bygget op på. Vi følger denne progression og sikrer samtidigt en stor variation og en metodefrihed, som giver lærerne de bedste rammer for en god og langsigtet planlægning. Følger man den ”grønne” læseplan, sikrer skolelederne samtidigt en bedre overlevering fra klassetrin til klassetrin og derfra videre til udskolingen, idet man ved hvilke temaer der er blevet undervist i.

7-9 klassetrin De faglige mål for 7, 8 og 9 klassetrin. Quarks undervisningstilbud med afsæt i de faglige mål. Grønt flag, grøn skole emner, der harmonere med de faglige mål. o Understøtter uddannelse i bæredygtig udvikling. Sciencekommunens nuværende og fremtidige tilbud, der harmonere med de faglige mål Åbenskole tilbud, nuværende og fremtidige, der harmonere med de faglig mål. Herunder Quarkcenterets udeskolevejleder.

7-9 klassetrin De fællesfaglige fokusområder Som noget nyt skal eleverne i 7-9 klasse arbejde mere på tværs af de 3 sciencefag end de tidligere har gjort. Dette arbejde er vi allerede i fuld gang med på Sciencemøderækken. Her laver vi fælles planlægning og erfaringsudveksling, samt deling af konkrete undervisningsforløb. I denne fase er der et stort behov for fællestænkning