Indblik i Frivilligrådets arbejde ved formand Susanne Larsen Frivillighedens dag 2009 i Odense.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
De frivilliges rolle i udviklingen af fremtidens velfærdssamfund Oplæg ved Mads Roke Clausen Medlem af Frivilligrådet – Direktør i Mødrehjælpen Socialchefernes.
Advertisements

Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Samspillet mellem frivillige organisationer og offentlig sektor i Danmark Terkel Andersen, sekretariatschef Frivilligrådet.
FDF vil styrke det lokale samarbejde med kirker, skoler og kommuner Kirken skal holde fokus på børn og unge FDF skal nå udsatte børn og unge FDF skal være.
Private investeringer i byomdannelse og byfornyelse Lars A. Engberg SBi.
Virksomheders Sociale Engagement i Danmark Joachim Boll, SFI.
Projektkonsulent June Højgaard Simonsen Krop & kompetencer Kommunalt kompetenceløft i idræt og bevægelse.
Projekt: Fælles indsats på psykiatriområdet i Haderslev Kommune og Region Syddanmark.
Ledelsesnetværk, områdestruktur og selvejende institutioner Samarbejds- modeller - der har vist sig at fungere i praksis.
Dagplejepædagogens rolle som garant for den pædagogiske kvalitet i dagplejen FOAs bud på at styrke dagpleje- pædagogernes fagområde og arbejdsvilkår Nyborg.
Velfærdseksperimentarium, Odense Samarbejdsforum for frivilligt socialt arbejde Den 14. marts 2013.
STRATEGIEN FOR SOCIALT UDSATTE GRØNLÆNDERE Afsluttende konference Onsdag den 8. juni 2016.
Kommunernes understøttelse af kulturinstitutionernes undervisning - modeller for skoletjenester v/Marie Damsgaard Andersen.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Nytteindsats V/ Anne Riis.
Viborg Naturpark. PROGRAM Velkomst v/ Anna Margrethe Engbæk Schmidt, Klima- og Miljøudvalget Oplæg om frivillighed og samskabelse v/ Lars Stentoft, kulturdirektør.
Kvalitet i Sundhed Pressemøde den 11. februar 2011.
Tværfaglig tænkning i opgaveløsningen Bente Nissen, seniorkonsulent Cabi Korsør d hvordan spiller vi hinanden gode?
KNÆK KODEN Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 2 – Danmarks økonomi.
Projekt : ”Styrket samarbejde mellem borgeren, myndighed og udførende virksomheder ” Deltagere er Ledere og medarbejdere indenfor Handicap og Socialpsykiatriområdet.
Talent og kompetencer i verdensklasse Seminar den 23. juni 2011 om vækst og beskæftigelse i Østdanmark v/direktør Joost Nielsen, Regional Udvikling.
FORNYELSESFONDEN - Fond til grøn omstilling og erhvervsmæssig fornyelse Lone Rosen,
Helhedsorienteret indsats. Kolding kommune. Bettina Beyer, projektleder af projekt helhedsorienteret indsats Kolding kommune.
Aftagerforventninger – og problemstillinger vedr. professionsmasteruddannelser v/ Direktør Per B. Christensen.
SundhedsITnet - Shared Care Udkast til projektforslag Finn Kensing.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Brug for alle – elementerne i indsatsen v/ kontorchef Marianne Sumborg.
Mål- og resultatstyring i Rigsrevisionen
Forslag fra arbejdsgrupperne
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
Temadag Odense 10. november 2015
Godkendt i Samvirkets styregruppemøde den 18.januar 2017 Point System
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
fremtidig rapporteringspraksis
Mine spilområder Faglig og kompetencemæssig koordination og synergi
Gymnasiernes samarbejde med eksterne læringsmiljøer
CO-CREATION I DANSK POLITI
Digitaliseringsstrategi i Syddjurs Kommune
Hvorfor et FUEL projekt? Hvad indeholder det? Hvad er målene? Planen?
Velkommen til et nyt kvalitetsprogram…
Tværfagligt samarbejde om udsatte unge
Den fremadrettede strategi for Ishøj Skole mod 2014
Tro på dig selv - det gør vi
Fortsat fremgang i Halsnæs
18. september 2018 Informationsmøde om ansøgningspuljer i 2018 Ansøgningspuljer på området for udsatte voksne.
Internationale virksomheder til trekantsområdet
Fremtidens sundhedsvæsen – nyeste udspil fra Danske Regioner
Godsomsætning i danske havne set i et udviklingsperspektiv
Mål med mening – mening med mål
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
PROJEKTLEDERENS PERSPEKTIV
(Strategispor og strategiske indsatser)
Rum for uformel læring, 28. april 2011
Rammesætning for dagen
LO’s udspil ”Bedre overgange fra grundskole til ungdomsuddannelse”
Hånden på hjertet. Skal de danske landdistrikter afvikles eller udvikles og hvorfor? Hvordan ser du landdistrikternes fremtidige rolle i et større.
Praktikpladssøgning Morten Jensen Flemming Trier Andersen.
Visionære Regionale Udviklings Planer
Visionære Regionale Udviklings Planer
Nyt fra ministeriet Billeddias
Region Midtjyllands opgave
Alder Bedst Masterplan – opsamling på input.
Danmarks Vejlederforening
Hvordan kommer vi ind ad døren?
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Inner Wheel og Mødrehjælpen
Opdatering fra Generalforsamling
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Danskernes digitale bibliotek
LAG Odder-Hedensted.
Danskernes digitale bibliotek
Danskernes digitale bibliotek
Præsentationens transcript:

Indblik i Frivilligrådets arbejde ved formand Susanne Larsen Frivillighedens dag 2009 i Odense

Susanne Larsen Formand Mia Sørup Næstformand Medstifter af Ventilen Mads Roke Clausen Direktør i Mødrehjælpen Hanne Syrak Nielsen Børns Voksenvenner Odense Lise Egholm Skoleleder Rådmandsga de Skole Thomas Bach DIF (Billede på ve) Mona Gaarsdal Formand for FriSe Lars Rasmussen Socialdirektør Kolding Anne Worning Direktør i ADHD-foren. Charlotte Fuglsang Direktør i Lungeforen. Frede Budolfsen Landsnæstfor mand i SIND Steen Søgaard Projektleder Byen i Balance

Hvad vil Frivilligrådet huskes for? At have skabt debat, synlighed og anerkendelse om den samfundsmæssige værdi af den frivillige indsats både politisk og i den brede offentlighed samt sikre flere og nye typer frivillige til feltet. At have arbejdet for en finansiering, der sikrer bæredygtighed i den frivillige sociale sektor samt sat fokus på afbureaukratisering. At have skabt rammebetingelser, der bidrager til, at den frivillige indsats giver den bedst mulige indsats til mennesker med brug for hjælp. At have styrket tværgående samarbejde mellem sektorer, herunder både frivilligsektorer og erhvervsliv samt skole og boligområdet.

Den frivillige indsats som et samfundsengagement Flere grupper og aktører skal være synligt aktive og engagerede i den frivillige sociale indsats Udvalgte mål Antallet af frivillige inden for det sociale område skal øges med 10 % Frivilligt arbejde skal være en naturlig del af virksomhedernes CSR- rapportering Alle politiske partier skal have frivilligt arbejde som en del af deres politiske program

Det mangfoldige lokale samarbejde Vi vil skabe forudsætninger for et lokalt bæredygtigt samarbejde Udvalgte mål Alle frivilligpolitikker skal have fokus på tværgående samarbejde Alle kommuner skal have etableret et samarbejdsorgan Kommunalpolitikere skal tale om den frivillige sociale indsats

Fremtidens finansiering Der skal skabes et bæredygtigt økonomisk grundlag for den frivillige indsats Udvalgte mål Det skal være tydeligt, at det kan betale sig at investere i den frivillige sociale indsats Det offentlige skal have fordoblet sin investering i den frivillige sociale indsats

Den tværsektorielle tilgang Vi vil skabe forudsætninger for et aktivt samarbejde på tværs af sektorer Udvalgte mål Der skal være skabt tværgående samarbejde mellem forskellige frivilligsektorer Der skal på konkrete velfærdspolitiske områder være skabt samarbejde mellem den frivillige sociale sektor og erhvervsliv, skole- og boligområdet samt kommunerne Den socialøkonomiske tilgang skal være en integreret model i den frivillige sociale indsats

Den frivillige indsats med etik i højsædet Vi vil skabe rammebetingelser, der bidrager til, at den frivillige indsats giver den bedst mulige hjælp til mennesker med brug for hjælp Udvalgte mål At der er etableret ordninger, der skaber incitament for erfaringsdeling og netværksdannelse At alle landsorganisationer arbejder med kvalitetsudvikling, transparens og selvdeklarering

Rådets fokus i tre udvalg Udvalg om omlægning af de statslige tilskud  Grundfinansiering Udvalg om forløb i frivilligt på ungdomsuddannelserne  Ordentlige rammer for indsatsen i foreningerne Arbejdsgruppe om sammenhængende kommunale frivillighedspolitikker  Forankring af det tværgående samarbejde

En reform….! Forslag til en bæredygtig finansiering - Grundfinansiering - Puljer, fonde, erhvervslivet, hybridvirksomheder - Certificering Rammer for samarbejde og reel inddragelse - Fælles mål - Kompetencedeling

Tænk ud af boxen!