byens-vilde-liv.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Svend Gønge-skolens værdier...
Advertisements

Danmark 3.0.
Set i forældreperspektiv
Aftale om Uddannelse og Job Fredericia og Middelfart Kommuner Overskrift.
Forældrearrangement om folkeskolereform
Læring i bevægelse - hvorfor?
MEDIEKULTUR OG SKOLEKULTUR
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
Informationsaften Aftenens program:
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
Strategi for brug af digitale medier i undervisningen
MEDIEPÆDAGOGISKE VEJLEDNINGSVÆRKTØJER
Gjellerupskolen.
Læringscentret og nye vejledningsformer
Lærerprofessionen.
Tilsyn Aabenraa Friskole 2010
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
Gruppe - Hvidovre. Information og kommunikation Formålet er at fremme informationen og kommunikationen mellem de to institutioner og gøre børnene og de.
Udvikling af fagenes didaktik Flakkebjerg,
Velkommen til informationsaften
Hvordan starte et projekt der sætter og Natur Teknik på dagsordenen i hverdagen i SFO´en En præsentation af Voel SFO.
Informationsmøde vedr. skolestart Træd varsomt – her bliver mennesker til det allervigtigste for et menneske er at kunne klare sig selv – blive.
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
FOLKESKOLEREFORMEN Ellekærskolen.
Tre klare nationale mål
Skolebestyrelsens årsberetning 2014 Skolebestyrelsen Hvem er vi? Hvad skal vi? Hvad har vi foretaget os? Hvad sigter vi efter? Nu og fremad Trørødskolen.
Folkeskolereform på Ørum Skole 2014
- Hvad kan I forvente som forældre?
Faglig fordybelse i indskolingen
Bæredygtig udvikling genbrug, hvorfor?
IT og praktik på Høje Kolstrup Skole Menu IT som en del af praktikken Hjemmesider Farvel og tak.
Ipads i en skole i bevægelse Bente Meyer, Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet, København,
HVAD BETYDER SKOLEREFORMEN FOR MIG SOM FORÆLDER PÅ NORDBYSKOLEN? Som forælder på Nordbyskolen vil du til næste skoleår møde nye ting, men det meste vil.
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
Problemstilling Hvordan tilrettelægges et læringsforløb der understøtter lærens kompetenceudvikling ved implementering af ipads i undervisningen Lærerne.
Til etablering af science klubber Materialet kan give: Inspiration til opstart af science klub Indblik i andres erfaringer Bud på, hvilke overvejelser.
PARALLELUNDERVISNING: - brugen af en digital læreplatform
Lærerprofessionen.
O RIENTERINGSMØDE FOR KOMMENDE 0. KLASSE. D AGSORDEN Præsentation af Langsøskolen Fra børnehave til skole Ny på en skole Forventninger til forældresamarbejdet.
Tema 6 Samvær og fælles aktiviteter
Sunds skole Evaluering
Indskrivning for nye bh.klassesbørn Frederiksværk Skole Skoleåret d. 29. oktober 2012.
Indskrivning for nye bh.klassesbørn Frederiksværk Skole Skoleåret d. 8. november 2011.
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Program Velkomst Digital indskrivning Forårssfo på Holluf Pile Skole
Lærings- og praksisfortælling
Skolestart Program Velkomst Lovgrundlag og trinmål for 0. klasse
2 SPROGINSTALLATIONER LOUISE WITTIG 27. NOVEMBER 2014.
Udeundervisning Egebjerg Skole og Børnehave
Fokusgruppeinterview med lektieintegreret hf PANG.
Bedre udbytte af it i skolen Undersøgelse af erfaringer og perspektiver.
Indkøb af digitale læremidler - hvor skulle det ellers ske, hvis ikke på PLC? KARIN DYRENDOM.
Tema 2: Sundhed Leg og Læring SOSU FYN JAN CHRISITANSEN.
Studieretningsprojektet Anette Lind. Hhx-bekendtgørelsen § 22 Studieretningsprojektet skrives i 2 eller 3 fag med udgangspunkt i et studieretningsfag,
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
Hvorfor bruge flere medier i undervisningen?. Hvorfor bruge medier i undervisningen? 1.Bekendtgørelsen kræver det: ”It er en integreret del af tyskundervisningen,
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV Type Navn
Team Nordahl og Skibet Skole
Bachelorprojektvejledning?
Børnene kommer til tiden og har det nødvendige udstyr med
Pjece til forældre - parat til skole Skolestart august 2017
Det handler om eleverne
Bænkebidere Et forløb for 2. klasse.
Spansk IT efter reformen.
Digital dannelse i gymnasiet
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
BASELINEUNDERSØGELSEN 2015 – forældre til folkeskoleelever
Årshjul Baggrund Indholdet i Årshjulet tager udgangspunkt i Folkeskolelovens § 44, stk. 1 som siger, at skolebestyrelsen har pligt til at føre tilsyn.
Barnesyn og børneperspektiv
Digital dannelse i dagtilbuddet
Præsentationens transcript:

byens-vilde-liv

Skolens klassesbørn vil frem til naturvidenskabsugen undersøge byens lokale og vilde liv der er lige udenfor vores dør. Området har en mangfoldig natur med skov og vandhuller, som danner leve sted for mange vilde planter, insekter og dyr. Vi vil arbejde med biologiske undersøgelsesmetoder og sikre at børnene opnår ny viden om både planter og dyr, som de kan videregive til andre børn på skolen og fra de lokale børnehaver. Kort beskrivelse af projektet Noget af undervisningen vil skulle placeres i ugerne før uge 39. I uge 39 inviteres de børnehaver, som skolen modtager børn fra på besøg med deres “storbørnsgruppe”

Hvad har vi søgt og fået Vi har søgt og fået midler til materialer ift. biologiske undersøgelser, som ikke er normalt udstyr i en indskoling/SFO, og materialer til at etablere et digitalt og biologisk “mini laboratorium”, så vi kan undersøge, animere/digitalisere og formidle den nye vide fx. som digitale fag hæfter i iBooks og app, som er målrettet aldergruppen (Mulige apps kunne også være “Skriv og læs”) Materialerne vil efterfølgende indgå i et læringsværksted, som bliver etableret i indskolingen, så vi også efter naturvidenskabsugen kan fortsætte arbejdet med børnenes, nysgerrighed, læring og undren omkring naturens vilde fauna. Hver dag i naturvidenskabsugen inviterer vi en ny børnehave på besøg. Skolens børn vil være naturvejledere/formidlere i området omkring institutionen for de besøgende børnehavebørn. Per sørger for koordineringen til børnehaver og medier

Hvad er elevernes læringsudbytte af aktiviteten? Hvad er de didaktiske overvejelser? Formålet med aktiviteten er at give eleverne (både dem på skolen og de besøgende børn) en dybere og nysgerrig viden om den “vilde” natur de færdes i til daglig og sikre højst mulige faglige og dannelsesmæssige læringsudbytte. Børns naturlige undren og nysgerrighed kan stimuleres når de får en viden, som de kan bygge videre på, og det forøger børnenes glæde ved naturen, når de ved noget om den. Et af formålene er endvidere at de skal formidle om “Byens vilde liv”/naturen – det kræver at børnene har fordybet sig i emnet og er blevet sat i situationer, hvor de kommunikerer, både mundtligt og via et produkt(animeringen/digitaliseringen) set fra et barneperspektiv. Naturen bliver samtaleemnet. Variationen i læringsforløbet vil forhåbentligt skabe mulighed for elevernes udvikling og få en smittende og motiverende tilgang til nyt og ukendt stof fremadrettet. Formålet er også at skabe en god kontakt til de omkringliggende børnehaver, så alle børn i denne aldergruppe får et indblik i en af mange læringszoner i en skoledag, herunder SFO

Hvordan er aktiviteten nyskabende og engagerende? Dels er det nyt for os at arbejde på den måde med vores omgivende natur dels er det nyt at lade eleverne optræde som naturvejledere og producenter af et produkt, hvor vi inddrager ipad og apps. Det er også nyt for os at invitere børnehaverne på besøg.

Hvordan skal aktiviteten formidles og synliggøres? Vi vil hænge opslag op i børnehaverne, så de kan se hvad der skal ske. Vi vil også invitere lokalpressen. Vi vil selvfølgelig også skrive hjem til elevernes forældre – og på vores hjemmeside.

Hvad er aktivitetens budget - Bevilliget ,- 5 stk. ProScope Micro Mobile iPad mini mikroskop á 1295,- = 6475,- 10 stk. Dafnienet Ø20 og 140 cm. á 30,- = stk. Fiskenet med teleskopskaft á 79,- = stk. Akvarium sæt med 3 stk. á stk. Vandbakke, til sortering af indfangede dyr. á 39,- = 117,- 3 sæt Transparente spande med 3 stk á 99,- = stk. Bestemmelsdug Livet i skoven á 549,- = 1098,- 10 stk. Insektsuger 290,- 10 stk. Dåse med snap låg 215 ml. 114,- 2. stk Foldetavle Skoven- Smådyr, kravl og kryb á 25,- = 50,- 2. stk. Foldetavle Skoven - Planter á 25,- = 50,- 1 stk. Insekt Kuffert 1299,- 1 stk. Transportvogn 2795,- 1 stk. Plastkasse til transportvogn 849,- Køb af div. apps til Ipad = 500,- ialt =