Bredbånd til alle - også på landet Kaj Møldrup Christensen – formand for Panel for Udvikling i Landdistrikter og Fiskeriområder.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Advertisements

Den danske strukturreform
Energiens Fremtid i Region Sjælland 5. Marts 2014.
Borgernes barrierer for brug af IT
Inklusion af personer med psykosocialt handicap - Det er logik Stig Langvad, Formand for DH 2. oktober 2010.
DEMOKRATISERING : SFUs Martstræf 2011 : Gry Poulsen.
De kommende 4 år – udfordringer for samarbejdet • Konference om samarbejde om psykisk syge den 16. juni 2010 Martin Lund – direktør i Region Hovedstadens.
Vækstskabere og klynger Adgang til arbejdspladser.
VIBORG AMT Erhvervsfremmekontoret Udvikling i landdistrikterne – Amtet som samarbejdspartner Torkil Stensig Erhvervsfremmekontoret Viborg Amt.
Tillid Temadag for AMIR
Det midlertidige vækstforum. sommer 2005 – 1. april 2006 Det nuværende fra 1. april 2006 Etableringen af Vækstforum Sjælland.
DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN DISPOSITION: Krav til RUP Refleksioner over RUP RUP og Region Sjælland DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN – Disposition.
Demokratisk underskud i informationssamfundet?
Uddannelsesniveau og erhvervsudvikling - lokalt og regional
Er Hovedstaden klar til fremtidens udfordringer? v. Cheføkonom Klaus Rasmussen, DI 2. april 2008.
Offentlige data i spil d. 24. juni 2009 Christian Lanng, Kontorchef, Videnskabsministeriet, ITST Kontoret for it-infrastruktur og implementering
VEU-Centrenes rolle i løsning på voksen- og efteruddannelsesområde
Punktopstilling Marker den ønskede tekst og vælg Forøg indrykning: For at fjerne punktmarkering vælg Formindsk indrykning: Opsamling fra borgermøde 8.
INDLEVELSE SKABER UDVIKLING BDO BAROMETRET INDLEVELSE SKABER UDVIKLING SMV’erne – rygraden i dansk erhvervsliv Eksport Kilde: Danmarks Statistik.
E-handel og FM Program: Kl Introduktion
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Informationssamfundet Dansk Statistisk Forening 30. maj 2005.
Energi og miljø som drivkraft for vækst og erhvervsudvikling VÆKSTFORUM MIDTJYLLAND byder velkommen til konference:
Argumenterne Motorvejen betyder: Tilgængelighed, erhvervsudvikling og konkurrenceevne Lige muligheder for Midt- og Vestjylland Grundlag for serviceniveau.
Velkommen Styrk erhvervsklimaet i Viborg 17. marts 2015
Ny regering, nye tider – dag 1
Masterplan for infrastruktur Region Midtjylland Give en status for hvordan infrastrukturen ser ud i dag, Redegøre for de udfordringer, vi står overfor,
Region Midtjylland i Shanghai.
Lokal Aktions Gruppe Lokal Udviklingsstrategi
Planer for tilvejebringelse af en platform for telepsykiatri Konference om telepsykiatri, fredag den 16. januar 2009.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Hvad er LEADER metoden? Præsentation Sammenhæng til landdistriktsprogrammet Principper: 1.Territorielt program 2.Lokal udviklingsplan 3.LAG (Lokal AktionsGruppe)
Vicedirektør Søren Reeberg Nielsen
SAMMEN ER VI STÆRKE.... Silkeborg under pres SITUATIONEN Et stærkt erhvervsliv er forudsætningen for en stærk by!
ALENEARBEJDE FOA Randers 11. november Flere sider af alenearbejde Når man er helt alene på arbejdspladsen Når man arbejder isoleret fra (fag)kolleger.
Beskæftigelsespolitiske udfordringer på kort og på lang sigt -Oplæg v. Peter Graversen.
GENERATION WHY Flere søger virksomheder med andre formål end ren profit. Give noget igen til samfundet. Vi vil i stigende grad søge at gøre en positiv.
Kontaktgruppe-seminar D. 29. oktober 2008 Golfhotellet, Viborg.
VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Erhvervsstruktur i Holbæk Kommune.
Areal og indbyggere (1. januar 2007) RegionIndbyggereArealIndbyggere pr. km 2 Hovedstaden Sjælland Syddanmark Midtjylland Nordjylland
Beskæftigelses- og erhvervspolitikken i Skanderborg Kommune Konference 26. januar 2012 Det Regionale Beskæftigelsesråd Tale ved Borgmester Jørgen Gaarde.
Regional udvikling (1) Regionsrådet skal varetage nedennævnte regionale udviklingsopgaver: a) Udarbejde regionale udviklingsplaner og varetage opgaver.
Afklaring af arbejdsevnen/ arbejdsprøvning
3.14 X AXIS 6.65 BASE MARGIN 5.95 TOP MARGIN 4.52 CHART TOP LEFT MARGIN RIGHT MARGIN Gallup for Region Sjælland © TNS 17. marts
Aktuelt billede af arbejdsmarkedet v. Karl Schmidt, direktør, Beskæftigelsesregion Syddanmark.
Beskæftigelsesregion Syddanmark Rekruttering til Tønder kommune – er der et problem?
Brugen af virksomhedsrettede tilbud til personer med funktionsnedsættelse v/ Bente Ellegaard og Anne Lyders Gade Specialfunktionen Job & Handicap.
Generalforsamling i IDA Vestjylland Aarhus University, 21. marts 2017.
Projektleder Marianne Eltong Gade Tirsdag den 6. oktober 2015
Rekruttering til Nyborg kommune – er der et problem?
Rekruttering til Kolding kommune – er der et problem?
Opsamling på de fire klyngemøder v. Jeanette Lund
Strategisk tænkning og samarbejde?
Mobil- og bredbåndsdækning
Analysebehov og bredbåndsdækning
Netplan A/S.
Rekruttering til Assens kommune – er der et problem?
Storstrømsbroen Infrastruktur i Region Sjælland 12. FEBRUAR 2016
Rekruttering til Kerteminde kommune – er der et problem?
Rekruttering til Vejen kommune – er der et problem?
Den digitale dansker – digitalisering af hverdagen
Rekruttering til Ærø kommune – er der et problem?
Vækstkaution og Kom-i-gang-lån
Strategi 2022 Stærkere Firmaidræt – Mere kollegamotion.
Digitalisering i den offentlige sektor
Program Velkomst Introduktion til talentprogrammet Unge Forskere
Boligpolitik Temadrøftelse Økonomiudvalget 13. november 2018.
Danmarkspanel uge
Det regionale område Udviklingen i fordelingen af ansatte, årsværk og lønsum, 4. kvartal 2008 til 4. kvartal 2018 Kilde: Egne udtræk fra KRL.
Hvem er Business Region North Denmark?
Præsentationens transcript:

Bredbånd til alle - også på landet Kaj Møldrup Christensen – formand for Panel for Udvikling i Landdistrikter og Fiskeriområder - juni 2009

2 ▪ Vi er meget tæt på målet  Næsten alle interesserede beboere og firmaer inden for handel, håndværk, industri, landbrug, privat og offentlig service og andre sektorer i by og på land i Region Midtjylland er sikret adgang til hurtigt, trådløst bredbånd.

3 ▪ Levende landdistrikter  Adgang til moderne bredbånd er en afgørende betingelse for at sikre levende landdistrikter kulturelt, erhvervsmæssigt og demokratisk. Altså rammer for, at borgerne kan leve og virke privat og erhvervsmæssigt på en god måde.

4 ▪ Derfor gjorde vi det  Allerede få måneder efter Region Midtjyllands etablering fra nytår 2006 blev vi opmærksom på problemet med den manglende dækning af vore landdistrikter med moderne bredbånd.

5 ▪ Den regionale udviklingsplan  ”Et fuldt udbygget net med bredbånd i hele Region Midtjylland er en afgørende betingelse for at sikre levende landdistrikter erhvervsmæssigt, kulturelt og på flere andre vigtige felter. En moderne digital infrastruktur skal derfor være et led i en aktiv politik for regional udvikling. Hermed får vi bedre muligheder for at bidrage til at skabe trivsel, vækst og øget beskæftigelse og hermed sikre positive rammer for alle borgeres hverdag. I alle egne af vores region”.

6 ▪ Et rigtigt skridt, men..  I sommeren 2007 kom meldingen fra partier i Folketinget om, at Danmark skal have en 100 pct. dækning med bredbånd hurtigere end de 10 år, som IT- og Telestyrelsen hidtil havde vurderet. Videnskabsminister Helge Sander udtalte kort efter, at Danmark skal være fuldt digitaliseret senest i Det hverken kunne eller ville vi vente på…

7 ▪ Ny og spændende mulighed  Elro i Randers erhvervede i sommeren 2007 den såkaldte Wimax-licens og forpligtede sig til at dække Danmark med bredbånd inden udgangen af Vi besluttede i Udvalget for Udvikling i Landdistrikter at søge dialog med Elro Erhverv for at udveksle ideer og muligheder for udbredelse af bredbånd til vore landdistrikter.

8 ▪ Danmark og regionerne 1/ Region Syddanmark Region Hovedstaden Region Sjælland Region Nordjylland Region Midtjylland indbyggere indbyggere indbyggere indbyggere indbyggere

9 ▪ Skylines dækning - juni 2009

10 ▪ Informationsmøder

11 ▪ Nye muligheder med bredbånd  Det er videnskabeligt fastslået, at udbredelsen af bredbånd vil få stigende betydning i landdistrikterne på vitale felter, eksempelvis som forudsætning for etablering af arbejdspladser, ældres mulighed for at bo i det nære område og generelt at kunne fastholde borgerne på landet.

12 ▪ Rapporten slår endvidere fast  at hvis disse muligheder skal gribes og anvendes som led i regionens udvikling og konkurrence med andre regioner, kræver det teknologisk lederskab.

13 ▪ Så store ord vil jeg ikke bruge…  …men det er rart at få bekræftet, at det ikke var helt tosset at tage fat på opgaven. Og gøre det allerede i januar 2006 – lige efter regionens fødsel, og før vi kendte spor til rapportens resultater.

14 ▪ Et vigtigt spørgsmål  …som står i centrum for konferencen her i dag: Gør vi det godt nok i samarbejdet mellem den offentlige og private sektor, altså statens, kommunernes og regionernes utallige aktiviteter i forhold til det private erhvervsliv og borgerne?

15 ▪ Mit svar er:  Det kan og skal blive betydeligt bedre på mange områder. Opbygningen af den digitale infrastruktur har fart på, og det vil med garanti gå endnu stærkere i fremtiden over hele kloden!

16 ▪ Tak for ordet