Krimifortællinger Interaktiv assistent til arbejde med krimifortællinger i udskolingen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Essay - genren Mål med forløbet: At kunne forstå og analysere essays
Advertisements

Journalistiske virkemidler
”Intet” af Janne Teller
Introduktion Values Interweave ™. Når virksomhedens sætter fokus på sine værdier, så er ord sjældent nok til at få værdierne forankret.
TV- og filmreklamer.
Introduktion Values Interweave ™. Når ledelsen sætter fokus på et område, så er ord sjældent nok til at få medarbejderne til følge med.
Elsker DU også at læse lektier?
BEDRE TRIVSEL OG ARBEJDSMILJØ I REGION HOVEDSTADEN Niende Laboratorium 26. februar 2013.
Filmanalyse Intro til filmmediet.
I det efterfølgende ses på tre forskellige indgangsvinkler i kommunikationen med medarbejderne De tre temaer er Samtalen Synlig ledelse og gennemslagskraft.
Danskforløb i 10. klasse Gentofte Ungdomsskole
Historie 9. kl. uge 6 1.Intro 2.Sang 3.Samtale 4.Opgave 5.Opsamling Mål: At blive fanget af undervisningen mindst én gang!
KREATIV FOTO 4 MENNESKER LANDSKAB OG MENNESKER 6. SEP. – 11. OKT
Praktikprojekt 2008 Historie
Introduktion Team Values Interweave ™. Når samarbejdet i et team skal styrkes, så er ord fra konsulenter eller ledere ikke nok.
Hvad er et problem ? Et problem er i sin negativt ladede betydning en for nogle utilfredsstillende situation. Et problem er i sin positivt ladede betydning.
Sprogtilegnelse d Ida Marie Holm.
KREATIV FOTO 5 MENNESKER LANDSKAB OG MENNESKER 6. SEP. – 11. OKT
Hvilken del af spørgsmålet forstod du ikke??
Instituttet for Fremtidsforskning Er en privat og uafhængig tænketank Er grundlagt i 1970 af Thorkil Kristensen Inspirerer og rådgiver virksomheder, organisationer.
Hvad er forandring?.
Velkommen til Hvordan vises skolens værdier bedst muligt i SkolePorten? SkolePortens fleksibilitet kan medvirke til at understøtte skolens værdier. Oplægget.
Læs med blyant Sæt streg under de vigtigste
Kommunikation/IT projekt Grov skitsering + analysering vha. gestaltlove og interaktionsdesign Martin, Nadia, Nicolaj & Sameh.
Den gode fremlæggelse Præsentationsteknik.
En kogebog Synopseprøven i dansk.
High fantasy Den mest udbredte og almindelige form for fantasy, på dansk også kaldet episk fantasy. Magi, mytologiske væsner, andre racer og stort verdensbillede.
Styr på begreberne EUX - REBSLAGERVEJ.
Historiefortælling.
Læs og skriv webtekster Digital formidling af offentlig borgerservice, kursusnr
Dramaturgi Det her fag er jo ikke et decideret filmkursus, men uanset hvilke produktioner I kommer til at lave, så kan det være godt at vide noget om dramaturgi.
Tilgivelse.
ved læsevejleder Dorthe Clausen
At tale om sexualitet.
ANSØGNINGEN At søge job handler blandt andet om at skrive ansøgninger
Program Erfagruppen d. 2. februar Velkommen og introduktion til ”moodygrafen” Forbrugerstyrelsen tegner deres ”moodygraf” Interview.
Eventyrforløb 8.a½ Præsentation af forløb Gennemgang af genretræk
AT 3.2 Igangsættelse af tankeprocesser – at udvælge endelig sag og formulere problemformulering.
OSO.
NYHEDSARTIKLEN Denne præsentation er udarbejdet på baggrund af hjemmesiden Avisen i undervisningen (Nyhedshistorien:2014) og (Design:2014)
Læsning.
Erik Skammelsøn.
Lektion 2. Netsprog Helene Brøndholt Nielsen, Tekstformidling på Internet, Forår 2004 Dagens program Kommunikationssituationen At skrive til nettet Pause.
Epik – fortæller - fortællersynsvinkel
Generel tekstslide Tekst her. For at skifte niveau på teksten, brug forøg / formindsk indrykning For at fjerne eller tilføje bullit brug bullit-værktøjet.
Ind i eventyr - en interaktiv assistent til 6. klassetrin
Levende billeder: Kortfilm
Hvad gør vi sammen, når vi kommer hjem? DET FÆLLES BEDSTE – Næste-skridt-workshops søndag d. 24. april kl. 10 – 14 for dit lokalområde. Forslag til facilitering.
SSP SAMARBEJDE EFTER FOLKESKOLEREFORMEN SSP samarbejde efter folkeskolereformen1.
Program for eftermiddagen 29/ Mindfulness (psykolog) og intro til Sokratisk Dialog (Vibeke) Kort Sokratisk Dialog i grupper.
Hvem er vi André Bentsen Redaktør, 11 år på Lokal Nyt Christian Valsted Journalist, 8 år på Lokal Nyt.
Præsentationsteknik Hvorfor skal I lære præsentationsteknik? Hvad kan I bruge det til i hverdagen? Det med præsentationer, er det ikke bare noget man kan.
Forside uden yderligere tekst. Du kan vælge andre forsider ved at højreklikke på slidet og vælge ”Formatér baggrund”. I boksen, der dukker op, vælger du.
Filmanalyse. Læringsmål Lære berettermodellen at kende Samarbejde Tale, skrive og læse på dansk.
Den gode præsentation … med PowerPoint, SMARTboard eller lignende.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
Etik.
“Gud kommer og frelser jer” (Esajas 35, 4)
Titel – Forfatter - Årstal
- Virkelighedsvarianter
Kommune 3.0 Teknik og Miljø.
Unges uddannelsesvalg
Kjeld Resen Projektarbejde og PowerPoint
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Karrierelæring i dansk på HF
Refleksion over projektuge
DIT NAVN DIN UDDANNELSE (husk både kandidat og bachelor, hvis de er forskellige) og KONTAKTOPLYSNINGER Baggrund Kort beskrivelse af hvilket problem, specialet.
En ny bog er i gang – skrevet af addicts, for addicts
VELKOMMEN TIL ENGINEERING DAY 2018
Præsentationens transcript:

Krimifortællinger Interaktiv assistent til arbejde med krimifortællinger i udskolingen

Forsiden på den interaktive assistent Intro Genren Krimiord HV-ord Lad mysteriet begynde

Intro En krimifortælling er en fortælling, der indeholder en gåde, en forbrydelse eller et mysterium, hvor det gælder om at få opklaret sagen. Ordet kriminel betyder noget der har med forbrydelser at gøre, altså alt der ikke er tilladt i følge loven.

Genren Krimier er fiktion, hvilket betyder de er noget opdigtet. Derudover tilhører krimier undergenren epik, der betyder fortællende digtning. De episke genrer – og derfor også krimien – er bygget op efter det fortællende (narrative) grundskema: 1. Præsentation af personer og sted 2. Konflikt og konfliktudfoldelse 3. Løsning af konflikten

Genren - 2 Det narrative grundskema er en meget overordnet og enkelt model. En mere detaljeret model er berettermodellen: Dette er en hjælp til, hvordan du kan opbygge din krimifortælling.

Krimiord Disse ord bliver ofte brugt i en krimifortælling: Offer, forbryder, detektiv, en kriminalsag, at afsløre, skyldig, spor, at afhøre, at undersøge, alibi, motiv, mistænkt, forbrydelse, vidne, afsløring, uskyldig, gerningsmand, politi, mord, at skjule Brainstorm: Du skal nu i gang med at tænke på, hvad din krimi skal handle om! Skriv i 3 minutter uden pause – bare lad tankerne flyve! Du skal bruge mindst 5 af de ovenstående krimiord! INPUT!!!

HV-ORD Her kan du skrive et par sætninger, som kan hjælpe dig til at få styr på, hvad din krimifortælling skal indeholde. Hvem fortæller historien? (input) Hvor er det sket? Hvad er der sket? Hvem er indblandet? Hvilke spor er der? Hvad er historiens klimaks? Hvem står bag? Hvorfor er det sket?

Lad mysteriet begynde!! Du er nu klar til at skrive din egen krimifortælling! Men først skal du have fundet en overskrift! Det er vigtigt, at en overskrift fanger læserens opmærksomhed. Find på noget originalt der passer til handlingen. INPUT

Samle-siden Input - Print denne side så du har kan bruge den når du NU skal i gang med at skrive en krimi!