Temadage med SJH. Arbejdsskade Ulykke En fysisk eller psykisk skade, som opstår efter en hændelse eller en påvirkning, der er sket pludseligt eller inden.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dialysebehandling er, uanset dialysemetode, en belastning og betyder store ændringer i det daglige liv for den hvis liv afhænger af dialyse og for de nære.
Advertisements

I perioder med sygdom Revideret udgave. I Perioder Med Sygdom •Den første IPMS udkom I 1992 •Den reviderede udgave har endnu flere delte erfaringer fra.
Rehabiliteringscenter for etniske kvinder i Danmark  Etableret som 4 årigt forsøgsprojekt i 2004  Finansieret af SATS puljen- statsmidler  Evalueret.
Arbejdsskader i Tandplejen
Temagruppen Sundhed på arbejdspladsen K RONIKERE PÅ ARBEJDSPLADSEN T EMAGRUPPEN
Udsendelse til international tjeneste
Når du har været udsat for en fejl Patientsikkerhed for patienter.
Langvarigt sygefravær
ARBEJDSSKADER Personkredsen - hvem er omfattet af loven?
Fra inkontinensproblem til bevilling
Diabetes – en sygdom i vækst
Reform af udligningssystemet Finansieringsudvalgets seminar Den 26. april 2010.
Vi er alle en del af løsningen - med venlig hilsen HK
Optikermøde den 8. maj 2012 • Støtte til special- og svagsynsoptik.
Serviceloven Serviceloven er en rammelov
DEN NEUROLOGISKE SPECIALLÆGE ERKKLÆRING LOVE M. M. AF RELEVANS HERFOR.
Fokus på konkret viden forud for anvendelse af jura
Oplæg om sygedagpengereformen d. 1. oktober 2014 for Viborg kommune
Psykiske arbejdsskader v. Christian Mortensen Arbejdsskadestyrelsen SSID-konference 3. September 2008.
Forebyggelse af ældres selvmordsadfærd – Indsatsområder og anbefalinger National Konference om selvmordsforebyggelse 1. november 2005 V/ Konsulent Elene.
1 Hvordan er forsøgspersonen i et lægemiddelforsøg forsikret?
Afklaringskatalog på Hjælpemiddelområdet
Regler og opgaver vedrørende sygefravær
Ret og pligt Øhavets Lærerkreds Skarrildhus den 9. september 2009.
SYGEDAGPENGEREFORMEN – HVAD ER DET NYE FOR VIRKSOMHEDERNE (SAMT LIDT AF ”DET GAMLE”) Lejre Kommune 20. november 2014.
Tema 1 Muligheder for hjælp og støtte efter serviceloven
Informationsmøder om rengøring
Status for et moderne arbejdsskadesystem
Rehabilitering Samordningsudvalgsmøde
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
Temadag FOA Brønderslev Arbejdsskader & Arbejdsmiljø 1.februar 2012 I FOA Brønderslevs lokaler, Grønnegade 21, 2. sal, 9700 Brønderslev Program Temadag.
Psykoedukation Merudgifter og kompensation for tabt arbejdsfortjeneste Servicelovens § 40, 41 0g 52.
Fastholdelse af sygemeldte medarbejdere Rimelige tilpasninger for at afhjælpe funktionsbegrænsning.
Ressourceforløb og borgerinddragelse – u. 40 årige.
Sanktioner – manglende medvirken LAS §§ 69 a-69I Fradrag i, nedsættelse af, eller ophør af ressourceforløbsydelsen er betinget af, at kommunen samtidig.
BØRNELINIEN Definition på kompetente børn og unge med særlige behov.
1 Vejledning om anmeldelse af voldssager til politiet. Vold og trusler Vold er når en person angriber en anden person, f.eks. med slag og spark. Lette.
Hvordan skal man se ud? Hvem kan træne? Alle kan træne Alle kan træne MEN –Cleares af lægen –Forskel på behandling og forebyggelse –Målsætning –Vælge.
Stress, anmeldelse og behandling Nanna Eller Arbejds- og Miljømedicinsk Afdeling, BFH.
Kapitel 5 Forsikring. 1.Parter i forsikringsaftaler 2.Former for forsikring 3.En forsikringsaftale indgås 4.Når skaden sker Kapitel 5 Forsikring.
Afklaring af arbejdsevnen/ arbejdsprøvning
Arbejdsskadestyrelsens Arbejdsskadekonference 2004 Ønsker og forventninger til arbejdsskadeområdet Preben Meier Pedersen Chefkonsulent, KL.
Oplæg om DUKH DH - Sønderborg 9. marts Dagens program:  Kort præsentation  Orientering om DUKH  Retssikkerhed  Hvad kan DUKH – opgaver  Henvendelse.
Kursus i Tarm febr Hvilke rettigheder har en borger der er misbruger af alkohol? S tøttemuligheder i Serviceloven – Lov om Social Service.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Mål og delmål i rehabiliteringsindsatsen.
Arbejdsskader i Tandplejen Trygve Engen © Arbejdsskadestyrelsens (ASS) tal fra
Kapitel 4 Erstatning uden for kontrakt. 1.Betingelser for erstatningsansvar 2.Ansvarsgrundlag 3.Årsagsforbindelse – kausalitet 4.Påregnelighed – adækvans.
Arbejdsskader og Nær-ved ulykker Registrering og dokumentation.
Velkommen til temadag Forår Velkommen til forårstemadag 2015 Lovgivning i praksis – fra jer Kan et godt samarbejde med A-kasserne styrke indsatsen.
Tema for dagen: Hvordan kommer min sag videre i Jobcentret, og hvad er mine rettigheder Gennemgang af generelle rettigheder Kontanthjælp Sygedagpenge Jobafklaringsforløb.
Sammenhængende patientforløb Regionsrådets midlertidige udvalg nedsat REGIONSÆLDRERÅD HOVEDSTADEN.
Afgrænsningscirkulære Cirkulære om afgrænsning af behandlingsredskaber, hvortil udgiften afholdes af sygehusvæsenet.
Skader sket i aktivering Anmeldelse, definitioner og forsikringer
Opklaring og forebyggelse
Opgaven i praksis Kort om de kompenserende ordninger.
Sygedagpenge og ferie Du kan ikke modtage sygedagpenge under ferie, uanset om ferien afholdes i ind- eller udland. Lav altid en aftale med din sagsbehandler.
FØR (1-2) Sagsbehandlingstider Lange og uacceptable
PSYKISK SÅRBARHED OG ARBEJDSMARKEDET VELKOMMEN!
SAS Danmark – Mark ordningen Regler og muligheder ved fratrædelse
E-læring på patientens præmisser
Arbejdsskadesikring Alle ansatte er berettiget til erstatning/godtgørelse ved: Arbejdsulykke (fysisk ulykke, forgiftninger, vold eller chok) Eller Erhvervssygdom.
Rehabilitering og hjemmehjælp
E-læring på patientens præmisser
Reformens indhold – nyheder og konsekvenser
Erstatning uden for kontrakt
BLINDE OG STÆRKT SVAGSYNEDES LEVEVILKÅR Muligheder og barrierer for samfundsdeltagelse Anna Amilon, Lena Bech Bojsen, Stine Vernstrøm Østergaard, Anna.
Med helbredet på spil som indsats
Regionale arbejdsmarkedsråd og borgere med funktionsnedsættelse
Arbejdsulykker v. Gabriella Nagy.
APV - Arbejdspladsvurdering
Præsentationens transcript:

Temadage med SJH

Arbejdsskade Ulykke En fysisk eller psykisk skade, som opstår efter en hændelse eller en påvirkning, der er sket pludseligt eller inden for 5 dage Erhvervssygdom Sygdom, som skyldes de påvirkninger eller arbejdets forhold, som personen udsættes for på deres arbejde Hjælpemidler, behandlings- og følgeudgiffter Hjælpemidlet skal være nødvendigt for at mindske arbejdsskadens følger og skal som udgangspunkt være individuelt tilpasset. Behandlingen skal være nødvendig for at borgeren kan blive helbredt bedst mulig. Følgeudgifter som f.eks. transport i forbindelse med undersøgelser dækkes som udgangspunkt, hvis behandlingen er nødvendig. Dækningen kan være i en kortere periode og i særlige tilfælde også permanent Varigt mén En vurdering af de fysiske og psykiske følger efter arbejdsskaden. Graden af det varige mén fastsættes til mellem 5% og 100% - i ganske særlige tilfælde op til 120%. Der er i nogen tilfælde mulighed for at vurdere et sikkert mén før skaden er stationær. Tab er erhvervsevne En økonomisk vurdering af, hvor meget arbejdsskaden har nedsat borgerens mulighed for at tjene penge ved arbejde. I vurderingen inddrager vi borgerens funktionsevne, alder og ressourcer. Evnen til at tjene penge skal være nedsat med mindst 15% for at borgeren kan få erstatning. Vi kan træffe en midlertidig eller en endelig afgørelse. En midlertidig afgørelse træffes som udgangspunkt, når borgeren er på sygedagpenge, under omskoling eller i ressourceforløb. Hvis arbejdsskaden anerkendes kan der være mulighed for dækning af behandlingsudgifter, godtgørelse for varigt mén og erstatning for tab af erhvervsevne ANMELDELSE Læger har pligt til at anmelde erhvervssygdomme til Arbejdsskadestyrelsen, hvis de vurderer, at der kan være en sammenhæng mellem arbejdet og sygdommen. ANMELDELSE Arbejdsgiveren har pligt til at anmelde ulykker til sit forsikringsselskab, når der er mulighed for, at skaden kan give erstatning. Borgeren har altid ret til at anmelde en arbejdsskade

OLE - 55 årig murer

TINA – 45 årig specialarbejder

Husk muligheden for dækning af 1. Behandlingsudgifter mv. 2. Hjælpemidler 3. Erstatning for tab af erhvervsevne Ved 1 + 2: Rådgiv evt. borgeren om kontakt til arbejdsgivers forsikringsselskabet Ved 3: Rådgiv evt. borger om kontakt til Arbejdsskadestyrelsen