1 Vold er ikke løsningen, Katuaq 25-26 november Krisecenter i en Kommunal kontekst – tværfaglig samarbejde og borgertilbud Ved: Mette Sonniks:Organisatorisk.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
•Hvad kan man gøre for at stoppe volden i parforhold?
Advertisements

EN SAMTALE OM VOLD I NÆRE RELATIONER
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Rehabiliteringscenter for etniske kvinder i Danmark  Etableret som 4 årigt forsøgsprojekt i 2004  Finansieret af SATS puljen- statsmidler  Evalueret.
Døgninstitutioner i et forvaltningsmæssigt perspektiv
Livsvilkår for børn på asylcentre
Konklusion på Workshop om sindslidende
Arbejdsdeling mellem kommuner og region på psykiatriområdet
Nye krav og besparelser – hvordan sikrer vi kvaliteten v/ Dorte Bloch
Birgit Bang, Beskæftigelsesrådgiver Tina Krohn, Beskæftigelsesrådgiver
Afbureaukratisering Alle taler om det – ingen gør noget ved det.
Omsorg sundhed eller samvær? Rehne Christensen filosofisk firma
Opgaven jeg fik stillet
Konference d november 2007 varme hænder og køligt overblik
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
Visitation til børne-ungdomspsykiatrisk afd.
Væksthusenes rolle Rådgiverkonference Århus, 20. november 2008.
Nye veje Sundhedscafeen på Greve Bibliotek Formidlingschef Berit Sandholdt Jacobsen DB Kulturkonference - Brande den 16. september 2008.
Region Hovedstadens psykiatriplan
Akut Team Holbæk Baggrund for akuttilbuddet Målgruppen Organisering
Befolkning: ● Randers kommune indbyggere ● Omegnskommunerne indbyggere: – Mariager – Purhus – Langå – Hadsten –
Samarbejdet mellem kommuner og krisecentre
1 National konference d. 21. november Workshop III Systematisk rekruttering til telefonrådgivning – et eksempel.
Det Sociale Kapitel
Landsforeningen for ansatte Sunhedsfremmende Forebyggende hjemmebesøg. Sufo`s anbefalinger: SUFO.
Medicinpædagogik på vej mod en faglig platform
Tema 4 Overgange i barnets liv
Udskrivningsmentor Hvad siger lovgivningen?
Velkommen til Platangårdens Ungdomscenter
Kap 19 E – handel Kapitel 19.
Indsatser med relation til rusmiddelområdet
Paradigme 2.0.
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
21. marts 2015Vibeke Reiter, Aleneboende demente Usynlighed – erfaringer fra forebyggende hjemmebesøg. Oplæg ved: Vibeke Reiter, forebyggende.
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
Tværsektoriel samarbejdsmodel 3-årigt udviklingsprojekt støttet af Socialministeriet. Projektgruppe: Det børne- og ungdomspsykiatriske Hus ved OUH, Odense,
Tema 2 Præsentation af kommunen og dens tilbud Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Rehabiliteringsbegrebet på Psykiatrisk Center Ballerup
Projekt ”forebyggelse af genindlæggelse – en fælles indsats” Et samarbejde mellem Gladsaxe kommune og Psykiatrisk Center Ballerup Eva Tangdal Ledende.
Socialpsykiatri – særlige udfordringer - national konference for kommunale handicapråd januar 2007.
Psykiatriens Hus – et konstrueret patientforløb. Kenneths situationProfessionel kontaktLovgivningDok-system Dag 1 Kenneth søger hjælp hos kommune pga.
Fagchef Fagligt ansvarlig for hele området
Rejseholdet - Grønland
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
GPS til demente borgere
Nuuk Krisecenter under Børne- & Familiecenteret (BFC) Meeqqanut Ilaqutariinnullu Sullisivik Arbejdsseminar april 2015, Nuuk.
Tel: Adresse: Niels Hammekenip aqq. 41 Postboks 1755, 3900 Nuuk
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
Insert picture in this frame Grid Projekt Go-For-It Oktober Securitas, Morten Enghave.
Ungeindsatsen i Center for Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse UU og jobcentrene; et samarbejde om udsatte unge, 3. december 2015 Leder af Ungeporten,
NQMV 2006 LOKK  LOKKs børnestatistik 2005 En undersøgelse om 1681 voldsramte børn på danske krisecentre.
Hedensted 1 Fastholdelse via tidlig virksomhedsrettet indsats Hedensted Ålborg den 18. september – opstartsseminar om sygedagpengereformen.
Seminar om efterværn i Ilulissat november 2010 vedr. Piareesarfiit i Grønland v/ Marie Pedersen u Den lokale erhvervsskole, daværende STI,
Projekt fra ufaglært til faglært. Work-shop Et samarbejde mellem Jobcenter Glostrup, Jobcenter Albertslund, CPH West og 3F, FOA og HK København.
Fra græsrod til professionel. Danners rejse fra græsrod til professionel organisation Det faglige arbejde nu Bud på, hvor de næste opgaver ligger Hvad.
Kursus i Tarm febr Hvilke rettigheder har en borger der er misbruger af alkohol? S tøttemuligheder i Serviceloven – Lov om Social Service.
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
Koordinator på børneområdet Henvendelse til handi- caprådgiver på baggrund af bekymring 2 2 Øvrige afdelinger/ forvaltninger el. eksterne samarbejds- partnere.
24. Juni 2009 EPOS - Mette Vase Matcher EPOS’ uddannelsesudbud de udfordringer vi står over for? v. Mette Vase Uddannelseskonsulent i EPOS.
2016 En værdig død Sundhedsstyrelsens satspuljeprojekt.
Den gode børnesamtale -handler om mere end barnets ret til at blive hørt Det handler om hvordan barnet bliver hørt.
Voksenansvar overfor anbragte børn og unge Fysisk guidning
Palliation til børn og unge
Voksenansvar for anbragte børn og unge Børn og unges rettigheder
Voksenansvar for anbragte børn og unge Fysisk magtanvendelse
Voksenansvar for anbragte børn og unge
Alle typer døgninstitutioner Private opholdssteder
Rådet for Socialt Udsattes konference om bisidderordninger
Boligpolitik Temadrøftelse Økonomiudvalget 13. november 2018.
Præsentationens transcript:

1 Vold er ikke løsningen, Katuaq november Krisecenter i en Kommunal kontekst – tværfaglig samarbejde og borgertilbud Ved: Mette Sonniks:Organisatorisk Grethe Siegstad:Daglige arbejde i Nuuk krisecenter Annette Broberg:Arbejdet i samtalegruppen

2 Vold er ikke løsningen, Katuaq november Organisatorisk Placering: Børne- og Familieafdelingen i Velfærdsforvaltningen Tæt samarbejde med Tidlig indsats og Børne- Familiecentret Krisecentret er ikke en døgninstitution – faglært dagpersonale Derudover er der en vagtordning fra hver dag til nye kvinder Målgruppe:Voldsramte (fysisk og psykisk) kvinder og deres børn, der er borgere i Nuuk. Boligløse, misbrugere og psykisk syge henvises til andre tilbud Fysisk placering:Sipisaq Kujalleq 7 A 2 Afdelinger pt.1) akut krisecenter 2) udslusning Tværfaglige fordele: En del af det offentlige system, adgang til sagsbehandlere, og behandlingsgruppe. Personalet har faglig sparring, man er ikke alene med målgruppen Adgang til psykolog og familievejledere Nem kontakt til sundhedsvæsen og politiet Hurtig adgang til visitering til andre offentlige tilbud

3 Vold er ikke løsningen, Katuaq november Udfordringer:Svært, at vi ikke er en boligforening Erkende, at kommunen ikke kan varetage alt og alle problemer At kunne formidle dette bedst muligt Nuuk krisecenter ændres lidt i strukturen, der betyder: Større samarbejde med forvaltning og tidlig indsatsgruppen nedlægning af udslusning som længerevarende bolig, og udvidelse af de akutte pladser Tydeliggørelse af, hvad der kan hjælpes med, og en tydeliggørelse af tidsperspektivet (3.mdr) Indenfor de 3 mdr. forsøges, at lave handleplan i samarbejde med øvrige indstandser Fremover kan det ikke sikres, at der er eneværelser i krisecentret. Dette grundet den begrænsede plads, og antallet af henvendelser Ikke eget værelse med lås – men der er skab til egne egendele Der vil blive knyttet støttepersoner til krisecentret, så der er ansatte i flere af døgnets timer

4 Vold er ikke løsningen, Katuaq november Nuuk Krisecenter, det daglige arbejde: Visitering af nye kvinder, efter henvisning eller, at de mødt op Tilbud om:førstegangs samtale løbende samtaler børnesamtale med mor og barn børnene får Maryfondens rygsække børn får endvidere lego fra Legoland råd og vejledning ledsager for kvinden til forskellige møder Samtalegruppe Ud fra kvindens behov, samarbejdes med: Sundhedsvæsen politiet Rigsombudsmanden Velfærdsforvaltningens serviceafdeling – samt rådgivningsafsnittet

5 Vold er ikke løsningen, Katuaq november Krisecentret forsøger at sikre: omsorg sikkerhed trygge rammer rammer for børnene, der sikrer en hverdag for dem Tilbuddet indeholder endvidere: Hjælpe kvinden videre i livet gruppesamtaler, også for de kvinder, der er flyttet ud af krisecentret Erfaringen viser: at børn ikke kan magte, at komme i skole eller i daginstitution i den første tid børn er usikre i de omgivelser børn ofte er i loyalitetskonflikt i.f.t. den voldelige part

6 Vold er ikke løsningen, Katuaq november Andre opgaver: Andre indstandser f.eks. Handelsskolen eller virksomheder, til krisebehandling – dette er en opgave, der kommer flere af (det viser – at vi er kendt i byen) Man kan få krisesamtale, uden at man bor på centret – kan sammenlignes med åben rådgivning for målgruppen Tværfagligt samarbejde med behandlergruppen i BFC/BFA Statistik – både om hvor mange vi har, årligt, og konkret statistik til Maryfonden om børnerygsække Oversigt over gengangere (her vises statistisk materiale – er endnu ikke færdigt – kommer til konferencen) Udfordringer: Samarbejdet med private krisecentre mangler, det ville være godt for sparring og udvikling af området i hele Grønland

7 Vold er ikke løsningen, Katuaq november Arbejdet i samtalegruppen: Rammerne:Tilbuddet er 2 gange årligt, forår og efterår, 10 gange i alt i hver omgang Foregår i BFC’ lokaler Annonceres i Nuuk ugeavis Der skal foretages en visiterende samtale før indskrivning Indhold:Formålet er, at komme fra offerrolle til, at være ansvarlig i eget liv hjælp til selvhjælp arbejde med personlighedsstruktur arbejde med den ændring, og proces, der sker i et voldeligt forhold arbejde med kommunikation

8 Vold er ikke løsningen, Katuaq november Offer-Krænker og Frelser-trekanten Frelserrolle Krænker-rolle Offer-rolle