Forældreinterview Stationens program Øget forældresamarbejde – hvorfor Formål og den praktiske ramme Selve interviewet Spørgsmål.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Vore børn skal trives, og det kan vi forældre være med til at styrke.
Advertisements

Om et øjeblik kommer du ind i en magisk verden....
3-timersmødet 2013 TEMA: Samarbejde i teams og om patientforløb • Tankegangen bag den forløbsorienterede organisationen (FLO) er, at patienten og patientforløbet.
Garantiskolekonference 2013
Den gode klasse Forældrenes rolle
Et målrettet uddannelsesforløb i 3 trin påLæssøesgades Skole, Århus Produktionsskole og en ungdomsuddannelse.
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
Introduktionsaften 10. klasse på Hjalleseskolen
Rosenlundskolen - på vej ind i folkeskolereformen
Forældremøde på Outrup Skole
Verden venter - fokus på 7 job Friskolen i Skive klasse Projektuge 2006 Grete Bundgaard og Allan Mikkelsen.
Relationer – børn og voksne
Orientering forældremøde 9. klasse
Et målrettet uddannelsesforløb i 3 trin på Læssøesgades Skole, Århus Produktionsskole og en ungdomsuddannelse. Projektet er lavet i samarbejde med Århus.
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
Virksomhedsskolemodellen 29. september 2014 UU Danmark Samarbejde: UU og Jobcentret – Om unge.
Forældre som ressource i skolen. Konceptet tager udgangspunkt i:  At forældre er en ressource  At skabe forældre og netværksdannelse  Fælles holdninger.
Forældremøde Sortedamskolen 2013/14
Hylleholt skole ”Vi vil den gode skole”
Obligatorisk selvvalgt opgave
Forældremøde 8. klasse Orientering om Vejledning & UEA-undervisning.
7. klasse.
Aftenens program Kl – 19.15Velkomst på torvet – Forældre sidder på stole og elever står op. Kl. ca Elever går med lærere til teamlokaler.
Status på implementeringen af vejledningsreformen
Dialogredskab - uddannelsesparathed. Hvordan er redskabet blevet til? Samarbejdsprojekt Involvering af de unge Støtte fra region Syd.
Evaluering og dokumentation af efterskolens vejledning Af Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen Forskningsenheden i Vejledning, Erhvervs- og Professionsuddannelse.
Integreret vejledning i efterskolen Vingsted, september 2013 Lars Mouritzen (SKALs Efterskole)
UU Aarhus og Samsø – læs mere på 7. klasse.
SSP SAMARBEJDE EFTER FOLKESKOLEREFORMEN SSP samarbejde efter folkeskolereformen1.
LIVSPARAT. LIVSPARAT har 3 hovedformål NR 1 At give eleverne redskaber og læring, der hjælper dem i deres personlige udvikling, så det smitter positivt.
Efterskoleforeningens Årsmøde, 2013 Dialoggruppe 5 Vejledning og overgange v/ Bent Bisballe Østergård, Bestyrelsesmedlem Lis Brok-Jørgensen, Vejledningskonsulent.
Portfoliometoden i praksis Et udviklingsarbejde på Frijsenborg Efterskole Efterskoleforeningens Vejlederkonference Vingstedcenteret d. 19. og 20. sept.
Gode relationer, tydelige rammer og klar kommunikation - 10 trin til det gode samarbejde mellem efterskoler og kommuner omkring sårbare og udsatte unge.
VELKOMMEN TIL MELLEMTRINNET 4. KLASSE, 5. KLASSE OG 6. KLASSE.
Forældre-interview Vingsted-centret Tirsdag d. 17/9 Jens Christian Tambjerg & Bjarne Frandsen Viby Efterskole.
Vejledning i samspil Evaluering og dokumentation, 2011: Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen Integreret og stabil vejledning: Vejledningen er en del af.
Psykoedukation Indlagte patienter med dom til behandling eller anbringelse Session 6 – Kontaktpersonsfunktionen Undervisere:
3-timersmøderne 2016 Initiativ * Konkrete uddannelsesinitiativer + dialog * Konkrete uddannelsesinitiativ er + dialog Årlig rapport 3-timersmødet Vision.
UU-Vestegnen Kongsholmcentret Vognporten Albertslund Tlf Facebook Albertslund * Ballerup * Glostrup * Høje-Taastrup.
Ungdommens Uddannelsesvejledning ▪ Rådhusstrædet 6 ▪ 7430 Ikast ▪ tlf: ▪ Vurderingsprocessen UPV i grundskolen Baggrund for UPV proces.
Forældrenetværk i Stampe. Hvem er Stampe? Hvorfor lave forældrenetværksgrupper Kort oplæg om forældrenetværksuddannelsen Leg med spørgsmål Netværksmøderne.
I kan begynde med at fortælle om det! Den måde, I vejleder på efterskolerne, er unik! I gør det i ”det skjulte” – og taler ikke højt om det Få det frem.
Årskursus i Hjertemotion
Stxstudentereksamen.
Forældremøde i 9. klasse
Program for orienteringsmøde d. 19. januar 2017 kl
Lis Brok-Jørgensen -én af konsulenterne
Vejledning i samspil Evaluering og dokumentation, 2011: Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen
3-timersmødet 2017.
Forældre-information
Kunsten at dele Min uddannelsesbog
Undervisningsmiljøvurdering Bieringhus Efterskole
Anders Lundby – STIL Bjarne Frandsen, Efterskoleforeningen
LEGO – BuildToExpress 1. Hvem er du? Byg
Velkommen til Introdag med skills-aktiviteter!
- Kom tættere på dit barns skolegang
Vejledning i samspil Evaluering og dokumentation, 2011: Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen
Kollektiv vejledning i grundskolen
Vejledning i grupper og fællesskaber
UPV – fra dom til proces Stationens indhold
Begynd med at åbne
Forældremøde UU Faaborg-Midtfyn.
eVejledning – hvor er vi nu?
3-timersmødet 2017.
Rita Buhl 22. september 2018.
Forældremøde.
Fortæl din makker hvad dine vigtigste arbejdsopgaver er.
Tanker og erfaringer om Studievalgsportfolio
FORBERED KLASSEN TIL DAGEN GØR JER KLAR TIL CAMPUS+
Kære lærer Her har du undervisningsmaterialet til CAMPUS+ Denne vejledning er din guide til undervisningen til at få mest muligt ud af CAMPUS +. Opgaverne.
Præsentationens transcript:

Forældreinterview Stationens program Øget forældresamarbejde – hvorfor Formål og den praktiske ramme Selve interviewet Spørgsmål

Forældreinterview Øget forældresamarbejde – hvorfor? Efterskoleforeningen Integreret vejledning En del af skolens årsplan Distance geografisk, mentalt & tidsmæssigt

Forældreinterview Formålet Få forældrene mere aktivt med i valget Få bevidstgjort elever og især forældre om at der flere veje frem til det enkelte erhverv Ovenstående kan skabe en øget refleksion, og derved højne samtalen i hjemmet Få øget kontaktlærerens opmærksomhed på UPV

Forældreinterview Den praktiske ramme En del af UPV-processen Gives til elever og forældre (Intra) her i september Fortælles på et kontaktgruppemøde i oktober Efterfølgende lærermøde med 1. UPV-”dom”

Forældreinterview Selve interviewet – del 1 Interview-arket til udlevering til forældrene I forbindelse med vejledningen på Viby Efterskole, vil vi gerne have eleverne til at interviewe deres forældre. Dette er et forsøg at få jer forældre mere med i jeres ”barns” valg af uddannelse, da det kan være svært, når de er på efterskolen og I er derhjemme. Resultatet af ovenstående ”undersøgelse” tages med på kontaktgruppemødet ”Min fremtid 1”, hvor eleverne har mulighed for at fortælle for hinanden og deres kontaktlærer. 8. oktober kl Dette kan være med til at bevidstgøre eleverne om, at der kan være mange veje til forskellige erhverv. Det er naturligvis frivilligt at deltage, ligesom det er frivilligt om eleven vil fremlægge det for kontaktgruppen

Forældreinterview Selve interviewet – del 2 Spørgsmål 1: Hvilken (ungdoms)uddannelse tog du lige efter grundskolen? Og var det også den du fuldførte? Spørgsmål 2: Hvilken uddannelse har du taget (hvis nogen) efter din ungdomsuddannelse? Spørgsmål 3: Hvad arbejder du med nu og beskriv din vej hertil – (videre)uddannelse og arbejde? Spørgsmål 4: Hvordan er din vej hertil i forhold til hvordan du havde tænkt det, da du var ung?

Forældreinterview Selve interviewet – del 3 Spørgsmål 5: Hvis du skiftede retning – hvad var så grunden/udslagsgivende? Til dette spørgsmål kan du bruge nedenstående tidslinje. Tidslinie:______________________________________________________________________ Sæt milepæle på ovenstående tidslinje. Hvad har betydet noget for dig i forhold til hvor du er nu i din karriere (vigtige personer, begivenheder, uddannelse, jobs, hændelser, tilfældigheder, ….?) Spørgsmål 6: Søges besvaret af dig og dine forældre i samråd: Hvad skal du (elev) til næste år: Hvad er dit endelig slutmål, når du tænker uddannelse og karriere - eller sagt på almindelig dansk: hvad vil du være når du bliver voksen ;)

Forældreinterview Din egen skole…… Kan du/I bruge spørgsmålene som de er eller……. Hvordan kan du få hele forløbet puttet ind i jeres årsplan (altså hvis du vil…) ”Sælg” det gerne som en styrket UPV, der er en skoleopgave og ikke som ”mere vejledning” Se mere på stationen ”UPV-fra dom til proces” her på det grønne spor kl