Klubbesøg Gennemført i alt 20 Klubbesøg 12 i vest og 8 i øst Overordnet formål med klubbesøget: Klubfundament/organisatorisk sundhedstjek Hilse på nøglepersoner.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Landsseminar for Junior- og Eliteledere 19 November 2011.
Advertisements

Readymades / genbrugskunst
Mesteropgaven - Sådan skriver du den.
Kaj Schmidt Nielsen Nørrebro Taekwondo Klub
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Det frivillige foreningsliv i dansk idræt
Arbejdspladsudvikling
Brøndby den 10. april 2007 Forældrerekruttering Teddy Pedersen Haderslev Fodboldklub DIF - Breddekonsulenttræf.
Tofthøjskolen nu og i fremtiden Skoleplanarbejde 2011.
April 2007 – november 2007 Version 1.0 LPJ d. 9. november 2007.
DBU Fyns HR-strategi.
udarbejdet af GLADSAXE ISHOCKEY
FBUs visionsplan 2015.
Velkommen til Generalforsamling i SAK 77 Tirsdag d Svømmecenter Nordvest.
Korsør, 20. november 2010Udviklingskonference 2010 VELKOMMEN.
1 Rekruttering og fastholdelse • Få fat i de rigtige folk til din afdeling • Skab en spændende arbejdsform, så de har lyst til at blive.
AKTIV DELTAGELSE AF TOSPROGEDE FORÆLDRE GENNEM UNDERVISNING I FORÆLDREINTRA Christiane Bech, Udviklingskonsulent og projektleder Lene Mose Nielsen, Underviser.
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Evaluering Brobygning / Tilmelding. Før brobygning. Efterskoler. For dårlig vejledning af UU i 9. kl. Manglende ønsker på uddannelsesplaner.
KBC/KBCM Stiftende Generalforsamling KBCM/KBC sammenlægning Godkendelse af vedtægter Valg af Formand, Kasserer og Bestyrelse 15. April 2013.
Idrættens Analyseinstitut l Kanonbådsvej 12A l 1437 København K l Tlf l Frivillighed i danske idrætsforeninger August 2012 Temamøde,
HVAD ER UDSATTE BØRN OG UNGE? Børn og unge med: Økonomiske Sociale Kulturelle forhold som gør, at de ikke kan deltage i foreningslivet på lige fod med.
DMU Klublederseminar 3. november 2007 Leif Chr. Mikkelsen.
Refleksioner og opsamling ift. i går
Vandpolo seminar 18. september Velkommen Formålet med i dag er: –at I alle tænker over, hvordan vi udvikler dansk vandpolo I den rigtige retning.
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
Tema 6 Samvær og fælles aktiviteter
Fritidspas.
- Fritidsvejledning i Viborg Kommune
Udfordringer omkring frivillige i aftenskolen Projektpartnere LOF og FORA.
Hvad skal vi tænke igennem og beslutte ? Strategi for Højbjerg Badmintonklub frem mod 2010 Opgave.
Generalforsamling JTU. 10/ Bestyrelsens beretning v/Formand John Sloth.
1 Vision – Mission - Værdier - Mål – Midler - Politikker.
Klub og skole samarbejde. Skole og sundhed. Tænk anderledes…..
Fyraftensmøde Nord-Bo Runners Tirsdag d. 11. februar 2014.
Evaluering af undervisningen: samfundsfag Vi skal i dag evaluere (bedømme) undervisningen ift. disse emner: Planlægning Fagligt udbytte Arbejdsformer Lektiemængden.
Opsamling på cafeseminaret i går Hvad siger I selv om god velfærdsledelse - i praksis?
Workshop Udpeg en bordformand, der kan fremlægge jeres holdninger i plenum Diskuter følgende spørgsmål: Hvad synes I om muligheden for et frivilligcenter.
Dagsorden: 11.00: Velkomst og præsentation af program og deltagere 11.15: Turneringen 2013 (kort gennemgang af godt og skidt ved sæsonen 2013) 11.45: Turneringen.
Skolerugby projekt Speed Frederiksberg CSR Lindø Odder Erritsø Aarhus De syv satsningsklubber.
Velkommen I bedes sætte jer i par ved siden af én I ikke kender i forvejen. Tak Marieke Brinck Efterskolernes Sundhedskonference den 14. maj
Formål: Evaluere sæsonen 2013 på godt og ondt, så når vi mødes til bredde- konferencen primo 2014, ser vi kun fremad og skaber i fællesskab endnu bedre.
Danmarks Badminton Forbund Udviklingskonsulent Kirsten Leth. Badminton Midt - og Nordjylland. Med mor og far ved baglinjen. Herning Badminton klub. 21.September.
Dagens program Hvem er jeg Formålet med workshoppen Forskning omkring fysisk aktivitet i undervisningen Formål med fysisk aktivitet i undervisning Hvordan.
Hvordan klubber succesfuldt tiltrækker og fastholder sponsorer (Partnere) v/Kent Ewert.
Dansk Rugby Unions Udviklingsplan Kerneværdier Passion Rugbyfolk har en enorm begejstring for sporten. Rugby genererer spænding, engagement,
Ungdomslederseminar Lørdag den 24. november Program for dagen: 12.00: Velkomst, formål og præsentation 12.10: Evaluering af 2012 (breddeudvalget) 14.00:
Et liv i balance 1. Side 2 Program Velkomst og introduktion til Virksomhedsnetværk Cabi Søvnens betydning for det mentale velvære.
Dragør Kommune: - Indbyggere: Skoleelever: km Dragør Rugby Klub: - Stiftet: Februar Antal spillere: 31 (fra.
FIA Breddeklubudvikling Forventningsafstemning - MAR 2011 Processen sådan gør vi Mission & visioner Værdi- grundlag Organisation Funktions- beskrivelser.
Frivilligpolitik Politisk Indsatsområde Organisationsudvikling Frivilligpolitik for medlemsorganisationer i Friluftsrådet.
Antropologisk Undersøgelse af Vejle Roklub 2015 DFfR hovedgeneralforsamling 2016 Christopher Furlan.
” FORENINGEN - ET FEDT STED AT VÆRE”. Hvad er projektet ”Foreningen – et fedt sted at være” DGI Landsplan har 14 foreninger med i projektet Hvad er målet:
BMS Herlev Klubmøde 22. oktober 2015: Sammen flytter vi klubben.
NÆRVÆR i arbejdet. Nærvær i arbejdet Region Midt og Region Hovedstaden 18 arbejdspladser og 2000 medarbejdere  8 somatiske afdelinger  3 psykiatriske.
Den røde tråd i ledelse Kirsten Agerskov Niels Jørgen Rønje
Formandskursus Middelfart 16. jan
Nyt fra sekretariatet Fortsat mange personsager Overvej niveau (mindste indgreb) Inddrages Koncernservice? Bortvisninger særligt problem DLF centralt medvirker.
Bestyrelsens beretning
Velkommen til generalforsamling 2. marts 2018 !
Fremtidens Forening Dialogseminar lørdag d. 8. oktober 2016
VoksenBadminton… Er det noget for jer?
UDVIKLINGSPLAN FOR GORM
BADMINTON Netværksmøde foråret
Badminton Danmarks Udviklingskonsulenter
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Fra anledning til udvikling
Bestyrelseskursus Foreningen for ATAKSI/HSP 3. oktober 2015
Begynderrejsen – et redskab til rekruttering og fastholdelse af nye medlemmer i kano- og kajakklubber Klub Dato Konsulent navn.
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Klubbesøg Gennemført i alt 20 Klubbesøg 12 i vest og 8 i øst Overordnet formål med klubbesøget: Klubfundament/organisatorisk sundhedstjek Hilse på nøglepersoner i klubben Få et generelt indtryk af ”livet i klubben” Vedtægter, medlemsliste og tjekliste

Bestyrelsen Fakta Få laver meget (især formanden er tit overbebyrdet) Få klubber har aktivitets- og årsplaner Få klubber har opgavebeskrivelser for B-medlemmer Få klubber har selvstændige og fungerende udvalg Få klubber har beskrevet vision og værdigrundlag Mål Bestyrelsesarbejde skal være sjovt, udviklende og inspirerende. Bestyrelsen skal forstå at uddelegere opgaverne Bestyrelsen skal være synlig i klubben Bestyrelsen skal være visionær og arbejdsom Bestyrelsen skal arbejde sammen om fælles mål Bestyrelsen skal reflektere på mails

Økonomi Fakta Få traditionelle sponsorer (spillertøj eller få penge) Svært at indkræve kontingent. Mange kører på frihjul og betaler ikke. Store udgifter på transport Få klubber har økonomi til nytænkning og udvikling Mål Der skal tænkes alternativt for at få sponsorer Nul tolerance overfor dårlige betalere, kontingent er eneste sikre indtægts kilde Transport: tænk alternativt og samarbejde med andre klubber Flere medlemmer betyder flere penge, både i form af kontingent og tilskud

Rekruttering Fakta Få klubber har en plan for rekruttering Ingen klubber har en rekrutteringsansvarlig Mange har opgivet at besøge uddannelsessteder Mange klubber mangler resurser og folk til at besøge skoler Få klubber har materiale til nye spillere/forældre Mål Rekruttering skal være centralt i alle klubber Der skal arbejdes benhårdt for rekruttering af alle aldre, fra U10 til oldboys Inddrage ”gamle” medlemmer Rekrutteringsansvarlig i alle klubber Tænk alternativt når der skal promoveres Samarbejde om dette med andre klubber

Fastholdelse Fakta Klubber har svært ved at fastholde medlemmer Ingen klubber har en fastholdelsespolitik Få klubber har spillere nok til at stille hele hold Få klubber har ordentlig uddannede trænere Mange klubber har uinspirerende træning Mål Gode trænere er en vigtig faktor Gode ledere er en vigtig faktor Sociale arrangementer for alle aldre Klubben skal være et godt og trygt sted for alle Klubsamarbejde om dette

Konklusion Det er ingen hemmelighed at de danske rugbyklubber er meget forskellige og ikke alle kan løfte alle typer af opgaver. I nogle klubber giver det mest mening at arbejde med at etablere en sund og god bestyrelse, mens man i andre klubber har fundamentet og derfor kan rumme lidt større projekter. Vi har på baggrund af dette besluttet har indføre to nye termer i dansk rugby, nemlig satsningsklub og udviklingsklub.

Satsningsklub Er en rugbyklub, der af Dansk Rugby Union (sportschef og udviklingskonsulenter), og på baggrund af nedenstående kriterier, er blevet udvalgt som en satsningsklub, der sættes ekstra fokus på. Kriterier der skal være opfyldt for at være satsningsklub: Har en velfungerende og aktiv bestyrelse Har og arbejder efter en årsplan Har seniorrugby og deltager i turneringen Har ungdomsrugby og deltager i turneringen Har en plan for rekruttering og fastholdelse Er bevist om og arbejder effektiv efter udviklingsplanen

Satsningsklubber. Frederiksberg CSR Speed ARK Erritsø Odder Lindø

Skolerugby projekt Introduktion til rugby på skoler i satsningsområder Trænerbistand Rugbyturnering/kampe mellem skoler Mere fokus Info materiale til skoler og forældre Opstartstaske

Tidsperspektiv 1. IDEFASE: (oktober 2012) - Møde: præsentation, brainstorm, projektbeskrivelse og inspiration 2. UDVIKLINGSFASE: (oktober 2012 – januar 2013) -Projektarbejde i klub -Klubsamarbejde -Løbende dialog med udviklingskonsulent 2. TESTFASE: (februar-april 2013) -Try-stay-play -Stormøde hvor projekter præsenteres for andre klubber -Projekter skydes igang 3. ANALYSEFASE: (april - sommerferie 2013) -Løbende evaluering af projektet -Opsamling på projektet

Udviklingsklub Er en rugbyklub, der af Dansk Rugby Union, (sportschef og udviklingskonsulenter), på baggrund af nedenstående kriterier, og grundet et reelt udviklingspotentiale, er blevet udvalgt som udviklingsklub, der på kortere eller længere sigt vil kunne blive til en satsningsklub. Kriterier der skal være opfyldt for at være udviklingsklub: Har en bestyrelse Har aktivt seniorhold Arbejder målrettet med rekruttering Er i gang med etablering af ungdomsafdeling Er i et forløb med DRU hvor der arbejdes med handlingsplan og klubudvikling

Udviklingsklubber Hundested Hamlet Exiles CBS Roskilde Wolves Aalborg Holstebro Randers Skive Grenaa Herning Odense Esbjerg Haderslev

SPØRGSMÅL? BRUG NU UDVIKLINGSKONSULENTERNE VI ER TIL FOR JER ALLE.

Fortæl mig det, og jeg vil glemme Vis mig det, og jeg vil huske Men involvér mig, og jeg vil forstå Men husk - det vigtigste er din egen motivation og dit engagement