Hvorfor er Kalundborg Kommune bruger af ”Klar til Start” ? Jens Folman, jobcenterchef Kalundborg Kommune Jørgen Dan Pedersen, centerleder UU Nordvestsjælland.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
SV’s sociale øko-system
Advertisements

Ny Førtidspension og fleksjob reform
Finanskrise og beskæftigelse Professor Bent Greve 12. Maj 2009.
Roskilde Produktionsskole
Hvad kan jobcentrene tilbyde?
Tværgående indsats for unge årige
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Samarbejde – Udfordringer og muligheder
Udsagn 1 (Stillingsændringer) Den faglige organisation: ”Da Gurli Petersen har fået nye arbejdsopgaver fra 15. maj 2007, har hun krav på at få sin løn.
Fogedvængets organisation Teknisk-Administrativ
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Virksomhedsskolemodellen 29. september 2014 UU Danmark Samarbejde: UU og Jobcentret – Om unge.
Søren har gået på specialskole hele sin skoletid og blev derefter indskrevet på et beskyttet værksted Han har nu været beskæftiget på værkstedet i en årrække.
Uddannelsesafklarende samtaler
AMU som element i jobpakkerne Annette Ramsøe Kontor for livslang læring 19. August 2009.
Frank Paulsen.
Jobcenter Århus Udbud af Beskæftigelsesfremmende tilbud til job- og indsatsklare borgere d. 26. august 2010.
Skive Kommune: Hvordan kan kommunale initiativer over for borgere med psykiske problemstillinger sikre gode skoleforløb og bedre tilknytning til arbejdsmarkedet.
Fremtidens rehabilitering i kommunerne Rehabilitering består af en koordineret, sammenhængende og vidensbaseret indsats med det formål at give borgere,
Projekt ”forebyggelse af genindlæggelse – en fælles indsats” Et samarbejde mellem Gladsaxe kommune og Psykiatrisk Center Ballerup Eva Tangdal Ledende.
Side Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning KØBENHAVNS KOMMUNE Master titel: Gill Sans Bold 40pt (ALL CAPS) Gill Sans Regular 40pt (A CAPS) Brug under.
Program Velkomst og spisning Introduktion til jobcentret 4 korte oplæg + paneldebat Kaffe og netværk Indspark til jobcentret Afrunding og netværk 2.
P ROJEKT : ” LÆREPLADSER TIL ALLE ” I T HISTED 14/
GPS til demente borgere
Beskæftigelsesregion Midtjylland Møde om det kontrollerede forsøg Mentor til udsatte unge torsdag den 24. maj 2012.
Ungeindsatsen i Center for Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse UU og jobcentrene; et samarbejde om udsatte unge, 3. december 2015 Leder af Ungeporten,
Overenskomstens sociale kapitel Det rummelige arbejdsmarked Oplæg til Hovedudvalgets møde den 17. juni 2009.
Små fleksjob i Aarhus Jobcenter Aarhus. Fællesinformationsmøde: Struktur fra Nyfleks Virksomheds kontakt Kompetence afklaring Netværks café Samtale Jobsøgning.
Ikke vestlige indvandrere og efterkommere v. Jobcenterchef Chr. Schacht-Magnussen 1.
Viborg Kommune - frikommune Aktiviteter på beskæftigelsesområdet.
Organisering og samarbejde i Job- og Aktivhuset omkring den virksomhedsvendte indsats Virksomhedscenter Generation 2 Organisering Samarbejde på tværs Motivation.
Næstved Rehabiliteringsteamets arbejde.. l  Optaget i forsøgsperioden på ca. 10 uger har været 19 i deltagergruppen og 24 i kontrolgruppen. 30 i deltagergruppen.
Oplæg om Bymidten på Økonomiudvalget d. 14. marts 2016 Hvidovre Bymidte Helhedsplanen udarbejdes inden for de bærende kriterier om Kulturliv og identitet.
Afbureaukratisering, regeringsgrundlag, finanslovsaftale, forenkling. Ny lovgivning på beskæftigelsesområdet – Torsdag den 26. april 2012.
Netværksmøde for teamledere 11. september 2013, Roskilde Erfaringer med akutindsatsen i Jobcenter Lyngby-Taarbæk.
1 Hvordan nedbringer vi langtidsledigheden? Forandringsteori og resultatbaseret styring i Jobcenter Silkeborg Jens Folman Jobcenterchef.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Ændringer i refusionsordningerne - møde med jobcenterchefer den 2. december 2010.
Personer med psykiatrisk handicap er også en HR-udfordring Stig Langvad, formand 2. oktober 2008 Fastholdelse og integration af handicappede i virksomhederne.
Kontanthjælpsreformens betydning -i forhold til arbejdet med de unge Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland Jørgen Dan Pedersen centerleder.
Ny håndbog: Forebyggelse på ældreområdet (Sundhedsstyrelsen d )
Dato: 5. december 2007 Dok.nr Titel: Udvikling af indsatsen for matchgruppe 4 og 5 borgere Ungeindsatsen i Hedensted Kommune Jobcenter Hedensted.
Konkrete samarbejdsflader mellem UU og Jobcenter Jens Folman, jobcenterchef Kalundborg Kommune Jørgen Dan Pedersen, centerleder UU Nordvestsjælland.
SOLRØD KOMMUNE | JOB- OG SOCIALCENTER Visitation til rehabiliteringsteam og ressourceforløb i Solrød Kommune Dorthe Torstensen, Leder af Social Service.
John Vinsbøl Udviklings- og VEU centerchef Vestsjælland
Velkommen til temadag Forår Velkommen til forårstemadag 2015 Lovgivning i praksis – fra jer Kan et godt samarbejde med A-kasserne styrke indsatsen.
Beskæftigelsesindsatsen Marie Hansen, direktør i Arbejdsmarkedsstyrelsen.
”Klart jeg kan” Et vejledningsforløb for ledige i Jobcenter Odsherred med fokus på motivation og kompetencer Peter Rummelhoff, områdeleder Jobcenter Odsherred.
FAGDAGE 1.x Matematik - Josefine Onsdag 16. august Dansk - Anne-Mette
Program for orienteringsmøde d. 19. januar 2017 kl
Orientering fra kontoret Job og Fastholdelse AM-udvalg den 6
Opgaven i praksis Kort om de kompenserende ordninger.
Visiteret tid til hjemmeplejen samt private leverandører
Visiteret tid til Hjemmeplejen samt private leverandører
Udvikling i psykiatrien
JobFirst seminar om virksomhedsrettet indsats
Esbjerg kommune, Uddannelseshuset
BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONS FORVALTNINGEN
ArbejdsMarkedsCenter Fleksjob og ledighedsydelsemodtagere
Socialpolitisk statusmøde 2017 LO
Dialogmøder om udbud af beskæftigelsestilbud i Københavns Kommune – aktivitetsparate uddannelses- / og kontanthjælpsmodtagere under 30 år 15. juni 2015,
Styregruppemøde den 7. marts 2018
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Visiteret tid til hjemmeplejen samt private leverandører
Regionale arbejdsmarkedsråd og borgere med funktionsnedsættelse
Januar 2010 SØNDAG MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Årsberetning for Gjessøs Børn
August 2009 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Hvorfor er diagnoser så vigtige for Kommunen……
Status Beskæftigelsesplan 2019
Præsentationens transcript:

Hvorfor er Kalundborg Kommune bruger af ”Klar til Start” ? Jens Folman, jobcenterchef Kalundborg Kommune Jørgen Dan Pedersen, centerleder UU Nordvestsjælland

Kalundborg Kommune: Vi ligger ud til vandet - midt i landet indbyggere her pr. 1. maj Har en række specialinstitutioner, herunder også institutioner for unge med autisme Skal som alle andre kommuner tilstræbe at borgere med nedsat funktionsevne også tilknyttes arbejdsmarkedet

Klar til start i Kalundborg: UU Nordvestsjælland blev Klar til Start partner pr. 1. august september startede de første unge med autisme hos Fakta i Holbæk. 1. februar 2015 udvidede Klar til Start med en Fakta butik i Kalundborg. Her har vi konstant 4 unge med autisme tilknyttet projektet. 1. april 2015 blev der udvidet med yderligere en butik i Hørve og 1. september 2015 også i Lejre.

Vi har konstant 4 unge tilknyttet Klar til Start i Fakta butikken i Kalundborg Vi har venteliste til pladserne, og er ved at visitere en fra Kalundborg Kommune til butikken i Holbæk De unge vi giver tilbuddet, er unge med autisme, som ikke vil kunne bestride et ordinært job, men som vi vurderer vil kunne klare et fleksjob, hvis de modtager den rette oplæring og træning De unge får et tilbud, som giver værdi og en plads på arbejdsmarkedet. For os som kommune er det en god business case – det betaler sig at investere i at få denne målgruppe i job.

Det er vi lykkedes med: At få udviklet et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem Jobcenter, UU og Fakta om Klar til Start At visitere de rigtige til forløbet At se potentiale og resurser i de unge og ikke kun begrænsninger og diagnoser

Jeg vil som jobcenterchef gerne have flere flyttet fra overførsels- indkomst til job/fleksjob Vi kan ikke gøre det selv – det kræver at der er virksomheder, der vil uddanne og ansætte Derfor har jeg nogle ønsker…

Det ønsker jeg mig: At flere private virksomheder på tilsvarende vis som Fakta byder ind med tilbud til unge på kanten af arbejdsmarkedet At tilbud som Klar til Start ikke kun rettes mod unge med autisme, men også andre grupper med funktions- nedsættelse eller diagnoser At oplæring og træning i virksomheder, for unge med funktionsnedsættelse, anerkendes som en uddannelsesaktivitet.