Personaspektet Danske forældre og unges holdninger til HPV-vaccination.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
AT AFSKAFFE MEDLØBERKULTUREN
Advertisements

EN SAMTALE OM VOLD I NÆRE RELATIONER
Den der discipler … arbejder så meget på, at få de åndelige babyer til at vokse ____________________ ____ At han glemmer, at de først må______________.
”Du må ikke bryde et ægteskab!”
Emotionel og adfærdsmæssig funktion hos børn af forældre med kræft
Det svære liv i en sportstaske
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
AT AFSKAFFE MEDLØBERKULTUREN MOBNING SLADREHANK MEDLØBER DUKS TRUSLER.
Seksuelle overgreb mod børn i Danmark
Kap. 9 i Almen patologi, 2. udgave + forelæsningsnoter
Glad, Tryg og Fri Kurser i psykisk selvforsvar for piger år.
”Udsatte unge med Sjældne Diagnoser” Oplæg til Sjældne Diagnosers repræsentantskabsmøde d. 15.september 2006.
Udviklingstendenser i sexsygdomme og aborter
Familie og børn i en opbrudstid
Nonceba Family Councelling Center, Khayelitsha, Cape Town, South Africa Sydafrika er det land i verden der har den værste statistik for børnevoldtægter.
Beboere med anden sproglig eller kulturel baggrund end dansk
Edward Jenner blev født i Som dreng holdt Edward meget af natur og teknik og tilbragte mange timer ved floden Severn´s bredder, hvor han ledte efter.
Ambassadør for Vidunderlivet
- i et sundhedsøkonomisk perspektiv
Naboskabet - en undersøgelse af 3 boligområder 473 beboere besvarede undersøgelsen 6-11 år: år: år: 4 Voksne: 454.
E-sport Når computerspil og videospil afvikles under konkurrenceform, med rankings, præmier, events, turneringer osv. kaldes det e-sport.
Kristina, Mads, Nicolai, Pernille og Sebastian. Indhold BMI Fedtprocenter Talje Hofte Relation Æble- pæreform.
Pædofili Pædofili.
Tema 5: Relationer og kommunikation Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Naboskabet - en undersøgelse af det sociale liv i Skovengen Skovengen.
Tilstødende sygdomme og stress
Hvad tror du? -rygning blandt unge Hemmelig afstemning for forældre.
Til etablering af science klubber Materialet kan give: Inspiration til opstart af science klub Indblik i andres erfaringer Bud på, hvilke overvejelser.
Sexuel udvikling Anette Løwert.
Fokus på køn på Roskilde gymnasium Skoleåret 2013/2014.
Børn og unge med handicap siger deres mening
Generel tekstslide Tekst her. For at skifte niveau på teksten, brug forøg / formindsk indrykning For at fjerne eller tilføje bullit brug bullit-værktøjet.
Ældre fodgængere og cyklister i byerne Formål: –at belyse de ældres trafikale situation risikoopfattelse adfærd brug af tiltag påvirkning af mobilitet.
Forældredialog om alkohol
GENMANIPULATION, KEMISK KASTRATION OG INDUSTRISVIN - UDVIKLINGSMULIGHEDER OG POTENTIELLE KONTROVERSER Peter Sandøe FOI, IPH, CeBRA Københavns Universitet,
En kvalitativ undersøgelse – baseret på interviews
Sara Mosberg Iversen, MA Kommunikation Medier og Kommunikation, F2005.
HJÆLP TIL FAMILIER Lavet af: Sofie, Daniel G, Amr, Sophia.
Hej 8. klasse… Jeopardy.
Velkommen til forældremøde = 5 Når børnene … … har mange i klassen, som de kan lide at være sammen med. … oplever et godt sammenhold … har tillid.
Knæk kurven! Med en transparent kultur og fokus på kerneopgaven Henrik Kongsbak Resonans A/S.
Kærestevold ’Vold er ikke løsningen’, Nuuk 26. November, Nina Schütt.
ALENEARBEJDE FOA Randers 11. november Flere sider af alenearbejde Når man er helt alene på arbejdspladsen Når man arbejder isoleret fra (fag)kolleger.
NQMV 2006 LOKK  LOKKs børnestatistik 2005 En undersøgelse om 1681 voldsramte børn på danske krisecentre.
Sundhedsøkonomisk analyse af reduktion af risikoen for livmoderhalskræft ved introduktion af vaccination mod HPV Jens Olsen, Syddansk Universitet Martin.
HPV infektion og HPV relateret sygdom
Reduktion af risikoen for livmoderhalskræft ved vaccination mod humant papillomvirus (HPV) -En medicinsk teknologivurdering Teknologi!
ADHD indsatsen i Region Sjælland Den 18.september 2012.
Temadag om unge, 10. april De unge knallertkørere og deres forældre.
Reduktion af risikoen for livmoderhalskræft ved vaccination mod HPV– introduktion Finn Børlum Kristensen Enhed for Medicinsk Teknologivurdering, Sundhedsstyrelsen.
1 Organisationsaspektet Diana Reerman, Sundhedsstyrelsen Mads Frellsen, Sundhedsstyrelsen Christina Stentoft Hoxer, Sundhedsstyrelsen.
Svend Andersen, professor dr.theol. A A R H U S U N I V E R S I T E T CENTER FOR BIOETIK OG NANOETIK Etik i MTV.
Svend Andersen, professor dr.theol. A A R H U S U N I V E R S I T E T CENTER FOR BIOETIK OG NANOETIK MTV: Vaccination mod HPV Etiske aspekter.
SSP Køge 1 Aftens program Intro om SSP, samt formålet med i aften Opdeling i grupper (dilemmakort) ej være sammen med egen familie) Find 3 ting, som gruppen.
Perspektivering Kåre Mølbak Overlæge, dr.med Statens Serum Institut, Epidemiologisk afdeling.
Forside uden yderligere tekst. Du kan vælge andre forsider ved at højreklikke på slidet og vælge ”Formatér baggrund”. I boksen, der dukker op, vælger du.
Drives af LOKK (landsorganisationen af kvindekrisecentre) Rådgivning for unge, fagfolk og forældre – alle kan være anonyme Oplæg og undervisning Hotline.
14. november 2016 Hospitalsindberetninger 2010 samt vurdering af effekt af ”Reager på alvorlige og uventede bivirkninger” samt pandemi vaccination.
Ungdomsliv.
Introduktion + Filosofi, etik og etiske problemstillinger
Betydningen af fars barsel for lige løn mellem kønnene
Hvor og hvordan sker ulykken?
”I gamle dage gik man til fodbold og gymnastik for at være sammen med sine venner – det gør man ikke mere!” - Perspektiver på børne- og ungdomsidræt i.
Hvor og hvordan sker ulykken?
Opfølgning.
Ved sygeplejerske, can.scient.san Line Sørensen
Hvor og hvordan sker ulykken?
Jagten på den excellente kommunikationskultur i Børn og Unge
Positive sider som far 1:____________________________ 2:____________________________ 3:____________________________ 4:____________________________ 5:____________________________.
Præsentationens transcript:

Personaspektet Danske forældre og unges holdninger til HPV-vaccination

Metoder Litteraturgennemgang Kvalitativ undersøgelse af danske forældre og unges holdninger

Undersøgelsesdesign 4 fokusgrupper –Forældre til børn mellem 9-10 år, år, år –Unge mellem år Semi-strukturerede spørgeguides Narrativ dataanalyse

Resultater Generelle holdninger til vaccination Umiddelbare holdninger til HPV-vaccination Den optimale alder for HPV-vaccination Spørgsmålet om smittemåde og køn Økonomi Risikovurdering Sandsynligheden for at man vil lade sig selv eller sine børn vaccinere mod HPV

Generelle holdninger til vaccination Børnevaccinationsprogrammet en selvfølge, som man er tryg ved Positiv indstilling overfor vaccination mod sygdomme, der er –Alvorlige (fatale eller invaliderende) –Udbredte

Umiddelbare holdninger til HPV- vaccination 50-50: For: Ønsket om beskyttelse mod kræft Forbehold: Frygten for bivirkninger ”Jamen, i kraft af at den vaccine kommer, så har jeg jo ikke noget valg, for jeg vil da ikke stå der om ti år, og så får et af mine børn livmoderhalskræft, og det vil jeg være skyld i, fordi jeg sagde nej” (mor til en dreng på 7 og en pige på 11 år)

Den optimale alder for HPV-vaccination 12 år –For at sikre vaccination før seksuel debut –For ikke at vaccinere tidligere end nødvendigt –For at kunne tale med børnene om vaccinen –For at undgå at tale om sex med forældrene! –Fordi det er praktisk at vaccinere mod HPV samtidigt med MFR Ønske om opfølgningsprogram for teenagere

Smittemåde og køn Den seksuelle transmission af HPV stigmatiserer ikke HPV-vaccination ”Altså en sygdom er en sygdom. Så er det jo stort set lige meget hvordan man får den. Det kan jo ikke undgås. Altså, man skal jo have sex for at kunne videreføre arten” (Far til piger på 10 og 13 år) Den seksuelle transmission gør, at begge køn bør vaccineres mod HPV

Økonomi HPV-vaccination ønskes i børnevaccinationsprogrammet: –Hindrer social skævhed –Øger chancen for at flere vaccineres, hvormed vaccinationsprogrammet effektiviseres –Vaccinen ”automatiseres” og ”normaliseres” –Befordrer informationsindsatsen Egenbetaling => risikovillighed De unge vil fravælge HPV-vaccination

Konklusion Risikovurdering Sandsynligheden for at man ville lade sig selv eller sine børn vaccinere mod HPV –Forældre til 9-10-årige: Positive men utrygge –Forældre til årige: Tidspres og tvivl –Forældre til årige: Positive –Unge: Valget afhænger især af prisen Ønske om mere viden