Socialpsykiatri og Udsatte Voksne Sociale Forhold og Beskæftigelse Når de unge er psykisk syge Det regionale beskæftigelsesråd 4. april 2011 v/ Niels Schwartz,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
Advertisements

Kulturforandringer i Børn og Unge Kulturforandring i hele Børn og Unge Hvad går det ud på? Kulturforandring i Område Skanderborgvej og Viby lokaldistrikt.
Projekt: Fælles indsats på psykiatriområdet i Haderslev Kommune og Region Syddanmark.
Helhedsorienteret indsats Møde i økonomiudvalget 8. februar 2016.
Socialtilsyn Midt SL februar Socialtilsyn Midt – hvorfor er vi her? Vi gør en forskel for de mest udsatte borgere i Danmark! Vi garanterer, at der.
Sænk fraværet i samarbejde med Jobcenteret Udviklingschef Ib Thieme Rasmussen, Jobcenter Odense.
STRATEGIEN FOR SOCIALT UDSATTE GRØNLÆNDERE Afsluttende konference Onsdag den 8. juni 2016.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Nytteindsats V/ Anne Riis.
Beskæftigelsesforvaltningen Aarhus Kommune Arbejdsmarked, beskæftigelse og integration v/ Vibeke Jensen beskæftigelseschef, Aarhus Kommune Medlem af Carsten.
Informationsmøde om Sundhedscenter Haderslev, den 27. maj 2013 Velkommen.
Beskæftigelsesregion Midtjylland Sygefravær pga. stress og psykisk lidelse Lars Aakerlund Speciallæge, ph.d. PPclinic.
Sundheds- og Forebyggelsesudvalgets høring om sektorovergange og samarbejdet mellem regioner, kommuner og almen praksis Hvordan skaber vi sammenhængende.
Sygehus Sønderjylland, marts 2009 Gennemførelse af detailplaner.
Emner: Store barrierer og lille erhvervsevne hvordan håndterer vi de situationer? Personlig assistance og fleksjob Hjælpemidler. LAB/SEL. - ligheder.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temamøde om underretninger.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Netværksmøde for Teamledere aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Onsdag den 10. december 2014.
Målgrupper for ressourceforløb Beskæftigelsesregion Midtjylland 13. juni 2014.
Plancher til møde om Akutpakken og Akutjob Palle Christiansen – Regionsdirektør Beskæftigelsesregion Midtjylland.
NETVÆRKSMØDE 19. MAJ 2016 BRITT JENSEN. FÆLLES SAMTALERNE ”3 DELTAGERE OG 3 VINDERE”
Det regionale Beskæftigelsesråd Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Velkommen til netværksmøde om virksomhedsindsatsen.
Arbejdsprøvning Afklaring eller udvikling Oplæg i Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Marts 2012.
Det regionale projekt ”Bristede Drømme-Nyt håb” - Status november 2013.
Ny chance til alle. ”Den gode histories dag” Kort præsentation: Karen Breumsø teamkoordinator i team 4-5 Jobcenter Varde. Team 4-5 består af 8 rådgivere,
Oplæg om DUKH - retssikkerhed Specialcenter Kornvangen 29. oktober 2014 Faglig leder og socialfaglig konsulent Hanne Petersen.
Det regionale projekt ”Bristede Drømme-Nyt håb” – ”Min hjerneskadede datter oplevede frit fald da hun blev udskrevet”
Helbredelse og beskæftigelse kan gå hånd i hånd. Tilbagevenden til arbejde under psykisk sygdom er både muligt og sundt -hvis det gøres rigtigt.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats Indsatsen består af Ekspertrådgivning og inspiration Forskningsprojekt på de regionale arbejdspladser.
Oplæg til UUV Repræsentantskabs- møde den Bjarne Andersen, Køge Kommune.
”Brug for alle” Temamøde den 18. juni Hvor var det vi startede?  Stor stigning i antallet af personer i målgruppen på passiv offentlig forsørgelse.
Modelprojekterne KVIS og KVIK KVIS Koordineret virksomhedsrettet indsats for sygedagpengemodtagere match 2 KVIK Koordineret virksomhedsrettet indsats for.
Fordomme og udfordringer i handicapindsatsen Stig Langvad, formand, DSI.
SERVICESTYRELSEN 9.DECEMBER 2009 Faglighed og metoder i håndteringen af unges brug af rusmidler.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Brug for alle – elementerne i indsatsen v/ kontorchef Marianne Sumborg.
Velkommen Social kritik – og faglighed, der forpligter. Børns og unges invitationer til ny- orientering.
Psykisk sårbare og arbejdsmarkedet Vivi Imer Hansen, socialrådgiver/projektleder ”Stress-sygemeldt tilbage til arbejdet”
Tidslinje NYTÅR Politik for voksne med særlige behov Udviklingsplan NYTÅR Centret for Misbrug og Forsorg Etik og Værdier i arbejdet med Brugere/beboere.
Udviklingen på førtidspensionsområdet 1.Hvordan har udviklingen været? 2.Hvad sker der inden indstilling til førtidspension og hvad sker der efter en afgørelse?
Brug for alle - Økonomi, ansøgning og evaluering.
Beskæftigelsesindsatsen Marie Hansen, direktør i Arbejdsmarkedsstyrelsen.
Paradokser og Dilemmaer
Velfærdskommunen under forandring – kultur, kompetencer og komplekse problemer Kommunens (næst)største arbejdsplads.
Voksenansvar for anbragte børn og unge Registrering og indberetning
Antal besvarelser: 52.
Børnebakkens Indsatser
Tværfagligt samarbejde om udsatte unge
Tro på dig selv - det gør vi
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Formelle krav til Rehab-Team…
Målopfølgning – Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget
Rammer for bedre hverdagsrehabilitering
Handicap og beskæftigelse
Investeringsstrategien ”Flere i job og uddannelse”
Sammenhængende borgerforløb
Ishøj-projektets pilotstudie
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
Bilag 1b Beskæftigelseskonsulent (BK) Care manager (CM)
Boostcamp for unge med autisme – erfaringer og refleksioner
Styring af professionshøjskoler – og uddannelsesudvalgenes rolle
samarbejdsaftalen for traumatiserede flygtninge og krigsveteraner
Status Projekt Ældremilliard, Træningsbaner og Fleksjobpulje
Visionære Regionale Udviklings Planer
Visionære Regionale Udviklings Planer
af Kliniske Lærestolsprofessorer
Nils Agerhus Direktør Uddannelses- og Forskningsministeriet
Socialtilsyn Nord - Årsrapport 2018.
Sammenhængende borgerforløb i Furesø Styring på tværs
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
Fra den anden side af skrivebordet
Sundhedsfaglig udredning Funktionsmæssig afklaring Egen læge Diagnose
Præsentation af fælles proces myndighed og Familiehus
Præsentationens transcript:

Socialpsykiatri og Udsatte Voksne Sociale Forhold og Beskæftigelse Når de unge er psykisk syge Det regionale beskæftigelsesråd 4. april 2011 v/ Niels Schwartz, Chef for Socialpsykiatri og Udsatte Voksen Århus kommune

Socialpsykiatri og Udsatte Voksne Sociale Forhold og Beskæftigelse Recovery Alle kan komme sig/udvikle sig. Recovery orientering: Århus kommunes strategi i forhold til Socialpsykiatri og Udsatte Voksne.

Socialpsykiatri og Udsatte Voksne Sociale Forhold og Beskæftigelse Hvad ved vi i forhold til ”at komme sig” og vende tilbage til arbejdsmarkedet? Vi ved at fastholdelse/tilbagevenden til civilsamfundet/arbejdsmarkedet er en alt afgørende faktor i forhold til at ”komme Sig” når man har været psykisk syg. Vi ved at håbet/ønsket er drivkraften i forhold til at ”Komme sig”

Socialpsykiatri og Udsatte Voksne Sociale Forhold og Beskæftigelse Hvad skal vi gøre? ”Systemet” skal ikke dræbe håbet, men fremme at mennesker kan styre deres eget liv efter eget ønske og bevare håbet. Fremme at mennesker kan indgå ligeværdigt i civilsamfundet og sikre, at de kan være produktive i samfundet og ikke parkeres på varig forsørgelse i psykiatrireservater.

Socialpsykiatri og Udsatte Voksne Sociale Forhold og Beskæftigelse Hvad skal vi gøre? fortsat Sikre at der bliver ydet en tidlig indsats, så psykisk sårbare mennesker ikke stigmatiseres og kronificeres. Dette kræver både en medicinsk og rehabiliteringsmæssig indsats. Sikre at der er det rette tilbud på det rette tidspunkt.

Socialpsykiatri og Udsatte Voksne Sociale Forhold og Beskæftigelse Hvad gør vi i Aarhus i forhold til unge og arbejdsmarkedet? Eksempler: Netværket: 63 unge med en psykisk sårbarhed får et gruppeorienteret psykosocialt tilbud m.h.p. at kunne fastholdes i ordinær job – fleksjob – uddannelse.

Socialpsykiatri og Udsatte Voksne Sociale Forhold og Beskæftigelse Hvad gør vi i Aarhus i forhold til unge og arbejdsmarkedet? Omlægning af Socialpsykiatriske dagtilbud, fra omsorgsgivende til arbejdsmarkedsrettede rehabiliteringstilbud og indgåelse af partnerskabs aftaler med private virksomheder. Arbejdskonsulenterne, Social og Udsatte Voksne Virksomhedskonsulenterne, Job og Trivsel – et helheds- og tværfagligt orienteret tilbud til mennesker, der har mistet tilknytningen til arbejdsmarkedet.

Socialpsykiatri og Udsatte Voksne Sociale Forhold og Beskæftigelse Eksempler fortsat. Fremskudt myndighed på psykiatrisk hospital målrettet unge, der endnu ikke er blevet brugere af de kommunale Socialpsykiatriske tilbud. (påtænkes iværksat 2012 i samarbejde med Servicestyrelsen)

Socialpsykiatri og Udsatte Voksne Sociale Forhold og Beskæftigelse eksempler fortsat… OPUS: Regionalt tilbud til unge Tidlig medicinsk (minimal) behandling Målrettet kognitiv træning rettet mod håndtering af de særlige udfordringer tilstedeværelse på en arbejdsplads kræver for et menneske med psykisk sårbarhed.

Socialpsykiatri og Udsatte Voksne Sociale Forhold og Beskæftigelse Hvad med lovgivningen? Hvilket signal sender tildeling af en førtidspension til unge i forhold til: - Håbet om at kunne komme sig? - Ligeværdigt medborgerskab?

Socialpsykiatri og Udsatte Voksne Sociale Forhold og Beskæftigelse Hvad kan gøres lovgivningsmæssigt? Overvej tidsbegrænset tildeling af førtidspension eller en tidsbegrænset rehabiliteringsydelse til unge. Overvej om der er tilstrækkelig sammenhæng mellem beskæftigelses- og udannelsesindsatser og øvrige sociale indsatser. Sikre tæt samarbejde med private virksomheder og uddannelsesinstitutioner i rehabiliteringsarbejdet.