Konflikthåndterende kultur på SOSU-Silkeborg. Educating Tommorrow´s Professionals Konflikt - definition En konflikt er: En uoverensstemmelse, der indebær.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skabelse af dialogiske rum ”
Advertisements

KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Konflikthåndtering af Troels Bjerrum
RBU Jon Kristian Lange.
RBU Jon Kristian Lange.
? At sige NEJ Vrede uden autopilot Integritet & Samarbejde
Anerkendende refleksion
Workshop almene boligdage
Unge Hjælper Unge. Projektmål Fastholde elever. Mindske frafaldet med 7,4%
At være magtesløs med den magtesløse
Samarbejde med brugerne – konflikthåndtering og den gode relation Træf om Mening i arbejdet 2011 Julie Gredal og Ida Bering 13. Januar 2011.
Konflikter på nettet. Og hvordan du løser dem.
Kommunikation og relationer 9. januar v. Gitte Schrøder
En konflikthåndterende kultur
forældre og klassens sociale liv.
ARBEJDSGLÆDE, MOTIVATION OG ENERGI
Oplæg om konflikthåndtering
HVORDAN SKABER VI EN GOD TRIVSEL MOBNING – VI KAN OGSÅ OPDRAGE TIL FÆLLESSKAB Tine Guldager Lang.
Præstationsangst!.
Boligsocial årskonference 2012 Bag om nyhederne, 1. oktober 2012 Troels Mylenberg Ansv. chefred. Fyns Amts Avis.
P SYKISK ARBEJDSMILJØ På Det Alternative Plejehjem, Esbjerg.
forældre og klassens sociale liv.
Velkommen Ledelse i praksis (AU)
Konflikthåndtering ADHD foreningen 2008 Copyright ATLAW
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Vorup skole et par ord at stikke sig på Velkomst og forventninger Repetition: mobbe-teori Antimobbe-strategi i en moderne verden.
Den anerkendende interviewform
Definitionen på en konflikt
Stress & konflikt November 2012 Stress –og konfliktforståelse Psykolog
Konfliktløsning på den professionelle måde
DCUM Oprettet 2002 – indskrevet i lov om elevers og studerendes undervisningsmiljø fra 2001 Sikre og udvikle et godt undervisningsmiljø gennem videnindsamling,
Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement
Konflikthåndtering – sammen med brugerne
Konfliktløsning ”Det er min dystre overbevisning, at mennesker kun kan blive enige om det, der ikke interesserer dem.” Bertrand Russel Ordet betyder sammenstød.
Ledelse og kollega-adfærd
Center for Konfliktløsning. En socialøkonomisk virksomhed Formålet fremme fredelig konfliktløsning uddanne i konflikthåndtering uddanne mæglere bidrage.
Oplæg til Vejlederkonferencen, af Else Poulsen
Interkulturel kompetence i jobudførelsen Bilag 1
Ida Koch, 2005 BELASTNINGER I ARBEJDET MED SELVMORDSTRUEDE Hvad er svært for dig – og hvordan har du mærket belastningerne? Hvordan beskytte sig mest muligt.
FTF Kommunikation og Konflikthåndtering Vinterkonferencen 2013
HVAD ER EN KONFLIKT ? Center for Konfliktløsning:
SSP-konsulent Jesper Snitgaard 1 Konflikthåndtering og konfliktløsning Ejby SFO marts 2012.
Velkommen til forældremøde = 5 Når børnene … … har mange i klassen, som de kan lide at være sammen med. … oplever et godt sammenhold … har tillid.
Ledelse af frivillige i naturparker Friluftsrådet V/Julia Bjerre Hunt, Ingerfair.
Konflikthåndtering og hensigtsmæssig adfærd Ililissat den 11. februar 2016 Jakob Munk Jensen Danmarks Lærerforening.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Program for eftermiddagen 29/ Mindfulness (psykolog) og intro til Sokratisk Dialog (Vibeke) Kort Sokratisk Dialog i grupper.
Konflikthåndterende kultur på SOSU-Silkeborg. Educating Tommorrow´s Professionals Find ro og styr dig selv med meditation Den indre og ydre verden Det.
Velkommen til LUP 5: Den gode arbejdsplads 1. Lægen som arbejdsgiver 2. Teamarbejdet i Praksis.
Etablering og drift af faciliteter – sammen med lodsejere Friluftsrådet d. 26. april 2016 Naturpark Randers Fjord.
Organisation & Kultur SOL3 september 2015 Elsebet Gjetting Cand.comm., konsulent.
Psykoedukation skizofreni Session 6 – Kommunikation og samvær med den skizofreniramte Undervisere:
Konflikt håndtering Jan Christiansen Sosu Fyn. Hvorfor opstår konflikter? Uoverensstemmelser Uenigheder Aftalebrud Misforståelser Interessemodsætninger.
Brug konflikten Konflikthåndtering i skolen. Programoversigt Intro Konflikter er en social realitet I de gode gamle dage Det vi ser efter Giv konflikten.
Konflikter Forstå betydningen af at arbejde med konflikthåndtering Læringsmål: -Du skal kunne fortælle om de forskellige trin i konflikttrappen. -Du skal.
At tænke i spørgsmål At tænke i spørgsmål er et system af værktøjer til at transformere tænkning, handling og resultater gennem en dygtig anvendelse af.
Drives af LOKK (landsorganisationen af kvindekrisecentre) Rådgivning for unge, fagfolk og forældre – alle kan være anonyme Oplæg og undervisning Hotline.
Misbrug, psykisk lidelse og recovery
Konflikter og kommunikation
Tema 5: Værktøjskasse med supplerende slides Psykoedukation til patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse.
KONFLIKT- TRAPPEN SSP - KH 2017.
Ansvarlig.
45. Konflikthåndtering Indhold: Man får redskaber til at tackle konflikter med forældre på kanten, i en anerkende og nedtrappende facon. Du vil lære,
God kommunikation og godt kollegaskab
Konflikttrappen 5. Fjendebilleder opstår Opsplitning i ”dem” og ”os”
Bevægelse, læring og trivsel - TLY
Redskaber og overvejelser
“Salige er de, som stifter fred, for de skal kaldes Guds børn.”
Konflikthåndterende kultur på SOSU-Silkeborg
Ansvar og forandring frihed.
Præsentationens transcript:

Konflikthåndterende kultur på SOSU-Silkeborg

Educating Tommorrow´s Professionals Konflikt - definition En konflikt er: En uoverensstemmelse, der indebær spændinger i og mellem mennesker - grupper – nationer

Educating Tommorrow´s Professionals Konflikter består af to ting: Det vi er uenige om = Sagen Indholdet af sagen/problem Den vi er uenig med = Relationen Hvad gør det ved forbindelsen mellem os? Hvordan vi har det med os selv og hinanden

Educating Tommorrow´s Professionals En konflikt opstår når: Vores billede af virkeligheden ikke stemmer overen med den virkelighed vi møder. Når vore værdier og holdninger forstyrres. OG vi står alle i forskellige virkeligheder

Educating Tommorrow´s Professionals Livets udfordringer til os mennesker… De er uundgåelige – og kommer igen.. og igen… Nogle vil endda sige…. Ingen konflikt – ingen udvikling Og vi skal hver især lære…. Det der er svært for den ene er ikke svært for en anden… Konflikter er:

Educating Tommorrow´s Professionals Føre til personlig og social udvikling, Større ærlighed og forståelse mellem mennesker Men de kan også medføre fjendskab, stagnation og forkrøbling Det afhænger af vores holdning og håndtering Det er enkelt i teorien, men svært at praktisere Konflikter kan:

Educating Tommorrow´s Professionals Konflikthåndtering handler ikke om at give efter Konflikthåndtering handler om: at turde være åben og ærlig at turde spørge og at undersøge sagen at mødes i relationen og tåle konstruktiv kritik Det handler om at stå ved sine værdier - OG Respektere den andens ret til at være anderledes og have et andet billede ! Konfliktløsning eller konflikthåndtering Hvad handler det om ?

Educating Tommorrow´s Professionals Konfliktreaktioner Undvige, gå i stå eller flygte … Man flygter fra konflikten eks. ved at: tager maske på, glatter ud, afleder, ignorerer, fortrænger, er sarkastisk, undskylder eller lignende Angribe… Svare aggressivt, give igen af samme mønt, true, psykisk vold, fysisk vold, sarkasme Møde konflikten åbent… Erkende uenighed, være undersøgende, være spørgende, aktivt lyttende og være tydelig mm. Alle måder kan vælges – og finder sted - Bevidst eller ubevidst…..

Educating Tommorrow´s Professionals Enhver konflikt er unik,- ikke to konflikter er ens Konflikter er som et fingeraftryk Men det ser ud til at konflikter gennemløber et mønster der er ens - når de optrappes (modellen her er udviklet i Nordirland…!) Konflikttrappen

Educating Tommorrow´s Professionals Uoverensstemmelser Vi vil ikke det samme Personificering Det er ikke kun sagen længere, Nu er det personlig – negative emotioner forplumrer. Vi bebrejder, angriber/forsvarer, mistænkeliggør og stempler – det er hendes/hans skyld… Problemet vokser Fejlfinderstadiet. Gamle konflikter dukker op, fejl og brister hos den anden dukker op. Finder andre problemer som han/hun osse har… Samtale opgives De døves dialog: Jeg har sagt det 117 gange – man undgår hinanden og søger alliancer. Kommunikerer med handling: Hilser ikke, undgår, vender ryggen til mm. Fjendebilleder Konflikten er som en magnet. Modparten er forkastelig. Problemet er glemt – man tænker sort/hvidt. Jeg finder mig ikke i noget – jeg vil have min ret. Åben fjendtlighed Vredens vold, alt fra mobning til borgerkrig. Vil den anden ondt. Han/Hun er ikke som os der dybest set vil fred og lider under dette. Diplomater stemples som forrædere. Mål at skade modparten. Polarisering ”This town aint big enough”….søger adskillelse geografisk, fyring, siger op, skilles – flugt eller jages væk.

Educating Tommorrow´s Professionals Til eftertanke… Vi er hinandens verden og skæbne… K.E Løgstrup, dansk teolog og filosof Når man er meget stærk, skal man også være meget rar… Pippi Langstrømpe, svensk rollemodel Falsk fred gør ny krig… ordsprog fra Skiveegnen Peace cannot be kept by force. It can only be achieved by understanding… Albert Einstein, tysk-svejtsisk fysiker, Harmen over uretfærdighed frembringer sansen for retfærdighed… Poul Ricoeur, fransk filosof, 1913

Educating Tommorrow´s Professionals side 12 SOSUSILKEBORG.DK – EMNE, 20. SEPTEMBER 2016, SIDE 12