Indspark: Skal LP’en være et étdags-løb? Ikke facit – men et indspark BMX-sporten mister unge i den sene teenagealder! Hvorfor? 0-15- års alderen: – Fra.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Planlægning og prioritering Opgave i at kunne prioritere. Du skal prioritere dine ”aktiviteter” (grønne bobler) på prioriteringslinjen. Husk du skal både.
Advertisements

Sundhed og livsstil Tema i psykoedukation til unge i OPUS behandling
Ungdomsudveksling Værtsfamilieaften i distrikt 1470 Onsdag den 18. juni 2014.
Skoleforhold og Læring. Barnet som social aktør Barnets deltagelse i sociale sammenhænge Barnets sociale kompetencer Kontekstens betydning for trivsel.
Formål Antagelser Kortsigtede virkninger Aktiviteter Udfordring Langsigtede virkninger At skabe mere synlighed og bevidsthed omkring ungdomsskolen.
Dokumentation med mobilen i dansk - sæt komma med mobilen.
Workshop 4 Anerkendelse i praksis Psykolog Susanna de Lima Aarhus Kommune Ungdomscentret Socialforvaltningen.
Morgendagens Børne- og Ungeliv MEDARBEJDERE Resultater af spørgeskemaundersøgelsen 2016 Published by Birgitte Færregaard Larsen April at 12:5 Powered.
SKRIVEFAGET - overordnede rammer. Hvorfor skrivefag? ”Det brede perspektiv”: Det er vigtigt, at du kan udtrykke dig skriftligt som borger i et moderne.
MOBNINING OG KLASSERUMSKULTUR (1) FØROYAR NOV HELLE RABØL HANSEN. LL.M (MASTER IN LAWS), PH.D, ASSISTANT PROFESSOR. AARHUS UNIVERSITY. DK.
Hold balancen med et stærkt og velfungerende familieliv Workshop Balancekonference, Region Syddanmark, August 2010 Lisbeth Fruensgaard.
Guidet egen-beslutning Usikre unge: -Der er rigtig mange muligheder -Personlig usikkerhed - lavt selvværd -Høje forventninger til sig selv - præstation.
Frivillige og deltagere frem for frivillige og flygtninge.
UDDANNELSE ELEVERNE SKAL: LÆRE SÅ MEGET DE KAN I ALLE FAG OPLEVE ET UNDERVISNINGSMILJØ, DER GIVER LYST TIL FORDYBELSE OG ENGAGEMENT. VIDE, HVORDAN DE LÆRER.
Identitet. Definition: identitet  At noget forbliver det samme over tid  Flere træk ved en person som tilsammen kendetegner / afgrænser personen fra.
Projektpræsentation Filmprojekt Stil skarpt – og se dig selv tydeligere Jørgen Dan Pedersen.
Oplæg om indre og ydre motivation Selvreflektionsopgave Torben Keller opgave E-laerning program omhandlende Maslows behovspyramide Foredrag Torben Keller.
Velkommen…. Grænser Venner Signaladfærd Det er weekend og nat Kim er en fyr mellem år Kim er på vej hjem fra en fest Kim har venner med i bilen.
Den måde vi vælge at leve og indrette vores liv på.
Velkommen Social kritik – og faglighed, der forpligter. Børns og unges invitationer til ny- orientering.
Gud, din nåde er større end alt 1, S1 Gud, din nåde er større end alt den er der ingen som kan forklare Kærlighedsofferet som du gav kunne ingen andre.
Samtalen Fokus på handleplan og delmål. Indhold Indledning Nysgerrighed Positionering Styrkelse af motivation Gennem samtalen Som mål Arbejde med tro.
Hellere et spørgsmål for meget end et spørgsmål for lidt
God Alkoholkultur alkoholdialog.dk.
Forbrugergrupper og behov
Karrierelæring på egen krop
Modul 6: Personlig salgscoaching
KÆRT BARN HAR MANGE NAVNE
Når hørenedsættelse begrænser menneskers deltagelse i samfundet
Forældre som en ressource i sprogarbejdet:
Dagens program Vi skal tale om: Hvornår og hvordan du træffer valg?
AMC Arthrogryposis Mulitplex Congenita Albertes udfordringer Hjemmefødsel Amyoplasi Manglende muskedannelse i foster tilværelsen Ingen gen fejl.
Mit emne er Københavner-akademiet, hvor jeg var med for at lære noget mere.
UU-OS værdier Åbenhed Mangfoldighed Ordentlighed Mod
U14 Piger – Herning FH Sæson 2017/2018.
Unge på kanten af fællesskabet
Inspiration spørgsmål og Billeder
ROBUSTHED.DK Værktøjer til livet.
...Slap af... HJGHK. Hvis du er rigtig træt af af den daglige stress som du skal til at gå igennem..
BØRNE- og UNGEKULTURKONSULENTER MED FAGLIGHED OG SAGLIGHED
Fremlæggelse af 1. deltagelsespligtigtopgave
Ung til Ung aftener 2016/17 Margrethe Tovgaard
Oversigt over metoder til fastsættelse af kvælstofbehov på markniveau
Hvad er gadeplan sat i verden for.
Forløb: Unge identitet, socialisering og sociale medier
Engelsborgskolens værdigrundlag
Inddragelse af udsatte børn, unge og deres forældre i sager om frivillige og tvangsmæssige foranstaltninger efter servicelovens regler v/ ankechef Henrik.
Velkommen til Brøndbyvester skole og SFO.
Fælles ledelsesgrundlag
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Velkommen til DGI Miniton
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
Velkommen til DGI Miniton
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
Sund Mund til Byens børn
Et virtuelt community er et socialt fællesskab bestående af:
Lektion 1B Formålet med denne lektion er at gøre eleverne opmærksomme på, at et stærkt fællesskab i klassen/på skolen handler om det gode kollegaskab.
Tendenser i forældresamarbejdet
Taksonomi – hvad er det? Per- spekti- vering
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
Velkommen.
Unge med angst set fra et vejlederperspektiv
Hvor kan jeg hente hjælp?
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV
Indhold - Religionssociologisk viden om børnefamilier
350 – Nåden er din dagligdag 1, S1
Sex-graviditet-fødsel
Borgermøde.
Individ At være et hjerte.
Præsentationens transcript:

Indspark: Skal LP’en være et étdags-løb? Ikke facit – men et indspark BMX-sporten mister unge i den sene teenagealder! Hvorfor? års alderen: – Fra års alderen er det forældrenes engagement og involvering, der afgør børns vaner og livsstil. – De er omdrejningspunktet, og dem de tilegner sig værdier og holdninger fra. – De unges liv og strukturer er defineret års alderen ændres magtstrukturerne sig: – Ikke forældrene de unge spejler og identificerer sig med, men de social fællesskaber. – Roller i sociale sammenhænge, personlige værdier, kammerater får størst/større betydning. – Unge gennemgår en udvikling, hvor bevidsthed og refleksion om fx motion, kammerater, værdier, holdninger, normer udvikles løsrevet fra forældrene. – Vennerne og sociale fællesskaber bliver det naturlige omdrejningspunkt i denne alder.

Hverdags-prioriteter Tese: Nogle unge sene teenage-BMX’er falder fra, fordi at en hel weekend taget ud af kalenderen er for meget, da venner fra den nye efterskole, gymnasium, fester derhjemme, computer osv. trækker derhjemme. I mit speciale foretog jeg en øvelse blandt mine unge empiri-personer, som lød: Der blev introduceret fem billeder som hvert præsenterede forskellige hverdagsaktiviteter, der havde højest prioritet for dem i hverdagen. De var: Venner Computer Lektier Familie Sport

Resultatet Venner: 58 point Computer: 45 point Sport: 40 point Familie: 37 point Lektier: 30 point

Er to dage for meget? Så indsparket er: Er der ikke nogle unge, som falder fra fordi en hel weekend trukket ud af kalenderen mange gange i løbssæsonen er for dyrebar i forhold til nye venskaber, fester m.m. derhjemme? Er et étdagsløb ikke mere fleksibelt og passende i forhold til netop denne alder?