Lederkursus December 2014. REGELHIERARKIET I Grundloven Folketingslov Landstingslov, landstingsforordning og Inatsisartutlov Bekendtgørelser Cirkulærer.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Talsmandsseminar september 2010
Advertisements

Løn •Generelle lønstigninger i 2013: 0,70 % •Generelle lønstigninger i 2014: 1,21 % •Forbedringer af overenskomsterne pr. 1. januar 2014: 0,25 % •Reguleringsordningen.
Bekendtgørelse om samarbejde om sikkerhed og sundhed
TR-rollen frem mod nye arbejdstidsregler
Bestemmelse om valg af tillidsrepræsentanter i forsvaret
Slå dog SU og SIU sammen 17. september 2009
TRIOENS OPGAVER.
Indsæt et billede Klik på det lille billedindsættelses ikon, midt på siden og hent et billede Vælg layout 1. Højre-klik uden for dit slide 2. Vælg et passende.
Ændring af arbejdsmiljøloven
Ledere i gang August 2010 Kaj Jørgensen, Lønchef
Tavshedspligt.
1udbud / februar 2006 Udbud og udlicitering Finansministeriets cirkulære af dec om udbud og udfordring af statslige drifts- og anlægsopgaver:  Ministerierne.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. TR-OMRÅDEMØDE 18. MARTS 2013 OK 13 REGIONAL.
SAMARBEJDE OG MEDINDFLYDELSE. Overordnede bestemmelser Ledelse og medarbejdere skal i samarbejde føre de af kommunalbestyrelsen fastsatte mål ud i livet.
Tillid Temadag for AMIR
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Samarbejdet i et fremtidsperspektiv Hvolris Jernalderlandsby Den 17. september 2009.
Vi har haft demokrati i Danmark siden?
Den statslige tillidsrepræsentantaftale Temamøde den 18/ om tillidsrepræsentanters arbejdsvilkår på KU professor, dr. jur. Jens Kristiansen.
1 Skolestruktur Formandsmøde / 26. august 2010 Overenskomstansatte Kan opsiges med begrundelsen strukturændringer/arbejds- mangel. Opsigelse sker med gældende.
Tillids- og TalsmandskursusSøfartens Ledere TR`ens rolle og rettigheder Valg af tillidsmænd  Valg af tillidsmand/mænd forudsætter hjemmel hertil i overenskomsten.
Ret og pligt Øhavets Lærerkreds Skarrildhus den 9. september 2009.
Leder-souschef Temadage DLO
Opmærksomhedspunkter til arbejdet med selskabsdannelser Det er vigtigt, at sikre så god tid som muligt til at kvalificere beslutningsgrundlaget for selskabsdannelsen.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE JOB MED LØNTILSKUD TIL FØRTIDSPENSIONISTER MØDE.
TR - Basiskursus Forhandler Foregangs m/k Konfliktløser Bindeled (medlemmer – IMAK) Bindeled (ledelse - medlemmer) Kontrollør Lovfortolker Formidler.
Delforlig på KL-området januar 2008 TR-vilkår Ansættelsesvilkår.
Tillids- og TalsmandskursusSøfartens Ledere Arbejdsret Retskilderne:  Offentligt skabt arbejdsret  Privat skabt arbejdsret.
Aftale om psykisk arbejdsmiljø FTF’s arbejdsmiljøseminar Den 26. september 2007 Mette Bergmann - viceformand Lisbet Lund – faglig sekretær.
Erfagruppen Epos Bolig Genberegning Tirsdag, den 6. marts 2012.
Titeldias Logo blå Husk at vælge korrekt layout for hvert dias: Klik med højre musetast på dias i ruden til venstre i skærmbilledet og vælg ‘Layout’ –
1 OK13 - Det nye ledelsesrum Fra detailstyring til overordnede rammer Kursus for nye forstandere torsdag den 24. oktober 2013.
August 2008 PLUSTID - vil vi have det ? Det statslige område.
LEDERKURSUS 2014 Tjenestemandspensioner TJENESTEMANDSPENSION 2014.
Overenskomst 2011 – etårig overenskomst Orientering om væsentligste elementer i OK-forliget mellem DANSKE ARK, ARKITEKTFORBUNDET, Konstruktørforeningen.
MED-aftale forhandling Sanne Kjærgaard Nikolajsen FOA 1.
ARBEJDSTIDSAFTALE Lederkursus Kapitel 1 Indledning Forudsætningerne for, at aftalen kan fungere og dermed, at intentionerne i forordningen om folkeskolen.
Aftale om ansættelsesvilkår Aftale om ansættelsesvilkår for ansatte der overgår til staten mv. i forbindelse med kommunalreformen. Aftalen gælder både.
Kap. 14 Julie Falk Spenster. SSeptemberforliget i 1899: DA og LO anerkender hinanden og indgår forlig = hovedaftalen (arbejdsmarkedets grundlov): Vigtigste.
Landsorganisationen i Danmark Det nye arbejdsmiljøsamarbejde.
SU-oplæg , 1 Udvikling, samarbejde, medindflydelse og medbestemmelse gennem SU/samarbejdssystemet Ved gennemgang af formål, indhold.
Kapitel 17 Ansættelsesret. 1.Ansættelse 2.Diskrimination og ligebehandling 3.Under ansættelsen – funktionærloven 4.Ophør af ansættelsen Kollektiv eller.
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
Disciplinære foranstaltninger – tjenstlige samtaler Lederkursus 2014.
Lederkursus December Tjenestemandsloven Landstingslov nr. 21/2003 om Grønlands Hjemmestyres og kommunernes tjenestemænd i Grønland.
Ansættelse med løntilskud En gennemgang af reglerne.
Nye arbejdsmiljøregler - fra sikkerhed til arbejdsmiljø august 2010.
Ansættelsesk-ontrakt og løn
VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier
Sanne Kjærgaard Nikolajsen FOA
MED- systemet er dit – brug det!
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
Lokale lønforhandlinger
Velkommen til SL TR – MØDE
PLUSTID – Hvad er det? En fast arbejdstid over 37 timer om ugen (max. 42 timer En forholdsmæssig forhøjet fast månedsløn En pensionsgivende lønforhøjelse.
Overordnede bestemmelser
Temaer for OK18 og en temperaturmåling
Orienterings- og dialogaften 20. marts 2014
Centralforeningen for Stampersonel
Regler og anbefalinger
3. dag - Modul 1A Afskedigelse Evaluering (kl ) Lunchbox og tak for denne gang (kl )
OK18 Det kommunale og regionale forlig
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
TR-kursus IA Afskedigelse - lærere ved VUC 14. September 2018
Centralforeningen for Stampersonel
Arbejdsmiljøaftaler.
X OK15 resultatet.
Lokale lønforhandlinger
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
Præsentationens transcript:

Lederkursus December 2014

REGELHIERARKIET I Grundloven Folketingslov Landstingslov, landstingsforordning og Inatsisartutlov Bekendtgørelser Cirkulærer II Aftaler indgået mellem forhandlingsberettiget organisation og Grønlands Selvstyre Aftaler indgået mellem forhandlingsberettiget organisation og KANUKOKA. Aftale indgået mellem forhandlingsberettiget organisation og en kommune

Ledelses - retten Den frie antagelsesret Den frie afskedigelsesret Retten til at udstede reglementariske bestemmelser Retten til at give direktiver for udførelsen af arbejdet Retten til at placere arbejdstiden indenfor de overenskomstmæssige rammer Arbejdsgiverens fortolkningsprivilegium

Ledelses - retten Retten til at lede og fordel arbejdet og til at anvende en efter deres skøn passende arbejdskraft, skal udøves på en sådan måde, at de ansattes overenskomstmæssige rettigheder ikke krænkes. Lovgivningen f.eks. tjenestemandsloven, arbejdsmiljø- lovgivningen, folkeskoleforordningen mv. Overenskomsten TR- aftalen Andre aftaler Aftalen om medbestemmelse og medindflydelse og retningslinier fastsat i henhold til denne. Begrænsninger i ledelsesretten:

Hvem bestemmer hvad? samarbejdsudvalget pædagogisk råd skolebestyrelsen

PERSONSAGER Er tavshedsbelagte – den ansatte har dog ytringsfrihed Diskuteres ALDRIG på trin –, skolebestyrelses-, pædagogiskråds, SU-, medlemsmøder eller på lærerværelset Drøftes alene mellem ledelse og den enkelte ansatte samt TR

Rettigheder og pligter Ret til at være omfattet af en aftale, tjenestemandslovene eller en overenskomst. Ret til bolig! Ret til bohaveflytning! Ret til at vide hvor man er ansat Ret til løn herunder tillæg Ret til at stige i løn Ret til pension Ret til at kende sin arbejdstid Ret til tjenestefrihed ved sygdom mv. Ret til barsel Hvilke rettigheder:

Rettigheder og pligter Ret til ferie Ret til feriefrirejse/feriefond Ret til en tillidsrepræsentant Ret til organisering Ret til at få rettigheder beskrevet i et ansættelsesbrev Hvilke rettigheder fortsat:

Rettigheder og pligter Tjenestemanden skal samvittighedsfuldt overholde de regler, der gælder for stillingen og såvel i som udenfor stillingen vise sig værdig til den agtelse og tillid som stillingen kræver. Det samme gælder overenskomstansatte selvom det ikke står i overenskomsten Pligter:

Rettigheder og pligter Tilsynspligt Samarbejdspligt Tavshedspligt Pligt til at tåle ændringer i stillingen Pligt til at sikre at evt. bibeskæftigelse ikke påvirker arbejdet Eksempler på pligter:

Tillidsrepræsentantens rolle AFTALEN: Pligt til at samarbejde og medvirke til rolige og sunde arbejdsforhold – samme pligt har lederen i forhold til TR Pligt til gensidig orientering af ledelsen– samme pligt har lederen over for TR vedrørende alle forhold der vedrører de ansattes ansættelsesforhold. Talsmand for de ansatte Bindeled til faglig organisation

Tillidsrepræsentantens rolle I praksis Faste møder med øverste leder Medlem af samarbejdsudvalg Kontortid Medlemsmøder Formøder SU Faglig klubmøder Dialog dialog dialog