Informationsmøde 18.10 1.Velkomst 2.Orientering om økonomi på baggrund af de valgte modeller for indbetaling. 3.Spørgsmål + svar 4.Pause 5.Orientering.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Overordnet målsætning:
Advertisements

Kloakering af sommerhusområdet i Sømarken
PengeSpillet.
Uggelhuse Langkastrup Kraftvarmeværk A.M.B.A
Afkobling af stivelsesstøtte
Skolebestyrelsesvalg 2014 Bredagerskolen. Valg her til foråret • Ny reform ny bekendtgørelse • Byrådet fastlægger rammen for valg her i foråret samt datoer.
1 Frit valg af hjælpemidler og boligindretning Af Tina Hansen specialkonsulent 15. september 2010.
Samarbejde med eller uden Service Level Agreement (SLA)
Køb af andelsbolig - hvorfor man altid skal tænke sig om, når man køber bolig – også når der er tale om en andelsbolig!
Prospekt. Ideen •Casa della filosofia er navnet på en forening, der giver almin- delige mennesker mulighed for at have brugsret til et hus i Italien på.
MOMS - GENERELT Generelle betragtninger omkring moms(merværdiafgift):
Fra idé til virkelighed Den innovative Skole 2007 I V Æ R K S Æ T T E R.
Indskud: et par problemer i faste og løbende priser
26.2 Kapacitetsomkostninger
Leje af huset Via Napoli i Pratola Peligna - Abruzzo Priser Én dag: 485 kr. (65 euro) Én uge: 3000 kr. (400 euro) Fire uger: kr. (1.000 euro) For.
Generalforsamlingen 30. juni 2013
14.1 Kassekredit Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
Pressen og Danmarks Statistik Statistisk Forening, marts 2006.
Pengestrømsopgørelser
Kommunale Parkeringsfonde
NYHEDSBREV Årgang 3, Nummer 1, januar 2006 Invitation til medlemsmøde
14.4 Langfristet lån Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
Forslag til forlig mellem 3B og Kløvermarken Fællesmøde Juni 2008.
Generalforsamling Budget for 2006 Konto oversigtBudget 2006 Porto3500 Bestyrelsesmøder1200 Generalforsamling4500 Kopier3000 Telefon formand1200.
Dispositionsfonden Udamortiserede lån 100 % 1999.
Undervisningsmaterialet er udarbejdet af Danmarks Matematiklærerforening for Finansrådet. Økonomi på Spil (Arbejdshæftet: Styr på dine penge)
Undervisningsmaterialet er udarbejdet af Danmarks Matematiklærerforening for Finansrådet. OPLÆG TIL GÆSTEUNDERVISNING 2016 LØN, LÅN OG OPSPARING (Til arbejdshæftet.
Kapitel 16 Kreditaftaler. Kreditaftaler kapitel 16 I kapitel 16 gennemgås: Krav til kreditaftaler Trepartsforhold Køb med ejendomsforbehold Køber misligholder.
Navn på oplæg - Navn på oplægsholder - Dato for afholdelse af oplæg Program den 3. februar Velkomst og nyt fra grupperne - Oplæg om finansiering,
Kapitel 30 Debitor-, kreditor- og lagermodul. Kap. 30: Debitor-, kreditor- og lagermodul Økonomistyringssystemer FordeleUlemper Indtastning af bilag er.
Ekstraordinær generalforsamling AB Sønderhus Altaner Alle priser og beløb er anslået og der tages generelt forbehold for fejl og mangler.
Lystoftegård -møde i brugergruppen den 17. maj 2016.
1 Undersøgelse blandt tekniske forvaltninger i kommunerne Dansk Energi oktober 2010.
Gjerrild-Bønnerup Friskole Økonomiske Strategi
DANSK OG INTERNATIONAL ERHVERVSRET, 3. UDGAVE Kapitel 20 Ophør af fordringer.
Betaler en professionel bestyrelse sig ?. Professionel bestyrelse og ejerskifte… Mindre pres på virksomhedens daglige ledelse En rigtig pris Mindre bøvl.
Nordsjællands smukkeste bane Fredensborg Golf Club – 19. september 2016 Medlemsmøde Nordsjællands smukkeste bane 1.
DANSK OG INTERNATIONAL ERHVERVSRET, 3. UDGAVE Kapitel 16 Kreditaftaler.
! FÅ MERE AT VIDE OM PENGE – OG BLIV ENDNU KLOGERE Indlæg om ungdom og
Købeloven afsætning.
Kapitel 30 Debitor-, kreditor- og lagermodul.
Kapitel 16 Kreditaftaler.
Stramning i VO Lovforslag L200 fremsat 11. juni 2014
Sælg mere, og finansier din virksomhed. Med statsgaranti.
Kapitel 16 Kreditaftaler.
Hovborg Borgermøde d. 16. marts 2017
Forpligtende aftaler - og loyalitetsaftaler
Ekstraordinær Generalforsamling i Ejerforeningen Gråsten Havn
Pris som handlingsparameter
Kapitel 20 Ophør af fordringer.
Kapitel 15 Finansiering vljfiwejfwPOI.
Strategi for grundvandsbeskyttelse
Verdenshandel og betalingsbalance
Regelsæt feriefonde Ved Søren Balslev og Lisbet Dinsen STAR
Best practice i sociale medier
Orientering omkring Budget
Bestilling og ordrebekræftelse
Jan Christiansen Nyborg Gymnasium
PengeSpillet 2018 #Pengeuge Til arbejdshæftet "Viden om penge"
Det samlede regnskabssystem
OBLIGATIONER og AKTIER
Kapitel 13 Kreditaftaler.
Klar til smart vækst / GATE21
Fra anledning til udvikling
Ordinært Interessentskabsmøde 2018
Overdragelse af fordringer
Kapitel 15 Ophør af fordringer.
Kapitel 11 Kreditaftaler.
Præsentationens transcript:

Informationsmøde Velkomst 2.Orientering om økonomi på baggrund af de valgte modeller for indbetaling. 3.Spørgsmål + svar 4.Pause 5.Orientering om hvor vi er i forhold til kloakering mv. 6.Spørgsmål + svar

Økonomi Vi valgte 2 muligheder for betaling: -At folk selv skulle kunne betale de kr og det har 154 haver valgt. -At man skulle kunne være i gæld til foreningen med månedligt afdrag og det har 67 haver valgt.

Egen betaling af de Alle skal senest d indbetale og der udleveres kvittering d mellem eller d mellem på kontoret. Indhold: Beløbet dækker de løbende udgifter i forbindelse med kloakeringsarbejdet samt 1/221 af tilslutningsbidraget. I tilfælde af salg inden arbejdet er færdiggjort, vil beløbet blive tilbagebetalt ubeskåret og ny ejer vil skulle indbetale kr i forbindelse med køb. Skulle den endelige pris, samlet set, blive mindre end de indbetalte , tilbagebetales det for meget indbetalte. Når arbejdet med kloakering/ udskiftning af vandrør er tilendebragt vil foreningens fællesværdier blive opskrevet med den samlede pris incl. tilslutningsbidraget og dermed vil din andel stige med 1/221 af denne opskrivning. I tilfælde af salg vil du altså få din indbetaling dækket ind igen.

Gæld til foreningen Alle der skal i gæld til foreningen underskriver aftale. Aftalen forholder sig til at foreningen kan sælge andel og hus i tilfælde af misligehold af gældsafviklingen. Selandia optager lån på omkostninger for at dække det samlede beløb ind.

Økonomi fortsat Der er oprettet særskilt konto til hele kloakeringen. Der føres særskilt regnskab på hele kloakeringen Kontoen er omfattet af sikkerhed, så kasseren ikke kan tage til Bahamas uden at tage formanden med.

Hvor er vi med kloakeringen? Siden generalforsamlingen har vi hver gang i bestyrelsesreferatet gjort lidt ekstra ud af at beskrive nyt om kloakering, så har I fulgt med, så er I ret velorienteret. Vi er blevet en anelse forsinket grundet nyt tilslutningssted, men der er ved at blive lagt sidste hånd på udbudsmaterialet og Per Kanstrup regner stadig med at vi kommer i gang i år.

Hvor er vi med kloakeringen ? Vi påregner at sende udbudsmaterialet til 4 firmaer( 2 jyske og 2 fra Sjælland), som har en størrelse og et ”ry” så vi er trygge, hvis de vil påtage sig opgaven. Når kontrakt er indgået og arbejdet påbegyndes er Selandia en Arbejdsplads og man kan derfor ikke komme ind med biler.

Hvor er vi med kloakeringen? Vi ved fra de geotekniske undersøgelser, at ud af de 8 boringer der blev lavet i vejene, er der i 2 af dem forurening, der overstiger kriterierne for rent jord og 3 ud af 8 boringer viste at der skal laves grundvandssænkning. Og hvad betyder det? det betyder dels at vi skal deponere og genanvende jord så meget vi kan, så der er så lidt som muligt forurenet jord der skal køres ud af foreningen.

Hvad er vi derudover ved at afklare? Betaling for vand i Selandia – vi udarbejder forslag til beslutning på generalforsamlingen, formodentlig gående på at et vist antal m3 er dækket via lejen og ekstrabetaling pr. m3 derudover. Hvad skal der ske med lovlige tanke – vi har tidligere fået oplyst, at de skal tømmes, fyldes med sand og plomberes. Dette er ikke tilfældet I kan gøre som I vil, men ligger de i indkørsel anbefales at de ikke er tomme. Håndværkerfradrag – af hvem kan det bruges?

efterlysning 2 af vores 3 vurderingsfolk har solgt/er ved at sælge og den 3. går af til generalforsamlingen. Vi ved derfor at vi kommer til at mangle 3 vurderingsfolk og Torben som hjælper frem til generalforsamlingen og Arne vil rigtig gerne tage nye med som ”føl” allerede nu. Så kunne du tænke dig at blive vurderingsmand i Selandia, så giv os besked allerede nu.