24. November 2014 Ved Arbejdsmarkedschef Torben Bahn Petersen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kontanthjælpsreformen
Advertisements

VEJLEDNING TIL FORANDRING D.7. MAJ 2014 WORKSHOP : KONTANTHJÆLPS- REFORMEN I PRAKSIS 1Anne Eghøje Slagelse Jobcenter.
Netværk Nordjylland - erhvervsrettet uddannelse AMU Nordjylland Erhvervsskolerne Aars EUC Nord EUC Nordvest Frederikshavn Handelsskole Handelsskolen Minerva.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Kontanthjælpsreformens betydning for unge Specialkonsulent Anne Louise Hertz, BRHS Vejledningstemadag - fredag.
UDDANNELSE TIL ALLE UNGE STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 Maj 2016.
Hvad betyder erhvervsuddannelsesreformen for voksne?
Et bredt samarbejde gør forskellen! Partnerskabsaftale ml. A-kasserne og Mariagerfjord Kommune om indsats på beskæftigelsesområdet Erfaringer der virker.
Projekt: Fælles indsats på psykiatriområdet i Haderslev Kommune og Region Syddanmark.
Matchningsprojektet Resultater og anbefalinger Den 20. november 2013.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Jobrotation - den bedste opfindelse siden skiveskåret rugbrød.
Jobcenter Høje-Taastrup Ungeindsatsen i Jobcenter Høje-Taastrup Beskæftigelsespolitisk konference på fredag den 24. april 2009.
”Nye veje til at motivere og aktivere de unge på arbejds- markedet”
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Målet for virksomhedsindsatsen 2014 v/ Beskæftigelsesregionen Roskilde, 24. september 2013.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Erhvervs- og uddannelsesvejledning i et regionalt perspektiv, 12. november 2014 ”Beskæftigelsesreformen” v/Fg.
Beskæftigelsesreformen - uddannelse til arbejdsløse v/Uddannelsespolitisk konsulent Claus Eskesen.
Tværfaglig tænkning i opgaveløsningen Bente Nissen, seniorkonsulent Cabi Korsør d hvordan spiller vi hinanden gode?
Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU Fokus på samarbejdet mellem Jobcentret og UU Ungegruppen i Jobcenter Hedensted UU.
Fokus på handicappedes beskæftigelse Handicapkonference 22. november 2007.
NETVÆRKSMØDE 19. MAJ 2016 BRITT JENSEN. FÆLLES SAMTALERNE ”3 DELTAGERE OG 3 VINDERE”
Ungeindsats i jobcenter Middelfart Middelfart. Ungeindsats i jobcenter Middelfart 2008 politisk fokus på ungeindsatsen, herunder deltagelse i UTA Januar.
Det regionale Beskæftigelsesråd Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Velkommen til netværksmøde om virksomhedsindsatsen.
HOVEDSTADENS REKRUTTERINGSSERVICE. MÅL Visionen for Hovedstadens Rekrutteringsservice (HRS) er at sikre, at virksomheder med opgaver på de store bygge-
Talent og kompetencer i verdensklasse Seminar den 23. juni 2011 om vækst og beskæftigelse i Østdanmark v/direktør Joost Nielsen, Regional Udvikling.
Oplæg til UUV Repræsentantskabs- møde den Bjarne Andersen, Køge Kommune.
Den langtidsledige skal til roret En individuel og jobrettet indsats for langtidsledige Oplæg på temadag i Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland.
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
EGU på bygge og anlæg Erfaringsseminar Korsør Produktionshøjskole, tirsdag d. 1 november 2011 Selandia EUC Sjælland Korsør ProduktionsHøjskole Byggeriets.
Koncept for åbent værksted, materialebank og kompetence- pakke Tilbud om kursus for ledere i virksomheder om deres rolle i medarbejdernes uddannelse og.
Evidensbaseret indsats Vicedirektør Helle Rasmussen, Arbejdsmarkedsstyrelsen.
Konkrete samarbejdsflader mellem UU og Jobcenter Jens Folman, jobcenterchef Kalundborg Kommune Jørgen Dan Pedersen, centerleder UU Nordvestsjælland.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Brug for alle – elementerne i indsatsen v/ kontorchef Marianne Sumborg.
Direktør Lars Kunov Danske Erhvervsskoler Erhvervsskolerne September 2015.
Brug for alle - Økonomi, ansøgning og evaluering.
- Inspiration til ledere i jobcentret
Forslag fra arbejdsgrupperne
Efterspørgslen i den maritime industri
Præsentation af resultaterne fra
Februar 2017 PKU-konference
Præsentation af metodehåndbog for virksomhedsservice
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
THY Business Breakfast.
Landsdækkende virksomhedskampagne
Arbejdsmiljø og ledelse går hånd i hånd
Samfundsøkonomiske gevinster ved social ansvarlighed
Hvorfor et FUEL projekt? Hvad indeholder det? Hvad er målene? Planen?
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Tværfagligt samarbejde om udsatte unge
Ungeenheden Odsherred Kommune.
En forenklet beskæftigelsesindsats
Tro på dig selv - det gør vi
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Netværksmøder - voksenlærlingeordningen
Paradokser og skismaer i voksenuddannelsessektoren
Samarbejdet mellem UU, Studievalg og eVejledning
Hovedtræk i politisk aftale om kontanthjælpsreform Regeringen, Venstre, Konservative, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti L223 fremsat 28. maj 2013.
RAR Sydjyllands indsatsområder Status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven Koordinationsforum Sydjylland – august 2018.
RAR Fyns indsatsområder Status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven Koordinationsforum Fyn – august 2018.
Vision Det skal være let at etablere og udvikle sin virksomhed på HR-området i Mariagerfjord Kommune Det gør vi på følgende måde: Du får hurtig og effektiv.
Ungdommens Uddannelsesvejlednings Årskonference 2012
OK-18 Forlig - RLTN Forhandlingsfællesskabet.
Modeller for fælles uddannelseskøb og kommunikationsveje
Vi får det vi måler på! Hvad måler vi på? januar 2019.
Fra kanten til ”så dygtig som muligt”
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Danmarks Vejlederforening
BAI skolekonference 13. november 2018 Titeldias
En forenklet beskæftigelsesindsats
Sammenhængende borgerforløb i Furesø Styring på tværs
Organisatorisk Implementering af Machine Learning
Præsentation af fælles proces myndighed og Familiehus
Præsentationens transcript:

24. November 2014 Ved Arbejdsmarkedschef Torben Bahn Petersen

Uddannelsesreformerne og arbejdsmarkedet  ”Danmark har brug for dygtige faglærte. Vi har brug for mennesker, der både kan bruge hoved og hænder i produktionen, på kontoret og inden for service og omsorg”. …… Det er de indledende ord i Folketingets aftale om reformen af erhvervsuddannelserne Det handler om dialog:  Vi skal blive bedre til at tænke erhvervs-, beskæftigelses- og uddannelsespolitik sammen.  - men vi skal også tænke kommunens indsatser og organisation sammen

Innovation Udviklingsparathed Sammenhæng og synergi Uddannelsespolitikkens mindset år Grundskolen Ungdomsuddannelser Under uddannelse Erhvervs aktive Ledige Kvalitet og faglighed = overgangene skal have særligt fokus Seniorer

Sammenhængskræft i ungeindsatsen på tværs  Ungestrategi  Tværfaglig organisering i kommunen  Møde de unge, hvor de er  Deltagelse i Dialogfora, hvor det giver mening

Samarbejde Alle unge skal i uddannelse(pålæg), det kræver tæt samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne og jobcentrets medarbejdere. Det handler om motivation: Alle spørger os; er det muligt at motivere under pres? Samtidig med at alle skal i uddannelse, så har vi ”fået tid” til at arbejde med de unge:  Uddannelsesparate op til 1 år  Aktivitetsparate op til 3 år Så det handler om at bruge tiden rigtigt og samarbejde omkring:  Uddannelsesparathed ( den rette visitation )  Uddannelsesvalget er en proces ( aktivitetsparat, uddannelsesparat… )  Brobygning  Faglighed

Overgangen fra ledighed til uddannelse januar 2011 JobIntro uddannelsespålæg og vejledning om påbegyndelse af uddannelse Unge der melder sig ledige Fyldt 18 år Frafaldet uddannelse Mistet job m.m. 45% Uddannelse

Overgangen fra ledighed til uddannelse efter 8 måneder Unge der melder sig ledige Fyldt 18 år Frafaldet uddannelse Mistet job m.m. Fastholdelsescoac h Tilknyttet ”hold” fra tilmeldelse til udd. Opkvalificering mod valgt uddannelse SU rådgivning, etc. Fastholdelsescoach Følger den unge i overgangen til udd. 6% JobIntro uddannelsespålæg og vejledning om påbegyndelse af uddannelse

Uddannelse Overgangen fra ledighed til uddannelse efter 10 måneder JobIntro uddannelsespålæg og vejledning om påbegyndelse af uddannelse Unge der melder sig ledige Fyldt 18 år Frafaldet uddannelse Mistet job m.m. Fastholdelsescoach Tilknyttet ”hold” fra tilmeldelse til udd. Opkvalificering mod valgt uddannelse SU rådgivning, etc. Fastholdelsescoach Følger den unge i overgangen til udd. 33% Hvad gik der galt her???

Samarbejde Alle unge skal gøres klar til at kunne gennemføre en uddannelse, det kræver endnu mere fokus på faglighed og fastholdelsesarbejdet og de understøttende redskaber. Det handler om samarbejdsplatforme:  Uddannelsesrådet  Slagelse Uddannelses og Karrierefestival  Ungehuset

Fastholdelse Det handler om netværk: Alle samarbejdspartnere har indsat ressourcer i en fælles åbningstid i Ungehuset hvor de unge har en ubureaukratisk adgang til Vejledning i forbindelse med uddannelsesvalg Hjælp til spørgsmål omkring din økonomi Vejledning hvis de bliver ledige Psykologsamtaler Mentorstøtte under uddannelse Hjælp med læsevanskeligheder Hjælp ved misbrug  Ung-til-Ung netværk  Fastholdelsescoach som følger med ud i uddannelsen  Brobygning

Tre nye hovedordninger:  6 ugers jobrettet uddannelse  Ufaglærte og faglærte ledige samt ledige med KVU med en erhvervsfaglig uddannelse.  Jobrettet uddannelse som en rettighed for de ledige.  Uddannelse vælges på baggrund af landsdækkende positivlister.  Den ledige kan kun deltage i ét kursusforløb fra positivlisten.  Regional uddannelsespulje (100 mio. kr. årligt)  Understøttelse af at flere ledige får korte, erhvervsrettede uddannelsesforløb.  Regionale positivlister over jobrettede uddannelser.  Pulje til uddannelsesløft (150 mio. kr. årligt)  Ufaglærte og faglærte med forældede kompetencer.  Jobcentret beslutter om uddannelsesløftet skal igangsættes, og hvad indholdet skal være (i dialog med den ledige).  Dagpengeydelsen reduceres til højest 80 % med mulighed for at låne op til den hidtidige dagpengesats. Uddannelsesløft til ledige - med behov

1.Uddannelsesløft med fokus på virksomhedernes behov 2.Hvordan motiverer vi ledige med behov til at tage en uddannelse? Hvis ikke ”motiverende samtaler” er svaret – hvordan så? 3.Fokus på medarbejdernes kompetencer, så de bliver i stand til at motivere og vejlede ufaglærte ledige om uddannelsesvalg. 4.Prioriter hvor det er vigtigt at investere økonomisk – Uddannelsesinvesteringerne skal afvejes i forhold til effekt. 5.Der skal opbygges et godt samarbejde med a-kasserne om uddannelsesvejledning, så der er ensartede forventninger. 6.Skab overblik over udbud af uddannelser i nærområdet via et tæt samspil med uddannelsesinstitutionerne. 7.Opbyg samarbejde på tværs i kommunen og mellem kommuner – hvilke kommuner er det relevant at arbejde sammen med i forhold til rekruttering og uddannelsesinstitutioner? Et bud på 7 afgørende elementer Uddannelsesløft til ledige - med behov

Udvikling Perspektivet for fremtiden er at virksomheder, uddannelsesinstitutioner, Slagelse Kommune og jobcentret arbejder sammen om at sikre kendskabet til arbejdsmarked og udviklingen af de passende uddannelser og derved sikre fremtidens arbejdskraft. Det handler om tidlig indsats  Det er ikke nok at opkvalificere de ledige vi har i dag, vi er nødt til at samarbejde om hvad det er for en arbejdskraft og om hvordan vi sikrer den i fremtiden.  Vi som kommune skal blive bedre til at være den opsøgende part og være på forkant i forhold til de rette virksomheder og matche med uddannelser Strategisk samarbejde og udvikling Uddannelses- institutioner, Virksomheder og Kommunen: Fuld Skrald og Ressourceuddannelse Psykiatrisygehus og videregående sundhedsuddannelser Forskningssamarbejde – SPIR Jobrettet opkvalificering(Bygge & Anlæg)

Den politiske vision – kvalificering af ledige  ”Vi er enige om at satse på uddannelse” (tidl. beskæftigelsesminister Mette Frederiksen).  Reformen handler bl.a. om at flytte penge fra meningsløs aktivering til uddannelse: ”Det betyder, at nogle ufaglærte nu kan blive faglærte, og vi får det kompetenceløft, vi har brug for på det danske arbejdsmarked” (Mette Frederiksen).  ”Det er jobcentret, der i dialog med den ledige, beslutter, om uddannelsesløftet skal igangsættes, og hvad indholdet skal være” – Gælder dog ikke 6-ugers jobrettet uddannelse. Uddannelsesløft til ledige - med behov