Den gode historie om åben skole samarbejde.. Kl.Bane 1:Bane 2:Bane 3:Bane 4:Bane 5: 9.00-9.301-62-73-84-95-10 9.30-10.005-71-82-93-104-6 10.00- 10.30.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Advertisements

Forældreorientering Skolereformen.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Forældrearrangement om folkeskolereform
Velkommen til informationsaften om skolereformen den 22. maj 2014.
Praktiske øvelser Din krops sundhed.
Skolereformen på Peder Syv Skolen
Hvordan kan vi som forældre bidrage til at børnene bliver mere sunde og får mere bevægelse i hverdagen?  Hvis muligt skal Børnene gå/cykle i skole også.
Tre klare mål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan –Mindst 80 pct. af eleverne skal være gode til at læse og regne.
Mr. Raggys prøveeksamen Gennemgang af svarene.
Jeg er flyttemand Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros
Jeg kører bus Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros
Game Maker 7. Sådan ser Game Maker ud når det startes op.
Skolereformen - mål Ambitiøst løft af folkeskolen: •Børnenes læring og faglige niveau skal styrkes •De unge skal have de bedste muligheder for at tage.
Et væksthus for børn og voksne
Skolereformen 2014 Herningsholmskolen 8. August 2013
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
En Ny Folkeskole fra 1. august 2014
Dokumentation og evaluering
Skolereform august 2014………………
Velkommen til valgmøde
Denne præsentation er specielt for begyndere. Se hele serien igennem før start. Hav værktøj og ler klart. GOD FORNØJELSE.
Skolereform & Arbejdstidsaftale Efterår: Processer og forhandlinger for skoleledere og TR 3. oktober: Stormøde for alle interesserede 16. januar: Skoleafdelingens.
Hvad skal folkeskolen? For det første skal folkeskolen udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. For det andet skal folkeskolen mindske.
5 min. abs 30 sek. hver.
Træningskort - Coretræning
Træning - Patching forberedelse
Videreudvikling af ide 2&2
FOLKESKOLEREFORMEN Ellekærskolen.
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Tre klare nationale mål
Folkeskolereform på Ørum Skole 2014
Velkommen til forældre, foreningslivet og øvrige interessenter Aftenens program i overskrifter: Velkomst ved skolens ledelse Bestyrelsens årsberetning.
Folkeskolereform på Sortedamskolen
Velkommen - Informationsmøde om kommende skoleår.
Træning for nye distributører
Informationsmøde tirsdag den 10. juni Reformen - formål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2.Folkeskolen.
Reformen på Stavnsholtskolen. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de udnytter deres potentialer optimalt Folkeskolen skal mindske betydningen af.
I NFORMATIONSMØDE FOR FORÆLDRE PÅ B RØRUPSKOLEN. Onsdag den 14. maj 2014.
RUL Grønlænderrulninger. Næsten alle kajakroere ønsker at beherske et rul, men det er ikke alle det lykkes for. Et tilbagevendende problem er ”hoftevrikket”.
Velkommen til informationsaften om skolereformen den 12. juni 2014.
Folkeskolereformen Lystrup Skole. Dagsorden Reformen generelt Skolehverdagen i børneperspektiv Skole-hjemsamarbejdet.
Informationsmøde 17. juni Forældre Skolereformen på Rønneskolen.
SKOLERNES IDRÆTSUDVALG
 1. Velkomst og præsentation  2. Kort gennemgang af reformen  3. Hvordan bliver reformen udmøntet på Byskolen  4. Skolebestyrelsen  5. Farvel Velkommen.
Folkeskolereform Politiske mål at udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan at mindske betydningen af social baggrund at øge elevernes trivsel.
HANDLEPLAN PÆDAGOGISK IDRÆT Dato:
Alsidig personlig udvikling Sociale kompetencer Sproglig udvikling Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier x Læreplans.
Jeg kører truck Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros
Velkommen til alle nye og kendte elever og forældre.
Jeg kører lastbil Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros
Cooperative Learning i sprogfagene  Hillerød, Vejle og Aalborg Helle Kirstine Petersen.
Dagens program Hvem er jeg Formålet med workshoppen Forskning omkring fysisk aktivitet i undervisningen Formål med fysisk aktivitet i undervisning Hvordan.
Velkommen til orientering om folkeskolereformen 10.juni 2014 på Arden Skole Program: 1. Information om den nye folkeskolereform 2. Hvordan gennemfører.
SW 5 - Fri svømning SW 5.1 – Fri svømning betyder, at i en konkurrence, der er udskrevet som sådan, kan svømmerne benytte en hvilken som helst svømmeart,
Den frivillig idræt i Hillerød Kommunes læringsreform kvalitet ved inddragelse af idrætsforeningerne Kurt Curth Idrætskonsulent Hillerød Kommune 26.marts.
Regionalt d.13.juni Biblioteket flytter mennesker er et projekt som kombinere følgende ting: motion, at være social og teknologi. Det gøres i dette tilfælde.
Efter hoftealloplastik – Trin 1
Brain breaks.
Skole-reform Skolesamarbejdet Motion og bevægelse.
VELKOMMEN TIL B-BOX! Power Point Slides.
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
3-punkts rygkorset Instruktion og øvelser
Skulderartroskopi Kikkertoperation i skulderen
Hvem bestemmer dine valg? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
Future Vejle inspiration
Jeg kører lastbil Branchearbejdsmiljøudvalget for transport og engros
Fysisk aktiv under indlæggelsen Stående øvelser
Fysisk aktiv under indlæggelsen
Præsentationens transcript:

Den gode historie om åben skole samarbejde.

Kl.Bane 1:Bane 2:Bane 3:Bane 4:Bane 5:

DGI-HUSETS BADELØB Øvelserne laves sammen 2 og Svøm brystsvømning rundt om den store ø. 2. Spil 10 fingerslag med en bold. 3. Se hvem der kan sidde længst tid på bunden under vand. 4. Gå armgang i den vandrette ribbe. 5. Svøm rygsvømning i strømkanalen. 6. Find en plade som i begge kommer op at stå på. 7. Se hvem der kan dykke længst. 8. Stå på en bold …………

1.-3. klasseBronze - 1 pointSølv - 2 pointGuld - 3 point Træning Point Gymnastik Sidelæns rulle uden at rulle skævt x 3 Kolbøtte med arme Kolbøtte uden arme Rotation Gå op ad væggen indtil du står på hænder Stå på hænder op ad en væg Stå på hænder frit i 3 sekunder Balance Gå på alle fire i cirkler x 4Sidevendt brystspringVejrmølle Rotation 1 lodret hoprotation i begge retninger 1 lodret hoprotation i begge retninger 1 ½ lodret hoprotationer i bedste retning Rotation Klatre op af ribben Hænge fem sekunder i et tov Klatre 3 m op i tov Styrke Balance Stå på et ben i 10 sekunder Stå på et ben i 20 sekunder Stå på et ben med lukkede øjne i 15 sekunder Balance AtletikKast en tennisbold 5 mKast en tennisbold 15 mKast en tennisbold 25 m Teknik Hoppe ½ af din kropslængde Hoppe ¾ af din kropslængde Hoppe din kropslængde Eksplosiv styrke Løb 60 m på 18 sekunderLøb 60 m på 14 sekunderLøb 60 m på 12 sekunder Hurtighed Bold basisDrible bolden med to hænder Drible bolden 10m med en hånd Drible en bold 5 m med højre og venstre hånd Koordination Enkelt berøring med knæ og grib bolden Jonglere bolden med knæ x 3 og grib Løft bolden med foden og grib Koordination Jonglere en bold med bordtennisbat x 2 Jonglere en bold med bordtennisbat x 5 Jonglere en bold med bordtennisbat x 10 Koordination RytmikKlap til rytmeGadedrenge løb forlænsGadedrengeløb baglæns Rytme KoordinationHop sprællemands benHop sprællemandHop omvendt sprællemandKoordination Smidighed Bøj forover med strakte ben og nå forbi knæene Bøj forover med strakte ben og nå ankler Bøj forover med strakte ben og nå gulvet med hænderne Smidighed I alt: HERNING KOMMUNES SKOLEIDRÆTSMÆRKE

Events i kommunen Deltage i eventen samt arbejde fagligt med eventen, ved at lave opgaver til/med eleverne, og arbejde med dem.

Idrætsforeninger i Herning Skoler samarbejder med flere idrætsforeninger bl.a. Herning Golfklub Herning Brydeklub Herning Karate Klub O-løbsklubben – Jysk Aluminium Herning Tennisklub Herning Gymnastikforening Vildbjerg I F – Pigefodbold Herning Svømmeklub - Svømmeundervisning …………

Skolegolf konceptet. Måden vi vil bygge de forskellige steps op er som følger: *** EKSEMPEL *** STEP 1: (På skolen’s areal) Kl Eleverne samles og dagen vil blive introduceret på det opsatte område. Kl – En kort klinik af brug af udstyr og demonstration på opsat område. Kl – Eleverne bliver opdelt i 2 grupper, den ene gruppe starter på en øvelse og derefter bytter øvelse. Disse øvelser bliver sat op inden arrangement af træner. Kl – Grupperne laves nu om til 4 mands grupper og skal spille på den opsatte bane med special udstyret. Kl – Alle hjælper i fællesskab med at få samlet udstyret ind og dagen afsluttes.

STEP 2: (Golfklubben) Kl – De elever der har interesse i at prøve Golf mødes i Golfklubbens Restaurant. Kl – Velkomst og introduktion til hvad dagen bringer. Kl – Gruppen bliver opdelt i 2. Vi finder udstyr, bolde og går på træningsbanen hvor træningen er blevet sat op. Her får eleverne undervisning på en sjov og lærerig måde 2 forskellige steder. Kl – Grupperne bytter station, så alle får træning i de forskellige områder. Kl – Eleverne samles og dagen afsluttes med lidt spørgsmål.

STEP 3: (Golfklubben) Kl – Eleverne mødes i Golfklubbens Restaurant. Kl – Velkomst og introduktion til hvad der skal ske i dag. Kl – Eleverne bliver uddelt udstyr, træningsbolde og så går vi på træningsbanen. Her vil der være undervisning og forskellige sjove øvelser for eleverne i forskellige områder af spillet. Kl – Eleverne bliver opdelt i grupper af 3 og får en hjælper med ud på Par 3 banen. Træneren vil være med til at hjælpe på de forskellige huller og gå lidt rundt. Kl – Vi samler eleverne og dagen afsluttes med spørgsmål. Håber det lyder som nogle gode og succesfulde dage! Mvh Herning Golfklub

Samarbejde mellem skoler og foreninger

Idrætsfaget Idræts prøven Bevægelse i fagene Bevægelsesbånd - USU - legepatrulje og åben hal Skolernes Idrætsudvalg

Idrætsfaget Fra 0. klasse til og med 9. klasse har vi årgangsvis idrætsundervisning. Alle årgange har to ugentlige idrætstimer, der ligger som dobbeltlektioner årgang har dog tre ugentlige idrætstimer, der ligger som en dobbeltlektion og en enkeltlektion/fagdage. På 0. årgang er der motorikundervisning for udvalgte elever. På 4. klassetrin gives et 14 dages intensivt svømmekursus. Idræt tilbydes som valgfag i 8. og 9. klasse. Der gives karakter i idræt i 8. og 9. årg. Idræt er et eksamensfag som kan udtrækkes blandt naturfagene.

Idrætsprøven Prøvens indhold: Eleverne skal prøves i deres idrætslige kompetencer i en gruppeprøve, som er til udtræk i den naturvidenskabelige fagpulje. Eleverne skal selv sammensætte et praksisprogram, bestående af idrætslige aktiviteter. Efter fremvisning af programmet er der en kort, reflekterende samtale mellem gruppen, læreren og evt. censor. Der er defineret to "indholdsområder", som grupperne skal trække fra: De skal trække et indholdsområde fra pulje A og et indholdsområde fra pulje B Læreren og eleverne vælger i samråd minimum tre temaer, som de skal lægge hen over deres praksisprogram Pulje A:Pulje B: RedskabsaktiviteterLøb, spring, kast Dans og udtrykBoldbasis og boldspil KropsbasisFysisk træning (Friluftsliv)

Bevægelse i fagene Udover det sundhedsmæssige aspekt ved at røre sig mere i løbet af skoledagen, understøtter inddragelse af krop og sanser også elevernes læring i den fagopdelte undervisning. Eksempler på bevægelse i fagene er: At hoppe tabeller i matematik At være på jagt efter geometriske forme i skolegård/byen/naturen (udeskole) At arbejde med dansk i klassen med inddragelse af kroppen (fx vha. bevægelsessvar) Spille GPS spillet Djeeo i historie, engelsk, fransk mv. Dansk skoleidræt har udviklet ”Sæt skolen i bevægelse”, der rummer over 100 øvelsesforslag til en aktiv undervisning i en lang række fag.

Bevægelsesbånd Med brain breaks eller power pauser er fokus på korte aktive pauser, der ikke har fokus på faglighed, men som nemt og hurtigt kan give øget koncentration og energi i en længere skoledag. Et eksempel på en brain break er øvelsen ”Stole 1-2-3”: Alle stole skal ud og stå så frit som muligt. Eleverne går rask rundt imellem stolene og ved et signal skal de finde en stol at sidde på. Denne er fra nu af elevens stol nr. 1. (bed dem om at huske godt på det) Ny runde; Eleverne går rundt igen mellem stolene og finder på signal en ny stol. Denne er nu elevens stol nr. 2. Dette gentages og denne gang er det elevens stol nr. 3. Så ændres signal og når der siges enten 1, 2 eller 3, så skal eleverne huske hvor de tre stole er og sætte sig et af stederne afhængig af signal. Forsøg evt. kun med stol 1 og 2 først. Bevægelsesbåndet kan placeres fast i den understøttende undervisning. Skolerne kan tilbyde forskellige aktiviteter i pauserne. Legepatrulje og Åben hal.

Skolernes Idrætsudvalg Samarbejde om arrangementer Gode tilbud – begge veje Udvikling for hele kommunen