Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

RUL Grønlænderrulninger. Næsten alle kajakroere ønsker at beherske et rul, men det er ikke alle det lykkes for. Et tilbagevendende problem er ”hoftevrikket”.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "RUL Grønlænderrulninger. Næsten alle kajakroere ønsker at beherske et rul, men det er ikke alle det lykkes for. Et tilbagevendende problem er ”hoftevrikket”."— Præsentationens transcript:

1 RUL Grønlænderrulninger. Næsten alle kajakroere ønsker at beherske et rul, men det er ikke alle det lykkes for. Et tilbagevendende problem er ”hoftevrikket”. Måske kan følgende serie hjælpe på forståelsen. 1. Januar 2007 Henning Reichstein.

2 RUL Udgangsstilling Højre arm strakt helt ud over venstre side af kajakken. Venstre hånd bag hoften, og begge hænder helt nede ved vandoverfladen. Forreste blad skal være skivet som hvis det havde ligget fladt på fordækket, (ca. 15 o) C to C rul, eller vipperul.

3 RUL Stræk dig væk fra kajakken, samtidig med at forreste arm svinges ud, og VÆK fra kajakken. Bageste arm løfter bageste blad op over skroget. Skivningen skal holdes under hele forløbet, ellers ”trækker” pagajen ikke op mod overfladen.

4 RUL Før pagajen ud til lidt FORAN for tværs. Når pagajen svinges med denne skivning, hjælper det med at give kajakken det første drej, og kroppen løftes op i vandet.

5 RUL Nu kommer det svære! Kajakken skal FØRST rulles på plads. Pagajen skal ligge samme sted i vandoverfladen, og der må ikke hives nedad, som man er tilbøjelig til.

6 RUL Løft højre knæ og vip, med en eksplosiv bevægelse, kajakken på plads på vandoverfladen. Spænd dig godt fast i kajakken med fødder, knæ og bagdel mod rygstøttet.

7 RUL Det er først når dette punkt er passeret, at kajakken hjælper med at rette dig op. Indtil nu har den kun trukket dig tilbage igen.

8 RUL Du fortsætter med at få kajakken på ret køl, samtidig med at du begynder at læne dig bagover, og føre overkroppen ind over agterdækket.

9 RUL Pagajen har hele tiden været i en position ca. kl. 20 min. i to. d.v.s. lige foran højre skulder. BLADET MÅ ALDRIG KOMME BAG SKULDEREN.

10 RUL Pagajen trækkes ind mod kajakken i takt med at du kommer længere ind over agterdækket. Det er vigtigt, at pagajen hele tiden har den rigtige skivning.

11 RUL Som I ser, det er overhovedet ikke svært! Når bare man kan.

12 RUL Vi tar den lige igen, uden tekster. Kør med hjulet på musen, både frem og tilbage.

13 RUL

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23 I flytter overkroppen, fra den ene side af kajakken til den anden. Men da overkroppen fastholdes af vandet og pagajen, er det hoften der roterer, og dermed kajakken. Hvad er det der sker?

24 RUL Lad os se hvordan DE SAMME BEVÆGELSER ville se ud, HVIS vi kunne sidde almindeligt i kajakken og gøre dem.

25 RUL

26

27

28

29

30

31

32 Læg mærke til at kroppen roterer fra at have brystkassen nedad, til at ende med at have den opad.

33 RUL En ro-sammen-gruppe omkring Himmerland


Download ppt "RUL Grønlænderrulninger. Næsten alle kajakroere ønsker at beherske et rul, men det er ikke alle det lykkes for. Et tilbagevendende problem er ”hoftevrikket”."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google