N iels Bohr blev født den 7. oktober 1885. Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Jeopardy – Hit med Historien! 7. klasse [Kampen om Norden]
Advertisements

Atomer Et programmeret forløb. En måde at lære på.
For mange hundrede år her på vor jord Uden for byen Damaskus. Gik en mand, fuld af had, på vej ind til byen den grusomme mand, det var Saulus.
Irak Krigen.
3 Historier fra det virkelige liv
Rosenborg Rosenborg slot er ikke en hvilken som helst bygning men et museum der rummer mange værdifulde genstande.
En opskrift Den dag jeg byggede en kage. Af ren og skær kedsomhed kiggede jeg på bogreolen og fandt en gammel støvet bog, jeg ikke kunne huske at have.
Lavet af: Daniel, Simon, Naja og Mikkel
Erindring Da jeg i 1948 etablerede mig i Ålbæk som selvstændig Vognmand, var der især én ting som trak – det var den lille hyggelige havn, hvor jeg også.
Forfatterwebbilleder. User story som brøndkunde der vil præsentere forfatterportrætter for mine slutbrugere i min grænseflade, vil jeg gerne kunne vise.
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
Året var 1987, i en lille by med navn Sussex, blev et lille hus totalt til intetgjort. Alt blev kastet ud, inkluderet en lille brun bamse... Den blev.
Havde Luther en teologi om Guds rige?
Findes det onde? Billederne er taget af Marcel Cohen.
Livets Ord December 2009 “Således skal jeres lys skinne for mennesker, så de ser jeres gode gerninger og priser jeres fader, som er i himlene ” (Mt 5,16)
mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen
K.E. Løgstrup
Livet som kristen - det koster -
Hvad betyder ventetid for det enkelte menneske?
Vokse gennem venskab!.
Edward Jenner blev født i Som dreng holdt Edward meget af natur og teknik og tilbragte mange timer ved floden Severn´s bredder, hvor han ledte efter.
P O R T R Æ T A F Ludvig Holberg. I N D H O L D S F O R T E G N E L S E Portræt af Ludvig Holberg Kapitel 1- Holbergs baggrund Kapitel 2 - Rejser Kapitel.
Spørgsmålene er de samme … I 1951 underviste nobelprisvinder, fysiker Albert Einstein på Princeston University. Han havde lige gennemgået en eksamination.
Hvordan kan det forklares?
Bespisningen af de fem tusind Da apostlene vendte tilbage, fortalte de Jesus om alt det, de havde gjort. Han tog dem så med og trak sig tilbage til en.
Atomer Atomer betyder udelelig på græsk
»En mand havde to sønner
Historien begynder for lang tid siden, da en mand straffer sin 5 årige datter, fordi hun har tabt en værdifuld genstand. Dengang havde de ikke mange penge.
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
En krig – mange fronter, skyttegrave og nye våben
Samson Og Dalila.
Bundesrepublik Deutschland
Ca – Galilei introducerer den eksperimentielle metode i fysikken Ca. 400 f.Kr. – Demokrit: alle stoffer opbygget af de udelelige partikler, atomer.
Atomer Atomer betyder udelelig på græsk. De gamle grækere lavede et tanke eksperiment der gik ud på, at alt i verden er opbygget af små dele som ikke.
Skabt som mand og kvinde
Moses del 1. Barnet i Sivkurven
Gruppe: Arne, Jonas, Marc og Mikkel
Skrevet af Alexander E, Amalie og Wootae 6.a
Transistorer.
Gaudí, kirken, kunsten og kulturen
Ole rømer er født i aarhus d. 25 september 1644 og døde d. 19 september 1710 og blev 65 år.
Ole rømer er født i aarhus d. 25 september 1644 og døde d. 19 september 1710 og blev 65 år.
HANS CHRISTIAN ØRSTED Lavet af: Emil og Astrid. FAKTA OM H.C ØRSTEDS LIV Hans Christian Ørsted han vidste ikke hvad han skulle bruge sit elektromagnetismen.
Ole rømer er født i aarhus d. 25 september 1644 og døde d. 19 september 1710 og blev 65 år.
Ludvig Holberg DAnsk forfatter.
Reformation.
Hans liv Aristoteles var en græsk filosof. Sammen med Platon regnes for den, der har haft størst indflydelse på den vestlig verdensdel tanker. Han blev.
Lavet af Sander Kringelbach og Nikolaj Svennum
Martin Andersen Nexø Forfatter..
Euklid 325 f.Kr f.Kr..
Lavet af: Emil og Astrid
Galileo Galilei Fysiker..
Energikrisen
Ole rømer er født i aarhus d. 25 september 1644 og døde d. 19 september 1710 og blev 65 år.
Augustoprøret 1943 Augustoprøret startede ved at det gik dårligt for Hitler og hans forbundsfælde Mussolini mistede magten i landet. Da der kom så mange.
Pythagoras.
Leonardo da Vinci.
Reformation.
Engelsk matematiker, fysiker og astronom
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
Leonardo da Vinci.
Pikkamel J. Robert Oppenheimer.
Lysets historie og det hvide lys’ farvespektrum. Hvad er lys? Lys er bølger – ligesom lyd- og vandbølger med de samme bølgeegenskaber Lys er partikler.
Der var engang en lille vikinglandsby, hvor den gamle viking Jacob Von Riizz boede. Han var den bedste og den stærkeste viking af alle i landsbyen.
Michelson’s & Morley’s forsøg
Lasersvejsning Grundlæggende teori.
Velkommen Aarhus Universitet i samarbejde med Folkeuniversitetet Horsens-Hedensted byder velkommen til Offentlige foredrag i Naturvidenskab se mere på.
Hvilken historie ønsker du at være en del af?
John. 20:31 Men dette er skrevet, for at I skal tro, at Jesus er Kristus, Guds søn, og for at I, når I tror, skal have liv i hans navn.
Præsentationens transcript:

N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab, selv da han var helt lille. I 1912 blev han uddannet ved Københavns Universitet og doktor pga. hans Studier over metallernes elektronteori. Bohr tog til Cambridge. Efter en række eksperimenter og forsøg der, tog han videre til Postdoc i Manchester, hvor han arbejdede for Ernest Rutherford, som i 1911 fandt ud af, at atommen havde en kerne. Niels Bohr

 Film om Ernest Rutherford

I 1913 lavede Bohr en ny atommodel, inspireret af Hydrogenspektret. Bohr fandt ud af, at atomer havde skaller. Elektronerne kunne hoppe fra skald til skald, og dermed udsende lyspartikler. Det kaldes kvantespringet. Man fandt senere ud af, at måle lysets energi og kunne ved hjælp af det finde ud af, hvilket grundstof lyset kom fra. Bohrs opdagelse

 Film om Niels Bohr

Nobelprisen I 1916 blev Bohr ansat som professor på Københavns Universitet og i 1921 fik hans sit eget institut, som i dag er verdenskendt under navnet NBI (Niels Bohr Instituttet) Bohr modtog i 1922 Nobelprisen for sine undersøgelser af atomets struktur. I de efterfølgende år blev han en af tidens førende videnskabsmænd, og var bl.a. venner med Albert Einstein og Werner Heisenberg.

2. Verdenskrig nærmede sig, og freden varede derfor ikke længe. Det satte Bohr i et dilemma, for det var kendt, at Hitler forsøgte at bygge en atombombe, og de allierede mente, at tyskerne ville udnytte Bohr, og derfor flygtede han til England i Den 6. August 1945 i Hiroshima var første gang atombomben blev brugt i krig.

Efter krigen drog Bohr tilbage til København og begyndte at undervise igen, men han følte et stort medansvar for atomkraften og kapløbet om atombomben, i det han havde opdaget kvantespringet, der førte til atomkraften. Derfor sendte han et åbent brev til de forenede nationer omkring åbenhed mellem alle landende og i 1947 blev Bohr kåret til ridder af Elefantordnen, og modtog et våbenskjold. På skjoldet valgte han citatet: ”Contraia sunt complimenta” (latinsk) Det betyder modsætninger er supplerende. Han gik meget op i, at modsætninger til sidst gav en helhed, og derfor valgte han også det kinesiske tegn for Ying og Yang.

Vidste du at… Niels Bohr har et grundstof opkaldt efter sig, nemlig Bohr Bohr fandt ud af, at lysene i fyrværkeri er påvirket af forskellige grundstoffer. Fx er grønt fyrværkeri kobber og gult natron. Ernest Rutherford var ham der oplærte Bohr. Han var også interesseret i andre ting, som fx. Kunst og filosofi