Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Gaudí, kirken, kunsten og kulturen

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Gaudí, kirken, kunsten og kulturen"— Præsentationens transcript:

1 Gaudí, kirken, kunsten og kulturen
Kultursammenstødet Gaudí, kirken, kunsten og kulturen

2 Problemstillinger Hvilken indflydelse havde Gaudí på Barcelona?
Først vil vi redegøre for hvem Gaudí var og hvordan han påvirkede Barcelona. Dernæst vil vi lave en analyse af Sagrada Familia. Til sidst vil vi finde statistikker over besøgstal i de spanske kirker i forhold til de danske kirker.

3 Redegørelse for Gaudí og hans påvirkning på Barcelona.
Født 1852 i Reus i Spanien, død i 1926 Han blev færdiguddannet som arkitekt i 1878 Gaudi er kendt for sine bløde former og stærke farver. Et af Gaudis hovedværker var Sagrada Familia, som stadig står ufærdig i dag efter hans død. Naturen i Catalonien, hvor han voksede op blev en indflydelseskilde, gennem hele hans liv I den tid Gaudí voksede op, var Catalonien i en voldsom udvikling, hvad angår arkitektur. Perioden kendetegner særligt middelalderens og den gotiske byggekunst. Hans værker bliver ved med at blive besøgt og det er ikke kun turister men også de lokale der interesserer sig for hans kunst.

4 Analyse af Sagrada Familia.
Bygget i anden halvdel af 1800 tallet (1882). Sagrada Família betyder på catalansk Hellige Familie. Kubisme og jugendstil Han ville bygge 12 tårne, som skulle repræsentere apostlene samt fire tårne for evangelisterne. Arkitekturens naturlige og geometriske former og materialer Lyset - håb, velgørenhed, tro 3 forskellige facader Gloriefacaden Passionsfacaden Østfacaden/fødselsfacaden

5 Sagrada Familia

6 Besøgstal i kirkerne Spanien vs. Danmark.
Katolikker eller ej? 79,7 procent af spanierne betegner stadig sig selv som katolikker i dag. Over 25 procent af katolikkerne nærmer sig aldrig en kirke. Kun 41 procent tror fuldt og fast på Gud. Danmark Omkring personer i gennemsnit på kirkebænken en søndag. Fra 2002 til 2008 er antallet af danskere, der oplyser, at de går i kirke til højtiderne, steget fra 25,2 procent til 30,5 procent. Danskerne er begyndt at gå langt mere i kirke til andre højtider end jul og påske. Til gengæld er der klart færre, som meddeler, at de aldrig går i kirke. Tallet er faldet fra 61,3 procent i 2002 til 55,2 procent i 2008.

7 Metoder Metoderne indenfor billedkunst fakultetet hvori humaniora indgår, vi har brugt de 4 synsvinkler; formal- social- betydnings- og biografiskanalyse. Vi har også brugt den kvalitative metode indenfor samfundsfag, da vi brugte statistikker, til at finde fakta om både Spanien og Danmark.

8 Konklusion Vi kan hermed efter denne gennemgang konkludere, at Gaudí var en helt særpræget mand og han havde en forholdsvis stor indflydelse på Barcelona, specielt på de større seværdigheder, så som Sagrada Familia og flere af de andre højt besøgte steder for eksempel Park Güell. Vi havde fra starten forventet at kirkebesøg og antallet af troende i Barcelona ville være rigtig stor, da vi fik den fornemmelse af at det var noget ganske specielt, for eksempel da vi var inde i Santa Mariá del mar ikke måtte gå ind i et rum, da det kun var forbeholdt til de seriøst bedende. Men med undersøgelsen herhjemme, fik vi et andet syn på det, da der er tilbagegang i det og ikke særligt mange mener længere at de er troende. Modsat regnede vi med at der i Danmark ville være lavt besøgstal og troende, da vi af egne erfaringer regnede med det, men der fik vi igen det faktum, at der er mange flere end vi lige havde regnet med, faktisk en stor fremgang specielt ved højtider.

9 Litteraturliste ´


Download ppt "Gaudí, kirken, kunsten og kulturen"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google