Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Atomer Atomer betyder udelelig på græsk. De gamle grækere lavede et tanke eksperiment der gik ud på, at alt i verden er opbygget af små dele som ikke.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Atomer Atomer betyder udelelig på græsk. De gamle grækere lavede et tanke eksperiment der gik ud på, at alt i verden er opbygget af små dele som ikke."— Præsentationens transcript:

1 Atomer Atomer betyder udelelig på græsk. De gamle grækere lavede et tanke eksperiment der gik ud på, at alt i verden er opbygget af små dele som ikke kan deles i mindre dele, nemlig atomer. Atomer betyder udelelig på græsk. De gamle grækere lavede et tanke eksperiment der gik ud på, at alt i verden er opbygget af små dele som ikke kan deles i mindre dele, nemlig atomer. Atomer er kendt for at være den mindste kemiske bestanddeles der stadig har dets egenskaber. Atomer består af en kerne og en række elektronskaller med negativt ladede elektroner i. Alt ting i denne verden består af atomer.

2 Kemiske reaktioner Der sker hele tiden kemiske reaktioner. Når et stearinlys brænder, når man bevæger sig, og når en cykel ruster. En kemisk reaktion er en reaktion mellem atomer og/eller molekyler, hvor der sker en omdannelse af stof til noget andet stof. Der er flere former for kemiske reaktioner. En kemisk reaktion kan ske under blanding af grundstoffers atomer og/eller molekyler. Tilstedeværelsen af stoffer og/eller overflader med katalysatorvirkning (for eksempel enzymer) kan en kemisk reaktions hastighed maget.

3 De fire elementer: I gamle dage troede man at verden bestod af fire elementer Vand, Ild, Jord og Luft det troede man indtil år 1760 hvor det lykkedes franskmanden Antonie Lavoisier at overbevise verden om, at den ikke var bygget af de fire elementer men derimod atomer.

4 Mendeljevs opfindelse
Mendeljevs opfindelse. Mendeljevs opfindelse var det periodiske system som opdeler de forskellige grundstoffer i grupper og i perioder.

5


Download ppt "Atomer Atomer betyder udelelig på græsk. De gamle grækere lavede et tanke eksperiment der gik ud på, at alt i verden er opbygget af små dele som ikke."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google