Augustoprøret 1943 Augustoprøret startede ved at det gik dårligt for Hitler og hans forbundsfælde Mussolini mistede magten i landet. Da der kom så mange.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Jeopardy – Hit med Historien! 7. klasse [Kampen om Norden]
Advertisements

Industrialisering og arbejdsmarked
Kommakursus ”light” Middelfart Gymnasium 2009.
Oplysningstiden.
Musklerne i dit hjerte har styrke nok, til at skyde dit blod 10 meter ud i luften? VIDSTE DU AT …..
Et stykke med sødt, surt og skørt... - botilbuddet Stefanshjemmet evaluerer deres udbytte af projekt Implementering af Teknologi (IAT) 2011.
Billeder.
Efterkrigstidens problemstillinger
AFGHANISTAN Et land fuld af konflikter af Louise, Stine og Thilde.
For mange hundrede år her på vor jord Uden for byen Damaskus. Gik en mand, fuld af had, på vej ind til byen den grusomme mand, det var Saulus.
Irak Krigen.
Velkommen til vores side!!!
Alle soldaterne i delingen var kaldt til samling, da der var
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Den urolige chef kigger på uret,
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando i skole!
Sofies dejlige dag.
Brobygning 9. og 10.klasse Efteråret 2011 UU Lolland-Falster.
”Design og fremstil – med udgangspunkt i vores case – et eller flere medieprodukter, der vil kunne indgå som del af kampagnen, der skal skabe opmærksomhed.
Af Tommie, Janne, Michelle og Louise
Motorvejs beskæftigelse Jeg kørte på motorvejen, da jeg besluttede mig til at gøre et kort da jeg besluttede mig til at gøre et kort stop, for at gå på.
Den bestøvlede kat. Illustreret af I.C.
Brobygning 9. og 10.klasse Efteråret 2012 UU Lolland-Falster.
Irak.
Kapitel 3 – nogle citater
Cykeltur ad Nordre Fasanvej til VoksenUddannelsescenter Frederiksberg: På linjen: alle mennesker spiller på musikinstrumenter fra firmaet Yamaha. Alle.
Historien bag EU Vi har om EUs historie. Så vi vil gerne fortælle og vise jer noget om Maastricht-traktaten. Vi fortæller også om hvem og hvilke lande.
Kosovo Hvordan opstod Kosovo konflikten? Hvad består den af?
Hvem vil være lys? Der hvor der er brug for det?.
Kommakursus ”light”.
Atomer Atomer betyder udelelig på græsk
»En mand havde to sønner
Jeopardy – Hit med Historien. 7. klasse, s
Slaget ved Verdun og Somme
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Rollespil om 2. verdenskrig
Den sidste vinter-eftermiddag. Det var en vintereftermiddag. Der var helt hvidt. Der var is på søen og sneen faldt.
Vi tror på Jesu genkomst kap.7.
Kapitel 8 – nogle citater og overvejelser
En krig – mange fronter, skyttegrave og nye våben
Provisorietiden - Danmark et diktatur?.
Bundesrepublik Deutschland
Koreakrigen (1950-?(Uofficielt 1953)
Oldtidens Grækenland GRÆSKE BYSTATER.
Introduktion til Den Kolde Krig
En dag da Leo var på til skole, så han to drenge som lige havde malede med graffiti. Det synes Leo er sejt, De to drenge gå forbi Leo og går mod skolen.
Motorvejs beskæftigelse Jeg kørte på motorvejen, da jeg besluttede mig til at gøre et kort da jeg besluttede mig til at gøre et kort stop, for at gå på.
Kolonisering.
Nikoline Bjørn Knudsen
Stormen på bastillen. I 1700 tallet var der en stor fattigdom nede i Frankrig og folket vendte sig mod deres konge Ludvig den 16. han levede i luksus.
Stormen på bastillen.
HANS CHRISTIAN ØRSTED Lavet af: Emil og Astrid. FAKTA OM H.C ØRSTEDS LIV Hans Christian Ørsted han vidste ikke hvad han skulle bruge sit elektromagnetismen.
Kong Christian 4..
Kvinders Valgret.
Reformation.
Ophævelsen af slavehandlen
Energikrisen
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
Reformation.
Jellingestenen.
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
Elvis Aaron Presley Solstrålerne har i musik arbejdet med et stort projekt om Elvis. De har lært meget om rockens konge. Det mundede ud i en flot præsentation.
Jødeaktionen Lavet af Mikkel KP og Silas.  Masseudryddelsen  Racisme  Ghettoer  1941 – Sovjetunionen  Koncentrationslejre  1942 – Udryddelseslejre.
Jellingestenen blev sat op ca år 965. Den er meget vigtig fordi den viser hvordan Danmark blev kristen. Jellingestenen er over 1000 år gammel. Man kaldte.
Den sene enevælde En herremandsfoged straffer en ulydig bonde ved at sætte ham på en træhest Op gennem den sene enevælde fik bønderne mere.
To-regimentelæren og opgøret med den katolske kirke.
Motorvejs beskæftigelse
Danmarks historie #3.
Præsentationens transcript:

Augustoprøret 1943 Augustoprøret startede ved at det gik dårligt for Hitler og hans forbundsfælde Mussolini mistede magten i landet. Da der kom så mange nederlag troede folk at krigen snart var færdig og derfor ikke så bange. Den 28 juli 1943 sprænges det tyske mineskib Linz i luften. Tyskerne indførte bevæbnede sabotagevagter, hvilket førte til at arbejderne nedlagde arbejdet. I løbet af august fik de følger af folk fra andre byer som støttede deres valg og strejkede. Der kom kampe mellem det danske politi og de tyske soldater om sabotager, værgemagten krævede derfor at den danske regering erklærede Danmark undtagelsestilstand og bl.a. Indførte de dødstraf for danskerne hvis de lavede sabotager. Regeringen nægtede at indfører dødstraf så de gik af den 29 august 1943.

Augustoprøret betydning Den 29. August 1943 er en vigtig historisk dag i dag. Der viser den danske regerings samarbejdspolitik med tyskerne.  som banede vejen for Danmarks senere optagelse i de allieredes rækker. 

Hvordan udviklede augustoprøret sig? ​ Hvordan udviklede augustoprøret sig? I juli 1943 steg spændingerne til bristepunktet imellem tyskerne og danskerne. Dagligt var der sammenstød og slagsmål. Men ingen anede følgerne, da arbejderne på Odense Stålskibsvært den 30. juli strejkede i protest over, at tyskerne satte bevæbnede sabotagevagter ind. Ugen efter bøjede tyskerne sig for de 3.000 arbejderes krav, men da havde urolighederne allerede spredt sig til Esbjerg.

Augustoprørets trettenmandsudvalg. Trettenmadsudvalget blev valgt efter, at regeringen trak sig ud. Fordi Danmark ville ikke kunne fungere uden nogen til at bestemme en lille smule. Men selv om den "nye regering" var blevet valgt, sad den gamle regering bag kulisserne og lavede lidt af arbejdet.