Grundloven 1849.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Industrialisering og arbejdsmarked
Advertisements

Fuldmagtsmodeller i forbindelse med udbud af bygge- og anlægsarbejder
Oplysningstiden.
Ny, offentlig myndighed – Udbetaling Danmark
En gennemsnitlig og fiktiv Jonathans dokumenterede forløb på Korsør ProduktionsHøjskole Jonathan starter mandag den 12. oktober på Korsør ProduktionsHøjskole,
Hvordan bruger jeg MinInstitution?
To kvinder tager i byen for at slå sig løs.
”En reference er en mulighed for en BNI-kollega til at præsentere sin virksomhed for en, som har et behov for dennes produkt eller ydelse, og hvor der.
Det svære liv i en sportstaske
Orientering til kommende speciale-kandidatstuderende
Prøver 2014 Dagens motto: Husk nu det er en prøve, ikke en eksamen!
Ytringsfrihed og sygeplejersker
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando i skole!
SSQ12-C SSQ12-C Instruktioner De følgende spørgsmål drejer sig om din evne til – og oplevelse i forbindelse med – at høre og lytte i forskellige situationer.
CAMPUSSKOLEN.
Demokrati & Menneskerettigheder
Munke og kloster.
Jeopardy – Hit med Historien! 8. klasse [Folk og fædreland]
Tradition og Fornyelse
Skolen skal være mere rummelig, både hvad angår de svageste elever og de dygtigste "Regeringen har en klar målsætning om, at den almindelige folkeskole.
Livets Ord September 2009.
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Problemløsningsheuristik I.1 Hvordan besvarer man sin problemstilling? I.Forstå problemstillingen 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved.
Psykoedukation for unge i OPUS-behandling
At vente på Guds time.
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Introduktion til Kongen og hans Rige
Bjergprædikenen (26) Rigets konge Matt 7,28-29.
6. Lektion: Ligestilling med politologiske briller
Hvad ser du på næste side?
Temaaftener for patienter med Mb
Centrale politiske højdepunkter: 1800-tallet i Danmark
Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.
Hvem vil være lys? Der hvor der er brug for det?.
Bekymring tager livet af os! GIV DIG FRI. DEN FATTIGE ENKE Jesus satte sig over for tempelblokken og så på, hvordan folkeskaren lagde penge i blokken.
Rundt om Marmorkirken I
Den gældbundne tjener Himmeriget ligner en konge, der ville gøre regnskab med sine tjenere. Da han begyndte på regnskaberne, blev en, der skyldte ti tusind.
Samfundslære – kapitel 4
Hvad ser du på næste side?
Din Økonomi Dit Valg Dit Mål.
Læs og skriv webtekster Digital formidling af offentlig borgerservice, kursusnr
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Velkommen til workshop om EASY-P
Himmeriget ligner en konge, der ville gøre regnskab med sine tjenere
Forløsende bøn, kap.9.. Daniel 9:1-5 I Dareios’ første regeringsår – han var af medisk herkomst, søn af Ahasverus, og var blevet konge over kaldæernes.
Kampen om troen, kap.6.. Daniel 6:1-6 Dareios besluttede at indsætte satrapper over kongeriget, hundrede og tyve fordelt over hele riget, og over dem.
Historien om Jesus’ fødsel
Velkommen til Green Field. Hvad er Green Field? På Green Field er alting muligt: Her er ingen restriktioner Her kan man udfolde sig Her er alle imødekommende.
Hvem har magten ? Og har de også magten til at udøve magtmisbrug ?
Kapitel 3 Retssystemer.
Problemløsningsheuristik I.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
Problemløsningsheuristik A.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
To kvinder tager i byen for at slå sig løs.
D E C I D E Gruppe Opgave G. D Effektivt - Gør systemet det det skal Brugervenligt - Om systemet er brugbart Produktivt - Udfører opgaverne hurtigt.
Proces Ministeren beslutter, hvilke anbefalinger der skal følges, og hvordan de skal følges Lovgivning Forligskreds.
 Karakterfastsættelsen sker på baggrund af en samlet vurdering af, i hvilken grad præstationen eller standpunktet opfylder de mål, som skal.
Nikoline Bjørn Knudsen
SKABELON.
Grundloven 1849.
Kvinders Valgret.
Reformation.
Grundloven Grundloven fik sin indvielse d. 5. juni Grundloven blev underskrevet af Frederik d. 7. Den indeholdte oprindeligt 100 paragraffer.
Grundloven Grundloven fik sin indvielse d. 5. juni Grundloven blev underskrevet af Frederik d. 7. Den indeholdte oprindeligt 100 paragraffer.
Ophævelsen af slavehandlen
Reformation.
Jellingestenen.
Lov ” med lov skal land bygges” Jan Christiansen Sosu Fyn.
Den sene enevælde En herremandsfoged straffer en ulydig bonde ved at sætte ham på en træhest Op gennem den sene enevælde fik bønderne mere.
En lille morgensang
Hvorfor interesse for mig?
Præsentationens transcript:

Grundloven 1849

Grundloven fik sin indvielse d. 5. juni 1849. Om Grundloven Grundloven fik sin indvielse d. 5. juni 1849. Grundloven blev underskrevet af Frederik d. 7. Den indeholdte oprindeligt 100 paragraffer men vores nuværende indeholder 89 paragraffer da det blev ændret i 1953. Danmarks Riges Grundlov er en lov der oprindeligt er fra 1849. Den blev ændret i 1855, 1866, 1915, 1920 og 1953. Og forsøgt at ændre i 1939

Om Grundloven Danmark valgte at få en lovgivning da der før havde været et dramatisk forløb med borgerkrig. Grundloven bliver stadig fejret hvert år d. 5 Juni, også kaldt grundlovsdag, som er en national festdag. Uddrag af grundloven: § 77 ” Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde på ny indføres. ,, § 12 ” Kongen har med de i denne grundlov fastsatte indskrænkninger den højeste myndighed over alle rigets anliggender og udøver denne gennem ministrene. ,, Den Grundlovgivende Rigsforsamling. 24 Oktober 1848 samlede 158 mænd, der sammen skrev grundloven.

Betydningen af grundloven for eftertiden. Betydningen for eftertiden er at du må sige din mening, demonstrere for dine synspunkter, oprette en forening og dyrke den religion du vil. Det er nogle af de rettigheder grundloven vil sikre dig.