Kulturudvalgsmøde 31.01.07 Ω Strategi for Gribskov biblioteker 2007 Ω Servicemål Ω Fælles fokuspunkter for bibliotekerne Ω Folke/skolesamarbejde Ω Portaler.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
BIBLIOTEKET. En borgerindgang med mange funktioner  Borgerservicebrugere opdager biblioteks- og kulturtilbud.  Biblioteksbrugere benytter borgerservice.
Advertisements

Nye krav og besparelser – hvordan sikrer vi kvaliteten v/ Dorte Bloch
Informationsaften Aftenens program:
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
Strategi for brug af digitale medier i undervisningen
Byudvikling med kulturfokus
Cand.mag. Lise Vandborg, Chefredaktør Litteratursiden
Regionale kulturaftaler En frivillig aftale, der indgås mellem Kulturministeriet og en række kommuner; en ’kulturregion’
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
Anbefalinger til et fremtidigt samarbejde
Hvad kan København som hovedstad?
Kontakt forældre møde 12. Oktober 2011.
Kommunale chefforventninger til en ny folkeoplysningslov Oplæg for Fritid og Samfund d. 25. april 2008 i Vissenbjerg v/ Børne- og Kulturdirektør Per B.
Visionsproces Fra ord til handling.
Steen Gravgaard Eriksen
Den lille Skoles vision 6. Skolens medarbejdere. 6. Skolens medarbejdere (bestyrelsens formulering) ”Medarbejderne agerer i overensstemmelse med skolens.
- et udviklingsprogram om forsøg med kompetencecentre Voksen- og efteruddannelse i centrum VEU-årsmøde 6. April 2006.
Danskernes Digitale Bibliotek DDB Indsæt billede først Format: H13,73 x B23,41cm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst Skriv tekst.
Vicedirektør Susanne Poulsen, Bornholms Hospital
Det Nye Universitetshospital i Århus Arbejdsvision for byggeriet af DNU Det Nye Universitetshospital: sammenhængende, bæredygtigt og effektivt byggeri.
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
Det fremtidige arbejde De næste fire år Hvad vil vi?
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
UDDANNELSER I UDVIKLING – side 1 Skolebiblioteket som læringscenter Rikke Schultz
Kulturpolitisk temamøde, Struer Byråd, 20. november 2007 STRUER KOMMUNE Møde den 29. november 2007 Til første møde om Udviklingsprojekt på Dagtilbudsområdet.
CBS Bibliotek …flere fremtider, én strategi René Steffensen Statsgruppens temadag 20. november 2006.
KULTUR FOR ALLE. Hovedbudskaber I: ”Ikke brug for flere kulturinstitutioner!”
Highlights fra Københavns Bibliotekers digitale strategi Den 4
Folkebibliotekerne i vidensamfundet Next steps Sandbjerg konferencen 2010 Jens Thorhauge.
Et fagligt løft af folkeskolen.
Strategi for Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek DEF 03/056.
Biblioteket 5 åbne biblioteker i Sønderborg Kommune.
Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker Workshop Roskilde 29.august 2013 Jonna Holmgaard Larsen chefkonsulent.
Danskernes Digitale Bibliotek Hvorfor er det en god idé? Børne- og kulturdirektør Flemming Olsen, næstformand i Børne- og Kulturchefforeningen DB SYD –
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Kultur på tværs Biblioteksverdenens synspunkt Kulturdirektør Lone Gladbo Gentofte Kommune.
Aktiviteter Resultater (kort/langt sigt) Effekter Forandringsteori for Frivillighuset 2013 Udfordringer: Brugernes behov ændrer sig løbende og aktiviteterne.
Hvad ser BKF som de vigtigste indsatsområder i den nærmeste fremtid på børne- og ungekultur området? Flemming Olsen, Børne- og Kulturdirektør Herlev Kommune.
Fælles opgaveområder mellem Borgerservice og Biblioteker
Kulturkonference på Comwell Middelfart september 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Strategi for Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek.
Fremtidens Borgerservice i Grønland Kuupik Kleist 9. marts 2010.
INSPIRATION TIL MULIGE FOKUSPUNKTER BORGERORGANISATIONTEKNOLOGIØKONOMI MålgruppePersonaleFunktionImplementering Behov Ønsker Motivation Funktionsevne.
Hvordan samarbejder vi om kulturen?
Borgermillionen 2015 Indledende drøftelse, Økonomiudvalget.
Drømmeskolen i fremtiden fra et lederperspektiv 10. Juni 2015 Thomas Smidt, skoleleder.
Målrettet biblioteks-betjening Integreret borgerservice
Biblioteksstrategi Den 8. maj 2015
Ahlmann-Skolens vision Trivsel og læring - i et trygt miljø med gode traditioner og engagerede og anerkendende medarbejdere, elever og forældre. 8 pejlemærker.
Lederskab og organisering - Om at skabe dynamiske rammer Børnechef Kirsten Pamperin.
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
Biblioteket Hvem er jeg? Michel Steen-Hansen –Direktør i Danmarks Biblioteksforening –Tidligere bibliotekschef i Slagelse og Ringsted –Fortidsforsker.
Regional udvikling (1) Regionsrådet skal varetage nedennævnte regionale udviklingsopgaver: a) Udarbejde regionale udviklingsplaner og varetage opgaver.
Mørdrupskolens ønsker til ”de 122 millioner” Udredning vedr. folkeskolen (forbedring af læringsmiljøet på folkeskoleområdet). I forbindelse med vedtagelsen.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
BKF Børne- og Kulturchefforeningen Dagplejen – en central brik i kommunernes dagtilbud -BKF-synspunkter om omstilling på dagtilbudsområdet på FOA- konference.
Sådan bruger du præsentationen af Vision 2025
Glamsbjerg Fritidscenters fremtidshus
INSPIRATION TIL MULIGE FOKUSPUNKTER
DEN REGIONALE BILLEDSKOLE
Esbjerg kommune, Uddannelseshuset
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Danskernes digitale bibliotek
Uddannelse, Børn og Familie
Den glade skole på bjerget.
Danskernes digitale bibliotek
Danskernes digitale bibliotek
Eventuelle delmål der ikke er opfyldt er markeret med rødt.
Danskernes digitale bibliotek
Præsentationens transcript:

Kulturudvalgsmøde Ω Strategi for Gribskov biblioteker 2007 Ω Servicemål Ω Fælles fokuspunkter for bibliotekerne Ω Folke/skolesamarbejde Ω Portaler

Vision BLIKHelsingeGilleleje Gribskov biblioteke r PROFIL

Gribskov Kommunes Biblioteker udgør et fælles biblioteksvæsen med et sammenhængende bibliotekstilbud til borgere i alle aldre. Biblioteket er samlet set en servicevirksomhed,en kulturinstitution samt et lærende miljø, der varetager den overordnede statslige og kommunale forpligtelse til at give borgerne et bibliotekstilbud og fungerer understøttende ift skoler og gymnasiums undervisningsforløb. Biblioteket arbejder på at skabe helhed og sammenhængskraft ved at arbejde tæt sammen med øvrige kulturinstitutioner, skole- børn- og ungeområdet, idræt, foreningsliv, turisme og erhverv. Værdierne: kvalitet, nærhed, tværfaglighed og tilgængelighed er bærende elementer i biblioteksudviklingen. Vision for Gribskov biblioteker

Servicemål I centrum for bibliotekets ydelser er borgeren/brugeren, synliggjort ved at bibliotekets ydelser er for alle og kan benyttes enten i det fysiske rum, virtuelt eller ved at biblioteket er der hvor borgeren er. at bibliotekets opmærksomhed flyttes fra "samling til bruger" et miljø der understøtter livslang læring, udvikling og inddragelse i kreative processer. borgerinvolvering og facilitering af netværk og det menneskelige møde, Kernydelsen har højeste prioritet og specialydelser skal imødekomme borgernes individuelle og særlige krav Formidling og synliggørelse af bibliotektilbuddet udstillinger og præsentation af materialer fysisk og virtuelt. personlig vejledning og kontakt bruger og personale imellem øget borgerinddragelse styrkelse af virtuelle tilbud øget markedsføring Udvikle skole- og folkebiblioteket til et samlet bibliotekstilbud ved etablering af forskellige profiler og kompetencecentrer etablering af fælles bibliotekstilbud eller øget samarbejde på skolerne i Gribskov kommune etablering af kultur- og læringsportal De bærende værdier sikres ved kvalitet i ydelserne forstået som det bedste i et mangfoldigt tilbud. tilgængelighed i forhold til åbningstid i det fysiske bibliotek, virtuelt adgang til bibliotekstilbuddet og ved at biblioteket er der hvor borgeren er. nærhed forstået som borgerinvolvering og det menneskelige møde. tværfaglighed igennem samarbejde og fælles opgaveløsning biblioteket imellem og på tværs af virksomheder.

Strategi for Gribskov biblioteker 2007 Ω Teamdannelse på tværs af bibliotekerne Ω Skole/folkebibliotekssamarbejde Ω Profiler Udmøntning af profiler Ω Opbygning af portaler Ω Markedsføring Ω Elektronisk materialevalg Ω Udmøntning af kultur, turist og børne og unge politikker Ω Tværgående samarbejde kultur, erhverv og turisme og ift borgerservice Fælles fokuspunkter

Folke/skole samarbejde Ω Fælles samling og kørselsordning Ω Fælles klargøring Ω Fælles biblioteker i Ramløse, Vejby, Tisvilde og Helsinge

Strategi 2007 Helsinge Ω Materialesamlingen vedligeholdes i forhold til universal- og fagbibliotekets profil. Børne- som voksen materialer. Kassation og nyindkøb. Ω IT for brugerne nyindrettes og opdateres Ω Undervisning af borgerne Ω Udlånet nyindrettes i forhold til selvbetjening og betjeningsø, samt mindre materialesamling Ω Kultur og læringsportal Ω Fjernlånsmaterialer og bogen kommer Ω Uddannelse af personalet således at alle som minimum kan det samme som borgerne selv kan i nordbib.dk og bibliotek.dk Ω Videreudvikle specialistkompetencer Ω Fastholdelse af basisydelserne: arrangementer, materialer for alle, udstillinger...

Strategi 2007 Gilleleje Ω Kassation / chipning / ny selvbetjening. Ω Indretning af bibliotek og samling, der skaber rum og mulighed for udmøntning af profilen. Ω Specialisering af samling i forhold til profil. Ω Planlægning af temaer / udmøntning af profil. Ω Kulturportal

Strategi 2007 BLIK Ω Specialisering af samling i forhold til børn og unge og forældre Ω Arrangementer for børn og unge Ω Café Ω Børnehave bio Ω Læringsportal Ω KulturPortal Ω Blik's øvrige faciliteter, multimedie, lydstudie

PORTAL ● Kulturportalen med indgange til kvalitetswebsteder og licenskrævende databaser ● Læringsportalen med faglige indgange til skolens fag struktureret efter alder og fagligt niveau