Lektion 26: svar på repetitionsspørgsmål 1.Hvorfor er udviklingen i erhvervsstrukturen afgørende for udviklingen på handelsbalancen? Det er afgørende for.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer DANMARK I GLOBAL KONKURRENCE Fakta og myter om produktiviteten.
Advertisements

©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
10 Konkurrencesituation
- Nordens reneste energiforsyning
Når to mennesker gør det samme… …og så alligevel ikke.
Statistikkens rolle som grundlag for politiske beslutninger
Lektion 16 – Søvejsreglerne (vigereglerne)
Samfundsøkonomiske gevinster og omkostninger ved udvikling af ”orphan drugs” v. Dorte Gyrd-Hansen Institut for Sundhedstjenesteforskning, SDU.
BEST PRACTICE CLEARING HOUSE Hvordan institutionaliseres brugen af Best Practice i NGO’erne?
Sted og dato (Indsæt --> Diasnummer) Dias 1 Ændring og overdragelse af kontrakter indgået efter EU-udbud – med særligt henblik på konkurssituationen Steen.
Optikermøde den 8. maj 2012 • Støtte til special- og svagsynsoptik.
Forbrugerkøb kap. 17 Af: Pia Hansen.
Økonomisk styring Kapitel 14.
First Hotel Copenhagen, November 2012 Karl Iver Dahl-Madsen Formand for Dansk Akvakultur Medlem af Primærbestyrelsen i L&F Formand for Instituttet for.
Vejle som vækstlokomotiv i 2020
Spørgsmål og holdninger som ambassadørerne kan blive mødt med 1. Fra medarbejderne 2. Fra ledelse og personale- ansvarlige.
”Du skulle jo gerne ville være derhjemme” Ansvarlighed som nøglen til patientinddragelse Mari Holen Post.doc. ved Center for sundhedsfremmeforskning, RUC.
Sidste nyt Fløjkrigen i ECB toner tydeligere og tydeligere frem. Senest har de to medlemmer George Provopoulos og Athanasios Orphanides talt varmt for.
Samfundsøkonomi-5 Uge 13.
Samfundsøkonomi 13 Uge 22.
Fremtidens arbejdsmarked i Århus om 5-10 år Oplæg v/Palle Christiansen d. 19. maj 2010 Regionsdirektør, Beskæftigelsesregion Midtjylland.
1 Lektion 26: rep. af erhvervspolitik og afløsningsopgave 1.Økonomiske nyheder 2.Repetitionsspørgsmål i erhvervspolitik 3.Opsamling på hængepartier, I.
Økonomiske politikker
SF Ungdom Ved..
1 Lektion 18: Priser i en åben økonomi 1.Økonomiske nyheder 2.Repetition 3.Dagens pensum 4.Hvad kan I få eksamensspørgsmål i? 5.Næste lektion 6.Tilbagemelding.
Sundhed og vandkvalitet Henrik L Hansen, Sundhedsstyrelsen Fremtidens drikkevand.
Samfundsøkonomi Indhold Hvad er økonomi?
1 Lektion 25, Repetition-3 1.Diverse 2.Stedprøven og herunder kurverepetition 3.Makroprøven, II (17-30)
Kompetenceudvikling i Region Midtjylland - Om kompetenceudvikling som motor for virksomhedernes udvikling Oplæg på opstartskonference.
En entreprenørs oplevelser og erfaringer ved Kim R. Jensen.
EU’s klimapolitik. Dagens program 1.EU og de internationale forpligtelser 2.Handel med CO2-kvoter 3.Aktører 4.Energi 5.Overordnede spørgsmål.
Flere vækstiværksættere i Danmark Oplæg på rådgiverkonference den 20. november 2008 V/ Lars Nørby Johansen Formand for Danmarks Vækstråd.
1 Lektion 22 DØR – konjunkturvurdering og aktuel økonomiske politik 1.Introduktion a. Meddelelser b. Siden sidst… 2.Om DØR og spørgsmål til DØR 3.Ekstraspørgsmål.
2. Ifølge DØR 1.Hvordan går det med dansk økonomi nu og her ifølge DØR? 2.Hvad er fremtidsudsigterne for dansk økonomi? 3.Hvad skyldes de magre fremtidsudsigter?
Virksomheder i Danmark Materialer og/eller ferskvand indgår i virksomheden Ændringer i regulering kan direkte påvirke virksomhedens mulighed for at agere.
- sammen med glade mennesker
Glostrup Kommune. Peter Sørensen. Formand for Social- og Sundhedsudvalget. Formand for Handicaprådet.
Økonomisk politik under højvækstperioden Baggrund i en vesteuropæisk højvækstperiode The golden Age of European Growth Der igen byggede.
Overvejelser for elevernes brug af IT og mobiltelefoner på Østervangsskolen.
Gennemgang af makro-prøve, II
Køn, arbejde og økonomiske muligheder Landstingssalen 8. marts, 2010 Bent Greve Roskilde Universitet.
2. Repetitionssvar 1.Hvad er monetarismens svar på den finansielle krise? Udløst af pengepolitik => pas på med lav rentepolitik Fasthold den lave inflation.
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
En dårlig start på “guldalderen” perioden
Arbejdsstyrken stiger ikke nok
Formularer (Access, del 3). RHS – Informationsteknologi – Udgangspunkt Vi har oprettet en database Vi har defineret en eller flere tabeller Vi.
Pengestrømme mellem Grønland og Danmark Resumé af rapport fra Arbejdsgruppen vedr. Økonomi & Erhvervsudvikling under Selvstyrekommissionen.
Erhvervsgeografi og Globalisering Om arbejdsdeling mellem hovederhvervene og international arbejdsdeling Af Otto Erhvervsfordeling i alle lande Erhvervsfordeling.
Indlæg på Trafikstyrelsens netværkskonference angående buspuljer Odense, 15. Juni 2010 Henning Nielsen, Midttrafik Thomas E. Øster, Arriva kollektiv trafik.
En fremtid med muligheder: Fremtidens produktion i Danmark Jesper Bo Jensen, ph.d. Fremtidsforsker.
Beskæftigelses- og erhvervspolitikken i Skanderborg Kommune Konference 26. januar 2012 Det Regionale Beskæftigelsesråd Tale ved Borgmester Jørgen Gaarde.
Danmark i en global verden Dansk Industri 28.okt. 15 Danmark i en global verden Seniorchefkonsulent Allan Sørensen.
Bredbånd til alle - også på landet Kaj Møldrup Christensen – formand for Panel for Udvikling i Landdistrikter og Fiskeriområder.
Finanskrise og arbejdsmarked Torben M. Andersen Institut for Økonomi.
Hvad skaber den økonomiske udvikling?.. De økonomiske drivkræfter Det er den private sektor, der står for hovedparten af produktionen i Danmark. Ejerne.
faglært Arbejdskraft Det fremtidige behov
KNÆK KODEN Samfundsfaglige område
Organisationsdiagram for SLB´s arbejde med medicinskabeloner
Marketingplan Dit navn.
Energierhvervsanalyse
10 Konkurrencesituation
Præsentation af forretningsplan
Verdenshandel og betalingsbalance
Erhvervsgeografi og Globalisering
Behov for drikkevand i Region Midtjylland – udvikling i befolkning, indkomster og arbejdspladser Bjarne Madsen.
Præsentation af forretningsplan
Firmanavn Forretningsplan.
Erhvervsgeografi og Globalisering
Hvorfor køber man ikke ind i Skovlundecentret
Præsentation af IT-sikkerhedsfunktionen
Præsentationens transcript:

Lektion 26: svar på repetitionsspørgsmål 1.Hvorfor er udviklingen i erhvervsstrukturen afgørende for udviklingen på handelsbalancen? Det er afgørende for et lands eksport og import, at man har en overvægt af ’væksterhverv’. Sådanne erhverv kan konkurrere med avanceret import og vinde markedsandele på eksportmarkeder => overskud på handelsbalancen

2. Hvorfor kan ændringer i erhvervsstrukturen øge et lands vækst? Af to årsager. A. Flere væksterhverv vil øge den generelle vækst. B. Jf. 1 behøver man ikke begrænse væksten af hensyn til betalingsbalancen.

3.Hvorfor aftager industrien i betydning, medens service tiltager? Det kan dels skyldes skift i præferencer i retning af service, dels at industrien har den højeste produktivitetsvækst => relativt billigst => fylder stadigt mindre i forbruget

4.Er det en fordel eller en ulempe, at DK mangler stor industrivirksomheder? Ulempe: at vi mangler de arbejdspladser, råd til mere FoU, fylder godt i eksporten Fordel: mindre sårbare/mindre afhængige/mere fleksibel

5.Hvorfor kan erhvervspolitik både fremme og hæmme væksten? a. Erhvervspolitik kan bestå i at forsinke en strukturudvikling = lavere vækst. b. Erhvervspolitik kan fejle. c. En vellykket erhvervspolitik formår at fremme væksterhverv.

6.Er det nødvendigt med en aktiv erhvervspolitik? Et spørgsmål, der deler vandene, men afhænger også af, hvordan erhvervspolitik defineres. Fleste tilhængere af støtte til rammebetingelser – fleste imod direkte selektiv virksomhedsstøtte (men sker alligevel). Konkurrerende erhvervspolitik (’beggar thy neighbour’) => tvunget til erhvervspol.

7. Virker en aktiv erhvervspolitik? Mange studier heraf – vanskeligt at påvise. Man kan ikke tænke den ’væk’. Meget mislykket erhvervspolitik. Aktiv erhvervspolitik en central del af Japans og Sydkoreas succes, men kun som del af en mere generel politik.