tillykke med den betroede opgave!

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Gudstjeneste 11. juni 2006 Velkommen!. Gudstjeneste 11. juni 2006 Tre ting vi skal passe på >< Tre ting vi skal gøre.
Advertisements

Livets Ord November 2008.
Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
Johannesevangeliet kap 15,1-11.
Leder Oase 2011 Hvorfor tjene mennesker ?. 5.Mosebog Du skal give ham, og du skal ikke være ked af at give ham. For gør du det, vil Herren din.
Økonomi og Bøn Søndag den 27. marts Repetition • Vi har lært at: • Gud ejer alt sølv og guld • Han ønsker at søger for os på alle livets områder.
Livets Ord April 2012.
I er verdens lys Det skal handle om lys i dag og om det at være et lys. Her i efteråret og hen over vinteren, så er lyset noget af det vi allernemmest.
”Fatter vi Guds hjerte for de fattige”? Guds glæde gennem generøsitet.
Hvad vil det sige at leve i tro?
Nøgler til menighedens vækst
Vi gennemførte en række interview ifm
Loven om forholdet til penge Matt 6,19-24
Håbets folk. Møde Jesus igen for første gang Er vi tro mod dét, han var tro imod? Prædiker vi det evangelium, han prædikede? Lever vi evangeliet, som.
Emne: Kirke og gudstjeneste
Gud og penge Penge som en test på vores administration af ’de sande værdier’.
Å.
”Kaldet til kærlighed”
Livets Ord Livets Ord Maj 2012 Maj 2012 « Ild er jeg kommet for at kaste på jorden, og hvor ville jeg ønske, at den allerede havde fænget ! » ( Luk 12,
Paulus’ brev til de kristne i Efesus
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
Påskedag 2012 Jesu opstandelse forandrede verden Livs-vandringen mod Emmaus Luk 24.
Livets Ord Februar 2010 “Jeg er døren. Den, der går igennem mig, skal blive frelst; han skal gå ind og gå ud og finde græsgange” (Joh 10,9).
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
Vokse gennem venskab!.
Introduktion til Kongen og hans Rige
Venligst dele disse information med din pastor eller din menighed, din familie for dine bønner i udbredelse for Døves og Tunghørendes sjæle rundt i hele.
Bjergprædikenen (26) Rigets konge Matt 7,28-29.
”…stil jer til rådighed for Gud… som redskaber for retfærdighed!”
ÅNDENS OPBYGGELSE! Overskriften over menighedslivet her i foråret: ”Åndens opbyggelse”! I små og mellemstore fællesskaber! Vi fornemmer, at OPBYGGELSE.
1 Kirkelig ledelse – også i provstiet v/ Inge Lise Pedersen.
Loven om at dømme andre Matt 7,1-5
Forsager vi hykleriet og al dets væsen?. Tag jer i agt for de skriftkloge, som gerne vil gå omkring i lange gevandter og lade sig hilse på torvet og sidde.
At byde den fremmede velkommen. Hvad siger Gud? v33 Når en fremmed bor som gæst i jeres land, må I ikke udnytte ham. v34 Den fremmede, der bor som gæst.
Hvem vil være lys? Der hvor der er brug for det?.
iBehave Et helligt hjerte
Salme 69:2-3 Frels mig, Gud, for vandet når mig til halsen, jeg er sunket i bundløst dynd og kan ikke få fodfæste. Jeg er kommet ud på det dybe vand, strømmen.
Lydighed v33 Men søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift. (Matt 6,33)
Du kom til vor runde jord, barn, på bare fødder, midt i engles julekor, med Himlens frakkeskøder. Du var dreng i Nazareth, stod i tømrerlære,
I FORM Gudstjeneste i Frikirken Aabenraa. 1. Kor. 12,14-24: Et legeme består heller ikke kun af én del, men af mange. Siger foden: »Jeg er ikke hånd,
Unge og Kirke Hvordan virker vi sammen. Smittende tro… ”2010 har været et helt fantastisk år for mig. Jeg vil huske det igennem hele mit liv for at være.
Kaldet til at være kanal for kærligheden!. Menigheden i Korinth ville hellere synge solo end synge i kor! Korinth lektien svarer to spørgsmål: 1. Hvad.
1 Velkommen. 2 Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Vores kirke  Menighedsrådet i dag.
OFFENTLIGT MENIGHEDSSMØDE 1. JUNI 2014 Sundby og Nathanael  Valg af ordstyrer og referent  Kort orientering om det årlige menighedsmøde og dets kompetence.
1. Kor. 1:17-2:5 For Kristus sendte mig ikke for at døbe, men for at forkynde evangeliet, dog ikke med talekunstens visdom, for at Kristi kors ikke skal.
Menighedsrådet som arbejdsgiver Nye menighedsråd.
BUDGETSAMR ÅD MANDAG D. 1. SEPTEMBER 2014 KL – TVIS KIRKEHUS.
Viborg Domprovsti Forberedende Budgetsamråd 2013.
Ti bud på det gode menighedsrådsmøde Inspirationsdag for menighedsrådsmedlemmer, præster og medarbejdere ved kirkerne i Fyens Stift Odense 18. april 2015.
Diakoni i lys af skabelse og forløsning hvad er diakoni?
Lede til Jesus – leve i Ham
Stenderup Kirke Stenderup Menighedsråd Visioner og mål Visioner og mål Stenderup Menighedsråd Visioner og mål Visioner og mål.
Speciale om diakoni i NT Formand for Foreningen AGAPE Stiftspræst for diakoni i Viborg Stift Se evt. noter på
Opstandelse, bortrykkelse og dom. Teksten 1 Thess 4,13-18 (1084) så sandt som vi tror, at Jesus døde og opstod Gud vil føre de hensovede sammen med ham.
Romerbrevet v. Rolf W. Jørgensen De herliges lidelser er nåde Romerbrevet 8,17-39 De herliges lidelser er nåde Søndag, den 9. august 2015 Aalborg Frimenighed.
Når Helligånden taler Lektion 1: Helligånden taler gennem Bibelens forfattere Lektion 2: Helligånden taler gennem nulevende mennesker.
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
NÆSTVED PROVSTI Vejlø Sognegård onsdag d. 9. januar 2013 Menighedsrådsarbejde.
Endeligt budgetsamråd Dagsorden 1.Velkomst, v. Jens Erik Larsen 2.Valg af ordstyrer, v. Jens Erik Larsen 3.Provstiets arbejde med i folkekirkens.
Orientering om menighedsrådsarbejdet Menighedsrådet Består af 10 valgte medlemmer valgt for perioden : Kirkelisten 5, Grundtvigs liste.
1 til orienterings- og opstillingsmøde Velkommen.
Septembers himmel Septembers himmel er så blå dens skyer lyser hvide og lydt vi hører lærken slå som før ved forårstide. Den unge rug af mulden gror med.
Det sårbare fællesskab
Gud er lys, og der er intet mørke i ham 1. Joh. 1.5
435_Vær velkommen, Herrens år 1, S1
Tak - mens vi lever 25 år som præst - om 9 mdr.!
056 – Kærlighed er lysets kilde 1, S1
Vær velkommen, Herrens år
257 – Vær velkommen, Herrens år, 1, S1
Præsentationens transcript:

tillykke med den betroede opgave! ”Enhver, som har fået meget, skal der kræves meget af. Og den, der har fået meget betroet, skal der forlanges så meget mere af.” Luk. 12.48. tillykke med den betroede opgave!

”lokalt ansvar og engagement i menighedsrådet med forståelse for nødvendigheden og den fælles gavn af provstimæssig solidaritet og samarbejde” Velkomst

Almind Sogn Asmild Sogn Daugbjerg Sogn Dollerup Sogn Finderup Sogn Fiskbæk Sogn Fly Sogn Gammelstrup Sogn Houlkær Sogn Iglsø Sogn Kvols Sogn Lysgård Sogn Mønsted Sogn Ravnstrup Sogn Resen Sogn Romlund Sogn Sjørslev Sogn Smollerup Sogn Sparkær Sogn Stoholm Sogn Sønder Rind Sogn Søndermark Sogn Søndre Sogn Tapdrup Sogn Tårup Sogn Vestervang Sogn Viborg Domsogn Vinkel Sogn Vorde Sogn Vridsted Sogn Vroue Sogn Præsentation kontaktperson formand medlem kirkeværge kasserer næstformand

introduktion Formål med introduktionsaftenen Det folkekirkelige system –opgaven: hvad og hvor! Provstiet som solidarisk ramme for menighedsrådets varetagelse og tilrettelæggelse af opgaven Strategi 2012-2016 Kriterier for Ånden i menighedsrådsarbejdet

Program 20 minutters Introduktion til arbejdet Musikalsk overraskelse! Aftensmad – kort introduktion til distriktsforeningen 5 sessioner: økonomi ledelse bygninger love it/kommunikation og sagsbehandling Afslutning og opsamling og næste møde

Formål med introduktionsaftenen! at komme godt i gang med menighedsrådsarbejdet ved at: lære det folkekirkelige system bedre at kende lære hinanden at kende på tværs af menighedsråd lære provstiet og provstiudvalget at kende blive bekendt med samarbejde på tværs af menighedsråd

Det folkekirkelige system – opgaven: hvad & hvor! Folkekirkens hovedopgave er: ”At forvalte den betroede kristne arv i Danmark ved at forkynde Jesus Kristus som verdens frelser på utallige måder” Varetagelsen og tilrettelæggelsen af folkekirkens hovedopgave ligger hos menighedsråd og præster i et samvirke i det lokale område de dækker Provsti, Stift og Ministerium er støttefunktioner i forhold til opgavens varetagelse og tilrettelæggelse lokalt!

DomProvstiet som solidarisk ramme for menighedsråds-samarbejdet Hvorfor? man er i domprovstiet fælles om økonomi man er i domprovstiet fælles om præster Og: har fælles udfordringer i domprovstiet har fælles medlemmer/kirkegængere/unge

”lokalt ansvar og engagement i menighedsrådet med forståelse for nødvendigheden og den fælles gavn af provstimæssig solidaritet og samarbejde”

Provstiet i tal 34 Kirker 31 Sogne 25 Pastorater 21 Menighedsråd 26 Præster 100 Ansatte 49.369 Medlemmer 56.965 Indbyggere (dvs. 7586 potentielle medlemmer!”) 593 døbte 654 konfirmerede 473 begravelser Er i 2013 fælles om fordeling af cirka 66 millioner ekskl. skatter

Nuværende Fælles projekter/tiltag Natkirken ved Viborg Domkirke Ungdomspræst & Forum for unge og kirke Fælles aktivitetsudvalg Fælles om personalekonsulent ERFA-møder for kontaktpersoner Kurser: økonomi, IT 24 timers løb Budgetsamrådsmøder (lovbestemt)

Provstiets strategi 2012-2016 2013 2014 2015 2016 "Opstartsår" - lære arbejdet og hinanden at kende 2014 "Målsætningsår" - drøfte egne prioriteter og implementere dem 2015 "Evalueringsår" - vurdere og evt. justere prioritering 2016

Samarbejds fora! Et årligt møde for menighedsråd   Et årligt møde for ansatte med deltagelse af kontaktpersoner Et årligt møde for både menighedsråd og ansatte med fokus på læring af brugen af folkekirkens IT og de lokale systemer: provstiets og stiftets hjemmeside (første år introduktion efterfølgende vedligeholdelse/opdatering) ERFA-møder Året igennem i forbindelse med terminer for lønforhandlinger, budget og regnskab, Netværks/erfa-møder for særlige funktioner, hvor provstiet står som administrativ tovholder men også indholdsmæssig tovhold. Et provsti-samarbejdsudvalg som skal: forberede og tilrettelægge de årlige møder for 1) menighedsråd og 2) ansatte arbejde videre med provstiets samarbejdsprojekter, med provstiudvalget som styregruppe Deltagere (udpeges af provstiudvalget): 2 valgte medlemmer af fra PU, provsten, personalekonsulenten, en præst, en organist, en kordegn en sognemedhjælper, en graver en kirketjener 4 menighedsrådsmedlemmer to fra land og to fra byen Formanden for distriktsforeningen Mødefrekvens to faste årlige møder efterår og forår

Bibelske påmindelser om ånden i menighedsrådsarbejdet Ordsprogenes bog: ”Unge mænds pryd er deres kraft, de gamles ære er det grå hår. Hvor passer det godt til det grå hår at have dømmekraft, til gamle at vide råd!” Kolossenserbrevet: ”Bær over med hinanden og tilgiv hinanden, hvis den ene har noget at bebrejde den anden. Som Herren tilgav jer, skal I også gøre.” Korinterbrevet: ”Gud har nu engang givet hver enkelt del dens plads på legemet, som han ville det. … Øjet kan ikke sige til hånden: »Jeg har ikke brug for dig,« eller hovedet til fødderne: »Jeg har ikke brug for jer.« Tværtimod, de lemmer på legemet, som synes at være de svageste, netop de er nødvendige.” Johannesevangeliet: ”Jeg er vintræet, I er grenene. Den, der bliver i mig, og jeg i ham, han bærer megen frugt; for skilt fra mig kan I slet intet gøre”

musikalsk overraskelse

Spisning i Kantine

  Klokken Grupper 18.30 19.00 19.30 20.00 20.30 Formænd Lok A Lok B Lok C Lok D Lok E Kirkeværger Kasserer Kontaktpersoner Nye menighedsråd

Afslutning

næste fællesmøde!

Vær velkommen, Herrens år (Advent) Mel.: A.P. Berggreen 1852 1 Vær velkommen, Herrens år, og velkommen herhid! Julenat, da vor Herre blev fød, da tændte sig lyset i mørkets skød. Velkommen, nytår, og velkommen her! 2 Vær velkommen, Herrens år, og velkommen herhid! Påskemorgen, da Herren opstod, da livstræet fæsted i graven rod. Velkommen, nytår, og velkommen her! 3 Vær velkommen, Herrens år, og velkommen herhid! Pinsedag, da Guds Ånd kom herned, da nedsteg Guds kraft til vor skrøbelighed. Velkommen, nytår, og velkommen her! 4 Vær velkommen, Herrens år, og velkommen herhid! Herrens år med vor Guds velbehag nu bringer os glæde hver Herrens dag. Velkommen, nytår, og velkommen her! Dansk adventssalme (1556). N.F.S. Grundtvig 1849.

god tur hjem!