Afklaringskatalog på Hjælpemiddelområdet

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Udkast til rammeaftale på det specialiserede socialområde for Specialkonsulent, Hilde E. Thun Holst Politiske visioner Faglig udviklingsstrategi.
Advertisements

Den gode proces for medarbejderne ved virksomhedsoverdragelse
Ny, offentlig myndighed – Udbetaling Danmark
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Lektion 5 Siden sidst Tilbagekaldelse af forvaltningsakter
Men hvad er forskellen på disse to lovgivninger?
Implementering Kvalitetsmodel på socialområdet v. socialchef Charlotte Josefsen.
Informationsmøde for koordinatorer i de faglige netværk – rammeaftalen for det specialiserede socialområde Konsulent Ann Kühnel Liljenberg, Sekretariat.
direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg kommune
1 Frit valg af hjælpemidler og boligindretning Af Tina Hansen specialkonsulent 15. september 2010.
Kick Off Broen til bedre sundhed
Regionale kronikerprojekter. Regionale Kronikerprojekter Kort præsentation af tværgående projekter, der involverer deltagere fra kommuner og sygehuse.
1-01. Kurser for tillidsrepræsentanter Modul 3 Kommunalreformen: Del 1: Nye kommunale strukturer – DSI og kommunalreformen – opgaver i 2006 Kommunen:
Serviceloven Serviceloven er en rammelov
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Forventninger til Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center - mission og vision ved Driftschef, Else Ammitzbøll Den 6. marts
Kommunalreformen VEU som brobygger
Sundhedsaftale om det regionale samarbejde om infektionshygiejne, herunder MRSA Regionssundhedsplejerske Anita Fogh, og formand for arbejdsgruppen.
Region Midtjyllands Praksisforskningsfond.
Sven Erik Bukholt Center for Primær Sundhed og Forebyggelse
Temagruppe for IT-kommunikation
Det generelle samarbejde om sundhedsberedskabet mellem region og kommuner Orienteringsmøde vedr. influenza-situationen 18. august.
Organisering af sundhedsberedskabet og forberedelserne vedr. influenzapandemi Orienteringsmøde vedr. influenza-situationen 18.
Proces for sundhedsaftaler med 19 kommuner
Lægelig behandling for stofmisbrug
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Status for sundhedsaftalerne og et kig fremad på 2. generations sundhedsaftaler – Et regionalt perspektiv Christian Blaase Johansen, enheden for kommunesamarbejde.
Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden
Konference Indsats, udvikling og samarbejde på det sociale område.
Afklaringskatalog på Hjælpemiddelområdet
Organisation og kommunikation
Et regionalt perspektiv på Strategi for Velfærdsuddannelserne 1. næstformand i regionsrådet Bente Nielsen Temadag og workshop:
Koncern Plan & Udvikling Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden Oplæg til møde i Regionsældrerådet den 9. marts 2011.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Visitation i SUF Den Centrale visitation 24. november 2009
Udfordringer i sundhedsopgaven i den enkelte kommune - temaer fra interviewrunde strategiseminar januar 2015.
3 g sundhedsaftaler Sundheds IT og digitale arbejdsgange.
Ny vejledning til sundhedsaftalerne (som det ser ud nu….) Jens Bejer Damgaard, Kontorchef, RSS/Kommunesamarbejde og sundhedsaftaler.
KL´s visioner for kroniske patienter
3 g sundhedsaftaler Sundheds IT og digitale arbejdsgange
Forårsmøde Den maj 2007.
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
Afsluttende bemærkninger Den videre proces. 1. generationsaftaler Generelle aftalepunkter Fælles udredninger/ udspil + + Specifikke aftalepunkter = Sundhedsaftale.
Indkøbs- og logistikchef, Region Midtjylland
Patientsikkerhed, kvalitet og akkreditering
SMS Pilotprojekt i Region Midtjylland Telepsykiatrikonference d. 16. januar 2008.
Århus Kommune Magistratens 3. Afdeling Sundhedsaftaler Økonomi og Myndighed Sundhedsaftaler mellem Århus Amt og Århus Kommune – inspiration til de fremtidige.
Sundhedsaftaler og sundhedskoordinationsudvalg Specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
1 ▪ Sundhedsaftaler og forventninger til det fremtidige samarbejde  Sundhedsaftalerner er indberettet til Sundhedsstyrelsen.
Ældre- og Handicapforvaltningen Seminar for tillidsrepræsentanter og Kredsbestyrelse i DSR Kreds Nordjylland Mandag den 3. juni 2013 Sundhedsaftaler i.
Over-/underskudsopgørelse 2009 samt Rammeaftale 2011 Carsten Tinggaard Nielsen, Koncernøkonomi.
Nytænkning, konkurrence og mest kvalitet for pengene Temamøde Regionsrådet, 14. marts 2007.
Region Midtjyllandwww.regionmidtjylland. dk Sundhedsaftalerne Indholdet i de bilaterale aftaler. v/kontorchef Jens Bejer Damgaard.
Akkreditering: en ny strategi og proces på hospitalerne i Region Midtjylland Afdelingschef, cheflæge Hans Peder Graversen, Kvalitet.
Afklaringskatalog på Hjælpemiddelområdet
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Dato: Dok.nr. Titel: Det nye samarbejde Høringer v/Vibeke Volmers.
Processen omkring sundhedsaftalen – en kommunal synsvinkel Lang proces – har strakt sig over ca. ¾ år – men det har været en fordel Den organisatoriske.
Jens Bejer Damgaard, kontorchef, kommunesamarbejde og sundhedsaftaler
Sundhedsaftale III status
Navn (Sidehoved/fod)Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler FAS’ Års- og medlemsmøde, 3. oktober 2014 Ane Friis Bendix Vicedirektør, dr.med. Sammenhæng.
Beskrivelse af strategisk projekt: Prioriteret forskningsportefølje Strategi Indsatsområde: Forskning og Samarbejde Programejer: Tomas Joen Jakobsen.
Afklaring af arbejdsevnen/ arbejdsprøvning
Proces for social helhedsplan i Gellerup og Toveshøj Boligsocial leder Henning Winther.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
Region Nordjyllands anbefalinger og tiltag på baggrund af STM lægesagen Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse 17. september 2015.
Afgrænsningscirkulære Cirkulære om afgrænsning af behandlingsredskaber, hvortil udgiften afholdes af sygehusvæsenet.
Rammerne for Kommuner Sekretariatschef Søren Abildtrup.
Introduktion til det tværsektorielle samarbejde om kompetenceudvikling
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Præsentationens transcript:

Afklaringskatalog på Hjælpemiddelområdet Jens Bejer Damgaard, kontorchef, kommunesamarbejde og sundhedsaftaler www.regionmidtjylland.dk

Baggrund Et cirkulære fra 1975 Nyt cirkulære fra 2006 – 31 år senere Hvorfor går der 31 år ? Og hvorfor går embedsmanden der skrev det nye cirkulære umiddelbart bagefter på pension? 2 ▪ www.regionmidtjylland.dk

Nuværende praksis Business as usual – næsten for… …nye afgørelse i nævn og ankestyrelse Afventning af nye afgørelser, men også… ..breve tilbage fra ministeriet og styrelsen på: ”Find selv ud af det” 3 ▪ www.regionmidtjylland.dk

Proces Tilføjet i sundhedsaftalen, at der nedsættes et ”Regionalt råd på hjælpemiddelområdet” At de kommer med et udspil i december. Det gjorde der – og det udkast I ser nu har været for Kontaktudvalget den 7. januar 09. 4 ▪ www.regionmidtjylland.dk

Principper Bygger på en række værdier: Det sammenhængende patientforløb = så få ”overleveringsforretninger som muligt”  Dette princip viger ikke fra rent juridisk vurderinger af, hvornår henholdsvis kommune/hospital der udlåne/levere hjælpemidler/ behandlingsredskaber Gensidig respekt for de faglige vurderinger Man lover ikke noget på en anden myndigheds vegne Borgeren må ikke komme i klemme 5 ▪ www.regionmidtjylland.dk

Derudover gælder: Afklaringskataloget er vejledende Respekt for den enkelte kommunes (og regionens) serviceniveau  Det er betyder, at hvis der står i kataloget, at en ”dims” skal udleveres af kommunen, så sker der under forudsætning af det kommunale serviceniveau (men at det i det tilfælde ikke blive en hospitalsopgave). Og omvendt. Kataloget er ”lov” – indtil eventuelle afgørelser i nævn/styrelser siger noget andet. 6 ▪ www.regionmidtjylland.dk

Videre proces Der søges om godkendelse Sundheds-styregruppen. Godkendelse i SKU. Orientering i Regionsråd (evt. i kommunalbestyrelser)… for… ..vi kender ikke de økonomiske konsekvenser af dette katalog! 7 ▪ www.regionmidtjylland.dk

Implementering Al relevant personale (kommunalt/regionalt og evt. fra praksissektor) inviteres til ”Kick-off”-møde. Her orienteres om det nye katalog. Opfølgning i klyngerne. Løbende vurdering af nye ”dimser” i det regionale råd på hjælpemiddelområdet. 8 ▪ www.regionmidtjylland.dk